HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16926 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: E pa ok onda znam da je pisao nekakv DUO medjutim taj paket sto si napisao ne postoji :D bar u zvanicnoj ponudi :?
Oni su samo KID paket na racunu rastavili na faktore , D3 (digitalna) + internet i zato pise Duo D3+Net :)

#hrasno38oprosti :lol:
:) heheheh ko citanje hjeroglifa ali polako rastabirit cemo mi sve kako treba:)
hoggarr

#16927 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

hrasno38 wrote:
hoggarr wrote:U pravu ste oboje.

Lično bih bio prezadovoljan kada bi unutar KID 22 paketa uključili prošireni paket kanala. Međutim, realnost je drugačija. Cilj im je da ugase KID pakete, jer kao što ste primjetili isključivo promovišu DUO i TRIO pakete.
Nije im cilj nego su fakticki KID paketi ugaseni sa ovim cjenovnikom iz Januara 2016 i nije mi jasno zasto ih jos uvijek drze jer ponavljam ja sam imao KID14 paket a na zadnjem mi je racunu pisalo DUO NET. Mislim da na racunima vise niko nece dobiti paket koji se zove KID....ili se varam?
Odlično zapažanje! Radi se o pravnoj zavrzlami, ne mogu nam ukinuti usluge za koje imamo potpisan pretplatnički Ugovor. U pravilu oni bi sada nama trebali ponuditi Aneks Ugovora, čime bi mi nakon potpisivanja Aneksa počeli koristiti nove usluge, ali problem je što su cijene KID paketa drastično niže od DUO paketa, pa im je lakše i bezbolnije da nam maltene usluge ponude prvih šest mjeseci i besplatno, samo da poništimo postojeći pretplatnički Ugovor, a ujedno se dobija i pravna sigurnost jer te veže od 12 do 24 mjeseca.
Ugovor se može raskinuti i jednostrano, s tim da takav raskid Ugovora podliježe tužbi kod mjesno nadležnog suda.
Tako da će ovaj transfer HS pretplatnika poprilično potrajati.
kakaljin

#16928 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
docdr wrote:Na pitanje da li ce se moci koristiti kid paketi i dalje, Vas call centar daje odgovor jos samo neko vrijeme (par mjeseci) i da ce se nakon toga korisnik morati odluciti za neki od Tmach paketa.
Da li je to tacno?
Ako ostane mogucnost koristenja postojecih paketa: kid paket ce od 01.08 sadrzavati osnovni paket ili paket kanala koji sad imaju korisnici kojima nije pusten novi signal? Da li ce se moci koristiti usluga digitalne televizije ne vise tv bez dodatne naknade na kid paketima kao i do sad?
I koji je novi plan pustanja signala jer je moja ulica nestala sa spiska ulica a da nije zavrsena. Call centar ponovo ne zna odgovor.
Rado ćemo provjeriti Vaše navode i odgovoriti u najkraćem roku, najljubaznije Vas molimo da nam u inbox dostavite tačne korisničke podatke i kontakt broj. Prethodno smo obavještavali korisnike i slali pisma namjere kako bismo Vam što bolje približili nove unaprijeđene servise i obavijestili Vas o svim mogućnostima, ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu s postojećim pretplatničkim ugovorima.
U narednom periodu korisnici će imati mogućnost da paket kanala koji imaju na prvom resiveru, za mjesečnu rentu od 3,5 KM (mini resiver i cam modul ) tj. 6 km PDS 2, (V2ve0i rser,PDS3 ) gledati iste pakete kanala i na dodatnom resiveru. Svakako da ćemo o svim novitetima kako ovdje tako i na našoj web stranici pisati i obavještavati korisnike.

Evo napokon dobre vijest, kao sto sam ja dobio informaciju na telefon kada sam razgovarao prije nekoliko dana.

znaci da bi iste kanale gledao na drugom tv-u treba samo doplatiti 3,50 KM,

prosireni paket na drugom tv-u je 3,50 KM

Ko uzme sve pakete prosireni + HD + HBO premium na drugom tv-u placa samo 3,50 KM da gleda sve ovo .

ili 6 KM za ove neke druge risivere sto su navedeni
fole13

#16929 Re: HS kablovska

Post by fole13 »

....
SerijeSync

#16930 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

kakaljin wrote:

Evo napokon dobre vijest, kao sto sam ja dobio informaciju na telefon kada sam razgovarao prije nekoliko dana.

znaci da bi iste kanale gledao na drugom tv-u treba samo doplatiti 3,50 KM,

prosireni paket na drugom tv-u je 3,50 KM

Ko uzme sve pakete prosireni + HD + HBO premium na drugom tv-u placa samo 3,50 KM da gleda sve ovo .

ili 6 KM za ove neke druge risivere sto su navedeni
za module sve isto ostaje
r_faruk

#16931 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

The Realist wrote:
r_faruk wrote:A na minimalnim paketima igman, posavina i slicni kanali :D
Pa na D3 kući košta 3,5KM mjesečno da imaš sve kanale koji su ti u paketu, znači 10,5KM.

Slažem se ja da su oštećeni korisnici sa više televizora, da ne bude zabune, ali nije cijena koju ti spominješ.
jest ako hoces kablove i daljinske po kuci, pored modula, najbolje riblju kost vratiti...
B Ling

#16932 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

MH i HS kablovska wrote:kanala koji imaju na prvom resiveru, za mjesečnu rentu od 3,5 KM (mini resiver i cam modul ) tj. 6 km (V20 resiver,PDS 2, PDS3 ) gledati iste pakete kanala i na dodatnom resiveru. Svakako da ćemo o svim novitetima kako ovdje tako i na našoj web stranici pisati i obavještavati korisnike.
The Realist

#16933 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

r_faruk wrote:
jest ako hoces kablove i daljinske po kuci, pored modula, najbolje riblju kost vratiti...
Pa kablovi ti idu i sa modulom, moraš ga do TV-a dovući..... Nigdje veze usporedba sa ribljom kosti. Da, dobiješ još reciever, ali zar je to toliki problem?

Kao što rekoh, jesu oštećeni oni sa više televizora, ili koji su htjeli to koristiti (nije niko od nas prošao tu kako treba), ali ovdje se postavljaju neke najgore moguće varijante, ali ako će se tako cjepidlačiti, onda treba reći da je nemoguće dobiti paket koji je ekvivalent KID 8 recimo. Takav ne postoji kod Telemacaha.
wolf420

#16934 Re: HS kablovska

Post by wolf420 »

Samo da pozdravim gospodu iz HS-Telemacha. Toliki amateri i lazovcine. Toliko neugodnog iskustva zadnja dva mjeseca sa ovim majmunima(moram se tako izraziti) da to nije normalno. Bruko jedna
B Ling

#16935 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

The Realist wrote:
r_faruk wrote:
Pa kablovi ti idu i sa modulom, moraš ga do TV-a dovući..... Nigdje veze usporedba sa ribljom kosti. Da, dobiješ još reciever, ali zar je to toliki problem?

Kao što rekoh, jesu oštećeni oni sa više televizora, ili koji su htjeli to koristiti (nije niko od nas prošao tu kako treba), ali ovdje se postavljaju neke najgore moguće varijante, ali ako će se tako cjepidlačiti, onda treba reći da je nemoguće dobiti paket koji je ekvivalent KID 8 recimo. Takav ne postoji kod Telemacaha.
Ekvivalent je Logo duo+, imaju solidnu akciju, pa pogledajte, da sam na kid 8 ne bih razmisljao, vec bih bio LoLovac.Isti internet vishe kanala, arene itd. da ne ispadne da reklamiram pogledajte, mozda nekom pomogne.Izadje prosjek 4 marke skuplje nego na KID-u, s akcijom, ako imate dva tv-a.
nookey

#16936 Re: HS kablovska

Post by nookey »

Ljudi pomozite na pola kanala mi pise smartcard out of date :(
Skeniranje ne pomaze, vadio karticu i nista pomagajte :(
SerijeSync

#16937 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

nookey wrote:Ljudi pomozite na pola kanala mi pise smartcard out of date :(
izvadi modul, ugasi tv, sačekaj minut, ubaci modul i upali tv, nakon toga trebalo bi da radi!!
kemox

#16938 Re: HS kablovska

Post by kemox »

EVO POČELO KODIRANJE ZA NAS KID KORISNIKE
Discovery Sci.
Discovery ID
Discovery World
Nat Geo wild

OVE KANALE SAM RANIJE IMAO SVE OTKLJUČANE!

ODAKLE PRAVO OVOJ BAGRI DA MI JEDNOSTRANO ZAKLJUČAJU OVE KANALE!

PA ŠTA DA GLEDAM U PM, ZBOG OVIH KANALA SAM I PRIKLJUČIO DIGITALNU I SAD OVO NEMAM!!!

MA OVO JE ČISTI LOPOVLUK.

SVA SREĆA IMA KONKURENCIJA.

E VIDJEĆEMO ŠTA ĆE BITI KAD TELEKOMI BUDU MOGLI DA IMAJU 4G MREŽU!!

IMAM LI IKO DA NAS POTRŠAČE ZAŠTITI!

:run: :bih:

EDIT

OTKLJUČALU SU PONOVO KANALE
Last edited by kemox on 02/03/2016 19:59, edited 1 time in total.
nookey

#16939 Re: HS kablovska

Post by nookey »

SerijeSync wrote:
izvadi modul, ugasi tv, sačekaj minut, ubaci modul i upali tv, nakon toga trebalo bi da radi!!
Nista opet
Pise CA Message
Smart Card out of date
Recimo radi mi N1 hd ali ne radi sk nijedan itd. :(
kakaljin

#16940 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

nookey wrote:
SerijeSync wrote:
Nista opet
Pise CA Message
Smart Card out of date
Ili ti je iskljcena zbog neplacanja, ili ti je sama kartica istekla, najbolje je da ih nazoves i kazes u cemu je problem i izdiktiras broj sa kartice.
SerijeSync

#16941 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

ide do kraja mjeseca još jedan HBO kanal
nookey

#16942 Re: HS kablovska

Post by nookey »

izvadi modul, ugasi tv, sačekaj minut, ubaci modul i upali tv, nakon toga trebalo bi da radi!![/quote]
Nista opet
Pise CA Message
Smart Card out of date
Recimo radi mi N1 hd ali ne radi sk nijedan itd. :([/quote]

Ili ti je iskljcena zbog neplacanja, ili ti je sama kartica istekla, najbolje je da ih nazoves i kazes u cemu je problem i izdiktiras broj sa kartice.[/quote]zvao sam i oni mi preko telefona skeniraj izvadi sve ovo sto sam radio i nista.
Izdali su nalog da dodju ali reko da nema neki fol sto ja mogu uraditi :roll:
hoggarr

#16943 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

SerijeSync wrote:ide do kraja mjeseca još jedan HBO kanal
Je li o ovome govoriš http://www.hbo.hr/article/hbo-predstavl ... bo-2_52861

Image
kakaljin

#16944 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

nookey wrote:izvadi modul, ugasi tv, sačekaj minut, ubaci modul i upali tv, nakon toga trebalo bi da radi!!
Nista opet
Pise CA Message
Smart Card out of date
Recimo radi mi N1 hd ali ne radi sk nijedan itd. :([/quote]

Ili ti je iskljcena zbog neplacanja, ili ti je sama kartica istekla, najbolje je da ih nazoves i kazes u cemu je problem i izdiktiras broj sa kartice.[/quote]zvao sam i oni mi preko telefona skeniraj izvadi sve ovo sto sam radio i nista.
Izdali su nalog da dodju ali reko da nema neki fol sto ja mogu uraditi :roll:[/quote]

Meni se desilo davno da isto tako skoro na svim kanalima bude Smart Card out of date, ja sam nazvao HS i izdiktirao broj kartice. Onda su oni nesto uradili i rekli da izvadim modul i karticu i da vratim nakon 5 minuta. To sam uradio i sve je proradilo.
SerijeSync

#16945 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

hoggarr wrote:
SerijeSync wrote:ide do kraja mjeseca još jedan HBO kanal
Je li o ovome govoriš http://www.hbo.hr/article/hbo-predstavl ... bo-2_52861

Image
da upravo o tome
SerijeSync

#16946 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

kakaljin wrote:
nookey wrote:izvadi modul, ugasi tv, sačekaj minut, ubaci modul i upali tv, nakon toga trebalo bi da radi!!
Nista opet
Pise CA Message
Smart Card out of date
nazovi 1360
Maharadza

#16947 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Muštuluk:

KV BiH odlučilo: Arena Sport mora biti i u ponudi Telemacha

http://ba.n1info.com/a84494/Vijesti/Vij ... macha.html

:thumbup:
SerijeSync

#16948 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

Maharadza wrote:Muštuluk:

http://ba.n1info.com/a84494/Vijesti/Vij ... macha.html

:thumbup:
al ih iskara telemah :lol:

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je odluku prema kojoj se kompaniji HD-WIN iz Srbije, vlasniku televizijskog kanala Arena Sport, nalaže da u roku od 60 dana zaključi ugovor sa vodećim kablovskim operatorom u BiH – Telemachom d.o.o. Sarajevo o distribuciji Arene Sport, pod jednakim uslovima kao i sa drugim operaterima u BiH.

...

Kaznu od 65.000 KM zbog kršenja Zakona o konkurenciji HD WIN je dužan platiti u roku od osam dana od dana prijema rješenja, kao i troškove postupka u iznosu od 2.123,2 KM. Protiv rješenja Konkurencijskog vijeća nije dopuštena žalba.
Maharadza

#16949 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Gdje ćeš protiv Obame. :mrgreen:
SerijeSync

#16950 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

Maharadza wrote:Gdje ćeš protiv Obame. :mrgreen:
postavi ovo na bh telekom temu :lol:
Locked