Ukrajina
- dječak sa šibicama
#16976 Re: Ukrajina
ljeto se nije ni primaklo kraju, a na Maidanu vec novi sukobi... ja sam ocekivao tamo krajem jeseni, ocito sam pogrijesio.
- dječak sa šibicama
#16977 Re: Ukrajina
Pa ne moze to tako, nisu oni iz Galicije potegli do Kijeva, da ih se tek tako vrati u njihova sela.daxon wrote:Najjači su mi ovi Majdanovci, ne miču se sa Majdana, zakuvali, pa sada neka gine neka mobilisana sirotinja, koja nema veze sa Majdanom i njihovim sranjima, a oni se fino zajebavaju kampirajući u sred Kijeva![]()
Pa majku mu, kada su tolike patriote, aktivisti i slične gluposti, pa zašto ne odu malo tamo gdje se ratuje, a ne premlaćivati komunalce koji hoće da počiste njihovo smeće i govna![]()
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-kij ... /140807083
Hoce ljudi da ostanu u Kijevu, sade paprike i kukuruz po kijevskim parkovima, to je njima njihova borba dala.
- AleksoMKD
#16978 Re: Ukrajina
Majdan. Jos nije stvarno veliko ali se tuku izmedju sebe.

-
zilog
#16979 Re: Ukrajina
Sta njima treba da vide? Misle da se sve moze vidjeti na internetu.jefferson wrote:Dokaz da 99% forumasa ovdje se nesjeca rata ili je rat gledalo iz daljine ili jos vjerovatnije, nisu bili ni rodjeni i da nikad u zivotu nisu vidjeli kako izgleda predmet pogodjen topom od 20mm, 23mm ili 30mm.
Jos kada procitaju da je ruski expert to izjavio i to jos na .ru portalu. Hebote erekcijice
- daxon
#16980 Re: Ukrajina
Ukoliko uopće čitaš, onda si mogao vidjeti da je link malezijski, dakle, New Straits Times, Malaysia.zilog wrote:jos na .ru portalu. Hebote erekcijice
-
jefferson
#16981 Re: Ukrajina
Aha, jos samo da objasne kako granata promjera 30mm napravi rupu od 2-3cm i super bi bilo.daxon wrote:Ukoliko uopće čitaš, onda si mogao vidjeti da je link malezijski, dakle, New Straits Times, Malaysia.zilog wrote:jos na .ru portalu. Hebote erekcijice
Inace i advance.hr je pojam novinarstva za New Straits Times
- General War
#16982 Re: Ukrajina
E Jebi ga, moji ISIL moji crvene beretke...jos kad se infiltriram na skeli kod tebe na bausteliKAMI666 wrote:Jesu li ovo tvoji u crvenim beretkama?General War wrote:Nista da vec nije vidjeno, i prije ste se pomagali ...cuj ISIL?KAMI666 wrote:@Corak, i treba da se pomazemo, nauci nesto pametno![]()
a ne ko tvoja bratija ISILovci da se ponasate ko' raspustana banda. Treba vam se dati do znanja gdje vam je mjesto: u cosku i to na jednoj nozi.
Ne samo da si na stranu ISILa vec i ove kacis na zid?e svasta....

-
zilog
#16983 Re: Ukrajina
Kaligula ima .ru link, a ti imas i ovaj:daxon wrote:Ukoliko uopće čitaš, onda si mogao vidjeti da je link malezijski, dakle, New Straits Times, Malaysia.zilog wrote:jos na .ru portalu. Hebote erekcijice
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/486019/Ma ... ojni-avion
.rs skoro isto kao i .ru Jos i prenosi "Glas Rusije"
Paci ovo u sta ti hoces da ti ljudi povjeruju, plafon leta SU-25 je 7000 metara bez naoruzanja (5000 metara naoruzan), Boeing letio na preko 9000. Dobro, pogodio ga sa raketom. Raketa nije dovoljna da obori toliko velik avion, pa ide mitraljiranje.
Kako ga je onda mitraljiranjem dokrajcio??? Cekao da se spusti na njegovu visinu leta, pa rokaj???
Pa ovo je ludnica... Prije neki dan imamo onog sa Kopakabanom, sada ti prenosis SF.
Idi bre na Krstaricu, tamo ti niko nece traziti da ista suvislo i razumno napises.
- Challenger__
#16984 Re: Ukrajina
- Sve treba uzeti sa rezervom. Sve. Npr. inicijalne tvrdnje iz Bijele kuće koje do dana današnjeg nisu potkrijepljene ni jednim dokazom. Sjeti se samo kako su se ovce primile na tu ničim potrkepljenu tezu. Dakle, sve.GAU8 wrote:I ovo treba uzeti s rezervom.
Od 9/11, preko lažnih tvrdnji o iračkom oružju do danas ništa me ne čudi. Još uvijek ne postoje dokazi, ali i malezijska štapma s tim operiše, izvor - Exclusive on MH17: Missile, cannon brought down jet? by HARIS HUSSAIN and TASNIM LOKMANJa se duboko nadam da je upitanju banalna greška, jer me strah pomisliti da je planirano obaranje upitanju, s namjerom postizanja političkih ciljeva.
Reci mi Gaus, a šta ako se ispostavi da je u pitanju planirano obaranje "s ciljem postizanja političkih ciljeva"?
_____
- Jedan od ciljeva ove kreirane i kontrolisane krize u Ukrajini je smjena vlasti u Kremlju. Kako stoji vlast?
izvor - LINKPutina podržava 87 odsto Rusa
Popularnost predsednika Rusije Vladimira Putina u domovini veća je nego u bilo kom trenutku u poslednjih šest godina
- I Crna Gora na udaru sankcija:
izvor - LINK
- mirsek
#16985 Re: Ukrajina
Hahahahaha.jefferson wrote:Aha, jos samo da objasne kako granata promjera 30mm napravi rupu od 2-3cm i super bi bilo.daxon wrote:Ukoliko uopće čitaš, onda si mogao vidjeti da je link malezijski, dakle, New Straits Times, Malaysia.zilog wrote:jos na .ru portalu. Hebote erekcijice
Inace i advance.hr je pojam novinarstva za New Straits Times
Moj struĆnjak.
Pa eto sam si sebi odgovorio kako napravi.
StruĆnjak gdje si ti proveo rat pa sve znas o granatama i balistici ?
Vjerovatno ces NAPOKON objasniti kako PV raketa unistava avion sa 100 metara daljine.
Jos uvijek čekamo američke dokaze i satelitske ili koje vec snimke da vidimo ko je srusio avion.
STA CEKAJU ???????????????
Last edited by mirsek on 07/08/2014 19:23, edited 1 time in total.
-
jefferson
#16986 Re: Ukrajina
Pa eto de nam ti objasni. Ja sam rekao odmah volio bi da nam objasni neko.Hahahahaha.
Moj struĆnjak.
Vjerovatno ces NAPOKON objasniti kako PV raketa unistava avion sa 100 metara daljine.
Eto ti prilike.
- Challenger__
#16987 Re: Ukrajina
Daxe. Prijavi komentar. Sa onima kojima je mržnja pomutila razum i koji vrijeđaju sagovornike treba da se bavi administracija foruma (ako još uvijek postoji?), a ne ti.
- mirsek
#16988 Re: Ukrajina
Čekaj , jesil ti ozbiljan ili trolaš ?jefferson wrote:Pa eto de nam ti objasni. Ja sam rekao odmah volio bi da nam objasni neko.Hahahahaha.
Moj struĆnjak.
Eto ti prilike.
Kako projektil od 30 milimetara napravi rupu od 30 milimetara ?
- General War
- daxon
#16990 Re: Ukrajina
A ne, ja imam ovaj link http://www.nst.com.my/node/20961zilog wrote:Kaligula ima .ru link, a ti imas i ovaj:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/486019/Ma ... ojni-avion
.rs skoro isto kao i .ru Jos i prenosi "Glas Rusije"
Dakle, Blic.rs prenosi vijest sa tog malezijskog linka i postavljen je samo zbog jezika, uostalom, da pratiš medijsku scenu, znao bi kakav je blic portal, iako ima tebi tako odvratnu rs domenu.
Ma rekao sam ja tebi ko si, ti si niko i ništa, običan miš i ne obraćaj mi se više, ako mi imaš šta reći na ličnoj osnovi, nađimo se kao ljudi na čaršiji pa popričajmo, u protivnom ajmo hop hop hop...zilog wrote:Ja sam onaj koji ti je u ovom gore postu objasnio ko si.
- mirsek
#16991 Re: Ukrajina
Sta ?General War wrote:ovo ce se svidjeti antiObumasima![]()
http://www.cnn.com/video/data/2.0/video ... w.cnn.html
Sad ce Rusija morati da nabavlja hranu od juzne amerike ..
Wauuuuuu, BONITA banane ce sad nestati sa BIH trzista.
Sto jes jes.
Zajebase nas rusi.
-
jastuk1
#16992 Re: Ukrajina
Ukro falange do temelja zpalile pravoslavnu crkvu u Gorlovki.
-
jefferson
#16993 Re: Ukrajina
Apsolutno ozbiljan.mirsek wrote:Čekaj , jesil ti ozbiljan ili trolaš ?jefferson wrote:Pa eto de nam ti objasni. Ja sam rekao odmah volio bi da nam objasni neko.Hahahahaha.
Moj struĆnjak.
Eto ti prilike.
Kako projektil od 30 milimetara napravi rupu od 30 milimetara ?
Zato sma rekao, salo ko je ovdje imao prilike vidjeti na sta lici predmet pogodjen takvim projektilom.
Garant nisu opisivali to u HV
- daxon
#16994 Re: Ukrajina
Pretpostavljam da zrno od 20 mm, koje pogađa mekanu aluminijsku oplatu aviona nekom brzinom od, pretpostavljam, 800 m/s, pravi pravilnu kružnu rupu prečnika koliko je i zrno, ne praveći dodatne deformacije. Dakle, aluminijska oplata nije zid da zrno odlomi ogroman komad, niti je neko željezo koje će bitno smanjiti brzinu zrna i deformisati ga, tako da zrno napravi puno veću rupu nego što je promjer samog zrna.jefferson wrote: kako izgleda predmet pogodjen topom od 20mm, 23mm ili 30mm.
-
zilog
#16995 Re: Ukrajina
@jefferson
Kakvo ba mitraljiranje? MH-17 letio na 10.000 metara, a SU-25 naoruzan leti na max 5000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Su-25#Spec ... duction.29
Pusti "lutkare".
Kakvo ba mitraljiranje? MH-17 letio na 10.000 metara, a SU-25 naoruzan leti na max 5000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Su-25#Spec ... duction.29
Pusti "lutkare".
Last edited by zilog on 07/08/2014 19:42, edited 1 time in total.
-
jefferson
#16996 Re: Ukrajina
Sve bi to bilo uredu da taj projektil nema eksplozivno punjenje.daxon wrote:Pretpostavljam da zrno od 20 mm, koje pogađa mekanu aluminijsku oplatu aviona nekom brzinom od, pretpostavljam, 800 m/s, pravi pravilnu kružnu rupu prečnika koliko je i zrno, ne praveći dodatne deformacije. Dakle, aluminijska oplata nije zid da zrno odlomi ogroman komad, niti je neko željezo koje će bitno smanjiti brzinu zrna i deformisati ga, tako da zrno napravi puno veću rupu nego što je promjer samog zrna.jefferson wrote: kako izgleda predmet pogodjen topom od 20mm, 23mm ili 30mm.
Zato sam rekao, slabo je ko ovdje ikad imao priliku da vidi sta takvo zrno napravi od oplate vojnog vozila ili autobusa, ili auta i slicno.
Inace 30mm avionski top nosi granate punjenje sa oko 50grama vojnog eksploziva.
- mirsek
#16997 Re: Ukrajina
Jesi li siguran da su morale biti rasprskavajuce isto onako kao sto si bio siguran da iranski F14-A ima protubrodske rakete ?jefferson wrote:
Apsolutno ozbiljan.
Zato sma rekao, salo ko je ovdje imao prilike vidjeti na sta lici predmet pogodjen takvim projektilom.
Nisi odgovorio gdje si ti bio u ratu i gdje je VISE taj tvoj dokaz da raketa unistava avion na 100 metara ?
Zar stvarno mislis da te neko shvata ozbiljno kad cim se malo dublje udje u diskusuju sa tobom pokazes da trolas i da fatas na foru nekim povrsno skupljenim podacima koji nisu u nivou informacije ni pod razno ?
-
jefferson
#16998 Re: Ukrajina
Sto se onda uopste javljas ako me ne smatras ozbiljnim?mirsek wrote:Jesi li siguran da su morale biti rasprskavajuce isto onako kao sto si bio siguran da iranski F14-A ima protubrodske rakete ?jefferson wrote:
Apsolutno ozbiljan.
![]()
Nisi odgovorio gdje si ti bio u ratu i gdje je VISE taj tvoj dokaz da raketa unistava avion na 100 metara ?
Zar stvarno mislis da te neko shvata ozbiljno kad cim se malo dublje udje u diskusuju sa tobom pokazes da trolas i da fatas na foru nekim povrsno skupljenim podacima koji nisu u nivou informacije ni pod razno ?
Daj razguli vise sa svojim pitanjima kao da si ovdje neki autoritet.
Gdje si ti bio to u ratu? U mislima mame i tate hocel te imati ili ne.
Inace tvoja pitanja su dokaz koliko poznajes uopste ovu materiju.
Vec sam ti rekao, kada platis kao sto placas Jane's poslat cu ti. Do tada snalazi se.
- daxon
#16999 Re: Ukrajina
Pa sada, ne znam da li svaki avionski mitraljez ima u zrnu eksplozivno punjenje, uostalom, zavisi kada detonira zrno, da li pri kontaktu sa površinom, ili sa koju stotinku odgode. Stvarno ne znam takve detalje, ali sumnjam da bi se ljudi koji poznaju naoružanje, a naročito Rusi koji su ga napravili, upuštali u tvrdnje koje ne mogu braniti. Znači, da taj avion ne može ići toliko visoko, pa zar bi ruski vojni stručnjaci koji su konstruisali i napravili taj avion, tvrdili da može, pa nisu valjda imbecili da sami sebi podapinju nogu.jefferson wrote:Sve bi to bilo uredu da taj projektil nema eksplozivno punjenje.
- General War
#17000 Re: Ukrajina
Ili slikovito...jefferson wrote:Sve bi to bilo uredu da taj projektil nema eksplozivno punjenje.daxon wrote:Pretpostavljam da zrno od 20 mm, koje pogađa mekanu aluminijsku oplatu aviona nekom brzinom od, pretpostavljam, 800 m/s, pravi pravilnu kružnu rupu prečnika koliko je i zrno, ne praveći dodatne deformacije. Dakle, aluminijska oplata nije zid da zrno odlomi ogroman komad, niti je neko željezo koje će bitno smanjiti brzinu zrna i deformisati ga, tako da zrno napravi puno veću rupu nego što je promjer samog zrna.jefferson wrote: kako izgleda predmet pogodjen topom od 20mm, 23mm ili 30mm.
Zato sam rekao, slabo je ko ovdje ikad imao priliku da vidi sta takvo zrno napravi od oplate vojnog vozila ili autobusa, ili auta i slicno.
Inace 30mm avionski top nosi granate punjenje sa oko 50grama vojnog eksploziva.
20mm antimaterijalna puska, znaci obicno zrno a ne 20mm granata.