Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Helena2014 wrote:Smetati ti što su Bošnjaci ustvari muslimani, meni ne.
Dakle budi Bosanac, opet si musliman, neka te predstavlja Željko Komšić, Hrvat, taman tako i treba, meni ne smeta, ako tebi ne smeta :wink: :wink:

Sigurno će i Hrvate iz Hercegovine i Srbe iz RS jednog dana predstavljati Bošnjak. :-)
Upravo si definirala SDA politiku zadnju deceniju (rahmetlija nije imao taj stav, dapace prihvatao je "mjesance" i sve patriote), a to je da Bosnjak nema pravo biti agnostik ili ne daj Boze ateista, a da je Bosnjak. Potvrdila si moju tezu iznesenu prije par postova da SDA svodi Bosnjake na vjersku skupinu mahanja odlaska na dzumu, a drzanja vjere u svojoj intimi i privatnosti. Naravno da mi ne smeta da me predstavlja Zeljko Komsic, ratni drug, koji je za ovu zemlju bio u rovu dok su "moji" bili u trezoru. Ako ti preferiras da te "tvoj" krade samo naprijed. Mazohizam je odlika nekih ljudi, mene vise boli da me krade rodjak kojem vjerujem nego netko na ulici od kojeg drugacije i ne ocekujem i ne dajem mu povjerenje.Medjutim, nije problem osobna preferencija, nego glasanje lopova da nas sve kradu, jos po jednu vrecu za mog Bakira. Za sada nema ne dokaza, nego ni traca da je Komsic nesto ukrao.
Last edited by KatarinaKosaca on 04/11/2014 09:41, edited 1 time in total.
Helena2014

#16952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

KatarinaKosaca wrote:
Helena2014 wrote:Smetati ti što su Bošnjaci ustvari muslimani, meni ne.
Dakle budi Bosanac, opet si musliman, neka te predstavlja Željko Komšić, Hrvat, taman tako i treba, meni ne smeta, ako tebi ne smeta :wink: :wink:

Sigurno će i Hrvate iz Hercegovine i Srbe iz RS jednog dana predstavljati Bošnjak. :-)
Upravo si definirala SDA politiku zadnju deceniju (rahmetlija nije imao taj stav, dapace prihvatao je "mjesance" i sve patriote), a to je da Bosnjak nema pravo biti agnostik ili ne daj Boze ateista, a da je Bosnjak. Potvrdila si moju tezu iznesenu prije par postova da SDA svodi Bosnjake na vjersku skupinu mahanja odlaska na dzumu, a drzanja vjere u svojoj intimi i privatnosti. Naravno da mi ne smeta da me predstavlja Zeljko Komsic, ratni drug, koji je za ovu zemlju bio u rovu dok su "moji" bili u trezoru. Ako ti preferiras da te "tvoj" krade samo naprijed. Mazohizam je odlika nekih ljudi, mene vise boli da me krade rodjak kojem vjerujem nego netko na ulici od kojeg drugacije i ne ocekujem i ne dajem mu povjerenje.Medjutim, nije problem osobna preferencija, nego glasanje lopova da nas sve kradu, jos po jednu vrecu za mog Bakira. Za sada nema ne dokaza, nego ni traca da je Ko n u

Mnogo čitaš Avaz :) i uzimaš ih zaozbiljno.

Nisi do sada razumjela da je to dio medijske kampanje jednog čovjeka i jedne stranke.
KatarinaKosaca

#16953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

:D Kako da ne citam glasilo osnovano od "mojih" a mojim parama. Pa necu, valjda osnovano od HDZ-a ili SDS/a? Padas u kontradikciju. Naravno, Bakir je ustvari rat proveo na Igmanu, a snimci koje smo vidjeli su lazni, jer je SDA trazio vjestacenje i pokranuo tuzbu :-) :-)
KatarinaKosaca

#16954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

I, naravno, u drzavnoj bolnici je za direktora bio uredan natjecaj, te je u postenom nadmetanju ljekarske strucnosti i menadzerskih sposobnosti Seka Izetbegovic izabrabna za direktora, jer , kako bi drugacije ono financirano parama Bosanske sirotine :-) :-) Hebo te, gori ste nego sto izgledate... I svakako, 08.02, SDA kadar se nije dao u bjezaniju, to sto sam svojim ocima vidjela komsiju visokog duznosnika SDAkako izvodi auta i bjezi ustvari nisam vidjela, nego mi je Fahro telefonirao :D
Helena2014

#16955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

KatarinaKosaca wrote::D Kako da ne citam glasilo osnovano od "mojih" a mojim parama. Pa necu, valjda osnovano od HDZ-a ili SDS/a? Padas u kontradikciju. Naravno, Bakir je ustvari rat proveo na Igmanu, a snimci koje smo vidjeli su lazni, jer je SDA trazio vjestacenje i pokranuo tuzbu :-) :-)

Lično bih željela da DF i SBB same udju u koaliciji i formiraju vlast . Da dvije godine pratimo namještajanja po upravnim odborima i mjestima direktora njihovo raspoređivanje (ni po babu ni po stričevima :D ), pa da Avaz počne "prati" DF na svakom mjestu i svakom koraku. :lol:
Mislim da bi to bile veoma zanimljive 4 godine. Al ako su baš tako povezane SBB i DF ne vidim razlog zašto su formirali dvije stranke, mogli ste sve u jednu pa da budete jaki

DF zna šta ga čeka SDA, em je Željko bio u SDPu kad su koalirali zajedno, em u predsjedništvu sjede zajedno, ali niko ne zna šta DF čeka sa SBB.
Mislite da bi Radončić dopustio dominaciju DF na bilo kojem polju ili da bi Željko podržavao njegovu bliskost sa liderom SNSD, koju ne radi u interesu svoha naroda? Ja lično bih taj film voljela gledati :-D iako ne bi dugo trajao, to znam
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Vidim SDAovcad panicno, 'logickim' vratololomijama....cak uz dozu agresivnosti, pokusavaju uvuci DF u zagrljaj. Normalno, treba im zamjena za rahmetli SBiH, zivi stit za talove i feudalizam koji su usavrsili.

Zeljko odHebi ih u skokovima, ziv bio, te njihove rezone, talove i kvazi principe...ja ti unaprijed obecavam svoj glas i za slijedece izbore. :D Samo ih odHebi. :thumbup:

Al cuj ti logike, sto ce ti stranka ako neces u vlast. Samo dusice male zanemaruju osnovnu cinjemicu, da niko nece s njima u vlast, zbog njih i unaprijed izreziranog scenarija podjele plijena, teritorije, novca....talova. To nije vlast i vladanje, vec hajducina i otimanje resorsa.

SDA 'demokratija', samo najvevim neprijateljima mozes pozeliti to. :run:
KatarinaKosaca

#16957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Moj su zelje da SDA i SDP, nasa najveca dva zla koaliraju. Da totalno propadnemo, jer rezultati izbora pokazuju da, ocito, nismo na dnu, dapace, da i nije tako lose. Da se urusi financiranje MMF-a, salteruse ostanu bez posla, kao i svi prekobrojni. Ne zelim da se to desi ljecnicima i profesorima, ali, bice u tom scenariju,kolateralna steta. Onda smo na dnu, a od dna se dublje ne moze. Samo gore.
Helena2014

#16958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

KatarinaKosaca wrote:I, naravno, u drzavnoj bolnici je za direktora bio uredan natjecaj, te je u postenom nadmetanju ljekarske strucnosti i menadzerskih sposobnosti Seka Izetbegovic izabrabna za direktora, jer , kako bi drugacije ono financirano parama Bosanske sirotine :-) :-) Hebo te, gori ste nego sto izgledate... I svakako, 08.02, SDA kadar se nije dao u bjezaniju, to sto sam svojim ocima vidjela komsiju visokog duznosnika SDAkako izvodi auta i bjezi ustvari nisam vidjela, nego mi je Fahro telefonirao :D

Suljagic je rekao na TVu da nije Bosnjak, ali ga to nije sprijecilo da se kandiduje kao bosnjacki clan Predsjednistva.

A dr. Nakas je bio gotovo dvije decenije direktor, zar to nije dovoljno da se dostojansveno povuce i kaze OK, pa ostario sam, ako se Alija mogao povuci, pa mogu i ja. Ali neeeee. On je valjda trebao biti dozivotni direktor, da ne bi Bakirova zena bila direktor. :D

Zar da vjerujem u nekoga cija supruga kupi Avaz za 200 miliona maraka, bez porijekla novca.

Isto tako kaze da je zaradio 200 miliona maraka, a ja sam itekako sposobna sracunati da se sa toliko jeftinim proizvodom ne moze zaraditi ni 2 miliona maraka, osim ako imas 10 miliona citalaca koji svaki dan kupuju navedeni proizvod. A njegov proizvod moze koristiti max 80-100.000 ljudi i to sa friziranim tirazom. To se kosi sa svakom mogucom ekonomijom. Robovlasnicki odnos prema uposlenima u Avaz roto press nije dovoljan da se zaradi 200 miliona. Ne postoji investitor koji to moze uraditi u drzavi sa 3,5 mil stanovnika. TO je logicki, matematicki, ekonomski i bilo kako drukcije NEMOGUCE. Cak da nema nikakvih troskova proizvodnje da mu sve s neba padne, i dalje je to NEMOGUCE.

Ali, svakom njegovo, neka ide kako ide. Pozdrav @Katarina
Helena2014

#16959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

-LIBERO- wrote:Vidim SDAovcad panicno, 'logickim' vratololomijama....cak uz dozu agresivnosti, pokusavaju uvuci DF u zagrljaj. Normalno, treba im zamjena za rahmetli SBiH, zivi stit za talove i feudalizam koji su usavrsili.

Zeljko odHebi ih u skokovima, ziv bio, te njihove rezone, talove i kvazi principe...ja ti unaprijed obecavam svoj glas i za slijedece izbore. :D Samo ih odHebi. :thumbup:

Al cuj ti logike, sto ce ti stranka ako neces u vlast. Samo dusice male zanemaruju osnovnu cinjemicu, da niko nece s njima u vlast, zbog njih i unaprijed izreziranog scenarija podjele plijena, teritorije, novca....talova. To nije vlast i vladanje, vec hajducina i otimanje resorsa.

SDA 'demokratija', samo najvevim neprijateljima mozes pozeliti to. :run:

Ponoviću, jer ja ne znam za šta ti smatraš da je Željko formirao DF? Da

ako govorimo o političkim strankama uopće i šta je cilj svake stranke koja izlazi na izbore, onda sjetimo se da su one osnovane upravo zbog želje za ulaskom u vlast, sve odreda

Političke stranke su organizovane političke grupe čiji je cilj osvajanje vlasti, zadržavanje i participacija u vlasti.

Da bi funkcionisale moraju imati dvije osnove.

To su:

Program u kome izlažu svoje političke poglede (obrazovanje, zdravstvo, sigurnost, vojska, penzije, ekologija i druge). To je osnova za okupljanje političkih pristalica i onih koji imaju slične stavove i zajedničke ciljeve i interese da ih ostvare.
Organizacionu strukturu putem koje ostvaruju svoje političke ciljeve. Organizaciona struktura je uspostava unutrašnje strukture stranke (hijerarhija) putem koje ona na funkcionalan način ostvaruje svoje programske ciljeve. Od uspješnosti organizacije zavisi i njena društvena snaga. Nezamislivi su politički procesi u jednom društvu bez slobodne organizacije i djelovanja stranaka.

Stranke održavaju svoje kongrese na kojima utvrđivaju hijerarhiju u organizaciji ili eventualno tu strukturu mijenjaju.

One se bore za osvajanje vlasti putem izbora ili njeno održavanje ukoliko su je predhodno zadobile.

Pa koja onda stranka ne želi ući u vlast ili joj to nije cilj?

Ako ima neka, onda to i nije politička stranka, nego grupa ljudi, koja ne zna šta da radi sa dobijenim glasovima
Last edited by Helena2014 on 04/11/2014 10:14, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#16960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Helena2014 wrote:
KatarinaKosaca wrote::D Kako da ne citam glasilo osnovano od "mojih" a mojim parama. Pa necu, valjda osnovano od HDZ-a ili SDS/a? Padas u kontradikciju. Naravno, Bakir je ustvari rat proveo na Igmanu, a snimci koje smo vidjeli su lazni, jer je SDA trazio vjestacenje i pokranuo tuzbu :-) :-)

Lično bih željela da DF i SBB same udju u koaliciji i formiraju vlast . Da dvije godine pratimo namještajanja po upravnim odborima i mjestima direktora njihovo raspoređivanje (ni po babu ni po stričevima :D ), pa da Avaz počne "prati" DF na svakom mjestu i svakom koraku. :lol:
Mislim da bi to bile veoma zanimljive 4 godine. Al ako su baš tako povezane SBB i DF ne vidim razlog zašto su formirali dvije stranke, mogli ste sve u jednu pa da budete jaki

DF zna šta ga čeka SDA, em je Željko bio u SDPu kad su koalirali zajedno, em u predsjedništvu sjede zajedno, ali niko ne zna šta DF čeka sa SBB.
Mislite da bi Radončić dopustio dominaciju DF na bilo kojem polju ili da bi Željko podržavao njegovu bliskost sa liderom SNSD, koju ne radi u interesu svoha naroda? Ja lično bih taj film voljela gledati :-D iako ne bi dugo trajao, to znam
Može li ikako zaseban podforum za ove ispod 18?
Helena2014

#16961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

VjecitiStudent wrote:
Može li ikako zaseban podforum za ove ispod 18?

:zdravkocolic: :odustajem:
KatarinaKosaca

#16962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

I tebi pozdrav. I podvuceno da se ne radi o tome koliko je Nakas bio direktor, nego o tome na koji i kakav nacin drzak, primtivan je izabran novi. Poklon voljnoj supruzi preko nasih ledja. Suljagica nisam glasala, ne radi nacionalonog izjasnjavanja, nego zato sto imam stan u Tibri i sto,pored nedostatka sudskih dokaza znam da je tukao zenu,i kao zena koja se gnusa nasilja, nisam i ne bih imala stomaka da ga zaokruzim. Glede FahrA i u njega mu zene, imovine, Kljmendija, Avaza i svega ostalog, nemam namjeru da mu budem odvjetnik forumski. Nisam neki fun Fahra, ali kad vidim kako nervira SDA-ovcad, sluzila bih vam ga 3x dnevno. Za dorucak, rucak i veceru. Vasa ga je politika kreirala.
Mister Yes

#16963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

-LIBERO- wrote:Vidim SDAovcad panicno, 'logickim' vratololomijama....cak uz dozu agresivnosti, pokusavaju uvuci DF u zagrljaj. Normalno, treba im zamjena za rahmetli SBiH, zivi stit za talove i feudalizam koji su usavrsili.
Uvijek imaju HDZ da im bude živi štit. Uvijek svojim glasačima mogu reći "mi bi radili bolje ali ne da nam HDZ koji nas blokira i sapliće". Ne traba njma SBiH, SDP ili DF za to. Mada naravno da im odgovara da bude još neko ali nije neophodno. Đaba vam ta taktika "neka se narod razočara u njih" jer kako god da bude loša situacija u zemlji njihovi glasaći će zaista kriviti HDZ i SNSD prije nego njih.
KatarinaKosaca

#16964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Mister Yes wrote:
Uvijek imaju HDZ da im bude živi štit. Uvijek svojim glasačima mogu reći "mi bi radili bolje ali ne da nam HDZ koji nas blokira i sapliće". Ne traba njma SBiH, SDP ili DF za to. Mada naravno da im odgovara da bude još neko ali nije neophodno. Đaba vam ta taktika "neka se narod razočara u njih" jer kako god da bude loša situacija u zemlji njihovi glasaći će zaista kriviti HDZ i SNSD prije nego njih.
Ne mogu sami sa HDZ i SNSD, treba im jos netko iz Federacije. Zato i jesu Monika Levinski DF-u
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Odgovorio sam ti fino. Citaj.

Vlast u koaliciji sa SDA, nije vlast. SDA je neofeudalna, familijarno-interesna, skupina, ne politicka partija, koja svoje provodi bez obzira s kim je u koaliciji na vlasti.
DF nista, nista!, ne moze promijeniti sa likovima iz SDA, koji i nisu preuzeli sve poluge vlasti, a vec postavljaju svoj kadar, i preuzimaju tokove drzavnog novca i usmjeravaju, po uhodanom principu, u poluprivatne i privatne svrhe.

Molim te, ne pocjenjuj nikoga na ovoj temi, i ne pokusavaj prodati pricu da je SDA reformska snaga, probudili se jedno jutro i rekli- e hajmo u reforme - :lol: , a 20 godina izgradili neofeudalni sistem..i da DF treba sa takvim kartelom uci u dil.

Smijesno.
Mister Yes

#16966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

KatarinaKosaca wrote:Moj su zelje da SDA i SDP, nasa najveca dva zla koaliraju. Da totalno propadnemo, jer rezultati izbora pokazuju da, ocito, nismo na dnu, dapace, da i nije tako lose. Da se urusi financiranje MMF-a, salteruse ostanu bez posla, kao i svi prekobrojni. Ne zelim da se to desi ljecnicima i profesorima, ali, bice u tom scenariju,kolateralna steta. Onda smo na dnu, a od dna se dublje ne moze. Samo gore.
Uvijek ima gore od goreg. Pametni ljudi napuštaju zemlju. Čak se i ja ovih dana lomim da dignem sidro a dobro sam situiran. Što je stanje u zemlji gore to će napredni više odlaziti. Ostaće primitivni koji i glasaju za desne stranke. I tako, sve smo bliže i bliže bliskom istoku i tamošnjem stanju svijesti. To je jednostavno neminovno ako napredne snage nastave napuštati zemlju jer onda ostaju nazadne. Imam dojam da je to nekom i cilj.
Mister Yes

#16967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

KatarinaKosaca wrote:Ne mogu sami sa HDZ i SNSD, treba im jos netko iz Federacije. Zato i jesu Monika Levinski DF-u
Mogu ako Željko podrži manjinsku vladu kao što je rekao da hoće kod Senada.
VjecitiStudent

#16968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nije slagao, trefilo se da se SDP nije složio, inače bi ti sad imao pogled na treći entitet.
Vidiš da sam onda dobro glasao, bravo ja :thumbup: ....

A znaš kako, između moglo je i desilo se je velika razlika......rekao bih suštinska
Nema dileme, suština izbora je svo vrijeme ista, mijenja se samo pakovanje koje nama prezentiraš.
Ili kako prepakovati 24 godine politike "u se, na se i poda se" bez suvišnog zašto.
zagor 19

#16969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

-LIBERO- wrote:Odgovorio sam ti fino. Citaj.

Vlast u koaliciji sa SDA, nije vlast. SDA je neofeudalna, familijarno-interesna, skupina, ne politicka partija, koja svoje provodi bez obzira s kim je u koaliciji na vlasti.
DF nista, nista!, ne moze promijeniti sa likovima iz SDA, koji i nisu preuzeli sve poluge vlasti, a vec postavljaju svoj kadar, i preuzimaju tokove drzavnog novca i usmjeravaju, po uhodanom principu, u poluprivatne i privatne svrhe.

Molim te, ne pocjenjuj nikoga na ovoj temi, i ne pokusavaj prodati pricu da je SDA reformska snaga, probudili se jedno jutro i rekli- e hajmo u reforme - :lol: , a 20 godina izgradili neofeudalni sistem..i da DF treba sa takvim kartelom uci u dil.

Smijesno.

E jesi odgovorio. svaka čast, upravo tako!!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Mister Yes wrote:
Uvijek ima gore od goreg. Pametni ljudi napuštaju zemlju. Čak se i ja ovih dana lomim da dignem sidro a dobro sam situiran. Što je stanje u zemlji gore to će napredni više odlaziti. Ostaće primitivni koji i glasaju za desne stranke. I tako, sve smo bliže i bliže bliskom istoku i tamošnjem stanju svijesti. To je jednostavno neminovno ako napredne snage nastave napuštati zemlju jer onda ostaju nazadne. Imam dojam da je to nekom i cilj.

to se je josH ratne 92-95 vidjelo iz aviona...lakse je nepismenim i zatucanim manipulisat, nego obrazovanim i savremenim ljudima...samo sjedi jednu noc i zapij se sa ovima prvim...jebte ko s druge planete da su tj ja...nevjerovatan raspon razmisljanja koda nikada nisu izasli iz ledenog doba (srjednji vijek je mila majka).
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

-LIBERO- wrote:Odgovorio sam ti fino. Citaj.

Smijesno.
:thumbup:
ultima_palabra

#16972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Mister Yes wrote:
KatarinaKosaca wrote:Moj su zelje da SDA i SDP, nasa najveca dva zla koaliraju. Da totalno propadnemo, jer rezultati izbora pokazuju da, ocito, nismo na dnu, dapace, da i nije tako lose. Da se urusi financiranje MMF-a, salteruse ostanu bez posla, kao i svi prekobrojni. Ne zelim da se to desi ljecnicima i profesorima, ali, bice u tom scenariju,kolateralna steta. Onda smo na dnu, a od dna se dublje ne moze. Samo gore.
Pa prije izbora si govorio da je nebitno ko će pobijediti sa aspekta napretka zemlje jer svi kradu.

Jedino je problem bio da ne pobijede DF i SBB koje bi potpisale treći entitet. To se nije desilo, SDA i SDP imaju dovoljno glasova da nastave rahat patnju i zaista ne vidim u čemu je sad problem :?
guruman

#16973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Posebno mi je drago da su svi postovi zadnjih dana vrlo konstruktivni pa i oni u kontri dosta toga govore.Meni je samo jedno jasno,da su se desile snage na koje SDA nije računao tj. minorizirao i ignorisao njihovo postojanje pritom praveči zakrpe sa SDP-om uqlavnom zarad svojih isključivo ličnh interesa pa i glumeči da prihvata SDP prevagu sa predhodnih izbora,što na masi primjera nije tačno nego suprotno.Dovoljna je minimalna analitika da se te stvari poredaju tamo gdje pripadaju.Imenovanja na javne funkcije koje donose nezarađen novac čisto "mukte" u toku i odmah nakon izbora pokazuje o kakvoj se gadnoj aždaji radi a koju mi svojim radom i postojanjem izdašno hranimo i tolerišemo.Samo budala ne zna šta će se nadalje dešavati.SBB bukvalno moli ih da to ne rade dok se ne uspostavi novoizabrana "vlast".
Mislim da je ovdje jedini profitirao HDZ koji uzima sve što mu "kao" pripada i zaboli ih uvo za nekom općom demokratijom za sve.
Oni su još na tezi "moja zemlja" (omeđena) a vi ostali pjevajte borbene ,šta to ima veze oko ste protjerani i poharani ,dali pripadate "narodu" ili ne,to su trivijalne stvari da bi se neko pozabavio s tim.
E sad mi recite koja to mala skupina u tolikom broju vlada i dijeli vlast sa onima kojih je mnogo više i koji su u većini neprirodno obespravljeni.Mogu slobodno reči da su Bošnjaci u ovoj državi najobespravljeniji a time i potlačeni te grčevito vide slamku spasa u nekakvim demokratskim frontama i slićnim papirnato osnovanim strankama,bez ikakvih garancija za mandate koje su negdje dali.
Na kraju neko je potpisao i ovjerio ovo rigidno stanje u koje je uvalio svakog bosanskog čovjeka.
U nekoj dalekoj magli se nazire novi blok snaga (što se vrlo jasno vidi po rezultatima izbora koji odražava zaista volju večine) koji jedino može odraditi promjene koje neće biti samo deklarativne.Ako se to ne desi ZNA SE "čekaj magarče dok trava naraste".
Havatar

#16974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote: Samo gore.
Ideja vodilja svih socialdemokrata od nastanka Bosne.
KatarinaKosaca

#16975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Havatar wrote:
KatarinaKosaca wrote: Samo gore.
Ideja vodilja svih socialdemokrata od nastanka Bosne.
Bosna je nastala puno prije socijaldemokracije obrazovani covjece :( A forum mi je svjedok koliki sam ja socijaldemokrata :D
Post Reply