GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
upsy_daisy

#16951 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by upsy_daisy »

Bianconeri1988 wrote:Već godinu dana se vozim komercijalom, tramavajem ponekad, ali majke mi kad vidim onih osam revizora na tramvajskoj stanici skontam da je lakše ući na utakmicu Lige šampiona bez karte nego u sarajevski tramvaj. :lol:
kojom?grasovom? :D
Bianconeri1988

#16952 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Bianconeri1988 »

Centro majka. :D
FreakyStyley

#16953 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

Bianconeri1988 wrote:Već godinu dana se vozim komercijalom, tramavajem ponekad, ali majke mi kad vidim onih osam revizora na tramvajskoj stanici skontam da je lakše ući na utakmicu Lige šampiona bez karte nego u sarajevski tramvaj. :lol:
Valja opravdat visak jarane.

Uskoro 12 po stanici i dva vozaca, da se mijenjaju - jedan do Bascarsije, drugi do Ilidze i sve tako. 8-) Sto bi reko Seik od Alipasina "Kad je mal, nek je maskenbal." :lol:
upsy_daisy

#16954 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by upsy_daisy »

Bianconeri1988 wrote:Centro majka. :D
jest, al me nervira u zadnje vrijeme ono najavljivanje stanice pa kad dođeš opet ti govori.... a mjesec dana se vrte 4 pjesme u međuvremenu..
tako da mi je sad vožnja komercijalom centrotransovom svedena na puki prevoz od tačke a do tačke b dok je to u početku bilo s merakom
(slušalice malo pomognu al čujem i kroz slušalice a ne mogu vala stalno ni slušalice držati u ušima)
kontala sam im napisati pismo, bil se potpisao kao redovni putnik? :)
FreakyStyley

#16955 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

upsy_daisy wrote: jest, al me nervira u zadnje vrijeme ono najavljivanje stanice pa kad dođeš opet ti govori.... a mjesec dana se vrte 4 pjesme u međuvremenu..
tako da mi je sad vožnja komercijalom centrotransovom svedena na puki prevoz od tačke a do tačke b dok je to u početku bilo s merakom
(slušalice malo pomognu al čujem i kroz slušalice a ne mogu vala stalno ni slušalice držati u ušima)

Because I'm happpyyyyyyy..... :lol:
Bianconeri1988

#16956 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Bianconeri1988 »

upsy_daisy wrote:
jest, al me nervira u zadnje vrijeme ono najavljivanje stanice pa kad dođeš opet ti govori.... a mjesec dana se vrte 4 pjesme u međuvremenu..
Ja stanujem na Ilidži pa koristim onu komercijalu Vijećnica - Hrasnica, ja ih moram zamoliti da upale modem u busu da wireless radi. Prvi put čujem za to najavljivanje stanica. :-D

Ima onaj jedan revizor dosadni, on me nervira, ne mogu ga smisliti očima, a koji sam maler i kad idem u grad i kad se vraćam uvijek on bude. :D

Napiši ti, ali iskreno ne vjerujem da će to biti djelotvorno.
vješalica

#16957 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

upsy_daisy wrote:
Bianconeri1988 wrote:Centro majka. :D
potpiši se sa krakatoa ili kako već se nazivaš ovdje po forumu
man_464

#16958 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Općenito više volim stići 10 minuta prije express linijom, nego 10 minuta kasnije. Da li je čišća ili ne, ne bih komentarisao. Trenutno na 31e CTS i GRAS ravnopravno pariraju jedan drugom sa niskopodnim modernijim autobusima, CTS isključivo marke neoplan iz 2002 godine, a GRAS marke Mercedes benz iz 2003 godine i neoplan identično 2002 godine. Dakako posljednjih dana imamo leteći autobus na 31e a to je zato što se u vozila GRAS-a instalira elektronska naplata karata te se tako iz upotrebe na 31e uskoro izbacuju papirnate karte (uskoro - 2-3 mjeseca). Dakle zna navratiti i neki ŠKLJ autobus kao neki ovaj turski pa je on dosta nižeg ranga i prljav. Što se tiče stanadrdnih vozila sa 31e tu nema nekog velikog odstupanja u čistoći i kvalitetu CTS- GRAS. Uskoro će se 6 vozila "zakucati" na 31e jer će se kod tih 6 vozila instalirati validatori (U nekim već jesu. 3 mercedesa niskopodna 435,436,437, dva neoplana 431 i 434 te jedan Ikarbus iz 2009 godine 418.)

Što se tiče Turskih tramvaja i zadnja 4 su prebačena u krug GRAS-a sinoć.

Liniju 3 bi trebalo opsluživati ukupno 16 turskih tramvaja, dva holandska tramvaja i 4 niskopodna SATRA 3 tramvaja, dok bi se Kockaste petice trebali vratiti na liniju 5 kako i priliči da rasterete polaske u špici krećući iz Nedžarića. Što se tiče broja holandskih tramvaja, ostaje ih 5, ostali se sjeku jer su jedinstvena serija za koju nema dijelova za održavanje. Bečki tramvaji sa 54 godine staža u beču i Sarajevu se sukcesivno sjeku, samo 3 ostaju za potrebe linija 1 i 4.
BHF_Manijak

#16959 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Na cehri se svakom drugom vidi koliko iz njih papanluk izbija... Sljam drustva.

Freamon Lester

#16960 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Freamon Lester »

BHF_Manijak wrote:Na cehri se svakom drugom vidi koliko iz njih papanluk izbija... Sljam drustva.

Tako je narode. Trpi i pusi seljakluk primitivaca. Ako Bog da na biro za zaposljavanje prije ili kasnije za ovaj sljam ljudski, a nije jedini u toj firmi. :izet:
bumerangss

#16961 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

Freamon Lester wrote:
BHF_Manijak wrote:Na cehri se svakom drugom vidi koliko iz njih papanluk izbija... Sljam drustva.

Tako je narode. Trpi i pusi seljakluk primitivaca. Ako Bog da na biro za zaposljavanje prije ili kasnije za ovaj sljam ljudski, a nije jedini u toj firmi. :izet:
Dno dna... odmah otkaz! Toliko ljudi na birou koji bi ovaj posao radkli profesionalno, casno i posteno za pola plate koju prima ovan krkan!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16962 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by _BataZiv_0809 »

A ovaj sto snima se vozio bez karte.
BHF_Manijak

#16963 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Imas nacina da ga istjeras. Njega i svakog ko nema vazecu kartu. Medjutim ovo je dno papanluka i primitivizma. Pogledaj kontrolore karata na zapadu i njihovo ponasanje.
MOSALJOZE

#16964 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

_BataZiv_0809 wrote:A ovaj sto snima se vozio bez karte.
Bato nema onog kojem barem jednom sedmično na poslu ne dodje da ga otjeraš u pm,ali progutaš,jer znaš da pritužba znači nogu s posla.
Prvoklasni primitivizam,to što ovi nisu imali kartu,je drugi par cipela...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16965 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by _BataZiv_0809 »

MOSALJOZE wrote: Bato nema onog kojem barem jednom sedmično na poslu ne dodje da ga otjeraš u pm,ali progutaš,jer znaš da pritužba znači nogu s posla.
Koliko god da su ovi revizori krkani, meni je krkanski voziti se bez karte i jos se zaliti kad te se izbaci. Ne vidimo sta je dovelo do ove situacije, a ljudi kada se brane i zele prikazati zrtvom, obicno preuvelicavaju i lazu.
MOSALJOZE

#16966 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

_BataZiv_0809 wrote:
MOSALJOZE wrote: Bato nema onog kojem barem jednom sedmično na poslu ne dodje da ga otjeraš u pm,ali progutaš,jer znaš da pritužba znači nogu s posla.
Koliko god da su ovi revizori krkani, meni je krkanski voziti se bez karte i jos se zaliti kad te se izbaci. Ne vidimo sta je dovelo do ove situacije, a ljudi kada se brane i zele prikazati zrtvom, obicno preuvelicavaju i lazu.
Hajmo ovako
Policajac te zaustavi jer si prebrzo vozio,i krene ti govoriti "Vidi ti zuba",ili šta je već ovaj rekao,jel to po tebi uredu?Isto je i sa ovom situacijom.Nemaš kartu,napusti vozilo,dobit ces kaznu,ako se iskomplikuje,zovi policiju i to je sve.U roku od sutra bi ovaj dobio otkaz,da mi imamo normalnu državu.

Htjeo sam jos ovo napisati
Čast izuzecima,ali revizori su uglavnom odvratni,nekulturni,bez imalo respekta prema ljudima koji ih direktno finansiraju.Razumijem ja da imaš debila koji te iznerviraju,ali nemaš pravo prosipati nervozu nad nekim drugim.

Moja komšinica radi kao računovođa u grasu,ona kaže,a nema razloga da laže,kod nje u kancelariju dodje jedna djevojka,i jedan čovjek koji NIŠTA ne rade.Znači ljudi se tu vrte 2-3 sata,i onda za drugim poslom.
Respekt za vozače,ponekog revizora,i ljude koji pošteno i savjesno rade svoj posao.
AmirBaa

#16967 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by AmirBaa »

MOSALJOZE wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A ovaj sto snima se vozio bez karte.
Bato nema onog kojem barem jednom sedmično na poslu ne dodje da ga otjeraš u pm,ali progutaš,jer znaš da pritužba znači nogu s posla.
odlican komentar :thumbup:
relativno84

#16968 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by relativno84 »

Image
:D
Logovan

#16969 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Ma više mi je pun kurac ovoga. Vala me ne interesuje ni ko je kriv, ni da li je osoba imala kartu, ni da li se revizor bahato ponašao, itd, daj samo da prestanemo gledati ovakva dešavanja. :roll: :roll: Jebem ti, pa hoće li se u ovom gradu ikada javni prevoz dovesti u red... :-)
Freamon Lester

#16970 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Krkanski je voziti i bez zavezanog pojasa pa kad te policija zaustavi nije uredu da ti prijeti da ce ti zube izbiti. I jos tako coporativno. Klasicni pickica koji kad je sam hoda samo po danu, a u grupi glavni kabadahija. Ima procedura. Nemas karte, daj dokumente. Nemas dokumente dodje policija i zavrsena rasprava. A ono ko na koridi hoce u borbe da ulazi. I jedina je steta sto mu mali nije prednje zube izbio...
Avetinho

#16971 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Avetinho »

Nijedno preduzece nema pravo zahtijevati dokumente od gradjana na javnom mjestu. Samo policija. Ako ne platis kaznu, zovi policiju. Ako kradljivac usluga bjezi, neka ga policija ganja, ne smije to biti duznost revizora.

Jedino bi se neka daleka slicnost mogla naci kada ulazis u prostorije preduzeca, pa ti portir uzima podatke. Ali i ta analogija je vjerovatno losa, jer iako se svi putnici voze u vozilima preduzeca, one s kartama niko ne legitimise.
branimir stulic

#16972 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by branimir stulic »

Sanjam da na mjestu remize izgrade moderan soping centar ili hotel, da ovu gvozdjuriju iz tzv. voznog parka odnesu skupljacii sekundarnih sirovina, i da gradski prijevoz pod koncesiju dobije neka strana firma...
A ovi primitivci sto je najgore nisu samo po tramvajima. Oni su po opcinama, biroima, na ovjeri zdravstvenih knjizica... Svuda. Svuda i na svakom mjestu na vas vreba Njuska u kojoj obicno nedostaje gornji kec ili dvica...
trambusek88

#16973 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

AmirBaa wrote:
Alfa147BIH wrote:Lezi hljebe da te jedem. Eto kako funkcioniše ovo preduzeće.

Image
:lol: :lol: :lol: koliko sam se ismijao ovoj slici, odavno nisam ovako :D
Nije nimalo smiješno. Čovjeku je bilo loše i išla mu je krv na nos.
supercali

#16974 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by supercali »

Nigdje nema krvi dole
Kad tece krv na nos ne drzi se glava nageta u stranu prema kolegi kao da razgovara
Nemoj ih izvlaciti samo jos vise ces ih uvaliti

Znaci lik hladno se izvalio i prica sa kolegom
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16975 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote: Krkanski je voziti i bez zavezanog pojasa pa kad te policija zaustavi nije uredu da ti prijeti da ce ti zube izbiti. I jos tako coporativno. Klasicni pickica koji kad je sam hoda samo po danu, a u grupi glavni kabadahija. Ima procedura. Nemas karte, daj dokumente. Nemas dokumente dodje policija i zavrsena rasprava. A ono ko na koridi hoce u borbe da ulazi. I jedina je steta sto mu mali nije prednje zube izbio...
Mislim da nije dobar primjer, ali kontam sta zelis reci. Vezanje pojasa je obaveza licne sigurnosti. Covjek je dobio Belgiju na Evropskom sudu zbog kazne za pojas, sa argumentacijom da je njegovo licno pravo da bira hoce li -se izlagati opasnosti ili ne.

Sa druge strane ti kad udjes u vozilo javnog prevoza, stupas u obligaciono-pravni odnos. Duzan si da kupis kartu.

Ali da se vratimo na sustinu-mi zapravo ne znamo ko je ovdje prvi poceo. Mozda je i bilo to-nemas kartu, izadji, daj dokumente, pa se filmadzija poceo buniti. Dovoljno je da se provozas par puta u tramvaju pa da vidis kakva se stoka vozi i koliko su u stanju svadjati se, a nisu platili kartu od jebenih 1,8 KM. :run: A i da su revizori stoka, tu nema dileme.

Nego nekako svi mi branimo ovog filmadziju, jer se sa njim lakse poistovjecujemo, ali pitaj boga sta je ovdje sve bilo.
Post Reply