nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#16951 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

"inače profesionalni vozač".

Profesionalna moja karina. Da je profesionalac, ne bi mu ni naumpalo po magistralama i mostovima voziti 200+
drug_profi

#16952 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Profesionalnih vozaca koliko hoces sto prave kolone iza sebe ili idu u drugu krajnost pa voze brzo iznad svakog rezona, potpuno neuracunjivo.
Svasta se danas zove profesionalnim vozacem.
vjeshalica

#16953 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjeshalica »

Pa dobro sve je to istina ali oni to pisu kao osnovno im zanimanje vozac
Upravo je to u ovom slucaju otezavajuca okolnost status profesionalnog vozaca
dobar osjecaj

#16954 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dobar osjecaj »

liaar wrote:Profesionalna moja karina. Da je profesionalac, ne bi mu ni naumpalo po magistralama i mostovima voziti 200+
Ima previše i prečesto situacija u kojima ljudi koje vozi profesionalni vozač imaju luđačke zahtjeve. Opravdano i neopravdano kasne na put pa insistiraju da se na važne sastanke ipak stigne za dva sata negdje gdje objektivno treba bar tri sata i brze voznje. Nisam se jedanput nasla u drustvu takvih ludaka. Dusu bi ispovracala, posebno dok su jurcali i makadamom preko Vlasica.
azdralovic

#16955 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

https://www.youtube.com/watch?v=jOlQQQYnMEA

stari je video, ali i dalje zanimljivo...
steta sto nas zakon ne poznaje nasilnicku voznju
Throttle

#16956 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Vozi covjek dinamicno
drug_profi

#16957 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

To su ti likovi koji nemaju dovoljno IQ da budu vozači i takvi se ne mogu popraviti. Njima zaista treba uzeti dozvolu doživotno.
Iako ih ni to neće spriječiti da voze i da na koncu ubiju nekog ili sebe,
vjeshalica

#16958 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjeshalica »

Danas umalo da unistim tuđe auto.....
Usla u kruzni onaj prema Stupu gdje je nekad bio Drvosjeca
I ja uveliko u traci stojim i jos neko auto ispred mene jer su odozgo pustali nekoga kamioneta pa malo zapelo
Helem nebitno,kad hadzinica tupoglava nalijece sa sivim pasatom 7, kao iz pravca Stupa,naravno tu je Kramar okvir od tablica i to drecavo zeleni nista ne gleda sjece trake reko ode mi komplet lijeva strana znaci zena mi skroz usla u traku a ja uz desnu ivicu stojim
Uspijela se maloumna glupaca progurati ispred mene,krenu auto koje je bilo stalo i tako mi sasjece komplet putanju a ja ostala da stojim u kruznom,luda čuskija žuta ni okrenula se nije,misli čača ka je napravio da je svijet oslobodila
Glupaci je najbolje da ne koristi kruzni da ne ubije koga sa svojim Kramar govnima
azdralovic

#16959 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

Najbitnije da je iz kramara :D
zdruzdjo

#16960 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Prije jedno 3 hefte vozim nejakog Focusa prema Mostaru i drzim ritam 80-100, koliko dozvokjavaju cesta i auto i negdje izmedju Konjica i Ostrosca stignem par auta, izmedju ostalog i nekog ljutog A6, unutra cevala glava. Kad mi se ukazala prilika ga preteknem, mozda cak bas niz Lendavu i nastavim svoju voznju. Sve sto sam ja preticao preko isprekidane on je preticao preko pune, pa i mene negdje u kanjonu preleti preko pune i onda opet vozi 70, pa ga joj jednom predjem. Jos jednom je ponovio isto, pretekao me preko pune i poceo da gusla 70 i ja krenem da ga preticem na onom dugackom pravcu prije Grabovice kad lik u pola preticanja poce da ubrzava i navuce me u makaze, ostro kocenje, nije bilo nimalo naivno. Lijepo telefon 122, objasnim situaciju i postupak, na ulasku u Bijelo Polje ga patrola docekuje sa stop tablicom. Trebam li vam ja, ne trebate, dovoljan je bio poziv.

Wooow
Ovo vec zalazi u sferu SciFi-ja. Ne mogu da vjerujem da su za to raspolozeni.
NediM17

#16961 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Ma to i jeste SciFi. Ti mi se ne svidjas i ja nazovem policiju da te zaustavi, a ja kao svjedok nisam potreban. How Yes No. :-)
r_faruk

#16962 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

Na koji nacin stati u kraj idiotima za volanom? Kako urgirati policiji da se aktiviraju i pocnu sa preventivnim radom? Da li napraviti medijsku kampanju sa snimcima prekrsaja u saobracaju... svaki dan mi se desavaju nekakve blentave situacije, preticanja na punoj, makaze itd. Jucer sam morao zaustaviti auto da se lik ne bi frontalno zabio u mene, u gradu me pokusao majmun preteci preko sina pri brzini od 60km/h, i ne popusta, ide da me udari i gotovo.... jedva izbjegoh sudar. Parkiranih auta u zabranama koliko zelis, parkiraju se ispod znaka koji zabranjuje parkiranje, policija prolazi pored ali ne reaguju.

Na koji nacin napraviti pritisak kako bi se situacija u saobracaju pocela mijenjati na bolje? Da li pokrenuti medijsku kampanju i doci do novinara koji bi mozda trebali praviti tematske emisije? Da li bi to ista promijenilo. Kako otjerati idiote ispred haustora zbog kojih ne moze hitna iznijeti zenu na postelji?

Pozivi policiji nisu urodili plodom!
tempuser

#16963 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

NediM17 wrote:Ma to i jeste SciFi. Ti mi se ne svidjas i ja nazovem policiju da te zaustavi, a ja kao svjedok nisam potreban. How Yes No. :-)
Nisam ja odlucio da li sam im potreban ili ne, oni su tako rekli, da li su skontali da su zaustavili nekog poznatog pa su htjeli da me se rjese ili ne nesto drugo bilo u pitanju, ne znam, uglavnom ja sam uradio sve sto sam mogao, osim eventualno da ga spucam autom ili da se pobijemo.
He1972

#16964 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by He1972 »

liaar wrote:
"inače profesionalni vozač".

Profesionalna moja karina. Da je profesionalac, ne bi mu ni naumpalo po magistralama i mostovima voziti 200+
Sreća pa krembili nisu ubili nekog nevinog, ovako tri krembila manje, i još im proglašavaju dan žalosti, a oni bili potencijalne ubice!
Odvezeš gowna i zakopaš negdje na deponiju!
Travnički Noćni Šetač

#16965 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Travnički Noćni Šetač »

r_faruk wrote:Na koji nacin stati u kraj idiotima za volanom? Kako urgirati policiji da se aktiviraju i pocnu sa preventivnim radom? Da li napraviti medijsku kampanju sa snimcima prekrsaja u saobracaju... svaki dan mi se desavaju nekakve blentave situacije, preticanja na punoj, makaze itd. Jucer sam morao zaustaviti auto da se lik ne bi frontalno zabio u mene, u gradu me pokusao majmun preteci preko sina pri brzini od 60km/h, i ne popusta, ide da me udari i gotovo.... jedva izbjegoh sudar. Parkiranih auta u zabranama koliko zelis, parkiraju se ispod znaka koji zabranjuje parkiranje, policija prolazi pored ali ne reaguju.

Na koji nacin napraviti pritisak kako bi se situacija u saobracaju pocela mijenjati na bolje? Da li pokrenuti medijsku kampanju i doci do novinara koji bi mozda trebali praviti tematske emisije? Da li bi to ista promijenilo. Kako otjerati idiote ispred haustora zbog kojih ne moze hitna iznijeti zenu na postelji?

Ja već godinu i po objavljujem snimke i pokušavam medijski pokazati situaciju... i uglavnom ja ne valjam zato što to radim... nažalost medijima je uglavnom bitno kad imaju snimke gdje je neko poginuo, a snimci prekršaja ih malo zanimaju...
NediM17

#16966 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

tempuser wrote:
NediM17 wrote:Ma to i jeste SciFi. Ti mi se ne svidjas i ja nazovem policiju da te zaustavi, a ja kao svjedok nisam potreban. How Yes No. :-)
Nisam ja odlucio da li sam im potreban ili ne, oni su tako rekli, da li su skontali da su zaustavili nekog poznatog pa su htjeli da me se rjese ili ne nesto drugo bilo u pitanju, ne znam, uglavnom ja sam uradio sve sto sam mogao, osim eventualno da ga spucam autom ili da se pobijemo.
Vjerujem da je to u pitanju.
azdralovic

#16967 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

r_faruk wrote:Na koji nacin stati u kraj idiotima za volanom? Kako urgirati policiji da se aktiviraju i pocnu sa preventivnim radom? Da li napraviti medijsku kampanju sa snimcima prekrsaja u saobracaju... svaki dan mi se desavaju nekakve blentave situacije, preticanja na punoj, makaze itd. Jucer sam morao zaustaviti auto da se lik ne bi frontalno zabio u mene, u gradu me pokusao majmun preteci preko sina pri brzini od 60km/h, i ne popusta, ide da me udari i gotovo.... jedva izbjegoh sudar. Parkiranih auta u zabranama koliko zelis, parkiraju se ispod znaka koji zabranjuje parkiranje, policija prolazi pored ali ne reaguju.

u zadnjoj recenici ti lezi i odgovor na ovaj problem
r_faruk

#16968 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

Heh, u biti odgovor je da policiji nije bitno, ali da li se moze uticati na njih i na koji nacin?
JavierBosnia

#16969 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JavierBosnia »

Policija vrlo dobro zna gdje se kakvi prekrsaji prave, ali na ta mjesta ne idu, ili ako idu ne sankcionisu.

Kafic na tranzitu je godinama zatrpan autima po trotoaru, nije ondje svejedno proci, a brze od 40 je nemoguce ako nisi budala

Parkiranje po trotoarima uobicajeno postalo, ali na pozive su svaki put zauzeti. Čime?
Laplace

#16970 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Novinarima (čast rijetkim izuzecima) je lakše opaliti senzacionalistički naslov "SKANDALOZNO!!! ŠKOANTNO!!! KAD OVO PROČITATE NEĆE VAM BITI DOBRO!!! [FOTO][VIDEO][JPEG][PNG]" nego se baviti istraživačkim novinarstvom, sve i da im se cijela priča servira. Lakše je priču izmisliti nego istražiti. Problem je što nam je novinarstvo truhlo koliko i pravosuđe, vlast i sve ostalo.
vjeshalica

#16971 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjeshalica »

Dok je biracko tijelo takvo kakvo jeste bice stanje ovakvo...
r_faruk

#16972 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

Eno coek parkiro na sine..... kaze ne rade tramvaju pola sata :-? Pa nosi ga u qrac, salji pauka......
Droog

#16973 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Droog »

r_faruk wrote:Eno coek parkiro na sine..... kaze ne rade tramvaju pola sata :-? Pa nosi ga u qrac, salji pauka......
Mor'o cojk da nesto samo odradi brzinski, odmah se vratio.
A pola sata tramvaj sto nije vozio, hajde sta fali, ionako nisu redovni.

:zoka:
vjeshalica

#16974 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjeshalica »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190808102

Procurio snimak na kojem se vidi konkretno sta???
Nista,ali klix u svom stilu vazda od krivaca zrtvu pravi,od lopova ugledne ljude,od kriminalaca uspjesne price,od debila veoma sposobne,od kurvetina influenserskih postene zene........

Dakle situacija je takva da se desio udes, i pjana budala i sama kaze da nije vidjela,a i kako ce i napravio problem
I jos mu treba neko tetositi muda bezobrazna
I jos kuka mu caca kako je radi kise smanjena vidljivost
To nije opravdanje niti olakotna okolnost,vec otezavajuca za vozaca koji je morao da prilagodi voznju uslovima na putu,a jos na to pjan sa smanjenom brzinom reagovanja i razmisljanja logicno da ce napravit haus na cesti
muha_sa

#16975 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... io-na-boku

Automobil na Kovačićima udario u semafor i završio na boku
Post Reply