Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
last mohicans

#16927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Samo ću reći da su svi ostali (nerušitelji ustava) uposlenici SIPE pičke najobičnije. Usudila se GP a oni pizde najobičnije..Vjerovatno je Korman (bivši specijalac) zamjenik direktora GP presjeko. Na kraju krajeva pa šta i da ispadne neki incident, zar im izloženost neposrednoj opasnosti nije sastavni posla.
ljubijankic

#16928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Maliodmene wrote: 18/03/2025 17:16 Jel stvarno ovde neko misli da ovim Culum nije opasno zajebao Dodicka? Kao da ga je namjerno osramotio danas.
Culum mi ne djeluje nesto plaho intelignetno. Čisto sumnjam da on radi nesto po svom naumu
kudrilo

#16929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kudrilo »

Gledajući s psihološke strane, puno ljudi u RSu želi isto što i Dodik, samo za razliku od njega nw žele rizikovati sigurnost.

Što bude duže trajalo stanje bez vidljivih posljedica po ovu trojicu krmaka, sve će veći broj ljudi razmišljati: "očito mu ništa ne mogu, mogli bi i mi u ovu priču." Dodik posljedice mora osjećati stalno i mora se o njima stalno pričati i primjerima pokazivati, kako bi ostali vidjeli kojim putem će ako krenu za njim.

Kasno je kad okupi dobar dio ljudi iza sebe, onda možeš samo rat izazvat ako kreneš na njega.
tuitamo

#16930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Šta ima ovaj nekoga da ovlasti kad je i dalje direktor dok se ne potvrdi ostavka. Može biti navlakuša za neku procedurarnu grešku. Ali koga briga za to.
Styling

#16931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

axe22 wrote: 18/03/2025 16:17
_BataZiv_0809 wrote: 18/03/2025 16:11
LSD wrote: 18/03/2025 16:04

U prevodu - SIPA vozda.

Dodik je ovo sahovski isplanirao, 5 poteza unaprijed.
Sa druge strane ploce, sjede goveda koja tek uce pravila igre.
:lol:
On je svoje ovlasti prenio na dva uposlenika SIPA-a, saznaje Istraga.ba.

Za obavljanje administrativnih poslova Ćulum je prije podnošenja ostavke ovlastio Ernada Musića, a za obavljanje operativno-policijskih poslova ovlastio je Suada Hasanovića, načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e.
Ako Avdo ne laze sto bi neki rekli.

I tekst Avde od 13.03
Direktor SIPA-e Darko Ćulum se posljednjih dana nalazi pod velikim pritiskom zvaničnika iz RS s jedne i zakona s druge strane. Upravo zbog toga on razmatra da se trajno ili privremeno povuče sa čela SIPA-e. Ćulum razmatra dvije opcije – podnošenje ostavke ili “bježanje” na bolovanje. U oba slučaja SIPA bi ostala obezglavljena, jer je u oktobru prošle godine s pozicije zamjenika direktora SIPA-e smijenjen Zoran Galić koji je prethodno pobjegao u Hrvatsku. Ukoliko bi Ćulum odstupio, privremenog čelnika SIPA-e bi moralo imenovati Vijeće ministara BiH. No, bez glasa Staše Košarca kao zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH imenovanje osobe koja bi privremeno rukovodila SIPA-om bilo bi nemoguće.
Imenovanjem Vukana, Košarac više neće biti zamjenik i može se sve bez SNSD-a.
Styling

#16932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 18/03/2025 16:52 I cisto da napisem, posto ce opet neko histerisanje nastati, mislim da je Vukanovic katastrofa izbor za ministra sigurnosti.

Za to mjesto treba profesionalac, a ne cirkusant i on nije nikakva sreca u odnosu na Nesica. U stvari u zelji da bude interesantan, moze napraviti vecu stetu.

Al eto, zivi bili pa vidjeli prvo hoce li ikako biti, pa onda mozemo suditi o njegovom radu.
Nova koalicija je u pitanju. Mada mislim sa je pametniji od Nešića.
Styling

#16933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Dvojica kantonalnih policajca sa Pala prešli u MUP RS.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#16934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Upalite ton :D
klaki

#16935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by klaki »

Styling wrote: 18/03/2025 17:59 Dvojica kantonalnih policajca sa Pala prešli u MUP RS.
Good riddance.
muha_sa

#16936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Styling wrote: 18/03/2025 17:59 Dvojica kantonalnih policajca sa Pala prešli u MUP RS.
Sretan im put
MarshalDodik

#16937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Ode ovo predaleko, vracajte se za pregovaracki stol podhitno :!:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

OPET LETE HELIKOPTERI; ĐE ĆE?
SaraFina

#16939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Ako se desi da u narednim danima Tužilaštvo BiH izda neku naredbu, ja ne vjerujem da postoji organizaciona jedinica u SIPA- koja bi je odbila izvršiti. Sve zavisi od Tužilaštva. Ako Tužilaštvo izda naredbu Regionalnom uredu u Sarajevu, on ima načelnika, razumijete. Ali, ja očekujem da će i Vijeće ministara da reaguje", kazao je.

Predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija komentarisao je za portal Klix.ba današnju ostavku direktora SIPA-e Darka Ćuluma i tom prilikom pojasnio ko bi agencijom sada trebao upravljati.
"Ja sam stupio u kontakt s gospodinom Ćulumom, upravo smo se čuli. On mi je rekao da je ovlastio dvije osobe - Ernada Musića za administrativni dio poslova u SIPA-i i Suada Hasanovića da rukovodi agencijom u smislu operativnih poslova. Lično mislim da ovlaštenje ima jedino Vijeće ministara da nekoga privremeno imenuje, vršioca dužnosti, do konačnog imenovanja. Meni nije poznato šta će Vijeće ministara uraditi po tom pitanju, ali znam da i telefonski mogu održati sjednicu povodom toga", kazao je.

Kako kaže, Ćulum je do kraja korektno obavljao svoje poslove i zadatke i dodaje da je na agenciju mislio i kad je odlazio.
"Ipak je nekoga ovlastio, vodio je računa o agenciji i ljudima koji tamo rade. Do kraja je ostao profesionalac".
Upitali smo ga može li SIPA sada normalno funkcionisati s obzirom na to da nema direktora.
"Ako se desi da u narednim danima Tužilaštvo BiH izda neku naredbu, ja ne vjerujem da postoji organizaciona jedinica u SIPA- koja bi je odbila izvršiti. Sve zavisi od Tužilaštva. Ako Tužilaštvo izda naredbu Regionalnom uredu u Sarajevu, on ima načelnika, razumijete. Ali, ja očekujem da će i Vijeće ministara da reaguje", kazao je.
Last edited by SaraFina on 18/03/2025 18:16, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#16940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Velkoski wrote: 18/03/2025 18:10 OPET LETE HELIKOPTERI; ĐE ĆE?
isli po somune kod poricanina al nesto guzva bi pa zakasnise na iftar :oops:
gistro

#16941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gistro »

Vjezbaju ljudi 🤣
azurna_obala

#16942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by azurna_obala »

Razmontira lik državu, a niko ni prstom.
Johny12

#16943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

kudrilo wrote: 18/03/2025 17:49 Gledajući s psihološke strane, puno ljudi u RSu želi isto što i Dodik, samo za razliku od njega nw žele rizikovati sigurnost.

Što bude duže trajalo stanje bez vidljivih posljedica po ovu trojicu krmaka, sve će veći broj ljudi razmišljati: "očito mu ništa ne mogu, mogli bi i mi u ovu priču." Dodik posljedice mora osjećati stalno i mora se o njima stalno pričati i primjerima pokazivati, kako bi ostali vidjeli kojim putem će ako krenu za njim.

Kasno je kad okupi dobar dio ljudi iza sebe, onda možeš samo rat izazvat ako kreneš na njega.
To sto ti pises tesko mozes objasniti ljudima ovdje jer je vecina na nekim drogama…
Dangubic

#16944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dangubic »

Maliodmene wrote: 18/03/2025 17:36 Culum je trebao samo sjediti i blokirati i zadnji otici, to je rekao i Lukac u intervju, ocigledno nije poslusao.
Mislim da je Culum dobio naredbu da hapsi Dodika i nije mogao da mrda vise ,pametno je postupio da spasi svoju guzicu.
tramvajtrojka

#16945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Johny12 wrote: 18/03/2025 18:18
kudrilo wrote: 18/03/2025 17:49 Gledajući s psihološke strane, puno ljudi u RSu želi isto što i Dodik, samo za razliku od njega nw žele rizikovati sigurnost.

To sto ti pises tesko mozes objasniti ljudima ovdje jer je vecina na nekim drogama…
Pa nije nam bez razloga drag kifla 8-) 8-)
Johny12

#16946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

SaraFina wrote: 18/03/2025 18:12 Ako se desi da u narednim danima Tužilaštvo BiH izda neku naredbu, ja ne vjerujem da postoji organizaciona jedinica u SIPA- koja bi je odbila izvršiti. Sve zavisi od Tužilaštva. Ako Tužilaštvo izda naredbu Regionalnom uredu u Sarajevu, on ima načelnika, razumijete. Ali, ja očekujem da će i Vijeće ministara da reaguje", kazao je.

Predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija komentarisao je za portal Klix.ba današnju ostavku direktora SIPA-e Darka Ćuluma i tom prilikom pojasnio ko bi agencijom sada trebao upravljati.
"Ja sam stupio u kontakt s gospodinom Ćulumom, upravo smo se čuli. On mi je rekao da je ovlastio dvije osobe - Ernada Musića za administrativni dio poslova u SIPA-i i Suada Hasanovića da rukovodi agencijom u smislu operativnih poslova. Lično mislim da ovlaštenje ima jedino Vijeće ministara da nekoga privremeno imenuje, vršioca dužnosti, do konačnog imenovanja. Meni nije poznato šta će Vijeće ministara uraditi po tom pitanju, ali znam da i telefonski mogu održati sjednicu povodom toga", kazao je.

Kako kaže, Ćulum je do kraja korektno obavljao svoje poslove i zadatke i dodaje da je na agenciju mislio i kad je odlazio.
"Ipak je nekoga ovlastio, vodio je računa o agenciji i ljudima koji tamo rade. Do kraja je ostao profesionalac".
Upitali smo ga može li SIPA sada normalno funkcionisati s obzirom na to da nema direktora.
"Ako se desi da u narednim danima Tužilaštvo BiH izda neku naredbu, ja ne vjerujem da postoji organizaciona jedinica u SIPA- koja bi je odbila izvršiti. Sve zavisi od Tužilaštva. Ako Tužilaštvo izda naredbu Regionalnom uredu u Sarajevu, on ima načelnika, razumijete. Ali, ja očekujem da će i Vijeće ministara da reaguje", kazao je.
Koji supljak. Tuzilastvo je svoje odradilo takodjer i sud. Nema se nista dalje cekati, nalozi su tu

Pa nece valjda svaka 24 h izdavati novi nalog za pritvor?????
dale cooper

#16947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Sumnjam da je baš po Dodikovom planu to što je Ćulum dao ostavku, jer je Ćulum taj koji je mogao da blokira bilo kakve akcije kontra Dodika.
Posebno još što je imenovao ljude koji će djelovati u prelaznom periodu. Ćulum je vjerovatno pod strašnim pritiskom sa obje strane i mislio
je prije svega na svoju guzicu sa ovim činom.
Johny12

#16948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

tramvajtrojka wrote: 18/03/2025 18:20
Johny12 wrote: 18/03/2025 18:18

Pa nije nam bez razloga drag kifla 8-) 8-)
Ok nenamjerno. Nije aluzija, izvinjavam se.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#16949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Leon16v »

To je 7.5R proletio, čini ti se da je helikopter :D
drogon2

#16950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Sad se stvarno stice utisak da moraju reagovat u narednih dan ili dva,a tu prije svega mislim na EUFOR.
Post Reply