Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#16951 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- isto tako, na svom pohodu ka bazi Tabqa (provincija Ar-Raqqa) SAA je preuzela naselje Tal Madakhah:

Image
#SAA/#NDF imposed control over Tal Madakhah after advancing from Tal Abu Zayn along the #Ithriyah #Raqqa Highway
- ISIL na udaru "misterioznih napada":

:arrow: ISIS comes under mystery attacks
Maystor

#16952 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:- isto tako, na svom pohodu ka bazi Tabqa (provincija Ar-Raqqa) SAA je preuzela naselje Tal Madakhah:

Image
#SAA/#NDF imposed control over Tal Madakhah after advancing from Tal Abu Zayn along the #Ithriyah #Raqqa Highway

Ovo su odradili maestralno (u posljednja dva-tri mjeseca). Samo je bitno da okruže Alep, ja bih odmah potpisao primirje nakon toga. SAA je sačuvala sve velike gradove (osim Idliba, nije moglo, jebi ga). Nakon potpisivanja primirja, SAA bi (uz podršku saveznika) satrala isil za mjesec dana.
Challenger__

#16953 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Ovo su odradili maestralno (u posljednja dva-tri mjeseca). Samo je bitno da okruže Alep, ja bih odmah potpisao primirje nakon toga. SAA je sačuvala sve velike gradove (osim Idliba, nije moglo, jebi ga). Nakon potpisivanja primirja, SAA bi (uz podršku saveznika) satrala isil za mjesec dana.
Ima li komentara iz Damaska u vezi predloženog primirja? Onaj moj doktor je nezadovoljan...

:arrow: LINK
Ironmen

#16954 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Challenger__ wrote:- isto tako, na svom pohodu ka bazi Tabqa (provincija Ar-Raqqa) SAA je preuzela naselje Tal Madakhah:

Image

Meni samo nije jasno odkud im sad dovoljno ljudstva za napredak prema Tabqi kada ratuju skoro na svakom cosku zemlje sada jos i ovo.
Challenger__

#16955 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:Meni samo nije jasno odkud im sad dovoljno ljudstva za napredak prema Tabqi kada ratuju skoro na svakom cosku zemlje sada jos i ovo.
Očigledno su potencijali bili znatno veći od onoga što je servirala zapadna propaganda. Od početka intervencije ljudi su počeli da vjeruju u pobjedu i kraj rata i od tada SAA više nema problema sa ljudstvom (naišao sam na podatak da se samo u Damasku u SAA prijavilo više od 15 hiljada ljudi, u par mjeseci do nove godine, uglavnom momci).

Otud ovako naopak prekid vatre, da se spasu kanibali i prolongiranjem nejasnog stanja proba demotivisati narod Sirije.
sarajevoxxxx

#16956 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Preko 20 režimskih vojnika poginulo u sukobu sa vojnim formacijama Isila u okolini Mehina. U ovu zadnju veliku režimsku operaciju koju su pokrenuli s ciljem zauzimanja al Karjatejna režim je krenuo sa oko 400 novih vojnika iz Homsa.
Co0l

#16957 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Koji klovnovi jebo te zivot,pored ovakvih videa koje se vrte:

ili

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8088016969

te izvjestaja da na pojedinim dijelovima uopste nema rezimske vojske nego samo siitskih milicija iz drugih drzava,oni se pitaju odakle im ljudstvo i dolaze do zakljucka da je ocito podrska bila puno veca.Da nije zalosno koliko se ljudi mogu samozavaravat bilo bi smijesno.
sarajevoxxxx

#16958 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

"Los Andželes Tajms":Bešar al Asad je zločinac protiv čovječnosti... Gdje je bijes zbog njegovih žrtava?

http://baladi-news.com/%D9%85%D9%82%D8% ... 9%87/3575/
Maystor

#16959 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Ovo su odradili maestralno (u posljednja dva-tri mjeseca). Samo je bitno da okruže Alep, ja bih odmah potpisao primirje nakon toga. SAA je sačuvala sve velike gradove (osim Idliba, nije moglo, jebi ga). Nakon potpisivanja primirja, SAA bi (uz podršku saveznika) satrala isil za mjesec dana.
Ima li komentara iz Damaska u vezi predloženog primirja? Onaj moj doktor je nezadovoljan...

:arrow: LINK
Ne znam, nisam imao vremena danas da nešto više istražujem ... mada, doktor je u pravu 1/1. Bez ikakve dileme, ovo primirje nikako ne odgovara SAA i ide na ruku teroristima. Amerika je ozbiljno zaprijetila, jasno su stavili do znanja da poraz ne prihvataju i to je to. Nemoj isključiti ni mogućnost da Rusi i Amerikanci rade zajedno, kao u dobra stara vremena (hladni rat, predstava za narod, fazoni).
Nemoguće je reći šta će se desiti u budućnosti, ali možda u ovim okolnostima remi i nije loš ishod. Naravno da SAA rastura u ovim okolnostima, ali, realno, teško je očekivati da će cionistička alijansa sjediti skrštenih ruku i čekati da Asad pobijedi. Na kraju krajeva, do primirja možda i neće doći.
Challenger__

#16960 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Hama, dobici SAA:
#SAA captured Jubb as Sa`d and Rasm Amun south of Sheikh Helal / Hama
Location : http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.21 ... 9&z=15&m=b
ifas

#16961 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Savo je srbin.
Challenger__

#16962 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

.
Last edited by Challenger__ on 12/02/2016 22:47, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#16963 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:Koji klovnovi jebo te zivot,pored ovakvih videa koje se vrte:

ili

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8088016969

te izvjestaja da na pojedinim dijelovima uopste nema rezimske vojske nego samo siitskih milicija iz drugih drzava,oni se pitaju odakle im ljudstvo i dolaze do zakljucka da je ocito podrska bila puno veca.Da nije zalosno koliko se ljudi mogu samozavaravat bilo bi smijesno.
Pa to mi ovdje mjesecima govorimo. Pored stranih dobrovoljaca ima rusku avijaciju, ima otvorenu podršku Irana, mislim, ovo što gledamo u Siriji je brutalna verzija jednog neravnopravnog rata. Ali eto i pored toga, ginu pripadnici tih Asadovih milicija. Od okoline Latakije pa do okoline Haleba, u tako jednoj strašno neravnopravnoj borbi Asadove snage i te kako trpe ozbiljne udarce. Inače, ovim zadnjim sporazumom dogovoren je izlazak pro-režimskih milicija iz Sirije.
B6Redhell

#16964 Re: Sirija vol. 2

Post by B6Redhell »

Zahvaljujuci daeshu i nusri. Njihovoj prijetnji zapadanim drzavam izvodjenjem teroristickih napada Assad ostade na vlasti. I ako ovako nastavi istrijebit ce sve sto su mu se protivili. Ne kontam arape il su toliko nepismeni il se prave ludi.
Co0l

#16965 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Mirno spavajte,primirja nece biti.
jefff

#16966 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Syria Today
Nakon kurdskog osvajanja Menagh Airbase
https://malcolmxtreme.wordpress.com/
Challenger__

#16967 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Pa gdje si Salik, majku mu...

:kiss:

______

Image
#SAA #NDF Locals have restored 2 village from #ISIS in E #Salamiyah #Hama
Kaligrafija

#16968 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Maystor wrote:
Kaligrafija wrote:Ma nebi ni jedan oborili i da imaju 100, rokali su Srbi iznad Srbije svim mogucim protuartiljerijskim topovima pa nista, jedan samo onaj sto je zalutao pogodak, pa iznad Bagdada, Sadamovi rokali pa nista...Avion se digne na 10 hiljada i mogu ga samo gledat, a i to je pitanje da li ce ga vidjeti... Protuavionski top je prevazidjeno oruzje, cak vise ni rakete koje prate toplinski trag nisu sigurne da ce pogoditi, jer avioni imaju proturaketnu odbranu koju izbacuju... Protuavionski top ti je ko loto, sanse 1:1000000000 :lol: :lol: :lol:
Prijatelju, daleko od toga da mi je žao Srbije, ali to što pričaš nije istina. Nato je razvalio Srbiju zračnim udarima i neka je, zbog svih agresija koje su izvršili ... ali kad već pričaš o nečemu, pročitaj, makar i wikipediu, nemoj lupat ko maksim po diviziji. Naravno da Srbija nije imala šanse u tom sukobu, ali oborili su nekoliko aviona, a posebno treba cijeniti obaranje F117 (jedini slučaj u istoriji ratovanja da je negdje oboren stealth avion). Apsolutno se nije radilo o "zalutalom pogotku" već o ... pročitaj malo, neće naškoditi.
Haj procitaj sta sam ja napisao, pa procitaj sta si ti napisao, pa opet procitaj koji put... :lol: :lol: :lol: Bitno je da se nesto odgovori, a sta nije ni bitno... :D :D Prica je o protuavionskim topovima, koje je u modernom ratovanju beskorisno oruzje... I nisu oborili nekoliko kako ti kazes, vec jedan u Srbiji i to taj F117A , a u Bosni je pao jedan F16C... Taj famozni F117A je oboren RAKETNIM SISTEMOM, C 125 Neva, s obzirom da je to raketni sistem iz 60-tih godina, po meni je to sretni pogodak, da se obori jedan stealth... Znaci ponavljam jos jednom, prije nego ostrasceno odgovoris cim se spomene Srbija, ja kao Sarajlija, Bosanac, :D zelim da ti kazem da nije prica o Srbiji, Iraku, Bagdadu, nego o protuavionskim topovima... :D
sarajevoxxxx

#16969 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sarajevoxxxx wrote:"Los Andželes Tajms":Bešar al Asad je zločinac protiv čovječnosti... Gdje je bijes zbog njegovih žrtava?

Par rečenica iz teksta koji je objavljen u "Los Andželes Tajmsu"12.02.2016.:

- Gdje je bijes javnosti zbog slika neuhranjenih građana Madaye gdje se kilogram riže prodavao za 150 dolara?
- Rusija zračnim udarima želi samo sačuvati monstruma predsjednika Bešara al Asada na vlasti, sve dok se tok rata ne bude počeo kretati u pravcu koji to ona želi
- Asad je tiranin, zločinac, koji je proizveo strašni građanski rat koji je došao nakon niza mirnih demonstracija
- Nema sumnje da će svijet biti bolji ako sutra Asad odstupi sa vlasti
- Čini se nevjerovatnim da u 21. vijeku, nakon Prvog svjetskog rata, nakon Drugog svjetskog rata, zločina protiv čovječnosti i genocida u Darfuru i Ruandi, i Srebrenice, da još uvijek neki smatraju da je dozvoljeno uzeti za taoce građane, mučiti civile, bez da u cijelom svijetu niko od običnih ljudi ne pokazuje bijes zbog toga
Challenger__

#16970 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sad vidim na AJB (nisam gledao ništa do sada) kako primirje komentariše Bašar: dva paralelna, odvojena kolosjeka; jedan su prgeovori a drugi borba protiv terorizma (ISIL, Nusra, sateliti).

Dobar rezon.
sarajevoxxxx

#16971 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Prorežimski portali za pogibiju 80 režimskih vojnika u Tell Savanu u Istočnoj Guti krive vojnike koji su učestvovali u akciji:

''Ono što se desilo u Tell Savanu je žurba od strane vojnika koji su se nalazili u okruženju u pokušaju da pobjegnu sa mjesta, te kašnjenje od strane komande u traženju pojačanja''

Image
Maystor

#16972 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kaligrafija wrote:
Maystor wrote:
Kaligrafija wrote:Ma nebi ni jedan oborili i da imaju 100, rokali su Srbi iznad Srbije svim mogucim protuartiljerijskim topovima pa nista, jedan samo onaj sto je zalutao pogodak, pa iznad Bagdada, Sadamovi rokali pa nista...Avion se digne na 10 hiljada i mogu ga samo gledat, a i to je pitanje da li ce ga vidjeti... Protuavionski top je prevazidjeno oruzje, cak vise ni rakete koje prate toplinski trag nisu sigurne da ce pogoditi, jer avioni imaju proturaketnu odbranu koju izbacuju... Protuavionski top ti je ko loto, sanse 1:1000000000 :lol: :lol: :lol:
Prijatelju, daleko od toga da mi je žao Srbije, ali to što pričaš nije istina. Nato je razvalio Srbiju zračnim udarima i neka je, zbog svih agresija koje su izvršili ... ali kad već pričaš o nečemu, pročitaj, makar i wikipediu, nemoj lupat ko maksim po diviziji. Naravno da Srbija nije imala šanse u tom sukobu, ali oborili su nekoliko aviona, a posebno treba cijeniti obaranje F117 (jedini slučaj u istoriji ratovanja da je negdje oboren stealth avion). Apsolutno se nije radilo o "zalutalom pogotku" već o ... pročitaj malo, neće naškoditi.
Haj procitaj sta sam ja napisao, pa procitaj sta si ti napisao, pa opet procitaj koji put... :lol: :lol: :lol: Bitno je da se nesto odgovori, a sta nije ni bitno... :D :D Prica je o protuavionskim topovima, koje je u modernom ratovanju beskorisno oruzje... I nisu oborili nekoliko kako ti kazes, vec jedan u Srbiji i to taj F117A , a u Bosni je pao jedan F16C... Taj famozni F117A je oboren RAKETNIM SISTEMOM, C 125 Neva, s obzirom da je to raketni sistem iz 60-tih godina, po meni je to sretni pogodak, da se obori jedan stealth... Znaci ponavljam jos jednom, prije nego ostrasceno odgovoris cim se spomene Srbija, ja kao Sarajlija, Bosanac, :D zelim da ti kazem da nije prica o Srbiji, Iraku, Bagdadu, nego o protuavionskim topovima... :D
Ti si neznalica prije svega, pa tek onda Sarajlija, Bosanac (pretpostavljam da je to sve što imaš u CV-u, da si Sarajlija, Bosanac). Da sam znao da si ovoliki duduk, nikada te ne bih citirao. Takve obično detektujem na vrijeme i zaobilazim u širokom luku. Aj sad razligu, kod mene si na ignore :run:
nixon69

#16973 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Kikibombona wrote:Kurdske snage YPJ sastavljene od zena pred gasenjem! :sad:

Posljednji pozdrav!

Image
Ma nista bez Ruskinja. :D

Challenger__

#16974 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Javna rasprava oko bespotrebne tragedije u Tell Savanu samo govori koliko je društvo sirijskih patriota zrelo društvo. Iz te tragedije će izaći samo jači, jer će javna polemika i kritika dovesti do neophodnih kadrovskih i organizacionih promjena.
Novak20

#16975 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

sarajevoxxxx wrote:
sarajevoxxxx wrote:"Los Andželes Tajms":Bešar al Asad je zločinac protiv čovječnosti... Gdje je bijes zbog njegovih žrtava?

Par rečenica iz teksta koji je objavljen u "Los Andželes Tajmsu"12.02.2016.:

- Gdje je bijes javnosti zbog slika neuhranjenih građana Madaye gdje se kilogram riže prodavao za 150 dolara?
- Rusija zračnim udarima želi samo sačuvati monstruma predsjednika Bešara al Asada na vlasti, sve dok se tok rata ne bude počeo kretati u pravcu koji to ona želi
- Asad je tiranin, zločinac, koji je proizveo strašni građanski rat koji je došao nakon niza mirnih demonstracija
- Nema sumnje da će svijet biti bolji ako sutra Asad odstupi sa vlasti
- Čini se nevjerovatnim da u 21. vijeku, nakon Prvog svjetskog rata, nakon Drugog svjetskog rata, zločina protiv čovječnosti i genocida u Darfuru i Ruandi, i Srebrenice, da još uvijek neki smatraju da je dozvoljeno uzeti za taoce građane, mučiti civile, bez da u cijelom svijetu niko od običnih ljudi ne pokazuje bijes zbog toga
Možemo stvari gledati i na drugi način.

-Gdje je bio bijes javnosti zbog slika ritualnih klanja, bacanja sa krovova, sadističkih ubijanja, kanibalizma, zatiranja manjina itd...?
- Amerika lažnim zračnim udarima želi samo sačuvati i disciplinovati monstruma i svoje čedo isisa, sve dok se tok rata ne bude počeo kretati u pravcu koji to ona želi
- Asad je tiranin, zločinac, koji je jedna od strana strašnog građanskog rata koji je došao nakon niza "mirnih" demonstracija organizovanih od stranih agentura, naoružanih i ubačenih plačenika
- Nema sumnje da će svijet biti bolji ako sutra odstupe sa vlasti oni koji svakom loncu i državi koja nije njihova moraju biti poklopac
- Čini se nevjerovatnim da u 21. vijeku, nakon Prvog svjetskog rata, nakon Drugog svjetskog rata, zločina protiv čovječnosti i genocida u Darfuru i Ruandi, i Srebrenice, da još uvijek neki smatraju da je dozvoljeno uzeti za taoce redovnice, mučiti civile, rušiti vjerske objekte manjina, činiti genocid i kulturocid bez da u cijelom svijetu niko od običnih ljudi ne pokazuje bijes zbog toga
Locked