dvije sake

+ mrkvica
+ Curry
+ sol
+ biber
+ crvena Paprika (malo)
(mozes i jednu kocku za supu)
kad se piletina iskuha, izvadis, iscijas, vratis, dodas saku fidelina i persona nasjeckanog dosta (kad skines s vatre dodas persun) i et' ga.
Moderator: anex

Ja ih volim, dok su topli- slatkoWarashii wrote:Supa od kokosijih vratova
nisam znala za tohadzinicasa wrote:dvije sake
zvuči oke, probamKOTÁNYI zeleno za juhu odlična je kombinacija usitnjenog sušenog povrća za intenzivan okus juha i jušnih jela. Bez ikakvih umjetnih dodataka ova mješavina naš je doprinos Vašoj zdravoj prehrani.
Sastojci: pastrnjak, mrkva, korijen celera, poriluk, ljupčac, peršin
ovo već ne bihhadzinicasa wrote:(mozes i jednu kocku za supu)
dodala sam baš danas cvijetni dio brokule pri samom kraju, obzirom da joj ne treba dugozijancer wrote: malo karfiola (daje neku blagu kupusastu kiselost supi), brokule, malo graška, malo riže
eh, kako to ide sa kostima? je li mogu ostaviti sad npr od krilaca što smo ispekli i smazali?moonca wrote:Kod mene se supa pravi samo od kostiju i krilaca, jer to ne jedem. Sve ostale dijelove pripremam na posebne nacine.
da, pročitah i to već negdje, probam idući putmoonca wrote:Srni luk na pola presejci pa ga na platni zapeci da porumeni -pocrni -da ukus supi
a gdje se to ima uzeti?Warashii wrote:Supa od kokosijih vratova

Supe nema nigdje ali kokosijih vratova ima u mesnici, barem onoj u kojoj se ja opskrbljujem, doduše tu ima i brizle i kavurme i ostalih zerzevatashe+ wrote::a gdje se to ima uzeti?Warashii wrote:Supa od kokosijih vratova
znamLoo wrote:neki vole sogandolmu sa "namazom"
Vidividividi!Loo wrote:
Ovo moRe - koNforno, ja pravio i to ne jednommoonca wrote:Mislila sam na ovo- svjeza tranzirana- kada ostane samo kostur. Nisam nikada pravila od ostataka pecene kokoske.
U mesarishe+ wrote:a gdje se to ima uzeti?![]()
Pilećih vratova i leđa ima kupiti gdje god se prodaje piletina u rinfuzi. Samo je ne izlažu u vitrine jer ne izgleda lijepoJohn Cleese wrote:U mesarishe+ wrote:a gdje se to ima uzeti?![]()
Ne bude bas uvijek svega, doduse.
Ili kupis kokosh, pa je rastavis na sastavne dijelove - batake, krilca, vrat, ledja s trticom, prsa, a ponekad tu budu i noge, jetrica, srce, zeludac...
Citam sastojke- zasto toliko kukrkume - ona je meni gorka u vecim kolicinama.John Cleese wrote:Inace - supa junecih kostiju s frtalj kile persuna, malo luka i jos manje soli, na vrh noza bibera, duplo toliko kurkume i sakom nekakvog skroba (valjda nije bilo ljepilo za tapetebarem se nadam).
Ha se to ohladi na sobnu temperaturu, namah se upihtija da kasika u njoj stoji vertikalno - viljuskom je mozes jest![]()
Na vrh noza bibera i duplo toliko kurkume - nije previse, naprotivmoonca wrote:Citam sastojke- zasto toliko kukrkume - ona je meni gorka u vecim kolicinama.John Cleese wrote:Inace - supa junecih kostiju s frtalj kile persuna, malo luka i jos manje soli, na vrh noza bibera, duplo toliko kurkume i sakom nekakvog skroba (valjda nije bilo ljepilo za tapetebarem se nadam).
Ha se to ohladi na sobnu temperaturu, namah se upihtija da kasika u njoj stoji vertikalno - viljuskom je mozes jest![]()
Taj skrob jel' to zelatim od junetine/ beefa - nije ti potreban ako su kosti kuvaju.
Vidim nema mrkve- ja nju dodajem vise jer mi daje slatkocu-koju volim u jelima.
Da, ima i togaDaffyDuck wrote:Pilećih vratova i leđa ima kupiti gdje god se prodaje piletina u rinfuzi. Samo je ne izlažu u vitrine jer ne izgleda lijepoZnaci, trazite.
Sve super i po mom ukusu osim tog skroba.John Cleese wrote:Inace - supa junecih kostiju s frtalj kile persuna, malo luka i jos manje soli, na vrh noza bibera, duplo toliko kurkume i sakom nekakvog skroba (valjda nije bilo ljepilo za tapetebarem se nadam).
Zavisi sta ti je uobicajenopetunija wrote:@wewo,
jesi li šta stavljala u zeljanik osim uobičajenih sastojaka?