Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
mikasa

#16976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

i sta bi na kraju... Ko je zapalio zito?
Control panel

#16977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

mikasa wrote:i sta bi na kraju... Ko je zapalio zito?
niko

samo je na kraju fazlija pitao kad ce biti rezultati od tih tuzbi sto je pecanac pokrenuo i oni prije njega. sve se neke tuzbe pokrecu i nikad da se neko procesuira i da sjedi u centralnom zatvoru zbog kriminala u komunalnim preduzecima, ili tako nesto rece.

ma emisija fula totalna pricali sat vremena i nista novo ne rekose.
mikasa

#16978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Control panel wrote:
mikasa wrote:i sta bi na kraju... Ko je zapalio zito?
niko

samo je na kraju fazlija pitao kad ce biti rezultati od tih tuzbi sto je pecanac pokrenuo i one prije. sve se neke tuzbe pokrecu i nikad da se neko procesuira i da sjedi u centralnom zatvoru zbog kriminala u komunalnim preduzecima, ili tako nesto rece.
Jedno je sigurno: SDA nije kriva jer su druge policke partije upravljale komunalnim preduzecima...
zippoo87

#16979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

konakovic promijenio taktiku...vise ne spori skoro nista sto se fakturise SDA,a sebe naziva nekim "reformistom" u redovima SDA haha
dobro mu Pedja rece,da stiti neke ljude u skupstini,on se samo smjeska,jer sta ce drugo,valja zavrsiti kucu na poljinama :D
a fazlija je ipak bio demagog vecerasnje emisije,nisam dobro predvidio :D

malo se i Pedja zeznuo oko onih gubitaka gras-a i zbrajanja gubitaka
Control panel

#16980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

zippoo87 wrote:konakovic promijenio taktiku...vise ne spori skoro nista sto se fakturise SDA,a sebe naziva nekim "reformistom" u redovima SDA haha
dobro mu Pedja rece,da stiti neke ljude u skupstini,on se samo smjeska,jer sta ce drugo,valja zavrsiti kucu na poljinama :D

hahaha pa konakovic nije demagog on ti je vrhunski demagog cim si pomislio da oni priznaju krivicu i da je on reformator i jos da je na malo vecoj poziciji i SDA bi bila reformisticka stranka.
:roll: :-) :-)

ko je iz SDA platio fakturu za zadnjih 20 godina. niko. cista demagogija.
m_l

#16981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by m_l »

Konakovic :thumbup:

Pedja i Dino previse laskaju jedan drugom.

Emisija previse isjecena reklamama. Bukvalno na sred recenice.
mikasa

#16982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

m_l wrote: Pedja i Dino previse laskaju jedan drugom.
Naravno, to je Dinino "genetsko" ponasanje...
zippoo87

#16983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

Control panel wrote:
zippoo87 wrote:konakovic promijenio taktiku...vise ne spori skoro nista sto se fakturise SDA,a sebe naziva nekim "reformistom" u redovima SDA haha

hahaha pa konakovic nije demagog on ti je vrhunski demagog cim si pomislio da oni priznaju krivicu i da je on reformator i jos da je na malo vecoj poziciji i SDA bi bila reformisticka stranka.

gdje ti procita da sam ja to zakljucio,vidis "haha" na kraju recenice,to je "haha" za "reformistu" :D
Control panel

#16984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

zippoo87 wrote:
Control panel wrote:

gdje ti procita da sam ja to zakljucio,vidis "haha" na kraju recenice,to je "haha" za "reformistu" :D
pa skontao sam ako ti dino nije demagog nego fazlija, onda sam posmislio da te je dino ubijedio u ono sto je govorio i da nije prosipao demagogiju.

dino+SDA=reforma :-)
Innovation

#16985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Control panel wrote:losa je bila emisija, samo sto ne zaspah, bolja je skupstina :D
:) :thumbup:

20.12.2013 - 09:30
6.Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
23.12.2013 - 09:00
32. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
Last edited by Innovation on 17/12/2013 23:30, edited 1 time in total.
mikasa

#16986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Innovation wrote:
Control panel wrote:losa je bila emisija, samo sto ne zaspah, bolja je skupstina :D
:) :thumbup:
Naravno, u emisiji nije bilo "Rakija" i "nepoznatog muza poznate pjevacice"...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Po meni je Pedja dobar bio.

U par navrata, jednostavno nisam mogao da ne pozelim, da nam Pedja jednog dana bude na mjestu premijera kantona. :D Bez zezancije, bas bih volio to dozivjeti. Nekako sam uvjeren da bi, onakav kakav jeste, donjeo taj neki cijelu emisiju prizivani i dozivani iskorak.

Smijesan je bio Konakovic. Karikaturan skroz, sa svojim spinovima i taktikom, parafraziram- OK SDA jeste najodgovornija za sve sto se tice raspada i dubioza komunalne politike, ali mi (ko god da su oni) nismo ta SDA, mi smo, kao, neki novi i progresivni. :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta ima "proghresivni", koji Radeljasu daju u ruke 300milionaKM, koji istog tog Dzapu kojeg je Konakovic prozvao da je na poziciji jos od prije rata, i koji je primao te nemoralno velike plate, a i sa strane se nadomirio milionski, SDA samo prebaci ne drugu poziciju, savjetnicku. :D itd. itd.

Bjezi ba Konakovicu, tvoje spinove i teorije mogu pusiti samo clanovi tvoje stranke, i ovi budzetski paraziti, koji se grcevito bore da status ostane ovakav kakav jeste, a na pocinak odlaze moleci se bogu da odobre novu, ko zna koju, kreditnu ratu MMF-a, jer to direktno utice na njihove plate, privilegije i sl.

Fazlija dezorjentisan. Cinjenica da je Fazlija glavni pulen SDP-a u SKS sve samo po sebi govori koliko je ta stranka postala karikaturna i neozbiljna.

Pedja, dobar si bio. :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 18/12/2013 00:57, edited 1 time in total.
drug_profi

#16988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

cesto i se ne slazem sa Pedjom, ali isto tako i slazem. Svakako bi bilo dobro da su u vlasti, ali pobogu, bolje je i ne biti ako svojim rukama dovedete SDA na to isto mjesto.

I taj Konakovic i radeljasevih 300 milja su grijeh NS. Naravno proporcionalno, ali su i oni to omogucili. Dzaba je opirati se tome. Nek je samo u nauk za ubuduce.
Dozer

#16989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Dozer »

Meni je nejasna jedna stvar...
Gledam ih sinoc, svu trojicu (Dinu, Pedju i Nedzada), i kako god, ispade da su oni pricali o istim stvarima, a povrh svega se jos i slozise oko mase stvari.

Pedja, daj nam objasni u cemu je onda trik?
Svi pricate isto, slazete se oko osnovnih problema i njihovih uzroka, ali - stanje se ne mijenja ni za milimetar...
Ko je onda u svemu tome lud...?
VjecitiStudent

#16990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Dozer wrote:Meni je nejasna jedna stvar...
Gledam ih sinoc, svu trojicu (Dinu, Pedju i Nedzada), i kako god, ispade da su oni pricali o istim stvarima, a povrh svega se jos i slozise oko mase stvari.

Svi pricate isto, slazete se oko osnovnih problema i njihovih uzroka, ali - stanje se ne mijenja ni za milimetar...
Jednostavno za objasniti, barem jedan od njih trojice je sinoć držao figu iza leđa.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Dozer wrote:Meni je nejasna jedna stvar...

Niti jedan od njih trojice nema uticaj na vlast u Kantonu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Sabina, mislis da Dino Konakovic nema uticaj na vlast u kantonu?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:Sabina, mislis da Dino Konakovic nema uticaj na vlast u kantonu?
Meni je taj čovjek totalno antipatičan.
Nema.
Ne vjerujem da kantonalnu vladu vodi Zeljković u strateškom smislu. U operativnom sigurno , i Dino može imati dosta operativnog uticaja. Strateški i ne toliko. Iako je "samo" načelnik opštine , mislim da Nedžad Koldžo ima daleko više stvarne vlasti i daleko više je uticajniji unutar ahbaba od Dine Konakovića i Suada Zeljkovića.
Strateške politike se vode tamo negdje iza sedam gora i iza sedam mora , u centrali a centralom rukovodi - neko e taj neko, nikada neće dozvoliti funadamentalne promjene u sistemu jer mu to paše pa će Dino pričat kako ništa ne valja.
Fakat licemjerno s njegove strane ali ne možemo reći da nije upravu.
Jedino što je njemu dobro tamo gdje ništa ne valja, a ostali jedva opstaju jer ništa ne valja.
Mnogima je dovoljno da vode operativu a zanemare strategiju .Strategiju osmišljavaju teški mudraci.
Jedino pokušavam u ove kockice uklopiti Radeljaša ali mi nikako ne uspijeva :-D

Pedja Kojovic wrote:innovation

Ja razumijem da je SDA, mozda, politicka opcija kojoj ste vi licno skloni, ali vam je nadam se poznato da Nasa stranka ima vrlo lose misljenje o SDA i o svemu sto su uradili u ovih 22 godine postojanja i 20 godina u vlasti.
Od r.Izetbegoviceve predratne teze da ce Bosnom vladati narodi putem svojih stranaka do aktuelnog cangrizovog drzanja za fotelje i kreiranje haosa u zemlji.
Instance u kojima su se stavovi Nase stranke poklopili sa interesima SDA su incidentne i uglavnom su se dogadjale prilikom SDP-ovih vanzakonskih i vanproceduralnih pokusaja da ih izbace iz istih.
U knjizi Nase stranke ta partija je u rubrici "originalno zlo koje nas je pogodilo" zajedno sa SDS-om i HDZ-om.

Ja, licno, poznajem mnogo ljudi u SDA za koje smatram da su posteni i kvalitetni.
Nadam se da ce jednog dana oni biti ti koji odlucuju o politikama SDA i da ce kriminalna elita koja ih sada vodi biti proslost. Do tog momenta ce, sudeci po trenutnom stanju u toj stranci, nazalost, proci jos mnogo,mnogo, vremena.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#16994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Dobro, slozio bih se sa tvojim pogledom na doticnog, barem u najvecoj mjeri. Al opet kazem, bez obzira sto sam svjestan da ne donosi te neke presudne strateske odluke, smjesna je pozicija koju Konakovic pokusava da ispotencira, da je on kao tu promicatelj morala, rada i reda. A svi, pa i on, su jako svjesni da je 18godina SDA vladavine, uz nezgrapne upade u taj sistem nesretnoga SDP-a, zapravo za posljedice izrodili ovo stanje haosa, nefunkcionisanja i opsteg nemorala.

Taj isti "samo operativac", ima apolutni uvid u sistem raspodjele vlasti, novca i slicnih protuusluga...mnoge stvari je i licno ispregovarao. Taj isti je u vlast, sa ogromnim novcem kojim raspolazu, instalirao i Radeljasa i Cardzica & Co. Itd.itd.itd.samo da bi SDA usla u sistem raspodjele dobara i u posjed poluga moci, novca i odlucivanja.

Tako da je jadno, licemjerno i karikaturno gledati Konakovica, pa cak i u skupstini, gdje pokusava glumiti neki glas razuma, napretka...i gdje stalno poziva na funkcionisanje pravne drzave. A da ta ista funkcionise, on licno bi bio pod istragama i u procesima...pa ako nista drugo onda kao saucesnik i svjedok. Licno mislim i dosta vise i konkretnije od toga.
Nepodnosljivo licemjerstvo i ljigavost doticnog.
madner

#16995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Konakovic je zaduzio KK Bosnu, tako da ne znam sta se ima cuditi zbog kantonalnih preduzeca.
VjecitiStudent

#16996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

tvsabina wrote:
-LIBERO- wrote:Sabina, mislis da Dino Konakovic nema uticaj na vlast u kantonu?
Meni je taj čovjek totalno antipatičan.
Nema.
Ne vjerujem da kantonalnu vladu vodi Zeljković u strateškom smislu. U operativnom sigurno , i Dino može imati dosta operativnog uticaja. Strateški i ne toliko. Iako je "samo" načelnik opštine , mislim da Nedžad Koldžo ima daleko više stvarne vlasti i daleko više je uticajniji unutar ahbaba od Dine Konakovića i Suada Zeljkovića.
Strateške politike se vode tamo negdje iza sedam gora i iza sedam mora , u centrali a centralom rukovodi - neko e taj neko, nikada neće dozvoliti funadamentalne promjene u sistemu jer mu to paše pa će Dino pričat kako ništa ne valja.
Fakat licemjerno s njegove strane ali ne možemo reći da nije upravu.
Jedino što je njemu dobro tamo gdje ništa ne valja, a ostali jedva opstaju jer ništa ne valja.
Mnogima je dovoljno da vode operativu a zanemare strategiju .Strategiju osmišljavaju teški mudraci.
Jedino pokušavam u ove kockice uklopiti Radeljaša ali mi nikako ne uspijeva :-D
:-)

Dino je šef SDA u kantonalnoj skupštini. Bez njegove saglasnosti, niti jedna ozbiljna zamisao vlade ne može proći.
Innovation

#16997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Gospodin Haveric je danas najbolji na SKS. Niko im pametnije nije rekao, ono sto ih sljeduje /GRAS/. :thumbup: :thumbup:
Innovation

#16998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Moram jos jednom ponoviti, da su me danas odusevili svojim diskusijama u odnosu onih supljtora o GRAS-u. Svaka Vam cast. :thumbup: :kiss:
vješalica

#16999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vješalica »

Zalaganje za stečaj Grasa bez prethodno procesuiranog kriminala je blago rečeno kriminal.I to sve u skladu sa KZFBIH.
Jer dole se desio kriminal,a ne (ne)znanje ili nesposobnost u vođenju posla.
Izgleda da u SKS samo znaju krčmiti javno dobro,bez razmišljanja o posljedicama.
Innovation

#17000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Zasto neko nije prozvao v.d. direktora GRAS-a da kaze sta su dali pod hipoteku i kako poreznoj upravi, da bi sad vlada i SKS trebale retroaktivno da donesu tj. daju saglasnost. :? :roll:
Locked