I još na kraju potpišu doctroll.com.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ajatolah_
#16951 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
-
alzu1977
#16952 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zamisli Balea na Bičakčića i ŠunjićaMustang1 wrote:Hoce nam biti veselo kad Bale protutnja kroz ovakvu odbranu
Onaj ga Grk danas na 20 metara ostavi 10. Neće ni krenuti dok Bale 30 metara pretrči.
Smiješno mi je pomalo sve ovo ali teško ćemo mi ovdje proći. I prije ove utakmice se znalo da je ovo nezgodna grupa i da mi nismo toliko bolji od Walesa i Izraela koliko mislimo, a ni Cipar više nije 0:5 ekipa kao nekad, al sad je već kritično.
- alphonse kauders
#16953 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Begović - nije imao plaho puno posla - prvo majstorska odbrana kod slobodnog udarca, a onda, ruku na srce, upitna intervencija kod primljenog gola gdje je većim dijelom i kriv za gol. Kod drugog gola bilo je 1 na 1, tako da mu se to ne može pripisati. Nadam se da je ispucao kvotu kikseva za ove kvalifikacije.
Vršajević - vrlo angažovan prvih 15 minuta, Kiprani su mu ostavljali prostora i to je lijepo koristio pa i upisao sjajnu asistenciju. Nakon toga je u napadu nestao bez traga, ali nažalost igrao je sve lošije i lošije. Počelo je sa lošim postavljanjem kod primljenog gola (udaljio se 5 metara od čovjeka i pustio mu centaršut), a kasnije je napravio niz tehničkih i taktičkih greški da se na kraju zadovoljavao samo vraćanjem lopte unazad, te je svaki njegov dodir lopte bio ispraćen negodovanjem sa tribina.
Lulić - njegov čitav opus u reprezentaciji bi se mogao opisati kao "puno zuji, malo meda daje". Nije imao nekih kikseva u odbrani, u napadu nešto pokušavao ali to je toliko jalovo i bezopasno bilo da je možda i bolje da nije. Trebao je biti igrač koji će raširiti kiparsku odbranu, ali to nije uspijevao pa od njega napadači nisu dobili nijedan koristan centaršut. Definitivno je puno korisniji kada se malo više branimo i djelujemo iz kontri.
Bičakčić - bolji od naša dva štopera, ali na kraju kod drugog gola je izgubio napadača Kipra iz vida i ovaj je ostao sam sa golmanom. Dobio dosta duela, bio i prilično aktivan kod prekida, ali uslijed ganjanja rezultata bio natjeran da igra daleko od gola što nam se na kraju osvetilo.
Šunjić - priličan faktor nesigurnosti u našoj odbrani i vjerujem da će to još više doći do izražaja protiv malo jačih reprezentacija. Nekoliko loših intervencija nekako ne ulijevaju nadu da će nam Toni svojom kvalitetom biti od velike pomoći u nastavku kvalifikacija, tako da vjerujem da se za ovo drugo mjesto štopera može hladno ponovo raspisati konkurs.
Bešić - daleko naš najbolji igrač danas, ogromna volja, trkački raspoložen, jak u duelu, odlična pas igra, super rješenja, nažalost šut iz daljine je otišao knap pored gola, a šutu kojem je prethodio majstorski dribling se ispriječila prečka. Odličan individualni nastup, uprkos porazu.
Prcić - dosta aktivan i rastrčan prvo poluvrijeme, mnogo se otvarao i tražio loptu te je proslijeđivao dalje bez komplikovanja. Također, imao i dva fina udarca prema golu. Pri predaji lopte je pogriješio nekoliko puta, ali je zato i u defanzivi pokupio nekoliko lopti. Nažalost, nedostajalo je malo više kreativnosti za upošljavanje napadača što je vrlo rijetko činio. U nastavku je igrao znatno slabije, pa je i zamijenjen, ali u momku se zaista nazire potencijal.
Sušić- blijeda partija Tina-Svena, nije imao nikakav napadački učinak, vrlo malo je imao loptu u nogama i uglavnom bi je predavao prvom do sebe. Opravdano izmijenjen u drugom poluvremenu. Da li je u pitanju trema ili realan nedostatak kvalitete će se vjerovatno saznati do kraja godine.
Pjanić - trebao je biti motor ekipe, ali ako izuzmemo nekoliko finih poteza na sredini terena i dobro izvedenih kornera, moglo bi se reći da je odigrao ispodprosječnu partiju. Ok, vjerovatno je nenaviknut na dosta ofanzivnu poziciju u timu, ali napadači danas nisu dobili lopti od njega. Promašeni penal ga je potpuno demoralisao.
Ibišević - Sjajno otvorio utakmicu golom, kasnije u nedostatku lopti nestao sasvim. Jedina dobra situacija koje se sjećam je dupli pas sa Bešićem nakon kojeg je ovaj pogodio prečku. Gol piši, igru briši.
Džeko - kapitenu se ne može spočitati da se nije borio, ali danas su svi šutevi završavali ili pored gola ili kod kiparskog golmana. Prilično odsječen, bez kvalitetnih lopti iz sredine terena, nije ni izbliza mogao pokazati svu svoju snagu. Na kraju izborio penal, ali ni to nam nije bilo dovoljno.
Hajrović- ušao zadnjih pola sata i apsolutno ništa nije napravio.
Medunjanin - također, zadnjih pola sata, par dobrih poteza i onda utapljanje u sivilo igre. S druge strane, teško nama ako očekujemo da Medunjanin preokreće utakmice, jer on definitivno nije takav igrač.
Vršajević - vrlo angažovan prvih 15 minuta, Kiprani su mu ostavljali prostora i to je lijepo koristio pa i upisao sjajnu asistenciju. Nakon toga je u napadu nestao bez traga, ali nažalost igrao je sve lošije i lošije. Počelo je sa lošim postavljanjem kod primljenog gola (udaljio se 5 metara od čovjeka i pustio mu centaršut), a kasnije je napravio niz tehničkih i taktičkih greški da se na kraju zadovoljavao samo vraćanjem lopte unazad, te je svaki njegov dodir lopte bio ispraćen negodovanjem sa tribina.
Lulić - njegov čitav opus u reprezentaciji bi se mogao opisati kao "puno zuji, malo meda daje". Nije imao nekih kikseva u odbrani, u napadu nešto pokušavao ali to je toliko jalovo i bezopasno bilo da je možda i bolje da nije. Trebao je biti igrač koji će raširiti kiparsku odbranu, ali to nije uspijevao pa od njega napadači nisu dobili nijedan koristan centaršut. Definitivno je puno korisniji kada se malo više branimo i djelujemo iz kontri.
Bičakčić - bolji od naša dva štopera, ali na kraju kod drugog gola je izgubio napadača Kipra iz vida i ovaj je ostao sam sa golmanom. Dobio dosta duela, bio i prilično aktivan kod prekida, ali uslijed ganjanja rezultata bio natjeran da igra daleko od gola što nam se na kraju osvetilo.
Šunjić - priličan faktor nesigurnosti u našoj odbrani i vjerujem da će to još više doći do izražaja protiv malo jačih reprezentacija. Nekoliko loših intervencija nekako ne ulijevaju nadu da će nam Toni svojom kvalitetom biti od velike pomoći u nastavku kvalifikacija, tako da vjerujem da se za ovo drugo mjesto štopera može hladno ponovo raspisati konkurs.
Bešić - daleko naš najbolji igrač danas, ogromna volja, trkački raspoložen, jak u duelu, odlična pas igra, super rješenja, nažalost šut iz daljine je otišao knap pored gola, a šutu kojem je prethodio majstorski dribling se ispriječila prečka. Odličan individualni nastup, uprkos porazu.
Prcić - dosta aktivan i rastrčan prvo poluvrijeme, mnogo se otvarao i tražio loptu te je proslijeđivao dalje bez komplikovanja. Također, imao i dva fina udarca prema golu. Pri predaji lopte je pogriješio nekoliko puta, ali je zato i u defanzivi pokupio nekoliko lopti. Nažalost, nedostajalo je malo više kreativnosti za upošljavanje napadača što je vrlo rijetko činio. U nastavku je igrao znatno slabije, pa je i zamijenjen, ali u momku se zaista nazire potencijal.
Sušić- blijeda partija Tina-Svena, nije imao nikakav napadački učinak, vrlo malo je imao loptu u nogama i uglavnom bi je predavao prvom do sebe. Opravdano izmijenjen u drugom poluvremenu. Da li je u pitanju trema ili realan nedostatak kvalitete će se vjerovatno saznati do kraja godine.
Pjanić - trebao je biti motor ekipe, ali ako izuzmemo nekoliko finih poteza na sredini terena i dobro izvedenih kornera, moglo bi se reći da je odigrao ispodprosječnu partiju. Ok, vjerovatno je nenaviknut na dosta ofanzivnu poziciju u timu, ali napadači danas nisu dobili lopti od njega. Promašeni penal ga je potpuno demoralisao.
Ibišević - Sjajno otvorio utakmicu golom, kasnije u nedostatku lopti nestao sasvim. Jedina dobra situacija koje se sjećam je dupli pas sa Bešićem nakon kojeg je ovaj pogodio prečku. Gol piši, igru briši.
Džeko - kapitenu se ne može spočitati da se nije borio, ali danas su svi šutevi završavali ili pored gola ili kod kiparskog golmana. Prilično odsječen, bez kvalitetnih lopti iz sredine terena, nije ni izbliza mogao pokazati svu svoju snagu. Na kraju izborio penal, ali ni to nam nije bilo dovoljno.
Hajrović- ušao zadnjih pola sata i apsolutno ništa nije napravio.
Medunjanin - također, zadnjih pola sata, par dobrih poteza i onda utapljanje u sivilo igre. S druge strane, teško nama ako očekujemo da Medunjanin preokreće utakmice, jer on definitivno nije takav igrač.
- Radar71
#16954 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
insomnia78 wrote:
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- kucniljubimac
#16955 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
briši to dok ovi sa ekskluzive nisu vidjeliAjatolah_ wrote:I još na kraju potpišu doctroll.com.![]()
Tačno ne vjerujem šta prenose...
Last edited by kucniljubimac on 09/09/2014 23:50, edited 1 time in total.
- denimb
#16956 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni ba nekako bezveze ove rasprave...POZDRAVITE VITA !?!!!???
Samo idiot nije shvatio koliko dugog ovo je vijeka...
Sada cemo samo posmatrati koliki utjecaj rođaci imaju na ekipu, i nista vise...HEIL (nastavi prezime)...i uzivaj....
Samo idiot nije shvatio koliko dugog ovo je vijeka...
Sada cemo samo posmatrati koliki utjecaj rođaci imaju na ekipu, i nista vise...HEIL (nastavi prezime)...i uzivaj....
- drug_profi
#16957 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi nemamo odbranu ljudi i to je jedini fakt u ovoj utakmici. Razdrmali smo bunker, dali gol, mogli jos dva da je bilo samo bobu srece vise, ali dzaba kad dva gola primimo ko budale.
Ljudi su igrali bunker protiv nas kad su imali povoljan rezultat. Prije toga su nam pritisli sredinu i tako izjednacili.
Ni jedan gol nismo trebali primiti jer je ovo bilo toliko naivno da se ne mogu nacuditi.
Sad jel do Safeta ili do igraca ne zanima me. Eto ih tamo, znaju sta je bolje od mene. Ako vole komplikovanije kvalifikacije, eto im sad.
Prcic, Susic, Vrsajevic, pa i Sunjic, Bico i Lulic nisu bili uopste na nivou.
Vedo na momente kloc totalni. Besic i Dzeko mozda jedina dva igraca koja su dala sve od sebe, ukljucujuci Medu za onih pola sata. Nadao sam se Mujdzi imjesto Avdije, ali avaj.
Ljudi su igrali bunker protiv nas kad su imali povoljan rezultat. Prije toga su nam pritisli sredinu i tako izjednacili.
Ni jedan gol nismo trebali primiti jer je ovo bilo toliko naivno da se ne mogu nacuditi.
Sad jel do Safeta ili do igraca ne zanima me. Eto ih tamo, znaju sta je bolje od mene. Ako vole komplikovanije kvalifikacije, eto im sad.
Prcic, Susic, Vrsajevic, pa i Sunjic, Bico i Lulic nisu bili uopste na nivou.
Vedo na momente kloc totalni. Besic i Dzeko mozda jedina dva igraca koja su dala sve od sebe, ukljucujuci Medu za onih pola sata. Nadao sam se Mujdzi imjesto Avdije, ali avaj.
-
Mustang1
#16958 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-ne ... aci/140002
Pa ima li iko u ovom nasem sportu muda da kaze ja sam kriv za poraz ! Svi nam selektori krive igrace .. Nisu igraci krivi sto su losi .. Kriv je onaj koji ih je doveo da igraju takve lose
Pa ima li iko u ovom nasem sportu muda da kaze ja sam kriv za poraz ! Svi nam selektori krive igrace .. Nisu igraci krivi sto su losi .. Kriv je onaj koji ih je doveo da igraju takve lose
-
Rob_Atl
#16959 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zar ovdje ima raje koja ima sta prigovorit Besicu, ubjedljivo nas najbolji igrac na terenu , svasta
- AcaLukas
#16960 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
2012. godine Tino puni 20 godina a profesionalni ugovor ni na vidiku. Caca Sead mu sredi probu u Hajduku, to je bilo u januaru 2012. Sa probe je sutnut ni telefonskog razgovora nije dobio (Seadove rijeci, ko hoce izvor neka se javi).Stoner wrote:Zasto je Avdija Vrsajevic reprezentativac?
U junu Tino potpisuje ugovor s Hajdukom i u prvoj izjavi rece da je Avdija Vrsajevic vrlo blizu reprezentacije Bejha.
1+1 = 2
- jeza u ledja
#16961 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Napisah prije pola sata:
jeza u ledja wrote: PS: sad cemo odjednom cuti neke price o losoj atmosferi, svadjama u svlacionici, bojkotu, itd.
- Hajvan
#16962 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ajatolah_ wrote:I još na kraju potpišu doctroll.com.![]()
prejako.
koji kurajber moraš biti pa prenositi s fake news site-a
- nKrkan
#16963 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zukanović igrač koji nije imao grešku u prošlim kvalifikacijama u utakmicama u kojima je igro (Litvanija.Grčka,Latvija) i igra u ligi gdje se odbrana mora magistrirat i doktorirat sada sjedi u svom domu i smije se ovo blamaži 
- Radar71
#16964 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
sad izguglah doctrollHajvan wrote:Ajatolah_ wrote:I još na kraju potpišu doctroll.com.![]()
prejako.
koji kurajber moraš biti pa prenositi s fake news site-a
-
Frankyee
#16965 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sto vise razmisljam o kvalifikacijama sve mi je vise muka veceras. Pa kako nam Susic sjeba mogucnost da u Francuskoj gledamo nasu ekipu da se bori sa velikim ekipama. Najveca je briga sto smo u silaznoj putanji , takticki , rezultatski, psiholoski , kako god okrenes od pobjede protiv Grcke ova ekipa je u silaznoj putanji
- Ajatolah_
#16966 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Još jače, piše Pjana.wannabe_ultra wrote:Al' kaze, o imenima necemo pricati samo cemo reci da je jedan od njih Pjanic![]()
![]()
-
alzu1977
#16967 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bolje nego večeras.AcaLukas wrote:Kako je Pjanic igro za repku sa 20 godina?wannabe_ultra wrote:al' dobar je ovaj prcic![]()
![]()
nedaj boze da ga nisu pozvali u reprezentaciju, sad ste se uvjerili valjda da nema kapacitet taj.
-
dječak sa šibicama
#16968 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Necemo o imenima, ali Pjanic je sve zakuh`o 
-
oridjidji
#16969 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo moze biti dobro. Ne znam ko ce do naredne utakmice biti spreman, a ko ne, ali svakako ova zadnja linija mora izgledati mnogo bolje, ako misli sa njom igrati u nastavku. Susic ko da je eksperimentisao tako je odredio sastav za ovu utakmicu.Lakat Jebić wrote:ma da vam pravo kazem, ja sam ovo nekako pozeliouseri na pocetku, pa se vadi u zadnjim utakmicama
Mislim da je selektor prehvalio Sunjica, a o Vrsajevicu i Tinu necu ni da govorim, daleko su oni od dobrih igraca kakvi reprezentaciji trebaju, Pandza je od Sunje dvaput bolje izgledao na terenu, a Nadarevic je bio lav, Jahic i Berberovic su u onaj vakat kod Cire na bekoviskim pozicijama izgledali bolje cak i protiv Portugala, dok ovima kurcevi Kipar pravi probleme.
Citavu utakmicu smo morali igrati preko lijeve strane jer jedini bek kojeg smo na ovome mecu imali bio je Lulic. Vrsajevica kao da nije ni bilo. Prvi nam je gol dosao preko lijeve strane, a drugi preko desne. Bekovi su zakazali skroz.
- Maverick78
#16970 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Katastrofa... najblaže rečeno. Početak odličan, a i ostatak prvog poluvremena nije bio tako loš. Do onog njihovog gola, onako primiti go, ne znam... Nakon toga drugo poluvrijeme katastrofa najblaže rečeno. Drugi go.... hebote ne mogu da vjerujem, onako da ispadne cijela odbrana. Fali tu brate trenutno i Spaha i SEO. Svejedno i bez njih smo morali ovo uzeti. Mene više strah kako će to biti protiv Velsa i Belgije... ako bude ko večeras, daj Bože i baraž da izvučemo.
Prcić, ništa, TSS isto... Vršajević osim onog centaršuta za prvi go, dno kasnije... mučno mi ga bilo gledati. Hebote Safete, na klupi ti Hajrović, Salihović, Mujdža... ne znam, samo kontam što meni ovo treba da se ovako nerviram?
Prcić, ništa, TSS isto... Vršajević osim onog centaršuta za prvi go, dno kasnije... mučno mi ga bilo gledati. Hebote Safete, na klupi ti Hajrović, Salihović, Mujdža... ne znam, samo kontam što meni ovo treba da se ovako nerviram?
- Šibicar
#16971 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Čak nije ni Pjanić nego Pjana. 
- ultima_palabra
#16972 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa kako je Pjanić igrao večeras? Da ga prvi put vidiš večeras, rekao bi da je kurac od igrača. Poenta: ne suditi prema jednoj utakmici u kojoj su svi odigrali loše, zavaljeni postavkom.AcaLukas wrote:Kako je Pjanic igro za repku sa 20 godina?wannabe_ultra wrote:al' dobar je ovaj prcic![]()
![]()
nedaj boze da ga nisu pozvali u reprezentaciju, sad ste se uvjerili valjda da nema kapacitet taj.
-
oridjidji
#16973 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Al kako objasniti Susicu da je bolje biti igrac na klupi Kijeva, nego igrac u prslom Hajduku...nKrkan wrote:Zukanović igrač koji nije imao grešku u prošlim kvalifikacijama u utakmicama u kojima je igro (Litvanija.Grčka,Latvija) i igra u ligi gdje se odbrana mora magistrirat i doktorirat sada sjedi u svom domu i smije se ovo blamaži
- cyprus
#16974 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Još jedan funfact - Kipar NIKAD u historiji kvalifikacija nije pobijedio u gostima nikog ko bolje kotira od njeg... Jedine pobjede su donijeli sa Farskih Ostrva i San Marina (ako se ne varam)...
Do večeras
Do večeras
- Kinaski