"inače profesionalni vozač".
Profesionalna moja karina. Da je profesionalac, ne bi mu ni naumpalo po magistralama i mostovima voziti 200+
Moderators: _BataZiv_0809, anex
"inače profesionalni vozač".
Ima previše i prečesto situacija u kojima ljudi koje vozi profesionalni vozač imaju luđačke zahtjeve. Opravdano i neopravdano kasne na put pa insistiraju da se na važne sastanke ipak stigne za dva sata negdje gdje objektivno treba bar tri sata i brze voznje. Nisam se jedanput nasla u drustvu takvih ludaka. Dusu bi ispovracala, posebno dok su jurcali i makadamom preko Vlasica.liaar wrote:Profesionalna moja karina. Da je profesionalac, ne bi mu ni naumpalo po magistralama i mostovima voziti 200+
tempuser wrote: Prije jedno 3 hefte vozim nejakog Focusa prema Mostaru i drzim ritam 80-100, koliko dozvokjavaju cesta i auto i negdje izmedju Konjica i Ostrosca stignem par auta, izmedju ostalog i nekog ljutog A6, unutra cevala glava. Kad mi se ukazala prilika ga preteknem, mozda cak bas niz Lendavu i nastavim svoju voznju. Sve sto sam ja preticao preko isprekidane on je preticao preko pune, pa i mene negdje u kanjonu preleti preko pune i onda opet vozi 70, pa ga joj jednom predjem. Jos jednom je ponovio isto, pretekao me preko pune i poceo da gusla 70 i ja krenem da ga preticem na onom dugackom pravcu prije Grabovice kad lik u pola preticanja poce da ubrzava i navuce me u makaze, ostro kocenje, nije bilo nimalo naivno. Lijepo telefon 122, objasnim situaciju i postupak, na ulasku u Bijelo Polje ga patrola docekuje sa stop tablicom. Trebam li vam ja, ne trebate, dovoljan je bio poziv.
Nisam ja odlucio da li sam im potreban ili ne, oni su tako rekli, da li su skontali da su zaustavili nekog poznatog pa su htjeli da me se rjese ili ne nesto drugo bilo u pitanju, ne znam, uglavnom ja sam uradio sve sto sam mogao, osim eventualno da ga spucam autom ili da se pobijemo.NediM17 wrote:Ma to i jeste SciFi. Ti mi se ne svidjas i ja nazovem policiju da te zaustavi, a ja kao svjedok nisam potreban. How Yes No.
Sreća pa krembili nisu ubili nekog nevinog, ovako tri krembila manje, i još im proglašavaju dan žalosti, a oni bili potencijalne ubice!liaar wrote:"inače profesionalni vozač".
Profesionalna moja karina. Da je profesionalac, ne bi mu ni naumpalo po magistralama i mostovima voziti 200+
Ja već godinu i po objavljujem snimke i pokušavam medijski pokazati situaciju... i uglavnom ja ne valjam zato što to radim... nažalost medijima je uglavnom bitno kad imaju snimke gdje je neko poginuo, a snimci prekršaja ih malo zanimaju...r_faruk wrote:Na koji nacin stati u kraj idiotima za volanom? Kako urgirati policiji da se aktiviraju i pocnu sa preventivnim radom? Da li napraviti medijsku kampanju sa snimcima prekrsaja u saobracaju... svaki dan mi se desavaju nekakve blentave situacije, preticanja na punoj, makaze itd. Jucer sam morao zaustaviti auto da se lik ne bi frontalno zabio u mene, u gradu me pokusao majmun preteci preko sina pri brzini od 60km/h, i ne popusta, ide da me udari i gotovo.... jedva izbjegoh sudar. Parkiranih auta u zabranama koliko zelis, parkiraju se ispod znaka koji zabranjuje parkiranje, policija prolazi pored ali ne reaguju.
Na koji nacin napraviti pritisak kako bi se situacija u saobracaju pocela mijenjati na bolje? Da li pokrenuti medijsku kampanju i doci do novinara koji bi mozda trebali praviti tematske emisije? Da li bi to ista promijenilo. Kako otjerati idiote ispred haustora zbog kojih ne moze hitna iznijeti zenu na postelji?
Pozivi policiji nisu urodili plodom!
Vjerujem da je to u pitanju.tempuser wrote:Nisam ja odlucio da li sam im potreban ili ne, oni su tako rekli, da li su skontali da su zaustavili nekog poznatog pa su htjeli da me se rjese ili ne nesto drugo bilo u pitanju, ne znam, uglavnom ja sam uradio sve sto sam mogao, osim eventualno da ga spucam autom ili da se pobijemo.NediM17 wrote:Ma to i jeste SciFi. Ti mi se ne svidjas i ja nazovem policiju da te zaustavi, a ja kao svjedok nisam potreban. How Yes No.
u zadnjoj recenici ti lezi i odgovor na ovaj problemr_faruk wrote:Na koji nacin stati u kraj idiotima za volanom? Kako urgirati policiji da se aktiviraju i pocnu sa preventivnim radom? Da li napraviti medijsku kampanju sa snimcima prekrsaja u saobracaju... svaki dan mi se desavaju nekakve blentave situacije, preticanja na punoj, makaze itd. Jucer sam morao zaustaviti auto da se lik ne bi frontalno zabio u mene, u gradu me pokusao majmun preteci preko sina pri brzini od 60km/h, i ne popusta, ide da me udari i gotovo.... jedva izbjegoh sudar. Parkiranih auta u zabranama koliko zelis, parkiraju se ispod znaka koji zabranjuje parkiranje, policija prolazi pored ali ne reaguju.
Na koji nacin napraviti pritisak kako bi se situacija u saobracaju pocela mijenjati na bolje? Da li pokrenuti medijsku kampanju i doci do novinara koji bi mozda trebali praviti tematske emisije? Da li bi to ista promijenilo. Kako otjerati idiote ispred haustora zbog kojih ne moze hitna iznijeti zenu na postelji?
Novinarima (čast rijetkim izuzecima) je lakše opaliti senzacionalistički naslov "SKANDALOZNO!!! ŠKOANTNO!!! KAD OVO PROČITATE NEĆE VAM BITI DOBRO!!! [FOTO][VIDEO][JPEG][PNG]" nego se baviti istraživačkim novinarstvom, sve i da im se cijela priča servira. Lakše je priču izmisliti nego istražiti. Problem je što nam je novinarstvo truhlo koliko i pravosuđe, vlast i sve ostalo.r_faruk wrote:Na koji nacin stati u kraj idiotima za volanom? Kako urgirati policiji da se aktiviraju i pocnu sa preventivnim radom? Da li napraviti medijsku kampanju sa snimcima prekrsaja u saobracaju... svaki dan mi se desavaju nekakve blentave situacije, preticanja na punoj, makaze itd. Jucer sam morao zaustaviti auto da se lik ne bi frontalno zabio u mene, u gradu me pokusao majmun preteci preko sina pri brzini od 60km/h, i ne popusta, ide da me udari i gotovo.... jedva izbjegoh sudar. Parkiranih auta u zabranama koliko zelis, parkiraju se ispod znaka koji zabranjuje parkiranje, policija prolazi pored ali ne reaguju.
Mor'o cojk da nesto samo odradi brzinski, odmah se vratio.r_faruk wrote:Eno coek parkiro na sine..... kaze ne rade tramvaju pola sataPa nosi ga u qrac, salji pauka......