- ISIL na udaru "misterioznih napada":#SAA/#NDF imposed control over Tal Madakhah after advancing from Tal Abu Zayn along the #Ithriyah #Raqqa Highway

- ISIL na udaru "misterioznih napada":#SAA/#NDF imposed control over Tal Madakhah after advancing from Tal Abu Zayn along the #Ithriyah #Raqqa Highway
Ovo su odradili maestralno (u posljednja dva-tri mjeseca). Samo je bitno da okruže Alep, ja bih odmah potpisao primirje nakon toga. SAA je sačuvala sve velike gradove (osim Idliba, nije moglo, jebi ga). Nakon potpisivanja primirja, SAA bi (uz podršku saveznika) satrala isil za mjesec dana.Challenger__ wrote:- isto tako, na svom pohodu ka bazi Tabqa (provincija Ar-Raqqa) SAA je preuzela naselje Tal Madakhah:
ISIS comes under mystery attacks
Ima li komentara iz Damaska u vezi predloženog primirja? Onaj moj doktor je nezadovoljan...Maystor wrote:Ovo su odradili maestralno (u posljednja dva-tri mjeseca). Samo je bitno da okruže Alep, ja bih odmah potpisao primirje nakon toga. SAA je sačuvala sve velike gradove (osim Idliba, nije moglo, jebi ga). Nakon potpisivanja primirja, SAA bi (uz podršku saveznika) satrala isil za mjesec dana.
Challenger__ wrote:- isto tako, na svom pohodu ka bazi Tabqa (provincija Ar-Raqqa) SAA je preuzela naselje Tal Madakhah:
ISIS comes under mystery attacks
Očigledno su potencijali bili znatno veći od onoga što je servirala zapadna propaganda. Od početka intervencije ljudi su počeli da vjeruju u pobjedu i kraj rata i od tada SAA više nema problema sa ljudstvom (naišao sam na podatak da se samo u Damasku u SAA prijavilo više od 15 hiljada ljudi, u par mjeseci do nove godine, uglavnom momci).Ironmen wrote:Meni samo nije jasno odkud im sad dovoljno ljudstva za napredak prema Tabqi kada ratuju skoro na svakom cosku zemlje sada jos i ovo.
Ne znam, nisam imao vremena danas da nešto više istražujem ... mada, doktor je u pravu 1/1. Bez ikakve dileme, ovo primirje nikako ne odgovara SAA i ide na ruku teroristima. Amerika je ozbiljno zaprijetila, jasno su stavili do znanja da poraz ne prihvataju i to je to. Nemoj isključiti ni mogućnost da Rusi i Amerikanci rade zajedno, kao u dobra stara vremena (hladni rat, predstava za narod, fazoni).Challenger__ wrote:Ima li komentara iz Damaska u vezi predloženog primirja? Onaj moj doktor je nezadovoljan...Maystor wrote:Ovo su odradili maestralno (u posljednja dva-tri mjeseca). Samo je bitno da okruže Alep, ja bih odmah potpisao primirje nakon toga. SAA je sačuvala sve velike gradove (osim Idliba, nije moglo, jebi ga). Nakon potpisivanja primirja, SAA bi (uz podršku saveznika) satrala isil za mjesec dana.
LINK
#SAA captured Jubb as Sa`d and Rasm Amun south of Sheikh Helal / Hama
Location : http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.21 ... 9&z=15&m=b …
Pa to mi ovdje mjesecima govorimo. Pored stranih dobrovoljaca ima rusku avijaciju, ima otvorenu podršku Irana, mislim, ovo što gledamo u Siriji je brutalna verzija jednog neravnopravnog rata. Ali eto i pored toga, ginu pripadnici tih Asadovih milicija. Od okoline Latakije pa do okoline Haleba, u tako jednoj strašno neravnopravnoj borbi Asadove snage i te kako trpe ozbiljne udarce. Inače, ovim zadnjim sporazumom dogovoren je izlazak pro-režimskih milicija iz Sirije.Co0l wrote:Koji klovnovi jebo te zivot,pored ovakvih videa koje se vrte:
ili
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8088016969
te izvjestaja da na pojedinim dijelovima uopste nema rezimske vojske nego samo siitskih milicija iz drugih drzava,oni se pitaju odakle im ljudstvo i dolaze do zakljucka da je ocito podrska bila puno veca.Da nije zalosno koliko se ljudi mogu samozavaravat bilo bi smijesno.

#SAA #NDF Locals have restored 2 village from #ISIS in E #Salamiyah #Hama
Haj procitaj sta sam ja napisao, pa procitaj sta si ti napisao, pa opet procitaj koji put...Maystor wrote:Prijatelju, daleko od toga da mi je žao Srbije, ali to što pričaš nije istina. Nato je razvalio Srbiju zračnim udarima i neka je, zbog svih agresija koje su izvršili ... ali kad već pričaš o nečemu, pročitaj, makar i wikipediu, nemoj lupat ko maksim po diviziji. Naravno da Srbija nije imala šanse u tom sukobu, ali oborili su nekoliko aviona, a posebno treba cijeniti obaranje F117 (jedini slučaj u istoriji ratovanja da je negdje oboren stealth avion). Apsolutno se nije radilo o "zalutalom pogotku" već o ... pročitaj malo, neće naškoditi.Kaligrafija wrote:Ma nebi ni jedan oborili i da imaju 100, rokali su Srbi iznad Srbije svim mogucim protuartiljerijskim topovima pa nista, jedan samo onaj sto je zalutao pogodak, pa iznad Bagdada, Sadamovi rokali pa nista...Avion se digne na 10 hiljada i mogu ga samo gledat, a i to je pitanje da li ce ga vidjeti... Protuavionski top je prevazidjeno oruzje, cak vise ni rakete koje prate toplinski trag nisu sigurne da ce pogoditi, jer avioni imaju proturaketnu odbranu koju izbacuju... Protuavionski top ti je ko loto, sanse 1:1000000000![]()
![]()
Par rečenica iz teksta koji je objavljen u "Los Andželes Tajmsu"12.02.2016.:sarajevoxxxx wrote:"Los Andželes Tajms":Bešar al Asad je zločinac protiv čovječnosti... Gdje je bijes zbog njegovih žrtava?
http://baladi-news.com/%D9%85%D9%82%D8% ... 9%87/3575/

Ti si neznalica prije svega, pa tek onda Sarajlija, Bosanac (pretpostavljam da je to sve što imaš u CV-u, da si Sarajlija, Bosanac). Da sam znao da si ovoliki duduk, nikada te ne bih citirao. Takve obično detektujem na vrijeme i zaobilazim u širokom luku. Aj sad razligu, kod mene si na ignoreKaligrafija wrote:Haj procitaj sta sam ja napisao, pa procitaj sta si ti napisao, pa opet procitaj koji put...Maystor wrote:Prijatelju, daleko od toga da mi je žao Srbije, ali to što pričaš nije istina. Nato je razvalio Srbiju zračnim udarima i neka je, zbog svih agresija koje su izvršili ... ali kad već pričaš o nečemu, pročitaj, makar i wikipediu, nemoj lupat ko maksim po diviziji. Naravno da Srbija nije imala šanse u tom sukobu, ali oborili su nekoliko aviona, a posebno treba cijeniti obaranje F117 (jedini slučaj u istoriji ratovanja da je negdje oboren stealth avion). Apsolutno se nije radilo o "zalutalom pogotku" već o ... pročitaj malo, neće naškoditi.Kaligrafija wrote:Ma nebi ni jedan oborili i da imaju 100, rokali su Srbi iznad Srbije svim mogucim protuartiljerijskim topovima pa nista, jedan samo onaj sto je zalutao pogodak, pa iznad Bagdada, Sadamovi rokali pa nista...Avion se digne na 10 hiljada i mogu ga samo gledat, a i to je pitanje da li ce ga vidjeti... Protuavionski top je prevazidjeno oruzje, cak vise ni rakete koje prate toplinski trag nisu sigurne da ce pogoditi, jer avioni imaju proturaketnu odbranu koju izbacuju... Protuavionski top ti je ko loto, sanse 1:1000000000![]()
![]()
![]()
![]()
Bitno je da se nesto odgovori, a sta nije ni bitno...
![]()
Prica je o protuavionskim topovima, koje je u modernom ratovanju beskorisno oruzje... I nisu oborili nekoliko kako ti kazes, vec jedan u Srbiji i to taj F117A , a u Bosni je pao jedan F16C... Taj famozni F117A je oboren RAKETNIM SISTEMOM, C 125 Neva, s obzirom da je to raketni sistem iz 60-tih godina, po meni je to sretni pogodak, da se obori jedan stealth... Znaci ponavljam jos jednom, prije nego ostrasceno odgovoris cim se spomene Srbija, ja kao Sarajlija, Bosanac,
zelim da ti kazem da nije prica o Srbiji, Iraku, Bagdadu, nego o protuavionskim topovima...
Ma nista bez Ruskinja.Kikibombona wrote:Kurdske snage YPJ sastavljene od zena pred gasenjem!![]()
Posljednji pozdrav!
Možemo stvari gledati i na drugi način.sarajevoxxxx wrote:Par rečenica iz teksta koji je objavljen u "Los Andželes Tajmsu"12.02.2016.:sarajevoxxxx wrote:"Los Andželes Tajms":Bešar al Asad je zločinac protiv čovječnosti... Gdje je bijes zbog njegovih žrtava?
http://baladi-news.com/%D9%85%D9%82%D8% ... 9%87/3575/
- Gdje je bijes javnosti zbog slika neuhranjenih građana Madaye gdje se kilogram riže prodavao za 150 dolara?
- Rusija zračnim udarima želi samo sačuvati monstruma predsjednika Bešara al Asada na vlasti, sve dok se tok rata ne bude počeo kretati u pravcu koji to ona želi
- Asad je tiranin, zločinac, koji je proizveo strašni građanski rat koji je došao nakon niza mirnih demonstracija
- Nema sumnje da će svijet biti bolji ako sutra Asad odstupi sa vlasti
- Čini se nevjerovatnim da u 21. vijeku, nakon Prvog svjetskog rata, nakon Drugog svjetskog rata, zločina protiv čovječnosti i genocida u Darfuru i Ruandi, i Srebrenice, da još uvijek neki smatraju da je dozvoljeno uzeti za taoce građane, mučiti civile, bez da u cijelom svijetu niko od običnih ljudi ne pokazuje bijes zbog toga