Nešto su se ušutili po pitanju ko će na čelo stranke. Znam da su krenuli sa smjenama i raspravom, pa su se smirili valjda radi izbora. Definitivno je ,da, Bakir neće dozvoliti da bilo ko drugi umjesto njega sjedi u toj fotelji, ali mora imati dobrog asa u rukavu, čime će ostali morati odustati od želje da budu glavni.Helena2014 wrote:
Ne bi trebao Bakir preuzeti stranku, da se ja pitam dala bi to mjesto Genjcu, baš mi je to za njega![]()
Dok se on nagovori ljudima , pregovara, dogovara, ljudi neće znati jesu li pošli ili došli.
Valjda takav i treba biti predsjednik stranke.
SDA-All about
-
almir90
#16926 Re: SDA-All about
-
lacrima
#16927 Re: SDA-All about
Kako je krenuo sa imenovanjima, isto da je Osmanović glavni a ne on. Pogledajte slike sa sastanaka sad ovih te sa Dodikom, te sa DF-om, HDZ-om, na svakom sastanku sjede Bakir i još 5-6 sto posto Tihićevih ljudi. Uvijek su tu Osmanović, Zukić, Sarajlića sam neki dan vidio u džumi sa Bakirom, itd. Jedina stvar gdje se zaista vidjelo ko je glavni su komenzacijske liste, tu nije bilo nikakvih odstupanja. Vidjet ćemo daljealmir90 wrote:Nešto su se ušutili po pitanju ko će na čelo stranke. Znam da su krenuli sa smjenama i raspravom, pa su se smirili valjda radi izbora. Definitivno je ,da, Bakir neće dozvoliti da bilo ko drugi umjesto njega sjedi u toj fotelji, ali mora imati dobrog asa u rukavu, čime će ostali morati odustati od želje da budu glavni.Helena2014 wrote:
Ne bi trebao Bakir preuzeti stranku, da se ja pitam dala bi to mjesto Genjcu, baš mi je to za njega![]()
Dok se on nagovori ljudima , pregovara, dogovara, ljudi neće znati jesu li pošli ili došli.
Valjda takav i treba biti predsjednik stranke.
- shibonja
#16928 Re: SDA-All about
Bakir obeco ,Bakir ispunjava,naravno primaju samo one sa clanskom kartom SDA

Rudnici mrkog uglja ”Banovići” iz Banovića uskoro će raspisati javni poziv za prijem 200 radnika u ovo preduzeće. Naime, tehnički rukovodioci ukazali su na potrebu za novom radnom snagom, te im je dat zadatak da definišu svoje zahtjeve, odnosno koja je to radna snaga potrebna. Nakon toga, očekuje se i raspisivanje Javnog poziva. - Nadam se do kraja godine da ćemo izvršiti izbor tih uposlenika, gdje bi oni mogli od Nove godine početi da rade na svojim radnim mjestima – ističe Munever Čergić, generalni direktor RMU “Banovići”. Naime, tehnički rukovodioci su, prema riječima Čergića, ukazali na potrebu za prijem 250 radnika. No, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju i plan da RMU “Banovići” i ove godine poslovanje završe pozitivno, broj je sveden na 200. S druge strane, u toku je i razmatranje mogućnosti odrađivanja pripravničkog staža u ovom preduzeću. - Za visoke stručne kadrove kojih imamo na birou u Banovićima, a za one za koje Rudnik iskaže potrebu, omogućićemo im da takođe od Nove godine počnu odrađivati pripravnički staž, prenijela je RTV “Slon”.
| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/rmu-banovici-uskoro ... 0-radnika/

Rudnici mrkog uglja ”Banovići” iz Banovića uskoro će raspisati javni poziv za prijem 200 radnika u ovo preduzeće. Naime, tehnički rukovodioci ukazali su na potrebu za novom radnom snagom, te im je dat zadatak da definišu svoje zahtjeve, odnosno koja je to radna snaga potrebna. Nakon toga, očekuje se i raspisivanje Javnog poziva. - Nadam se do kraja godine da ćemo izvršiti izbor tih uposlenika, gdje bi oni mogli od Nove godine početi da rade na svojim radnim mjestima – ističe Munever Čergić, generalni direktor RMU “Banovići”. Naime, tehnički rukovodioci su, prema riječima Čergića, ukazali na potrebu za prijem 250 radnika. No, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju i plan da RMU “Banovići” i ove godine poslovanje završe pozitivno, broj je sveden na 200. S druge strane, u toku je i razmatranje mogućnosti odrađivanja pripravničkog staža u ovom preduzeću. - Za visoke stručne kadrove kojih imamo na birou u Banovićima, a za one za koje Rudnik iskaže potrebu, omogućićemo im da takođe od Nove godine počnu odrađivati pripravnički staž, prenijela je RTV “Slon”.
| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/rmu-banovici-uskoro ... 0-radnika/
-
HM 2011
#16929 Re: SDA-All about
Ja ovoliko negativnosti o SDA zaista ne mogu podnjeti od ove Amele što je Avaz plasira....... Ovo je stvarno sramota, ona ko biva razočarana, internet trolovi plasiraju teme kako odbijaju sporazume o principima formiranja vlasti stavljajući se u isti rang sa Čovićem !
Toliko negativnosti, da Amela i razne Amele iznose na našu stranku - i da to novine prenose - zaista nije pošteno !
Amela i Amele - SDA je jedina stranka u koju možemo imati povjerenje - Amela i Amele - Vaša je krivica što niste glasali za SDA - a javno ste pozivani da to uradite - rasipate naše glasove i frakcionišete nap narod.....
Željeli ste biti promjena - probali ste i razočarali se - probali su svi i svi su lutali - e u tom lutanju je izvor naših problema -
- želiš li Amela i Amele biti promjena i na sljedećim izborima - podrži SDA jer U NAŠEM JEDINSTVU JE NAŠA SNAGA....
SAMO SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Toliko negativnosti, da Amela i razne Amele iznose na našu stranku - i da to novine prenose - zaista nije pošteno !
Amela i Amele - SDA je jedina stranka u koju možemo imati povjerenje - Amela i Amele - Vaša je krivica što niste glasali za SDA - a javno ste pozivani da to uradite - rasipate naše glasove i frakcionišete nap narod.....
Željeli ste biti promjena - probali ste i razočarali se - probali su svi i svi su lutali - e u tom lutanju je izvor naših problema -
- želiš li Amela i Amele biti promjena i na sljedećim izborima - podrži SDA jer U NAŠEM JEDINSTVU JE NAŠA SNAGA....
SAMO SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16930 Re: SDA-All about
SDA nije stedio (nase) pare u izbornoj kampanji. Gledali smo hin na plakatima, zatrpavali su nam postanske sanducice cijelim biltenima/novinama, kitili auta. Poslavili su i pobjedu. Kasnije svojim glasacima nisu ni jedan jebeni plakat, sa jednim jebenim hvala uputili. Jos jedan dokaz njihove bahatosti, primitivizma, i velikog postovanja svojih glasaca.
- Paranoid
#16931 Re: SDA-All about
Zahvalio se Bakir u ime stranke odmah nakon proglašenja izborne pobjede... a narod ko narod...neki se žale da je špil bio star, da su previše pili, i da ih je poneo žar... Pa svi što gube se ljute, to je poznata stvar i svako gubi bar ponekad, ali nikad Bakir zvani neonko, riđobradi, trezorko itd..KatarinaKosaca wrote:SDA nije stedio (nase) pare u izbornoj kampanji. Gledali smo hin na plakatima, zatrpavali su nam postanske sanducice cijelim biltenima/novinama, kitili auta. Poslavili su i pobjedu. Kasnije svojim glasacima nisu ni jedan jebeni plakat, sa jednim jebenim hvala uputili. Jos jedan dokaz njihove bahatosti, primitivizma, i velikog postovanja svojih glasaca.
- KatarinaKosaca
#16932 Re: SDA-All about
Trezorko nije platio niti jedan plakat sa jednim hvala. To je prije 4 godine i nesretni SDP napravio. Toliko o ljubavi prema svom narodu i postovanju svojih glasaca. Prije izbora nije zalio pare sto jest jest. Iz frizidera je izlazio.
- Paranoid
#16933 Re: SDA-All about
Pa Kato reci mi ko kaže da je plaćao i zašto će plaćat kad SDA ima svoju štampariju u Hrasnici (Bemust)... Zašto?KatarinaKosaca wrote:Trezorko nije platio niti jedan plakat sa jednim hvala. To je prije 4 godine i nesretni SDP napravio. Toliko o ljubavi prema svom narodu i postovanju svojih glasaca. Prije izbora nije zalio pare sto jest jest. Iz frizidera je izlazio.
- KatarinaKosaca
#16934 Re: SDA-All about
A stamparija radi na vazduh? Stampaci bez place? Mjesta za izborne plakate dzaba? Djeca koja to dijele ne uzimaju dnevnicu. Kad je sve tako, sta onda fali i plakat sa HVALA. Ne, pare su nase. Sto iz budzeta, sto iz FDS-a, sto iz Telecoma, kako god nase. Onda tako okrenuti glavu od ljudi koji su te zaoruzili (ja nisam) moze samo primitivni SDA, ubogi Genjac, pohasena seljacina Sarajlic i njezni i pazljivi suprug (opet preko nasih ledja) don Neonko.Paranoid wrote:Pa Kato reci mi ko kaže da je plaćao i zašto će plaćat kad SDA ima svoju štampariju u Hrasnom (Bemust)... Zašto?KatarinaKosaca wrote:Trezorko nije platio niti jedan plakat sa jednim hvala. To je prije 4 godine i nesretni SDP napravio. Toliko o ljubavi prema svom narodu i postovanju svojih glasaca. Prije izbora nije zalio pare sto jest jest. Iz frizidera je izlazio.
- Paranoid
#16935 Re: SDA-All about
BEćirevićMUSTafa radi na kredit, a SDA je jamac... ali nije to bit priče, nego mislim da hvala biračima esdea ne treba. Kao što vidiš niko se ne bi ni dosjetio da nisi sama spomenula... 
- KatarinaKosaca
#16936 Re: SDA-All about
Ok, ako vama ne treba, meno tek ne treba. Samo sam ukazala na jos jedan bahati gest primitivaca u vrhu, nedostatak politicke kulture i odgovornosti prema glasacima.Paranoid wrote:BEćirevićMUSTafa radi na kredit, a SDA je jamac... ali nije to bit priče, nego mislim da hvala biračima esdea ne treba. Kao što vidiš niko se ne bi ni dosjetio da nisi sama spomenula...
-
HM 2011
#16937 Re: SDA-All about
Od nekoga plakat sa velikim Hvala
Od nekoga rezultati.....
Ponosan sam na nešeg Predsjednika Bakira Izetbegovića i njegov nastup na FTV-u večeras.....
Okupimo se svi oko SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Od nekoga rezultati.....
Ponosan sam na nešeg Predsjednika Bakira Izetbegovića i njegov nastup na FTV-u večeras.....
- Platformas
#16938 Re: SDA-All about
Kaže Kirba u dnevniku D da su potrajali februarski protesti RS bi se otcijepila
I rekao je 100 K radnih mjesta za 10 godina, u prvoj ne očekivati napredak
I rekao je 100 K radnih mjesta za 10 godina, u prvoj ne očekivati napredak
- Helena2014
#16939 Re: SDA-All about
HM 2011 wrote:Od nekoga plakat sa velikim Hvala
Od nekoga rezultati.....
Šta ti kažeš?
Malo drugačije mi ova SDA sada zvuči, kako nema rahmetli Tihića, jer je on uvijek se trudio biti tampon zona između "zaraćenih" strana, a Bakir nekako oštrije djeluje i konkretnije. Šta je od toga bolje?
-
palermo
#16940 Re: SDA-All about
To k'o biva Srbi i Hrvati su bili zaraćene strane, a mi neutralciHelena2014 wrote:HM 2011 wrote:Od nekoga plakat sa velikim Hvala
Od nekoga rezultati.....
Šta ti kažeš?
Malo drugačije mi ova SDA sada zvuči, kako nema rahmetli Tihića, jer je on uvijek se trudio biti tampon zona između "zaraćenih" strana, a Bakir nekako oštrije djeluje i konkretnije. Šta je od toga bolje?
Bakir tek treba da polaže svoje prave testove
-
StupskaBitanga
#16941 Re: SDA-All about
Nek se muž Sebije Izetbegović prve dame u Bošnjaka odluči za koliko godina je mislio kada je izgovorio ovu šarenu lažu
Kada sam govorio o otvaranju 100.000 radnih mjesta, mislio sam na period od deset godina
- O'zone
- Globalni moderator
#16942 Re: SDA-All about
Kada sam govorio o otvaranju 100.000 radnih mjesta, mislio sam na period od deset godina
13.11.14, 22:00h
Kazao je da računa na učešće HDZ-a u toj koaliciji te da će u pogledu sadržaja ponuditi isto "što su potpisali i sa Savezom za promjene i Demokratskom frontom (DF)"
Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) sastat će se s predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u subotu i nadam da ćemo tada konačno kompletirati koaliciju na nivou države - kazao je danas, gostujući u Dnevniku D Federalne televizije, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.
Kazao je da računa na učešće HDZ-a u toj koaliciji te da će u pogledu sadržaja ponuditi isto "što su potpisali i sa Savezom za promjene i Demokratskom frontom (DF)".
- Zaista želimo sa HDZ-om strateški bolje odnose u budućnosti - istakao je Izetbegović.
U pogledu dobrih odnosa predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika te prognoza da li će HDZ ostati uz SNSD, smatra da su ipak važniji nacionalni interesi te da je privatni odnos Čovića i Dodika sasvim druga stvar.
Izetbegović ističe da u pregovorima sve strane moraju biti racionalne i da niko nema pravo da insistira na nečemu niti da predstavlja lične interese, već samo interese naroda.
Na upit da li će uskoro zajedno s Mladenom Ivanićem imenovati mandatara za Vijeće ministara BiH, odgovorio je da će sva trojica članova Predsjedništva imenovati mandatara te da je Čović to već rekao unaprijed.
- Naravno, podrazumijeva se da će Čović dati mandat, zajedno sa nama, predstavniku SDA kao pobjedničke stranke - rekao je Izetbegović.
Na pitanje ko će biti novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH iz reda Bošnjaka, odgovorio je da će se potruditi da imenuju ljude koji tešku situaciju u kojoj se BiH nalazi mogu promijeniti nabolje te da će to biti "referentni ljudi koji imaju rezultate iza sebe".
- Na poziciju federalnog premijera SDA bi trebala postaviti čovjeka i to je najteža pozicija - kazao je Izetbegović, dodajući da je to težak zadatak i u FBiH i u RS-u te da ne zna koga će "zamoliti da to radi slijedeće četiri godine".
Komentirajući izjavu u kojoj je obećao otvaranje novih 100.000 radnih mjesta, Izetbegović naglašava da je mislio na period od 10 godina te da smatra da to nije pitanje mogućnosti ili nemogućnosti, već da je to "nešto što se mora uraditi".
Na upit da li izlazak Vojislava Šešelja iz Haga može destabilizirati situaciju i odnose u regiji, odgovorio je odrično i kazao da će se Srbija morati nositi s tim problemom i savladati ga.
- Naivne i retrogradne poruke Šešelja koje ne vode nikuda mogu koštati Srbiju, a Srbija se trudi da se stabilizira, isto kao i mi - zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, dodajući da su Srbiji potrebni i EU i investicije i jeftini kapital te da to neće dobiti sa Šešeljom

OLEEE!!!!!!
- Helena2014
#16943 Re: SDA-All about
palermo wrote:To k'o biva Srbi i Hrvati su bili zaraćene strane, a mi neutralciHelena2014 wrote:HM 2011 wrote:Od nekoga plakat sa velikim Hvala
Od nekoga rezultati.....
Šta ti kažeš?
Malo drugačije mi ova SDA sada zvuči, kako nema rahmetli Tihića, jer je on uvijek se trudio biti tampon zona između "zaraćenih" strana, a Bakir nekako oštrije djeluje i konkretnije. Šta je od toga bolje?......nažalost, to što si ti sada napisala je zaista i bila percepcija običnog Bošnjaka, i izazivala je mnogo frustracija.
Bakir tek treba da polaže svoje prave testove
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali pitala sam da li se vama čini da se kurs stranke malo promijenio, jer Bošnjačke stranke nikada nisu preuzimale neku inicijativu i u skladu sa osvojenim brojem glasova tražile i same sebi partnere, nego čekale pa se samo "ubace".
Sada mi sve to djeluje nekako odlučno, barem odlučnije, ali naravno ne mora značiti i da je to politički mudrije isve treba vrijeme da pokaže pravo lice.
Večeras na FTV voditeljica ga pita:(možda neću tačno navesti, ali nešto kao) Dopustili ste da se u svim javnim preduzeća u državnom vlasništvu izvrši revizija poslovanja, time možete kompromitovati dio članstva vaše stranke SDA?
On nije ni trepnuo kad je rekao: Svjestan sam toga da se neki mogu komprimitovati, ali za takve stvari ako su nešto pogrešno radili, tada će sami biti i odgovorni za to.
Nešto kao odlučno SDA ih neće amnestirati, što mi je bilo pozitivno čuti.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#16944 Re: SDA-All about
Kao što sam već napisao Bakir nema volje niti želje napraviti bilo kakvu promjenu u SDA već nastavlja voditi istu lošu kadrovsku politiku sa istim onim ''kadrovima'' koje je generisao Tihić:
Sve ostaje isto - promjene nema ...
http://www.druga.tv/vijesti/bosna-i-her ... jera-fbih/
Izetbegović: Fadil Novalić je jedan od kandidata za premijera FBiH
Nakon Selaman, opet će doći još jedan Selman, pa će onda doći treći Selman, pa četvrti Selman i tako od vrh do dna sve isti Selmani.http://www.klix.ba/biznis/privreda/smij ... /130527126
Fadil Novalić smijenjen je s te dužnosti pored ostalog i zbog sumnje za višekratnu zloupotrebu položaja.
- O'zone
- Globalni moderator
#16945 Re: SDA-All about
Ma čini ti se. Evo Bakir fino kažeantimobb wrote:Kao što sam već napisao Bakir nema volje niti želje napraviti bilo kakvu promjenu u SDA već nastavlja voditi istu lošu kadrovsku politiku sa istim onim ''kadrovima'' koje je generisao Tihić:
http://www.druga.tv/vijesti/bosna-i-her ... jera-fbih/
Izetbegović: Fadil Novalić je jedan od kandidata za premijera FBiHNakon Selaman, opet će doći još jedan Selman, pa će onda doći treći Selman, pa četvrti Selman i tako od vrh do dna sve isti Selmani.http://www.klix.ba/biznis/privreda/smij ... /130527126
Fadil Novalić smijenjen je s te dužnosti pored ostalog i zbog sumnje za višekratnu zloupotrebu položaja.
Na pitanje ko će biti novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH iz reda Bošnjaka, odgovorio je da će se potruditi da imenuju ljude koji tešku situaciju u kojoj se BiH nalazi mogu promijeniti nabolje te da će to biti "referentni ljudi koji imaju rezultate iza sebe".
- Na poziciju federalnog premijera SDA bi trebala postaviti čovjeka i to je najteža pozicija - kazao je Izetbegović, dodajući da je to težak zadatak i u FBiH i u RS-u te da ne zna koga će "zamoliti da to radi slijedeće četiri godine".

OLEEEEE!!!
-
HM 2011
#16946 Re: SDA-All about
Kad pregledam interviju, oduševljen, samo mogu reći:
SVI ZA SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
- KatarinaKosaca
#16947 Re: SDA-All about
Sto vas ne posalju na neki kurs, trening, seminar marketinga, komunikacije i sl? Ovako stalno kao fals cd koji se pokvarioHM 2011 wrote:Kad pregledam interviju, oduševljen, samo mogu reći:
- shibonja
#16948 Re: SDA-All about
Pa et
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#16949 Re: SDA-All about
Nevjerovatno Bakir će nekoga ''zamoliti'' ko da živimo u 16-tom vijeku!? Bakire bolan ne bio, raspišite javni konkurs za poziciju premijera. Izvršite transparentno testiranje kandidata putem psihometrijskih testova. Tražite da se uradi medicinsko vještačenje svakog kandidata. Vidiš da su psihopate sve okupirale. Traži da podnesu ekonomski plan, ne moli nikoga - da Bog mili sačuva i skloni ...O'zone wrote:Na pitanje ko će biti novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH iz reda Bošnjaka, odgovorio je da će se potruditi da imenuju ljude koji tešku situaciju u kojoj se BiH nalazi mogu promijeniti nabolje te da će to biti "referentni ljudi koji imaju rezultate iza sebe".
Nema ništa od ove države ovdje će nastupiti haos. Bakir je indolentan neče ništa uraditi, a uz to izgleda da se je prepao ogromnog negativnog ljudskog resursa koji je generisao psihopatogeni Tihić.
Na primjeru Selmana i ovih novih nominacija vidimo da se ništa neče promjeniti. Nastavlja se identično psiho-kloniranje od vrha do dna, a rezultat će ponovo biti pravna anarhija u vlasti koja će se ponovo prenijeti na ulice ...
- jazzer
#16950 Re: SDA-All about
Ako ce biti ''referentan'' kao Brankovic, odose jos 4 godine nasih zivota u qurac.