Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakaljin wrote:
Ali se zato napise, radi nepredvidjenih problema prolongira se pustanje novih kanala na tim podrucijima za 15 dana, a ti to sve sredis za 7 dana i pustis signal ranije i onda korisnici vide, super pustili su signal ranije nego sto su rekli, jesu ekpeditivni i azurni.
A ovako sami sebi prave probleme i stvaraju nervozu kod korisnika.
A cemu nervoza kod korisnika? Svi imamo ono sto placamo , to sto imamo koji kanal manje u odnosu na korisnike kojima je pustena nova shema , ne znaci nista jer se niko od nas nije pretplatio na listu digitalnih kanala nego na digitalni signal a oni imaju pravo da mijenjaju shemu ako je potrebno.
Ovo sto si ti naveo u vezi pustanja signala , postujem , ali ne moze nam niko nista tacno reci jer se i taj "rok" od 15 dana moze probiti zbog tehnickih problema i onda opet paljba po HS-u
hoggarr wrote:
Nije OK i prestani ih zastupati! Ta ti priča nema uporišta.
niko ovde nikoga ne zastupa već pomažemo jedni drugima, problem je što većina vas postavlja obskurne i nerealne zahtjeve iz svojih glava, i kada pročitate šta vam nije po ćeifu krene gomila psovki, optužbi i slično.
hoggarr wrote:
Pretplatnik KID 22 u naselju, gdje je pušten novi signal, već cijelih mjesec dana koristi sve radio i TV programe grupacije u punom kapacitetu i tako će biti do kraja promotivnog perioda, tj. 01.08.2016. godine (6 mjeseci).
Pretplatnik KID 22 u naselju, gdje nije pušten novi signal, cijeli taj period ima uslugu polu-osnovnog paketa i tako će biti do daljnjeg. Kada nas i puste na novi signal, bićemo uskraćeni za protekli promotivni period.
Oba pretplatnika KID 22 paketa za dvije različite usluge plaćaju istu cijenu 47,30 KM.
Mene ne interesuje jesu li oni kadri sve to tehnički postići. Imali su vremena, davno je akvizicija izvršena, trebali su to znati ranije i pripremiti se na vrijeme. Svugdje u civiliziranom svijetu za prolongiranje rokova naplaćuju se penali.
Neka onda svima nama koji još nismo prešli na novi signal umanje pretplatu za uslugu koju ne koristimo, a to je razlika između osnovnog i proširenog paketa. "Sit vuk, ovce na broju!"
A koju to uslugu ti ne koristis ? Ako mislis na kanale koje imaju korisnici kojima je pusten novi signal , onda to nema nikakve veze sa ovim , jer nigdje ti u ugovoru ne pise koje kanale placas vec pise "digitalni signal". Po tvojoj nekoj logici , trebala bi sad citava BiH da se digne na noge jer u svim gradovima gdje je Telemach drugacija je i programska shema.
Da ih prestanem zastupati ? Da li je to naredjenje ili ? . Tebi druze ko god nesto kaze kako jeste , ti zapjenis ovdje, a ja da sam na njhovom mjestu pustio bi samo TEBI novi signal prije nego se izvrse tehnicke pripreme za isto , pa kad pocnes plakat sto nije slika ili internet kako treba ...
hoggarr wrote:
niko ovde nikoga ne zastupa već pomažemo jedni drugima, problem je što većina vas postavlja obskurne i nerealne zahtjeve iz svojih glava, i kada pročitate šta vam nije po ćeifu krene gomila psovki, optužbi i slično.
Isto ko da je on jedini korisnik, daj ti meni a komsiju ko ...
Treba tebe prutom po guzi pa bi bio miran i strpljiv
Benq wrote:@hoggarr , jel ti stvarno mislis da je to sve tako jednostavno , samo pustis novi signal ljudima i to je to ? Jesi li ikada pomislio da mozda to infrastruktura ne dozvoljava , da ljudi nakon pustanja novog signala imaju samo kockice po ekranu, pucketanje zvuka , jako los internet kojeg vise nema nego sto ima.. da bi se takve stvari zaobisle , oni prolongiraju pustanje novog signala dok to sve tehnicki ne obezbjede i to je sasvim ok.
Upravo to sto si napisao se i dogadja jer je sam nacin izvodjenja infrastrukture od HS-a ostao isti od onoga trena kada su postavili prije 10 i vise godina....od bandere do bandere. I da kad se spoje TM-ovci na mrezu HS-a sve se zivo pojebe (pa dobro ne bas sve ali dosta toga) i zaista ovdje ima bas ono nerealnih ljudi koji ne znam sta ocekuju da ce ovdje neko suzu pustiti ako ce otici na LOL ili BHT. LOL jeste dobar ali pokriva vrlo malo naselja sa svojom mrezom a BHT ponovit cu po ko zna koji put necu i nebi kad bi se vratio na "riblju kost" jer njihov bezobrazluk je postao mjerna jedinica. A i skuplji su a i manje nude od TM-a.
hrasno38 wrote:
Upravo to sto si napisao se i dogadja jer je sam nacin izvodjenja infrastrukture od HS-a ostao isti od onoga trena kada su postavili prije 10 i vise godina....od bandere do bandere. I da kad se spoje TM-ovci na mrezu HS-a sve se zivo pojebe (pa dobro ne bas sve ali dosta toga) i zaista ovdje ima bas ono nerealnih ljudi koji ne znam sta ocekuju da ce ovdje neko suzu pustiti ako ce otici na LOL ili BHT. LOL jeste dobar ali pokriva vrlo malo naselja sa svojom mrezom a BHT ponovit cu po ko zna koji put necu i nebi kad bi se vratio na "riblju kost" jer njihov bezobrazluk je postao mjerna jedinica. A i skuplji su a i manje nude od TM-a.
ma nek idu za svoje pare gdje hoće, nego meni smiješno kako prijete, kao da je nekog briga
SerijeSync wrote:pojedinci ovde smaraju nevalja ovo, nevalja ono, itd itd, jedva čeka ponudu telekoma, logosofta itd itd.opraštaju se i pozdravljaju ko s najrođenijim
I na kraju svi ostaju na tm, samo suplju pricu prosipaju, jer realno gledajuci ni bh telekom i logosoft nemaju bolju ni povoljniju uslugu od tm
SerijeSync wrote:pojedinci ovde smaraju nevalja ovo, nevalja ono, itd itd, jedva čeka ponudu telekoma, logosofta itd itd.opraštaju se i pozdravljaju ko s najrođenijim
Zasto da ne. Ja tvrdim da su ljudi nesposobni. Nova infrastruktura mozda jeste ogroman posao, ali telemach hoce da nametne sve svoje, bez obzira sto nemaju dovoljno ljudi na terenu. Ovo ne treba da bude problem nas korisnika koji placamo. Dovoljan dokaz je ovo prolongiranje prelaska na novi signal koje najavljuju od 17.jan. Zadnji put su mi rekli 15. marta ce biti, a i u ovo cisto sumnjam. Mozda hocu da ubacim novi paket kanala, a oni mi isti taj ne mogu obezbjediti. Ljude zovem 10 dana da rijese je*eni kvar interneta koji je problem u citavoj zgradi. Razumio bih da zivim u nekoj zabiti, ali u centru Sarajeva nemaju izgovor. I ovo odugovlace jer racunaju svakako ce proci novi signal ne isplati se sada nista sanirati. Nemojte mi ih nista hvaliti, mozda jesu najbolji provajder u Sarajevu, ali ovdje to nije tesko biti peace
Zasto da ne. Ja tvrdim da su ljudi nesposobni. Nova infrastruktura mozda jeste ogroman posao, ali telemach hoce da nametne sve svoje, bez obzira sto nemaju dovoljno ljudi na terenu. Ovo ne treba da bude problem nas korisnika koji placamo. Dovoljan dokaz je ovo prolongiranje prelaska na novi signal koje najavljuju od 17.jan. Zadnji put su mi rekli 15. marta ce biti, a i u ovo cisto sumnjam. Mozda hocu da ubacim novi paket kanala, a oni mi isti taj ne mogu obezbjediti. Ljude zovem 10 dana da rijese je*eni kvar interneta koji je problem u citavoj zgradi. Razumio bih da zivim u nekoj zabiti, ali u centru Sarajeva nemaju izgovor. I ovo odugovlace jer racunaju svakako ce proci novi signal ne isplati se sada nista sanirati. Nemojte mi ih nista hvaliti, mozda jesu najbolji provajder u Sarajevu, ali ovdje to nije tesko biti peace
ja bi rekao da prije trebaju neke dozvole po opštinama za radove, ne može se tek tako izaći na teren i kopat, zaustavit saobraćaj i slično, i pola HS infrastrukture treba mjenjat, barem sam tako čuo!!
SerijeSync wrote:
ja bi rekao da prije trebaju neke dozvole po opštinama za radove, ne može se tek tako izaći na teren i kopat, zaustavit saobraćaj i slično, i pola HS infrastrukture treba mjenjat, barem sam tako čuo!!
Upravo tako , HS nije ulagao u svoju infrastrukturu otkad je polozio kablove prvi put.
Svejedno sta god da je, govorim ti da se mene to ne tice..
SerijeSync wrote:
Upravo tako , HS nije ulagao u svoju infrastrukturu otkad je polozio kablove prvi put.
ja bi najviše volio da telemah uvede optiku pa taman radovi trajali 5 godina.
SerijeSync wrote:
I ja bih , ali nema od toga nista sve dok "konkurencija" ne povuce pravi potez, a to se , budimo realni, nece desiti ni u narednih 5 godina a internet brzine 50-100Mbps je sasvim dovoljan za sve sto jednom zahtjevnijem korisniku treba.
Ono na sta bi ja skrenuo posebnu paznju je brzina uploada koja bi zaista trebala biti veca.
SerijeSync wrote:
I ja bih , ali nema od toga nista sve dok "konkurencija" ne povuce pravi potez, a to se , budimo realni, nece desiti ni u narednih 5 godina a internet brzine 50-100Mbps je sasvim dovoljan za sve sto jednom zahtjevnijem korisniku treba.
Ono na sta bi ja skrenuo posebnu paznju je brzina uploada koja bi zaista trebala biti veca.
Nista ni od uploada, isto vrijedi kao i za ovo prvo sto si napisao. Vecina provajdera ove vrste u svijetu ima slican princip, ne bas kao kod nas da ti je 10-15 punja upload manji, ali je manji uglavnom. Statistika govori da je kolicina dl saobracaja toliko puta veca u odnosu na up saobracaj i iz toga je ovo proizaslo. Zasto bi omogucili 5 korisnika da ima 40/40 kada mogu sa istim brojem resursa imati 10 korisnika brzine 40/4 (ovo 4 mi se rijetko kad dogodilo).
telemach/HS je zvanicno napisao da ce u drugoj polovini februara biti sve zavrseno i nista. pa su prebacili na mart jednom pa drugi put. poslovni taj dio im je FUJ. ja kad posaljem ispred svoje firme ponudu da cu posao odraditi za 25 dana onda ima da ga odradim pa makar na glavi dubio. ja sam to napisao i potpisao. ako ne uradim to za 25 dana onda me ljudi pocnu zivkati,prozivati, razvlace placanje racuna i slicno. ja sam sebi kriv za to. oni da su stavili ocekujemo u februaru ali uz moguce probleme moze se probiti i do marta niko im A ne bi rekao. ovako su zvanicno datum opalili i onda kazu eh ne mozemo mi to evo ovako cemo. izvinite vi svi koji to pravdate ali to tako ne ide u normalnom svijetu pa cak ni kod nas. ne pise se dzaba i jer je nekome dosadno rok izrade, rok placanja.
ja se osjecam zakinutim za ovo prebacivanje, osjecao sam se zakinutim cim su oko nove godine sjebali kanale i sad kao dugogodisnji korisnik i sto se osjecam prevarenim,a zakonski su oni dosta toga prekrsili, imam pravo da trazim da se onaj datum 1.8 pomjeri bar za mjesec dana, bar nama korisnicima koji jos uvijek cekamo taj famozni novi signal. sve je to u vidu dobre poslovne saradnje, zadovoljnih korisnika i slicno.
ovako ce imati vazda da ih neko proziva,da im se psuje, da se raskidaju ugovori. cim su oni na vrat na nos pustili prosirene kanale na KID onda je jasno da uopste nije mali broj ljudi koji je raskino ugovor. jos nesto sto nije suplja uopste niti mahalska, telekom kad je pustio ovu akciju novi prikljucak,osmijeh nesto po danu je imao 1000 novih prijava. sad ce se vas pola smijati ali je to tako,a ocigledno su iz telamacha to vidjeli pa preko noci pustaj prosireni paket,evo sve moze samo neka vas.
da su od prvog dana posteni, da odma kazu sta je i kako je,gdje problem i koliko ce se cekati, ja sam ubjedjen da im niko A ne bi progovorio. ovako su sami sebi belaj navukli da su im korisnici ljuti, da se svadjaju i slicno. ovdje je milion puta ponovljeno jedno pitanje, da bi se HS korisnik tek juce udostojio (valjda se smilovali da mu odobre to) napisao koji kanali spadaju pod koje pakete, da se jasno zna,a ne preko 130 kanala... sa ovom supljom, svaki dan neka nova informacija,juce nije moglo nista,danas sve moze, mene licno sve vise nervira i smeta mi. evo ja sam pustio ne diram nista, moja tv sam isprobao i odjavio, meni odgovora osim interneta jer je mala brzina ali i to ce se sad popraviti. oni nek nastave ovako kako sad rade pa hvala lijepo moja tv uzmem.