Bezobrazluk sta drugo.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
BJB
#16926 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Trebala ju je ono k'o slucajno nogom ispod koljena.
Bezobrazluk sta drugo.
Bezobrazluk sta drugo.
-
Grdana
#16927 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hola! Evo i padobranca
Prvo, veeeeeliki pozdrav! Odusevljena sam sto vidim ziv forum i pozitivnu atmosferu!
A sad i jedno pitanje, sa koje stranice narucujete Lorac Pro i Tarte? Odusevljena sam paletom i tartovim rumenilom
Prvo, veeeeeliki pozdrav! Odusevljena sam sto vidim ziv forum i pozitivnu atmosferu!
A sad i jedno pitanje, sa koje stranice narucujete Lorac Pro i Tarte? Odusevljena sam paletom i tartovim rumenilom
-
Grdana
#16928 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sto se tice posta o otvaranju posiljki-zgrozena sam! Ne bi mi to palo na pamet! Obicno brinemo o kvaliteti proizvoda i da li ce nam posiljka stici...u kakvom stanju...Mada opet nas zene, tesko ce sta pokolebat u daljem narucivanju 
Evo i mog svjezeg peha-cuvena Naked 3, narucena sa feeluniqua. Kladim se da sve nijanse ne mozete ni prebrojati

Evo i mog svjezeg peha-cuvena Naked 3, narucena sa feeluniqua. Kladim se da sve nijanse ne mozete ni prebrojati

-
AAmilaAA
#16929 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sta je ovo ovako lose?????Grdana wrote:Sto se tice posta o otvaranju posiljki-zgrozena sam! Ne bi mi to palo na pamet! Obicno brinemo o kvaliteti proizvoda i da li ce nam posiljka stici...u kakvom stanju...Mada opet nas zene, tesko ce sta pokolebat u daljem narucivanju
-
Grdana
#16930 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Naked 3
A tek da ih vidis na kapku! Ustvari, mozda ih i ne bi vidjeli
Kako feelunique neodgovara, 86KM sam platila sjenu za obrve. Od dvanaest eto jedna iskoristena 
-
BJB
#16931 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Grdana, ne znam kakva je Nakedica3, imam 1 i 2icu, i u zadnje vrijeme ako necu biti cijeli dan vani ni ne koristim primer, sjene ne michu, cak mi se ni u preginu ne nakupe, ni evo nakon 5 sati.
Da nemam 5GBP off od sljedece narudzbe, otkupila bih ti je ja.
Prodaj, uvijek ima neko ko trazi..
Dobila sam e-mail od feelunique za 10 GBP off za rodjendan, i kako im taj code nije radio, ja im posaljem mail, dobijem odgovor da ja platim a oni ce mi vratiti 10 funti, i jos dobijem 5 funti off kao dio izvinjenja.
Da nemam 5GBP off od sljedece narudzbe, otkupila bih ti je ja.
Dobila sam e-mail od feelunique za 10 GBP off za rodjendan, i kako im taj code nije radio, ja im posaljem mail, dobijem odgovor da ja platim a oni ce mi vratiti 10 funti, i jos dobijem 5 funti off kao dio izvinjenja.
-
AAmilaAA
#16932 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovo meni zgleda kao losa kopija Naked 3 :/Grdana wrote:Naked 3A tek da ih vidis na kapku! Ustvari, mozda ih i ne bi vidjeli
Kako feelunique neodgovara, 86KM sam platila sjenu za obrve. Od dvanaest eto jedna iskoristena
Ako je ovo Naked 3,ja je ne kupujem
-
AAmilaAA
#16933 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel neka od vas probala novi Maybelline puder-Super stay.... neke blogerice ga hvale,je li uistinu dobar ili onako?
Vidjela ga neki dan u CM-u ali nije bilo testera(mozda 2 nijanse). I meni nije jasno sta zene kod nas RADE S TESTERIMA,hajd da se to "jede",al unistise ih doslovno,pogotovo u pojedinim CM poslovnicama.
Vidjela ga neki dan u CM-u ali nije bilo testera(mozda 2 nijanse). I meni nije jasno sta zene kod nas RADE S TESTERIMA,hajd da se to "jede",al unistise ih doslovno,pogotovo u pojedinim CM poslovnicama.
-
Grdana
#16934 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
BJB, kako ih kontaktiras i otprilike u kom roku ti se jave? Ja sam prije vise od deset dana pisala im sa svog feel.racuna, a prosle sedmice im poslala i poruku na fejs stranicu....i nista
-
Grdana
#16935 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo javili se. Kaze Sam da joj iz mog mejla i gledajuci slike nije jasno sta mi neodgovara kod palete. I da pisem opet ako hocu. Mislim stvarno... 
-
BJB
#16936 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Idi na My account kad se ulogujes, i na dnu s lijeve strane imas Contact Customer care, tu upises ime, prezime, pod Subject biras Returns and replacements, ispod toga imas svoje narudzbe, odaberes tu u kojoj si narucila Naked3, ako ne znas koja ti je to narudzba, odes na order history i vidis koji je broj, odaberes narudzbu i napises da nisi zadovoljna kvalitetom, da su lose pigmentirane, itd. Ili im ih jednostavno vrati ako si sacuvala racun..Znas da na onom racunu koji dobijes u paketu imas dio gdje mozes napisati komentar ako nisi zadovoljna proizvodom i vratiti ga nazad.Grdana wrote:Evo javili se. Kaze Sam da joj iz mog mejla i gledajuci slike nije jasno sta mi neodgovara kod palete. I da pisem opet ako hocu. Mislim stvarno...
Moras priznati da je i njima problem kad im neko vraati paletu sjena, sta ce s njima, ne mogu ih prodati jer nisu za prodaju a oni nemaju unboxed items kao fragrancex.com koje prodaju jeftinije..
Moj ti je savjet, sacekaj, kupice je neko..
- amiliana
#16937 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam za taj novi ja imam onaj Maybelline Affinitone u tubici i bas je los najtamnija nijansa im je Golden Beige a puder bijeli ko sir,ako je ono njima najtamnija nijansa onda stvarno ne znam .AAmilaAA wrote:Jel neka od vas probala novi Maybelline puder-Super stay.... neke blogerice ga hvale,je li uistinu dobar ili onako?
-
MissD
#16938 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala žene sto ste javile da je stigao Maybelline better skin u cm, sad sam morala otići i kupiti ga. A izbjegavala sam I cm i dm u širokom luku. Naravno morala sam uzeti jos i onu novu loreal maskaru i neki lak za nokte i micelarnu...
)))
-
AAmilaAA
#16939 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Javi nam utiske nakon par dana koristenja, moze?MissD wrote:Hvala žene sto ste javile da je stigao Maybelline better skin u cm, sad sam morala otići i kupiti ga. A izbjegavala sam I cm i dm u širokom luku. Naravno morala sam uzeti jos i onu novu loreal maskaru i neki lak za nokte i micelarnu...)))
- amiliana
#16940 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koji cm ?MissD wrote:Hvala žene sto ste javile da je stigao Maybelline better skin u cm, sad sam morala otići i kupiti ga. A izbjegavala sam I cm i dm u širokom luku. Naravno morala sam uzeti jos i onu novu loreal maskaru i neki lak za nokte i micelarnu...)))
-
MissD
#16941 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP
Hocu, veceras sam ga stavila i zasad je dobarAAmilaAA wrote:Javi nam utiske nakon par dana koristenja, moze?MissD wrote:Hvala žene sto ste javile da je stigao Maybelline better skin u cm, sad sam morala otići i kupiti ga. A izbjegavala sam I cm i dm u širokom luku. Naravno morala sam uzeti jos i onu novu loreal maskaru i neki lak za nokte i micelarnu...)))
-
MissD
#16942 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP
U Mostaru, do Piramideamiliana wrote:Koji cm ?MissD wrote:Hvala žene sto ste javile da je stigao Maybelline better skin u cm, sad sam morala otići i kupiti ga. A izbjegavala sam I cm i dm u širokom luku. Naravno morala sam uzeti jos i onu novu loreal maskaru i neki lak za nokte i micelarnu...)))
- Pixie
#16943 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam ga vidjela i u CM-u u Titovoj 
- lemniskata
#16944 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
MUA

Last edited by lemniskata on 05/10/2014 14:01, edited 1 time in total.
- galamdzinica
#16945 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Na kojoj stranici?lemniskata wrote:
Brzinski jos da preporucim cleansing balm Ultrabland od lush-a. Htjedoh uzeti EH sto je BJB preporucivala, ali sve mi nesto bi zao para, i u pretrazi vidim da po nekim forumima hvale lush. Meni je odlican, super mi ocisti lice i skine sminku, lijepo se poslije sve sjaji
- lemniskata
#16946 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Editovala sam, zaboravila napisati prošli put. MUAgalamdzinica wrote:
Na kojoj stranici?
Brzinski jos da preporucim cleansing balm Ultrabland od lush-a. Htjedoh uzeti EH sto je BJB preporucivala, ali sve mi nesto bi zao para, i u pretrazi vidim da po nekim forumima hvale lush. Meni je odlican, super mi ocisti lice i skine sminku, lijepo se poslije sve sjajimana je sto ima parabene, pa zbog tog cu razmisliti da li ga opet kupiti.
- galamdzinica
#16947 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Povlačim za lush ultrabland i izvinjavam se ako ga je neka kupila na moju preporuku, a da joj se desilo isto kao i meni - juče mi se, nakon nekoliko dana korištenja ultrablanda, počeše javljati kao potkožni plikovi po cijeloj desnoj strani lica
nikad u životu to nisam imala, inače hvala Bogu stvarno imam čistu kožu bez ikakvih problema. Jedino još ne znam da li je od ovog ili od terracota bronzera, ali toliko sam ga malo stavila i ne na mjesto na kojem su mi se javili plikovi, jedino ako nisu "spale" čestice bronzera, tako da je 99% ovo. Šteta, prvih dana na početku mi se učini baš super. Danas ide nazad 
-
requiem for a dream
#16948 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam zasto preporucujete nesto nakon dvije -tri upotrebe ??? Proizvod se testira mjesec dana prije nego se napise konacan utisak.
- manekenka u penziji
#16949 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Joj i mene to nervira. Većina samo hoće sa se pohvali:kupila sam ovo pa hajde da i preporucim da ne bude "necu ništa samo se hvalim".
Opet svaka čast galamdinici sto je upozorila i na nedostatke, umjesto da se usuti
Edit: treba mi nešto za suhu kozu (mozda je bolje da pišem na njezi tijela, ali ovdje je frekventnije).
Imam izrazito suhu kozu koja se ne manifestuje kroz lišaj nego kroz sitne bubuljice. One nisu masne tj.nisu one koje se cijede. Koza je gruba i hrapava, kao smirgl papir, osobito na rukama. Nije ni oku prijatna.
Do sada sam probala:
-pilinge
-losione (Vichy, Dove, Nivea)
-baby ulja (Johnson)
-hidrokortizon
-kreme pravljene na recept (po preporuci dermatologa)
Nista ne pomaže.
Ima li neko sa sličnom kožom da da preporuku.
Balea i ostali šklj proizvodi mi ne pomažu, oni valjaju samo onima koji imaju zdravu kozu.
Opet svaka čast galamdinici sto je upozorila i na nedostatke, umjesto da se usuti
Edit: treba mi nešto za suhu kozu (mozda je bolje da pišem na njezi tijela, ali ovdje je frekventnije).
Imam izrazito suhu kozu koja se ne manifestuje kroz lišaj nego kroz sitne bubuljice. One nisu masne tj.nisu one koje se cijede. Koza je gruba i hrapava, kao smirgl papir, osobito na rukama. Nije ni oku prijatna.
Do sada sam probala:
-pilinge
-losione (Vichy, Dove, Nivea)
-baby ulja (Johnson)
-hidrokortizon
-kreme pravljene na recept (po preporuci dermatologa)
Nista ne pomaže.
Ima li neko sa sličnom kožom da da preporuku.
Balea i ostali šklj proizvodi mi ne pomažu, oni valjaju samo onima koji imaju zdravu kozu.
Last edited by manekenka u penziji on 06/10/2014 11:17, edited 1 time in total.
- galamdzinica
#16950 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Izvinjavam se što sam se "pohvalila" - namjera mi je bila ponuditi dobru, jeftiniju alternativu cleansing balmu EH, ali nažalost ispostavi se da to nije bio slučaj. Nova sam u cijeloj ovoj priči, pa se nadam da ćete mi oprostiti što još ne znam pravila preporučivanja. Sljedeći put ću dobro razmisliti prije postanjamanekenka u penziji wrote:Joj i mene to nervira. Većina samo hoće sa se pohvali:kupila sam ovo pa hajde da i preporucim da ne bude "necu ništa samo se hvalim".
Manekenko, sad bih ti preporučila jedan piling, ali ne smijem više (koristila sam ga tri mjeseca i još uvijek, da ne bude da se hvalim opet)
Last edited by galamdzinica on 06/10/2014 11:20, edited 1 time in total.