Mada...
Please note that Lucky Patcher is not working properly with Android Lollipop.
Moderator: Benq
Please note that Lucky Patcher is not working properly with Android Lollipop.
kao sto rekoh ne treba ko ne znadzemaludin007 wrote:Mozes prckati oko user aplikacija (skoro nikakav rizik), ali ne i primjenjivati patch-eve u systemu tj. patchovati systemske fajlove (moje misljenje). Ja sam batalio Lucky ima par mjeseci, postalo lakse mi kupiti app (otkad sam otvorio racun u banci), nego se zayebavati sa tim, a i ne radi OK na Lollipopu. I ne volim taj osjecaj da mi je nesto izpatchovano u systemu. Pa jos ako flesujes nake Nightly verzije ROMova pa svakodnevno ponistavanje (formatiranje system-a), e jbg onda, dokurci.![]()
sheilak wrote: kao sto rekoh ne treba ko ne zna
ako dovoljno znam da sam napravim rom da valja bar 70% onda uzimam sebi za pravo da mogu prckati i po sistemskim aplikacijama i slicno jer znam sta radim
najveci je problem kad neko s neba pa u rebra i kaze ne valja lucky patcher ili rom neki ili slicno jer je zeznuo iz razloga neznanja
nego da se vratim slazem se ja da je najbolje kupiti aplikaciju i miran si (mada i tu je pitanje koliko si miran jer ne znas je li neko pogrijesio u pravljenju te aplikacije pa sama aplikacija ima bug ili vise njih)
a neki to rade iz radoznalosti zbog ucenja zbog nekih trecih stvari medju kojima se i sam ubrajam
(r)
pravljenje roma ne znaci samo ubacivanje i izbacivanje aplikacija al nebitno ocito ne kontasdzemaludin007 wrote:sheilak wrote: kao sto rekoh ne treba ko ne zna
ako dovoljno znam da sam napravim rom da valja bar 70% onda uzimam sebi za pravo da mogu prckati i po sistemskim aplikacijama i slicno jer znam sta radim
najveci je problem kad neko s neba pa u rebra i kaze ne valja lucky patcher ili rom neki ili slicno jer je zeznuo iz razloga neznanja
nego da se vratim slazem se ja da je najbolje kupiti aplikaciju i miran si (mada i tu je pitanje koliko si miran jer ne znas je li neko pogrijesio u pravljenju te aplikacije pa sama aplikacija ima bug ili vise njih)
a neki to rade iz radoznalosti zbog ucenja zbog nekih trecih stvari medju kojima se i sam ubrajam
(r)![]()
Pa sta ima tu znati, tapnuti 2x, to svako zna. Otkud ti znas kakvu je on modifikaciju aplikacije napravio ? Kako si napravio ROM, ubacio/izbacio par apk-aNismo rekli ne valja Lucky niti ga ne koristiti, vec da svako izmjenjivanje u systemu narusava stabilnost, sto ne mora znaciti da ce mozda biti problema. Koliko ti se puta mozda desilo da pokusas ukloniti ads iz neke app preko Luckya i da se pojavi FC posle kad startujes app.
Pa ako nisi miran sa kupljenom aplikacijom tj. ima bugove, kakve li ce tek bugove (ispod haube) imati modifikovana verzija.Pa i na kompu crack kad se pravi, izmjenjuje kod u funkcionisanju softwarea kako bi izbjegao zastite, a samim tim se i komplikuje navedeni kod, cesto i narusava funkcionalnost. A cim je nesto komplikovanije, ima i manje performanse.
Nije to nikakvo ucenje, to je vise radoznalost, experimentisanje, prckanje iz dosade, za ucenje je potrebno i malo literature procitati i krenuti u ozbiljniji poduhvat.
Ma kontam kako se pravi ROM preko sourca i komandi u linuxu, ali kontam da i ti to ne radissheilak wrote: pravljenje roma ne znaci samo ubacivanje i izbacivanje aplikacija al nebitno ocito ne kontas
osim sto ima automatski nacin sa tapkanjem 2x ima i manuelni nacin gdje ti bukvalno imas uvid u citavu aplikaciju sa stotinama linija programiranja i slicno
e to je ucenje
pa dobro ti kontas da ne radim ja znam da radim al nebitnodzemaludin007 wrote:Ma kontam kako se pravi ROM preko sourca i komandi u linuxu, ali kontam da i ti to ne radissheilak wrote: pravljenje roma ne znaci samo ubacivanje i izbacivanje aplikacija al nebitno ocito ne kontas
osim sto ima automatski nacin sa tapkanjem 2x ima i manuelni nacin gdje ti bukvalno imas uvid u citavu aplikaciju sa stotinama linija programiranja i slicno
e to je ucenjeNa kraju krajeva nije to ni kvantna fizika, samo narodu nije zanimljivo.
Ma jasta, koristis manuleni patcher, da znas sta tu kucati, editovao bi radije aplikaciju preko kompa i instalirao na telefon![]()
Prvo stavi par tacki i zareza u postu, pa da te uzmem za ozbiljno.
Sta te tacno zanima?mobile9 wrote:Ko ima iskustva sa galaxy ace 2?
Ja sam ga imao jedno godinu ipo, sta te zanima?mobile9 wrote:Ko ima iskustva sa galaxy ace 2?
Antifriz+ wrote:Zna li neko slucajno gdje podesiti "osjetljivi sadrzaj" na aplikacijama na S5 lollipop ? Nako nadogradnje ne prikazuje sms i FB poruke kad je telefon zakljucan, ali viber je i dalje vidljiv.... Pokusao u opcijama na obavijesti podesiti ali pored aplikacija ima samo "prikazi obavijesti" i sakrij da čekiram....
A šta fali telefonu?Buckethead wrote:Ako neko želi dvije maske i USB 3.0 kabel za Galaxy S5, nek se javi u pp. Poklanjam to troje
Mislio na to ali je problem sto nemam te 3 opcije nego samo da cekiram da primam obavijesti...Buckethead wrote:Antifriz+ wrote:Zna li neko slucajno gdje podesiti "osjetljivi sadrzaj" na aplikacijama na S5 lollipop ? Nako nadogradnje ne prikazuje sms i FB poruke kad je telefon zakljucan, ali viber je i dalje vidljiv.... Pokusao u opcijama na obavijesti podesiti ali pored aplikacija ima samo "prikazi obavijesti" i sakrij da čekiram....
probaj na settings/sounds and notifications, i sad pri dnu imaš Notification while locked klikneš na to i tu imaš tri opcije - Show all content, hide sensitive content i do not show notifications.
Jesi na to mislio?
skupljac_zeljeza wrote:A šta fali telefonu?Buckethead wrote:Ako neko želi dvije maske i USB 3.0 kabel za Galaxy S5, nek se javi u pp. Poklanjam to troje
![]()
Lijepo pročitati da neko poklanja tek tako.
Svaka častBuckethead wrote:skupljac_zeljeza wrote:A šta fali telefonu?Buckethead wrote:Ako neko želi dvije maske i USB 3.0 kabel za Galaxy S5, nek se javi u pp. Poklanjam to troje
![]()
Pa ništa ja uzeo Note 4, uz doplatu i otalo mi to troje, i rekoh da poklonim nekom. Javio se kolega holoway i ja mu poklonio
Kakav je ko* čoek.ug_lee wrote:Ja sam ga imao jedno godinu ipo, sta te zanima?mobile9 wrote:Ko ima iskustva sa galaxy ace 2?
sve, kako je se pokazao?Schlauf2 wrote:Sta te tacno zanima?mobile9 wrote:Ko ima iskustva sa galaxy ace 2?
Zezao te za telefon u smislu što i njega nisi podijelio.Buckethead wrote:skupljac_zeljeza wrote:A šta fali telefonu?Buckethead wrote:Ako neko želi dvije maske i USB 3.0 kabel za Galaxy S5, nek se javi u pp. Poklanjam to troje
![]()
Pa ništa ja uzeo Note 4, uz doplatu i otalo mi to troje, i rekoh da poklonim nekom. Javio se kolega holoway i ja mu poklonio
GREAT News for all Galaxy Note 4 owners. Today, Samsung has started Rolling-out the official Galaxy Note 4 (SM-N910C) Android 5.0.1 Lollipop Update Over-the-air (OTA) and on KIES.