Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Lincoln-Burrows
#16926 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Od kada to u BiH nema kupiti tastaure sa čćšž znakovima?
@Škobo Habu, pročitao sam tvoj upis ako nešto budem
mislio dodati napisati ću ti sutra. ćao za danas.
- muha_sa
#16927 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ne znam gdje turit č a gdje ćLincoln-Burrows wrote:Od kada to u BiH nema kupiti tastaure sa čćšž znakovima?
ja sam zanatlija koji je sacuvao obraz kao pripadnik Armije BiH od 92.-95.
za razliku od intelektualaca koji ce mardeljat u nekim eUropskim kazamatima
-
Fudo387
#16928 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne trebas se bojati minhenskih, pa nisi ti djaba prababu ostavio tamo da ti brani tisucljetni hrvatski Kakanj.Lincoln-Burrows wrote:Bojim se da nisam taj koji će početi belaj a nadam se ni moji susjedi,Fudo387 wrote:
Pa ja, trebalo ti je djeneralu dodijeliti zlatnu palmu a ne robiju, da se ti ne ljutis, zbog buducnosti i mira u kuci.
Sad tako ophrvan emocijama, mozes, gluho i coravo bilo, opet pobudaliti i poceti kakav belaj.
strah me najviše ove minhenske i stockholmske bojne.
- House
#16929 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
srušili sabornu crkvu u mostaru, protjerali mostarke srbe, a dodik kaže "šestorka nema veze sa srbima"

Last edited by House on 30/11/2017 19:43, edited 1 time in total.
- black
#16930 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opetja033 wrote:Krokodajl wrote:
Nit smo ih optužili nit ćemo tražiti pomirenje.
Sami su na sebe čitavu krivicu svalili, ja u BiH medijima nisam mogao prije ove presude naći nikakve žestoke tvrdnje kontra Hrvata, Hrvatske politike u BiH ili politike Hrvatske.
Sami su sebe u ova govna uvalili potpuno se identificirajući sa Praljkom, sami neka se i vade.
Ne treba tražiti od njih pomirenje, ali ne treba ih ni tjerati da se izvinu, ako hoće neka to urade sami nakon što skontaju (ako) šta su uradili, od prisilne isprike nema ništa i takva nam ne treba ni nama ni njima.
Ovo nije 92-a godina da Balija mora okolo kukati i kucati po vratima, imamo svoju državu, imamo svoju politiku, trebamo se okrenuti njoj i nastaviti dalje, presuda je tu, znamo da smo bili u pravu, znamo da smo se branili i da je temelj ove države izgrađen na krvlju ljudi koji su je branili, a ne nekoj kolektivnoj krivici za haos 90-ih, jer i ako je taj kolektivni haos postojao, mi smo tu najmanje bitni jer subjektivno ili objektivno presuda je tu, presuda suda kojeg smo se svi obvezali poštovati.
Hrvati ako hoće ako neće, nek krenu sa nama naprijed, ili neka se koprcaju u vlastiom paralelnom univerzumu u kojem je ideja Herceg Bosne bila plemenita i časna ideja kojom je trebalo spriječiti pokolje nad bar Bošnjačkih enklava, i kao trebamo mi biti još i zahvalni jer su u Heliodromu i Dretelju prema nama bolje postupali nego u Omarskoj i Keratermu, odnosno zato što je u Prozoru srušeno manje džamija po glavi stanovnika nego u Zvorniku.
Takva politika opravdanja zločina drugim zločinom je nešto što nikome ne treba, takva politika vodi kolektivnom ludilu kakvo vidimo u Srpskim medijima kojima je odgovor na svako pitanje "Jasenovac, Oluja, Kravice".
Hrvatima je ovo prvi puta da se suočavaju sa činjenicom da su i oni učestovali u zločinu, do sada je kompletna Hrvatska politika i Hrvatska povijest od 90-e pa naovamo izgrađena na priči da se Hrvatska časno odbranila i pobjedila i da je izašla bez mrlje.
Na tlu Republike Hrvatske sud je rekao svoje šta je imao, da su Gotovina, Markač i Čermak nedužni.
Ali sada govorimo o dešavanjima na tlu BiH u tačno navedenom periodu, i sada taj mit o bezgriješnoj i časnoj Hrvatskoj pada sa velike visine i razbija se od beton.
Naravno da im je teško to prihvatiti, naravno da nije svejedno čuti da je tvoj predsjednik, tvoje zemlje doveden u kontekst UZP-a, ne bi ni meni svejedno bilo kada bi neko u taj kontekst doveo Aliju, Silajdžića i ostalo rukovodstvo RBiH.
Ipak, ja vjerujem da će Hrvati vremenom ipak smiriti strasti, i da će doći do svojevrsne katarze, jer u Hrvatskoj za razliku od Srbije recimo, poruke pomirenja su bile uvijek dosta glasnije nego preko Drine.
Treba ih pustiti da sami sa sobom srede te stvari, pomirenje ne treba forsirati i ne treba ga tražiti, presudu treba poštovati, a mi moramo naprijed, zbog naše djece.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#16931 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ali pazi ti tog mentalnog sklopa...Nobilo mu je bljak jer je tukao ženu ali mu nije Praljak i ostali koji su bili praktično idejni tvorci i naredbodavci UZP-a. Jao, jao jao...blago se nama sa takvima.muha_sa wrote:Lincoln-Burrows wrote:
Ne bih o Nobilu, možda je stručan ali čovjek koji prebije ženu je za mene gnjida.
Možeš ti imati o Praljku mišljenje kakvo hoćeš (subjektivno) ali činjenice su da je on daleko školovaniji i
pismeniji vojnik od ijednog u BiH, ovim ne poričem presudu samo potvrđujem da smo na različitim valnim dužinama,
a ovi pravomocno presudjeni zlocinci nevinašca--ni mrava zgazili ne bi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16932 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ovo većinom Srbi pišu i to oni ekavica. Da nema ekstenzije .hr, glatko bi mogao biti neki srpski forumArtest wrote:Evo vam malo aktivnih tema kod europejaca s "umjerenog" indexa, gdje inace zalazi i buljuk četnika i gura svoju priču.
http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... ebrenici/1
http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... vatskoj-/1
http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... -praljka/1
Vjerovatno je bilo jos ovakvih tema, ovo je samo u aktivnim.
- horkesh
#16933 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jurica Pavičić:
E, to.Hrvatska vojska bila je u BiH i tamo ratovala, i to je notorna činjenica. Slobodan Praljak i čete haaških advokata pokušavaju opovrgnuti tu notornu činjenicu već puno desetljeće, ali im to ne uspijeva jer čak ni preplaćeni diletanti u Haagu nisu tako glupi. Ali ono što Praljak, Ivo Sanader ili Miroslav Tuđman koji još ratuje protiv londonske salvete nikako ne mogu shvatiti jest da nije važno je li ili nije Hrvatska vojska bila u BiH. Važno je što je ona tamo radila, i za kakvu je politiku radila.
...
Lažno pitanje je li HV bio ili nije bio u Bosni treba promijeniti u drugo pitanje: zašto je ta sila i ta krv iskorištena za izdaju, za vjerolomstvo i za zabadanje noža u leđa jedinom savezniku.
-
Mirza007
#16934 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Netacno. Procitaj optuznicu i presudu jos jednom.Lincoln-Burrows wrote:Pročitao sam optužnicu i Praljku se sudilo između ostalog za 7 ubijenih civila u G.Vakufu(Uskoplju) iMirza007 wrote:A sta je sa onima koji ne da prebiju nego ubiju zene (i djecu)?Lincoln-Burrows wrote: Ne bih o Nobilu, možda je stručan ali čovjek koji prebije ženu je za mene gnjida.
Možeš ti imati o Praljku mišljenje kakvo hoćeš (subjektivno) ali činjenice su da je on daleko školovaniji i
pismeniji vojnik od ijednog u BiH, ovim ne poričem presudu samo potvrđujem da smo na različitim valnim dužinama,
Nije se Praljku sudilo zato sto je skolovan nego po onome sto je bilo u optuznici.
2 civila u Prozoru naravno ne osobno. Ne mogu da uđem u psihu ljudi a naravno ni ti ali prema pisanjima
po webu dao bih naslutiti da Praljak nije mogao podnijeti osobno optužbu da je kriv za ubojstva.
p.s.
znam ja zbog čega je tko suđen, ne moraš ti usmjeravati moje pisanje.
Da se samo o tome radi ne bi on Haga vidio nikad.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#16935 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači Praljak naređuje Rajiću da bez milosti "riješi situaciju u Varešu",nakon čega je uslijedilo ono što se desilo u Stupnom Dolu...Zvijezdica91 wrote:On 23 October 1993, the head of the HVO Main Staff, Slobodan Praljak, ordered Ivica Rajić and others to "sort out the situation in Vareš showing no mercy towards anyone. Find people who are up to both the times and the tasks."
//
Nakon cega je slijedio Stupni Do
Nisam pravnik ali ako onako laički pogledamo na sve navedeno...uzmemo u obzir da je Zagreb poslao Praljka....hm...hm....onako od oka...
meni ovo izgleda kao Udruženi Zločinački Poduhvat.
-
Zvijezdica91
#16936 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mozda je ipak digao ruke na sebe zbog grize savjesti.prljavi Hare wrote:Znači Praljak naređuje Rajiću da bez milosti "riješi situaciju u Varešu",nakon čega je uslijedilo ono što se desilo u Stupnom Dolu...Zvijezdica91 wrote:On 23 October 1993, the head of the HVO Main Staff, Slobodan Praljak, ordered Ivica Rajić and others to "sort out the situation in Vareš showing no mercy towards anyone. Find people who are up to both the times and the tasks."
//
Nisam pravnik ali ako onako laički pogledamo na sve navedeno...uzmemo u obzir da je Zagreb poslao Praljka....hm...hm....onako od oka...
- prljavi Hare
#16937 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zvijezdica91 wrote:Mozda je ipak digao ruke na sebe zbog grize savjesti.prljavi Hare wrote:Znači Praljak naređuje Rajiću da bez milosti "riješi situaciju u Varešu",nakon čega je uslijedilo ono što se desilo u Stupnom Dolu...Zvijezdica91 wrote:On 23 October 1993, the head of the HVO Main Staff, Slobodan Praljak, ordered Ivica Rajić and others to "sort out the situation in Vareš showing no mercy towards anyone. Find people who are up to both the times and the tasks."
//
Čisto sumnjam....
- Artest
#16938 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima tu svega. Imas i HB trolova sto glume Bosnjake. Index ima siri doseg od marginalnog poskoka.Tomahawk11 wrote:Pa ovo većinom Srbi pišu i to oni ekavica. Da nema ekstenzije .hr, glatko bi mogao biti neki srpski forumArtest wrote:Evo vam malo aktivnih tema kod europejaca s "umjerenog" indexa, gdje inace zalazi i buljuk četnika i gura svoju priču.
http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... ebrenici/1
http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... vatskoj-/1
http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... -praljka/1
Vjerovatno je bilo jos ovakvih tema, ovo je samo u aktivnim.
-
Zvijezdica91
#16939 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Do sada su se ubili tri haski optuzenici bas u Hagu: Slavko Dokmanovic (gradonacelnik Vukovara, umijesan u masakru na Ovcari), Milan Babic i Slobodan Praljak.
Prikladno drustvo za rvackog heroja nema sta.
- prljavi Hare
#16940 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Još ako znamo da se Šešelj oduševio ovakvim "herojskim činom"...Zvijezdica91 wrote:Do sada su se ubili tri haski optuzenici bas u Hagu: Slavko Dokmanovic (gradonacelnik Vukovara, umijesan u masakru na Ovcari), Milan Babic i Slobodan Praljak.
- dobojlija81
#16941 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ljigavac tesanjski, vjerovatno nije ni bio ovdje kad su nas ustase I cetnici zajedno okruzili I drzali skoro godinu u okruzenju.Banksy wrote:ST brutalan, al odličan, http://www.index.hr/black/clanak/hrvati ... 10713.aspx
a vidi našeg uvlakača http://www.index.hr/black/clanak/enis-b ... 10800.aspx
-
Zvijezdica91
#16942 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja da sam Hrvatica stidila bih se da stavim Gotovinu u isti kos s ovima.prljavi Hare wrote:Još ako znamo da se Šešelj oduševio ovakvim "herojskim činom"...Zvijezdica91 wrote:Do sada su se ubili tri haski optuzenici bas u Hagu: Slavko Dokmanovic (gradonacelnik Vukovara, umijesan u masakru na Ovcari), Milan Babic i Slobodan Praljak.
Jbg.
-
L u c i f e r
#16943 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jaki smo u ratnoj odbrani svaka nam čast, odbranismo se herojski između scile i haribde...
Al tanki u mirnodopskom napadu, nažalost...
- Drvosjeca iz Dejcica
#16944 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba ponoviti štivo da se ne zaboravi. Stenogrami Franje Tuđmana.
ILI ĆE BOSNA OSIGURATI INTERESE HRVATA ILI PODJELA
“Ja sam rekao: ili takva Bosna koja će osigurati i interese hrvatskog naroda, ili molim – podjela! S time da sam ja rekao: jedan dio Srbiji, jedan dio Hrvatskoj, a može ostati i muslimanska državica u sredini, ona povijesna zemljica Bosna koja onda ne bi imala mogućnosti da ima ambicije stvaranja neke velike islamske države u Europi”. (17.9.1991.)
U BIH SE VODI RAT ZA GRANICE HRVATSKE DRŽAVE
Ja sam u lipnju mjesecu zvao i ministra i načelnika stožera i početkom srpnja sam molio, rekao sam im u Bosni i Hercegovini se sada vodi rat za područje granice hrvatske države. Prema tome, treba sve učiniti, pomoći da se to područje održi. Nije nam isto da li će granica hrvatske države biti Jajce sa Travnikom ili samo sa Novim Travnikom, Vitez, Busovača… Sa cjelovitom Bosnom mi bismo izgubili Bosnu u potpunosti – čitava Bosna bila bi protiv nas. Ali, na ovaj način mi ćemo imati, slušajte, granice hrvatske države kakve možda nikada u povijesti nismo imali.” (6.11. 1993.)
USPOSTAVLJANJE BOSNE JE POVIJESNI APSURD
“I s našeg gledišta, ne manje negoli sa srpskog, postoji potreba da se pitanje riješi u svojoj biti, jeli, jer je uspostavljanje Bosne, granica Bosne i Hercegovine poslije Drugog svjetskog rata povijesni apsurd vraćanja jedne kolonijalne tvorbe nastale od 15. do 18. stoljeća.” (8.61991.)
PERSPEKTIVA SUVERENOSTI BIH NEMA IZGLEDA
“S perspektivom suverenosti Bosne i Hercegovine nema nekakvih izgleda. Čak kada bi se mogla održati, gospodo, Bosna i Hercegovina kao posebna, što to znači? Uspostava granice… Hoćemo li uspostaviti granice između Hrvatske i Hercegovine da Hrvat iz Hercegovine ne može ići u svoju Hrvatsku ili ovaj Hrvat tamo?..” (27.12.1991.)
VRIJEME JE DA OKUPIMO HRVATE U NAJVEĆIM MOGUĆIM GRANICAMA
“Kao što smo iskoristili ovaj povijesni trenutak da stvorimo samostalnu Hrvatsku međunarodno priznatu, tako mislim da je vrijeme da iskoristimo, da okupimo hrvatsko nacionalno biće u maksimalno mogućim granicama. Da li bi to bilo baš 30 općina ili 28 – to je čak sa toga gledišta od manje važnosti…” (27.12.1991.)
KOMUNISTI SU IZMISLILI BIH
“Bosne i Hercegovine nije bilo između dva rata. Komunisti su je izmislili, poslije Drugog svjetskog rata vratili na scenu, čak Muslimane proglasili nacijom, zato da bi, tobože, riješili suprotnosti između srpskog i hrvatskog naroda. Jesu li u tome uspjeli? Nisu, naprotiv…” (27.12.1991.)
NAŠ CILJ OD POČETKA NIJE BIO ODRŽAVANJE TAKVE BIH KAKVA JE ONA DANAS
“Naš cilj od početka nije bio održanje takve BiH kakva je ona danas. To hrvatskoj politici u biti ne odgovara, jer bi hrvatska politika na taj način bila stalno i neprestano frustrirana gubitkom i demografskim i teritorijalnim u BiH. Nismo zato slučajno stavili u preambulu hrvatskog Ustava i Banovinu Hrvatsku. Ovakva hrvatska država nema uvjeta za život, ali hrvatska država čak s granicama Banovine ima, a osobito s poboljšanim granicama.” (27.12.1991.)
AKO DOĐE DO RAZLAZA, ZAPADNA BOSNA JE DIO HRVATSKE
“Koliko god smo mi s Muslimanima, s Izetbegovićem, sklopili sporazum, i javni i tajni, da treba ostvariti suradnju između Muslimana i Hrvata, toliko se te operacije, s njihove strane, još uvijek nastavljaju. A mi zbog strateških razloga trebamo ići na taj sporazum s njima. Ali, isto tako, i osigurati strateške interese Hrvatske što se tiče teritorija. A imamo i s Abdićem sporazum, da, ako dođe do razlaza, odnosno kada dođe do razlaza, da ta Zapadna Bosna je sastavni dio Hrvatske.” (22.10.1993.)
AKO TREBA SAČUVATI BOSNU, ONDA SMO MOGLI SAČUVATI I JUGOSLAVIJU
” Na takve primjedbe da je trebalo cjelovitu Bosnu sačuvati, da smo se trebali boriti za cjelovitu Bosnu– a takvih je primjedaba bilo, ne samo u ovom pismu tih svećenika, nego i u hrvatskoj politici– vi znate da sam ja odgovorio: Onda smo mogli sačuvati i cijelu Jugoslaviju, pa bi svi Hrvati bili u cijeloj Jugoslaviji.” (5.11.1993.)
MORAMO OSIGURATI BUDUĆE GRANICE HRVATSKE DRŽAVE U BIH
” Tu imam nekakve papire, tobože, Srbi nam spremaju rat ovdje u Hrvatskoj, i ofenzive. Rekao sam: neće biti rata sada u Hrvatskoj, niti nam ga ne treba sada u Hrvatskoj! Sada moramo osigurati granice Hrvatske, te buduće granice hrvatske države u Bosni i Hercegovini! To je posebna povijesna zadaća hrvatske države, Hrvatske vojske, nešto što ne smijemo propustiti, je li…” (6.11.1993:)
MUSLIMANI ĆE DANAS PRIMITI HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO, A SUTRA POPITI ČAŠU VINA
“Brajković mi je rekao u Mostaru da ima već Muslimana koji traže hrvatsko dvojno državljanstvo. Danas će ti primiti putovnicu, sutra će ti popiti čašu vina s tobom, pojesti meso i za deset godina će biti Hrvat muslimanske vjere, razumiješ…” (2.9.1994.)
NEMOJMO SE IGRATI, TREBA STVARATI HERCEG-BOSNU, ODNOSNO FEDERACIJU
“Nemojmo se igrati znači nekakve dvije vlade i dvije države. Treba stvarati državu Herceg-Bosnu, odnosno Federaciju…” (30.9.1994.)
RAZGOVOR O RUŠENJU STAROG MOSTA U MOSTARU
“Franjo Tuđman: Dobro, usput, taj mostarski most, tko ga je porušio?
Mate Boban: On je – bile su strašne kiše – toliko pucan prije, tako da je sam pao.
Franjo Tuđman: Hoćemo li opet mi biti optuženi.
Mate Boban: Jutros se govori da se ne zna.
Jukić: Muslimani će nas optuživati. Međunarodni kažu da se ne zna tko je, a oni su povukli nekakve svoje izjave. Javili su slijedeće: desila se jedna velika tragedija – srušio se Stari most, hitno je potrebno – srušio se – mi imamo original kako su govorili, hitno je potrebno radio… sa Sarajevom, 14 sati hitno i pozovi najglavnijeg za cijelu republiku, za IPD i vojnu policiju, ovaj njihov iz Mostara.
Mate Granić: Imam prijedlog – najvažnija stvar što će reći španjolski bataljon, apsolutno najmjerodavniji. Prema tome, moj prijedlog je odmah, danas netko tko je najpovjerljiviji da ode tko ima vezu, odmah. Njihova izjava je najvažnija. Imati tu informaciju, imati sve, jer ako oni kažu dobru informaciju, onda je izuzetno, jer se inače to na CCN—
Franjo Tuđman: Inače, među nama, rušenje u vojnom pogledu, kome ide više u korist?
Mate Boban: Nama.” (23.11.1993.)
- Streptokok
#16945 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bezbeli dijaspora kao i ostali nasi glupani koji rata nisu osjetili.dobojlija81 wrote:Ljigavac tesanjski, vjerovatno nije ni bio ovdje kad su nas ustase I cetnici zajedno okruzili I drzali skoro godinu u okruzenju.Banksy wrote:ST brutalan, al odličan, http://www.index.hr/black/clanak/hrvati ... 10713.aspx
a vidi našeg uvlakača http://www.index.hr/black/clanak/enis-b ... 10800.aspx
-
Fudo387
#16946 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izmrcvarljeni i umorni, tesko da je moglo bolje.L u c i f e r wrote:Jaki smo u ratnoj odbrani svaka nam čast, odbranismo se herojski između scile i haribde...
-
asker
#16947 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovaj rahmetlija napravio dokumentarac 1991 godine o Sandzaku, upravo ide na HRT. Njegov glas, on u ulozi novinara.
Intervjuise muslimane Sandzaka, Rasim Ljajic mladic
Intervjuise muslimane Sandzaka, Rasim Ljajic mladic
-
sportman1
- Drvosjeca iz Dejcica
#16949 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne!sportman1 wrote:imaju li bosnjaci uopce kontrapropagandu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-na- ... /171130030
-
Fudo387
#16950 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosnjacima ne treba nikakva propaganda.sportman1 wrote:imaju li bosnjaci uopce kontrapropagandu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-na- ... /171130030
BBC, CNN, ZDF su pristojne medijske kuce, a oni se redovno popisaju po lokalnim mitomanima.