Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#16976 Re: Gledate seriju - preporucite je
pojavio se bodyguard na netflixu aj reko pogledam. djevdjir najobicniji. besmislena, sablonska, manufaktura tenzije i drame, plitki i stereotipicni likovi, jos plica i izlizanija tematika, pride islamofobicna shitina za kraj. koliko su je samo nahajpali, strasno, a ono jeftina plot driven tracka ulickana pristojnom bbc produkcijom. briga za glavnog junaka mi je vise dolazila iz projekcije brige za rob starka nego ista drugo. 
-
klosar pravi
#16977 Re: Gledate seriju - preporucite je
ferratilis wrote:Netflix Marvel serije, po mom misljenju:
Daredevil 10/10
Defenders 5/10 (losi efekti, los scenario, neobjasnjena pozadina za 'the Hand')
Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist su smece
Cudo je kako nesto odlicno kao Daredevil i smece kao Jessica Jones i Iron Fist mogu biti u istom 'cinematic universe'
Samo pogledaš ko je kreator Daredevila i Punishera i uporediš s radom Jessice Jones Defendersa Iron fista..i tako to..
Sigurno je mnogo više para ubrizgano u ove dvije zato i jesu toliko kvalitetne u odnosu na ostalo.
- karanana
#16978 Re: Gledate seriju - preporucite je
odgledo prvu bodyguarda. nije losa ali nista ni posebno. nista sto vec nismo vidjeli i prezvakali 100 puta. ne znam sta su svi zinuli. mislim, pogledacu i ostatak sezone jer ima mislim ukupno 6 epizoda, ali ne znam vala sta je to special oko ove serije. mozda do kraja bude nesto.
- SanskiBiser
#16979 Re: Gledate seriju - preporucite je
karanana wrote:odgledo prvu bodyguarda. nije losa ali nista ni posebno. nista sto vec nismo vidjeli i prezvakali 100 puta. ne znam sta su svi zinuli. mislim, pogledacu i ostatak sezone jer ima mislim ukupno 6 epizoda, ali ne znam vala sta je to special oko ove serije. mozda do kraja bude nesto.
ma serija je ono u fazonu House of Cards meets Luther meets Jack Ryan
pa ovi mladji sto gledaju njima ce biti cool, oni koji nisu gledali puno serija
do trece epizode mi je bila zanimljiva onda one ostale tri po inerciji pogledao cak mi je prema kraju i komicna bila zbog predvidljivosti jedino nije bio predvidljiv taj kao neki sokantni kraj...
Sa ovom ekipom glumaca moglo je to sve puno bolje ali nisu imali s cim...
- biggrin
#16980 Re: Gledate seriju - preporucite je
polahko prihajemo...klosar pravi wrote:Narcos i Luthera momentalno trebaš poceti..
potpisujemnelle_tz wrote:Meni je Jessica odlicna tamo gdje se pojavljuje Tennant, sezona 1 je bas ok. Mozda bi jedno 8 epizoda bilo dovoljno za tu sezonu, ali puno bolje od vecina serija Marvelovih ( sezona 1), jer mi je to jedan od boljih negativaca ( Kilgrave)
pa fino je u seriji i opisan u jednom momentu "chuck norris sa naočalama"Altsa wrote: Prvu sezonu odgledao u cugu. drugu ne mogu nikako da zavrsim. toliko je iritantno sta sve El Profesoru polazi za rukom da mi se smucilo. sta god tip zamisli sprovede. ma aj u pm.
- ferratilis
#16981 Re: Gledate seriju - preporucite je
Punishera sam totalno zaboravio, nadam se da cemo dobiti 2. sezonu.
-
klosar pravi
#16982 Re: Gledate seriju - preporucite je
Strašno dobra premijera 6 sezone Ray Donovan to što su se preselili u NYC dobija pravi šmek.
- biggrin
#16983 Re: Gledate seriju - preporucite je
za razilku od iron fist-a i luke cage-a, nije zvanično otkazan, tako da je za očekivati drugu sezonuferratilis wrote:Punishera sam totalno zaboravio, nadam se da cemo dobiti 2. sezonu.
- karanana
#16984 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne preporucujem manifest. Ideja dobra, realizacija nikakva pocev od glume pa do plota i razvijanja price. Odgledo par epizoda i svrsio s njom za sva vremena. Ma ja, ne vodim se vodiljom: cim to uradi neki big 3 network ili ovi lijevi tipa spike syfy....nema nista od tog.
Samo netflix, hbo, amc, showtime i starz produkcije brato
Samo netflix, hbo, amc, showtime i starz produkcije brato
- karanana
#16985 Re: Gledate seriju - preporucite je
svrshih bodyguarda.
7/10
spoiler:
ja sam bogami mislio da ce na kraju biti non-happy end. konto sam da ce roba raznijet bomba ili da ce ga ubiti u onom parku. to bi mi cak nekako bio i bolji kraj....ono nikom nista, sve svaljeno na jednog frajera, sistem nastavlja tamo gdje je stao.
ovaj happy end mi je nako....
7/10
spoiler:
ja sam bogami mislio da ce na kraju biti non-happy end. konto sam da ce roba raznijet bomba ili da ce ga ubiti u onom parku. to bi mi cak nekako bio i bolji kraj....ono nikom nista, sve svaljeno na jednog frajera, sistem nastavlja tamo gdje je stao.
ovaj happy end mi je nako....
- shiljak
#16986 Re: Gledate seriju - preporucite je
Skino bi Sabrinu.. ali nema u full hd, čudi me da nisu skinuli sa netflixa full hd?
- SanskiBiser
#16987 Re: Gledate seriju - preporucite je
Imas STRIFE rip pojedinacno svaka epizoda 1080p....shiljak wrote:Skino bi Sabrinu.. ali nema u full hd, čudi me da nisu skinuli sa netflixa full hd?
Ima i NTG RarTV rip 1080p u paketu 15 gb sve epizode...
-
BJB
#16988 Re: Gledate seriju - preporucite je
Toplo preporucujem..
I The Good Cop-nije uopste losa za ubiti dosadu..BTW, sta je Grey's Anatomy, zasto jos nije pocela?
-
klosar pravi
#16989 Re: Gledate seriju - preporucite je
Haunting hill house ko bi rekao da mogu napraviti tako kvalitetnu horror seriju i kad ti izleti da te trzne je na vrijeme urađeno..
Ne znam bas da je ocjena na mjestu s imdb, al' svakako vrijedi gledanja.
Ne znam bas da je ocjena na mjestu s imdb, al' svakako vrijedi gledanja.
- alibaba_i_30_godina
#16990 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ko kaže da nije počela? Ima već par epizoda.BJB wrote:![]()
![]()
Od ovog ljeta gledam turske sapunice, svasta sam pregledala, uglavnom pozeljela sam gledati nesto gdje se govori engleski i poceh gledati Chilling Adventures of Sabrina, odlican spin serije koju sam gledala kao teenagerka..
Toplo preporucujem..
I The Good Cop-nije uopste losa za ubiti dosadu..BTW, sta je Grey's Anatomy, zasto jos nije pocela?
- biggrin
#16991 Re: Gledate seriju - preporucite je
iko počeo gledati ovaj "Titans"? valja li to šta?
- Partijaner
#16992 Re: Gledate seriju - preporucite je
Babylon Berlin, vrijedi li gledati ?
-
nelle_tz
#16993 Re: Gledate seriju - preporucite je
drug, ako mozes prekocishiljak wrote:Skino bi Sabrinu.. ali nema u full hd, čudi me da nisu skinuli sa netflixa full hd?
Prepuna je gay, feminazzi , race, transgender propagande protiv "bjelackog patrijarhalnog zenomrzackog drustva" ( prema rijecima jedne od likusa u seriji-white patriarchal misogyny)
Zamisli, one se bore protiv muskog patrijarhalong drustva jer im u skoli nisu dali da citaju neku knjigu o sexu, Lolitu, sta li, jos one imaju 15 godina
Pricaju o Satani, i kao govore razlog sto je los- jer je muskarac.Igraci americkog fudbala u skoli napadaju muskarca koji se osjeca kao zena jer je kao trans lol
Kritike su bas negativne i to bas zbog te PC kulture koju stavljaju u prvi plan i unistavaju serije
Komentari sa imdb-
- It seems that they were more focussed on unnecessary aspects like rhyming spells, awful blurry effect and making political statements rather than actually making a good show
-They decided to mix everything in one show - black power, feminists, transgenders etc. Why always try to suit the minority?
-As some have pointed out the over political tones for the feminism and trans movements which you can over look for some time. But then we also have so many plot holes through out that just make the series feel stupid and shows the writers didn't plan it out in the long run.
-One day maybe Netflix and Hollywoof might make a movie or mini series that just entertains you instead of lecturing you and preaching far left saw politics into your life
-The feminism side plot aspect is really cringe worthy
-Just twenty minutes into the first episode, and the series already is trying to sold us this feminist propaganda
-A show with great potential completely poisoned by political correctness, better stick to the comic
-Men are bad, white me are even worse. This is social justice propaganda
-The smartest person in the room is the 15 year old. The men in show are pretty much dumb, evil, or gay.
Hvala bogu da su Prijatelji i Seinfeld snimljeni u 90-ima
Ako ti to ne smeta, onda ok..I u Charmed rebootu je jedna od glavnik likova gay, sto nije bila u originalu.
Last edited by nelle_tz on 29/10/2018 17:50, edited 1 time in total.
-
omar little
#16994 Re: Gledate seriju - preporucite je
komentari na imdb i kritika nisu ista stvar. mainstream kritika je prilicno zadovoljna serijom. osim new york times, ne sjecam se da sam vidjela negdje vecinski negativne komentare.
that being said, radje bi si komodu na nozne prste ispustala nego gledala taj iritantni antitalenat od shipke igdje ikad vise.
that being said, radje bi si komodu na nozne prste ispustala nego gledala taj iritantni antitalenat od shipke igdje ikad vise.
- SanskiBiser
#16995 Re: Gledate seriju - preporucite je
omar little wrote:komentari na imdb i kritika nisu ista stvar. mainstream kritika je prilicno zadovoljna serijom. osim new york times, ne sjecam se da sam vidjela negdje vecinski negativne komentare.
Onog momenta kad se pojavio Salem sve sam im oprostio cak i Shipku
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#16996 Re: Gledate seriju - preporucite je
Šta mislite da li bi Mućke postojale da se snimaju danas? 
-
nelle_tz
#16997 Re: Gledate seriju - preporucite je
ja i ne citam te komentare sto pisu po novinama, to su uglavnom novinari koji pisu vecinski dobre kritike za serije, filmove , za lovuomar little wrote:komentari na imdb i kritika nisu ista stvar. mainstream kritika je prilicno zadovoljna serijom. osim new york times, ne sjecam se da sam vidjela negdje vecinski negativne komentare.
Neko smece izadje , oni mu desetke daju, a vidis da se ljudima ne svidja( primjer Star Trek Discovery)ili kritika u novinama popljuje The Orville, ali publici se svidja. Tu nesto bas smrdi, sve se lovom kupiti moze.
Vidim da ljudi na imdb-u pljuju seriju bas zbog pc gluposti i na youtube komentarima.
"Its so filled with rampant sexism i cant watch this spew anymore. Like how dare a man defend himself when a woman attacks him...He needs to be punished...ya some real.nice message there. Or when she asks another witch why cant the Dark Lordgive us freedom and power...Of couse we need a sexist response of: "He is a man ,isnt he". And of course the male principal needs to not care about woman to the point he needs to be out of the picture to create a club. Its unbearable plain and simple, a dark showing into the sexist world modern feminism has created. Shameful Collapse
Not even half way through the first episode the main character Sabrina, talks about making a feminist club to fight "The Patriarchy" (22:45) - mins and seconds in you'll find this. The entire show is riddled with feminist agendas and horrible moody characters who make all their decisions based on their feelings
Some elements detract from the Netflix series, like the man bashing. There's no such thing as reverse sexism, its just sexism. And referring to the "non-binary" character as she is a bit weird. Seems like they're not as woke as they think. Its unfortunate that so many shows feel like they should include this rubbish, when it only appeals to a small minority.I couldn't get past the ridiculous amount of SJW DOGMA that litters this show."
A ta Shipka je sva drvena, cura ne zna glumiti.
Ona serija iz 90-ih je valjala zbog macka Salema, uvijek je znao baciti dobre fore.
Jos cekam trenutak kad ce Batman postati crnac ili Azijat bisexualac ili transgender zena Spiderman
Mucke ne bi mogle da postoje danas, jer je PC kultura ubila komediju. Pa seriju Friends optuzuju da je homofobicna i da nema pripadnika drugih rasa, kultura, sexualne preferencije jer su svi oni u stani bijelci heterosexualci. Dokle su te gluposti otisle, da vise ne mozes normalnu komediju ili seriju bez tog nasilnog guranja gay propagande snimiti. Mozete li zamisliti Rodneya ili Triga kao gayeve , pansexualce, transgendere
Last edited by nelle_tz on 29/10/2018 17:52, edited 3 times in total.
-
omar little
#16998 Re: Gledate seriju - preporucite je
koju trolu ti hos provozat s tim pitanjem?Velkoski wrote:Šta mislite da li bi Mućke postojale da se snimaju danas?
- zomri
#16999 Re: Gledate seriju - preporucite je
jel ovaj nele krsteov klon? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17000 Re: Gledate seriju - preporucite je
PC/libtard/snowflake troluomar little wrote:koju trolu ti hos provozat s tim pitanjem?Velkoski wrote:Šta mislite da li bi Mućke postojale da se snimaju danas?