Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mirza_15

#16976 Re: Sarajevski derbi

Post by mirza_15 »

duminjo wrote:Sumnjam da zeljo, sa ovakvim igracima I trenerom, moze odigrati 0:0 a ni odbrana sarajeva mi nije za 0:0. Zelji sigurno ne odgovara remi pa ce vjerovatno vise rizikovati.
Mislim da bi moglo biti golova. 2:2 ili 1:3/3:1

Treba sacekati I ovu uzvratnu u Tuzli.
Ako zeljo ne prodje u kupu mora dobiti derbi ako hoce u evropu. Ako ispadne iz kupa i izgubi derbi mogu da se pozdrave sa evropom. Ova sedmica moze biti prelomna za oba sarajevska kluba u ovoj sezoni kada je borba za evropu u pitanju.
LSD

#16977 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

mirza_15 wrote:
duminjo wrote:Sumnjam da zeljo, sa ovakvim igracima I trenerom, moze odigrati 0:0 a ni odbrana sarajeva mi nije za 0:0. Zelji sigurno ne odgovara remi pa ce vjerovatno vise rizikovati.
Mislim da bi moglo biti golova. 2:2 ili 1:3/3:1

Treba sacekati I ovu uzvratnu u Tuzli.
Ako zeljo ne prodje u kupu mora dobiti derbi ako hoce u evropu. Ako ispadne iz kupa i izgubi derbi mogu da se pozdrave sa evropom. Ova sedmica moze biti prelomna za oba sarajevska kluba u ovoj sezoni kada je borba za evropu u pitanju.
Ima dosta istine, to za Želju...ali šta ako sarajevo izgubi derbi, a vec su se davno oprostili od kupa :-)
mistek

#16978 Re: Sarajevski derbi

Post by mistek »

Ništa toliko strašno za Sarajevo. Nakon toga Sarajevo ima 3 lagane utakmice i Tuzlu. Pretpostavimo 10 bodova. To je 61. Znači da Željezničar mora dobiti 3 od preostale 4 tekme da bi bili ispred. Ni jedna ni druga opcija nisu nerealne. Sloboda, ako ne dobije Olimpica, isto neće izaći na više od 61 bod do kraja, nema šanse. I ostaje Lištica, koju bi jedan kiks također vratio na 61 bod (jednako realno, npr Olimpic).

Znači, Sarajevo uz poraz u derbiju ima i dalje realnu šansu da završi drugo. Dobro, možda je ta šansa 20%. Međutim, za Evropu je i dalje prilično dobra.
todd_smith

#16979 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Zato sto ne znam nijedan derbi u svijetu gdje je veci grijeh "izgubiti derbi". To se nakva atmosfera "na noz" napravi, isto da ce kompletnih prvih 11 sa strucnim stabom vjesati kod Sebilja ako izgube.
I tako godinama unazad... Najvise se razmislja o tome kako sacuvati gol, ostati neporazen, a naprijed ako se nesto napravi - dobro jeste.
ma vala nije

osim onog zadnjeg na Kosevu kad je u zadnjih par godina bilo "na noz" ako izgube? a i onaj zadnji je bio bukvalno jer je bio pred sami kraj za titulu, znaci scenarij koji se desava jednom u 20 godina

imas ti navijacku bijes koja traje do sljedeceg kola kao i svugdje drugo, ali nesto vise od toga..
jeza u ledja

#16980 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Melbourne_Australia wrote:
BHF_Manijak wrote:Zato sto ne znam nijedan derbi u svijetu gdje je veci grijeh "izgubiti derbi". To se nakva atmosfera "na noz" napravi, isto da ce kompletnih prvih 11 sa strucnim stabom vjesati kod Sebilja ako izgube.
I tako godinama unazad... Najvise se razmislja o tome kako sacuvati gol, ostati neporazen, a naprijed ako se nesto napravi - dobro jeste.
Ja znam jedno 10 derbija gdje je veci grijeh izgubiti...To nema veze sa tim vec ima sa losim igracima i losom taktikom..Jednostavno ne znaju...Bude sansi na tekmi ali jbg kad ne znas..
Svemu zivom moras kontrirat i pravit se pametan. :roll:
Cuj razlog jer ne znaju?! Pa kako na drugim utakmicama daju golove ako ne znaju?

Znaju nego noge teske, upravo ovo sto Manijak govori, kao i svi ostali koji gledaju derbi godinama. Problem je sto je mnogima derbi najvaznija utakmica sezone. Nije bitno na kojem si mjestu i u koje doba prvenstva. Nekima derbi bitniji od plasmana (ima ih i ovdje na forumu koji su to otvoreno rekli). Dok god je to tako, dok god je bitnije sta ce raja rec ako izgubis, derbiji ce biti takvi.
Jebote Siroki i Zrinjski igraju svoje derbije to prste golovi na sve strane. Kod nas se useru isto grlice. Plus sto se na svaku loptu ide jako, pozrtvovano, pa je lakse branit se.

Moguce da ima veze sa tim sto su ovo jedina dva tima u zemlji (koji imaju navijace) i koji ove utakmice istovremeno igraju pred "domacim" navijacima, tj. nema onog pritiska domacina kakvog ima na drugim jakim utakmicama.

Mozda postoji bolje objasnjenje od ovih, ali to objasnjenje nije "ne znaju", jer oni "ne znaju" ni na drugim utakmicama da redovno daju golove, ukljucujuci i derbije sa drugim timovima.

A na derbiju i dalje favorit Zeljeznicar. Ekipa skupila sedamdesetsest ligaskih pobjeda za redom, imaju bolje igrace, mi u fazi poluraspada, mislim da su u prednosti.

No ko da gledam zavrsice opet 0-0. Ili ce neko uzeti 1-0 pa ce poslije 6 mjeseci prica o tome, kao da je smak svijeta. U Manchesteru Citi uzme Uniteda 6-1 pa se zaboravi brze nego kod nas obicna pobjeda 1-0.
MaroonBrigade

#16981 Re: Sarajevski derbi

Post by MaroonBrigade »

0-0 ili ako se desi neko cudo 1-1

sanse za pobjedu 40%-60% u korist gostiju
1946--1987

#16982 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Upravu je bhf potpuno, jebo utakmicu gdje su sa x-om svi zadovoljni bez obzira kome sta treba.
X i svi sretni, od policije do gradskog saobracaja :mrgreen:
1946--1987

#16983 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Ps. Najbolje bi bilo jakupovic da sudi, mrzi i jedne i druge podjednako, bar znamo na cemu smo :mrgreen:
Diego_Armando

#16984 Re: Sarajevski derbi

Post by Diego_Armando »

Dabogda bila golijada u nedjelju. :D Ko odigra x na kladari il' oba ne daju gol, haram mu bilo. :D
Priželjkujem 2:3 k'o nekad u dobra stara vremena. :D
decko_sa_kovaca

#16985 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

jeza u ledja wrote:
Ja znam jedno 10 derbija gdje je veci grijeh izgubiti...To nema veze sa tim vec ima sa losim igracima i losom taktikom..Jednostavno ne znaju...Bude sansi na tekmi ali jbg kad ne znas..
No ko da gledam zavrsice opet 0-0. Ili ce neko uzeti 1-0 pa ce poslije 6 mjeseci prica o tome, kao da je smak svijeta. U Manchesteru Citi uzme Uniteda 6-1 pa se zaboravi brze nego kod nas obicna pobjeda 1-0.
Kako ti znas kako je u mancesteru
Al dobro njima svakako veci derbi protiv liverpula nego protiv sitija
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16986 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Gosti su favorit. Velika i zvucna pojacanja su tu, imaju vekiki niz pobjeda u prvenstvu, i favoriti su.
Mi se malo dizemo od kada je Hurtic dosao, al opet sve to nedovoljno da bi se smatrali favoritima.
MOSALJOZE

#16987 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Dobae pokušaj sa ovom pričom "Željo je favorit"
Ako bude zijan "izgubili od boljeg" a pobjeda "div se budi" :mrgreen:
decko_sa_kovaca

#16988 Re: Sarajevski derbi

Ja ne vidim po kojoj logici je zeljo favorit
Sarajvo trece zeljo peti, domaci teren, zeljo umoran igra na dva fronta, sarajvo ima skuplju ekipu(12,10 miliona, zeljo 8,85) itd
Last edited by decko_sa_kovaca on 18/04/2016 10:15, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#16989 Re: Sarajevski derbi

Post by insaneinthebrain »

-LIBERO- wrote:Gosti su favorit. Velika i zvucna pojacanja su tu, imaju vekiki niz pobjeda u prvenstvu, i favoriti su.
Mi se malo dizemo od kada je Hurtic dosao, al opet sve to nedovoljno da bi se smatrali favoritima.
pa vi ste ispred na tabeli, imate milione, najboljeg strijelca u ligi. akademija. kako cemo mi biti favoriti tek na 5 mjestu a gdje smo bili jesenas :-)
Melbourne_Australia

#16990 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

jeza u ledja wrote:
Svemu zivom moras kontrirat i pravit se pametan. :roll:
Cuj razlog jer ne znaju?! Pa kako na drugim utakmicama daju golove ako ne znaju?

Znaju nego noge teske, upravo ovo sto Manijak govori, kao i svi ostali koji gledaju derbi godinama. Problem je sto je mnogima derbi najvaznija utakmica sezone. Nije bitno na kojem si mjestu i u koje doba prvenstva. Nekima derbi bitniji od plasmana (ima ih i ovdje na forumu koji su to otvoreno rekli). Dok god je to tako, dok god je bitnije sta ce raja rec ako izgubis, derbiji ce biti takvi.
Jebote Siroki i Zrinjski igraju svoje derbije to prste golovi na sve strane. Kod nas se useru isto grlice. Plus sto se na svaku loptu ide jako, pozrtvovano, pa je lakse branit se.

Moguce da ima veze sa tim sto su ovo jedina dva tima u zemlji (koji imaju navijace) i koji ove utakmice istovremeno igraju pred "domacim" navijacima, tj. nema onog pritiska domacina kakvog ima na drugim jakim utakmicama.

Mozda postoji bolje objasnjenje od ovih, ali to objasnjenje nije "ne znaju", jer oni "ne znaju" ni na drugim utakmicama da redovno daju golove, ukljucujuci i derbije sa drugim timovima.

A na derbiju i dalje favorit Zeljeznicar. Ekipa skupila sedamdesetsest ligaskih pobjeda za redom, imaju bolje igrace, mi u fazi poluraspada, mislim da su u prednosti.

Kakav City i kakav united...Taj derbi nij ni u 20 u evropi po tenzijama..Ozivio zadnjih 5 godina...Fener-Galata uvjek golova bude osim zadnjeg, Schalke-Dortmunt uvjek golova bude, Olimpi-Panata uvjek golova bude, Roma- Lazio uvjek golova bude,Arsenal-Totenham bruku golova...Ako zadnjih recimo 7 godina bude 0-0 na kosevu to znaci ili stimaju ili ne znaju, cuj noge umorne za takvu utakmicu..Tvrdim da nigdje na svijetu nema da se igra 0-0 u derbijima kao kod nas...Opet kazem ili dogovor padne to jest stanje na tabeli odg i jednim i drugim ..Nema zara da dobijes komsije jer vecina ovih igraca u oba kluba nisu rasli u Sarajevu i normalno nemaju taj takmicarski duh kao prije igraci..Sad imaju strah nepotrebni i ono sto malo znaju ne znaju na dan derbija..
Diego_Armando

#16991 Re: Sarajevski derbi

Post by Diego_Armando »

Jel tema sarajevski derbi il je tema turski, švapski il ne znam ti koji derbi?!
Daj moderacijo šta je ovo ba? :D
Logovan

#16992 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Diego_Armando wrote:Dabogda bila golijada u nedjelju. :D Ko odigra x na kladari il' oba ne daju gol, haram mu bilo. :D
X na kladari 1.10. :D Oba ne daju 1.20. :D
BHF_Manijak

#16993 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote: ma vala nije

osim onog zadnjeg na Kosevu kad je u zadnjih par godina bilo "na noz" ako izgube? a i onaj zadnji je bio bukvalno jer je bio pred sami kraj za titulu, znaci scenarij koji se desava jednom u 20 godina

imas ti navijacku bijes koja traje do sljedeceg kola kao i svugdje drugo, ali nesto vise od toga..
Ma ne govorim uopste o rezultatskom imperativu ili da utakmica igra ulogu za neki plasman na tabeli. Taman da su jedni 12. a drugi 13. na tabeli, isti bi naboj se napravio od strane navijaca, medija i ostalih. Dakle nema to veze je li utakmica za titulu, Evropu ili ne, napravi se linc atmosfera da je smrtna presuda za onog ko izgubi.
O tome se radi i taj se pritisak na igrace prenese. Kad bi se manje pricalo o tome kako je ogroman grijeh izgubiti derbi, opusteniji bi i igaci bili. Nisu ni oni debili, znaju sta znaci najveci derbi drzave, ali nemoj ga ti dodatno pritiskati s nekakvim glupostima.

A ovo sto Melburn o (ne)kvaliteti prica, ma nidje veze jarane. Ne mogu svi igraci u zadnjih 10 godina biti nekvalitetni. Bilo je tu zeba, husejinovica, hodzica, komazeca i ostalih... Nije bas da su samo kar'ne igrale.

@Libero, de Boga ti ne pilaj naopako. :mrgreen: :skoljka:
sole2mio

#16994 Re: Sarajevski derbi

Post by sole2mio »

-LIBERO- wrote:Gosti su favorit. Velika i zvucna pojacanja su tu, imaju vekiki niz pobjeda u prvenstvu, i favoriti su.
:thumbup:
1946--1987

#16995 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Sta je ovo niko ne smije da preuzme ulogu favorita :mrgreen: :mrgreen:
1946--1987

#16996 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Ps. Stokic rijesava derbi
decko_sa_kovaca

#16997 Re: Sarajevski derbi

17:00 h ....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16998 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Vidi ljudi :mrgreen: . Ne pilam naopako.
Uzmite statistiku i pogledajte. Ko je ekipa sa najvise bodova osvojenih u prvenstvu u ovoj polusezoni?
Ko ima sve pobjede u ovoj polusezoni?

Ko je odradio kakav prelazni rok. Ko je doveo bivse reprezentativce, 4-5 njih, ko Kramara, Simeonovica i dvojicu Brazilaca, od ta 4 pojacanja samo Emerson ulazi povremeno.

Ne kontam sta ovdje nije jasno, i sta nije tako kako pisem.

Vi ste favoriti, ne znaci da cete pobjediti, a mozda i hocete, al ste po svemu prije pobrojanom ipak favoriti.
decko_sa_kovaca

#16999 Re: Sarajevski derbi

Vidjet cemo sta kazu kladionice
Diego_Armando

#17000 Re: Sarajevski derbi

Post by Diego_Armando »

Logovan wrote:
Diego_Armando wrote:Dabogda bila golijada u nedjelju. :D Ko odigra x na kladari il' oba ne daju gol, haram mu bilo. :D
X na kladari 1.10. :D Oba ne daju 1.20. :D
:D :thumbup:
Post Reply