nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16926 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i sva 4 obavezno
- Laplace
#16927 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
+ maglenke, zlu ne trebalo.bitanga_sa_otesa wrote:i sva 4 obavezno
-
noviclan
#16928 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa ja sa 69km/h u olovskim lukama preticem na onom pravcu jer voze do 60 ili manje od 60 iskreno ludo ali zanimljivo preticanje zbog dugog pravcaPosmatrac_007 wrote:Na koje se ovde znakove misli?Mehemed wrote:Ima razlike u ograničenju, u naselju je 50km/h, a u naseljenom mjestu 60km/h, samo što je problem znati razliku između naselja i naseljenog mjesta.escobar__ wrote: Mene je interesovalo je li u oba slučaja ograničenje 50 (osim ako znakom nije drukčije regulisano kao u Olovskim lukama) ili to ograničenje vrijedi samo za naselje, a sudeći po tvom odgovoru za ograničenje brzine nema razlike između naselja i naseljenog mjesta.
ZOOBS BIH
32) naselje je izgrađen, nastanjen, prostorno i funkcionalno objedinjen dio naseljenog mjesta u kom su javni putevi izgrađeni sa uređenim trotoarom i ivičnjakom pored kojeg se nalazi najmanje sa jedne strane red kuća ili grupa zgrada i čije su granice obilježene saobraćajnim znakom za obilježavanje naselja;
32a) naseljeno mjesto predstavlja prostornu jedinicu u Bosni i Hercegovini koja obuhvata jedno ili više naselja sa područjem koje pripada tom naseljenom mjestu, čiji se naziv i teritorija uređuju posebnim zakonima i čija je teritorija označena saobraćajnim znakom za obilježavanje naseljenih mjesta;![]()
Recimo piše na žutoj tabli "Srednje". Da li je to saobraćajni znak kojim je obilježeno naselje ili naseljeno mjesto? Policija tu često bude sa radarom i mislim da je ograničenje 50.
- kabal1337
#16929 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
skinuli me na 71
-
Throttle
#16930 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisu bitne boje kad se vole dvoje
Crvena svjetla za neodgovornog vozača BMW-a u Sarajevu kao da ne postoje
http://www.klix.ba/clanak/190729030
Crvena svjetla za neodgovornog vozača BMW-a u Sarajevu kao da ne postoje
http://www.klix.ba/clanak/190729030
- amar1994
#16931 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jebo ih onaj ko ih postavi na tom potezu,eto toliko o tome... 
-
noviclan
#16932 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
E cuj debila i naslova crvrno svjetlo, valjda puna linija + crveno svjetlo imal' onog ministra kantice koji procesuira ovako "teske" prekrsaje a baje hodaju ulicama sa utokama
- Laplace
#16933 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovo je težak prekršaj, bez navodnika. Samo srećnim slučajem niko nije nastradao. A šta bi bilo da je pješak prelazio cestu? Da je neko sa bočne ulice krenuo? Jednom je djelić sekunde falio da me u Crnoj Gori takav idiot raznese, srećom prije kretanja sam još jednom provjerio da li neko sa strane ide kroz crveno (a što uopšte nisam obavezan) pa sam krenuo malo kasnije jer sam vidio da juri kao da probija zvučni zid.noviclan wrote:E cuj debila i naslova crvrno svjetlo, valjda puna linija + crveno svjetlo imal' onog ministra kantice koji procesuira ovako "teske" prekrsaje a baje hodaju ulicama sa utokama
Za ovakve prekršaje, osim oduzimanja dozvole i auta i novčane kazne, treba odrediti obavezne terapije kod psihologa o vlastitom trošku.
-
tempuser
#16934 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Neku noc se vracam u Sarajevo, ispred mene lik u Focusu vozi po PS-u i negdje na samom ulasku u Donju Jablanicu iz pravca Mostara stignemo Astru, vozi 40 kmh i bukvalno na svakoj krivini kocenje i spustanje brzine na skoro 20 kmh. Naravno, u roku od 2 min, kolona iza nas ne vidi se kraj i govorim zeni da takvi debili bukvalno isprovociraju vozace da prave prekrsaje. Kako sam to rekao tako je lik s Focusom obidje preko pune i ja nastavim za njom jednom par min (nisam daleko odmakao). Bukvalno milimo ispod 30 kmh kroz one krivine, necu da preticem preko pune, a ako nastavm za njom sljedece dozvoljeno preticanje je tek uz Lendavu sa druge strane Jablanice i do tamo ce mi trebati pola sata umjesto 5-6 min i na kraju ne znam sta cu, pocnem da joj blicam ba bi se konacno smakla ispred nekog restorana. Za volanom neka zena, malo reci kakav je to grc na licu, kapi krvi ona u sebi nema, umrlo govno u njoj. Kontam u sebi, ako ne znas, ako te je strah po noci, gdje si koji qu... krenula, osim sto pravis zastoje i kolone neko ce, u najboljem slucaju, zbog tebe bez vozacke ostati!
- amar1994
#16935 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma nek vozi,necemo diskriminacije i uskracivanja "prava" 

-
noviclan
#16936 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
https://avaz.ba/globus/svijet/506844/ba ... eblji-krajtempuser wrote:Neku noc se vracam u Sarajevo, ispred mene lik u Focusu vozi po PS-u i negdje na samom ulasku u Donju Jablanicu iz pravca Mostara stignemo Astru, vozi 40 kmh i bukvalno na svakoj krivini kocenje i spustanje brzine na skoro 20 kmh. Naravno, u roku od 2 min, kolona iza nas ne vidi se kraj i govorim zeni da takvi debili bukvalno isprovociraju vozace da prave prekrsaje. Kako sam to rekao tako je lik s Focusom obidje preko pune i ja nastavim za njom jednom par min (nisam daleko odmakao). Bukvalno milimo ispod 30 kmh kroz one krivine, necu da preticem preko pune, a ako nastavm za njom sljedece dozvoljeno preticanje je tek uz Lendavu sa druge strane Jablanice i do tamo ce mi trebati pola sata umjesto 5-6 min i na kraju ne znam sta cu, pocnem da joj blicam ba bi se konacno smakla ispred nekog restorana. Za volanom neka zena, malo reci kakav je to grc na licu, kapi krvi ona u sebi nema, umrlo govno u njoj. Kontam u sebi, ako ne znas, ako te je strah po noci, gdje si koji qu... krenula, osim sto pravis zastoje i kolone neko ce, u najboljem slucaju, zbog tebe bez vozacke ostati!
Evo babe, mozel' se sta rijesiti za 20KM
-
Throttle
#16937 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Feridu trese struja 
- escobar__
#16938 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno ali o takvim budalama rijetko ko govori iako su također potencijalni uzročnici sranja na cesti.tempuser wrote:Neku noc se vracam u Sarajevo, ispred mene lik u Focusu vozi po PS-u i negdje na samom ulasku u Donju Jablanicu iz pravca Mostara stignemo Astru, vozi 40 kmh i bukvalno na svakoj krivini kocenje i spustanje brzine na skoro 20 kmh. Naravno, u roku od 2 min, kolona iza nas ne vidi se kraj i govorim zeni da takvi debili bukvalno isprovociraju vozace da prave prekrsaje. Kako sam to rekao tako je lik s Focusom obidje preko pune i ja nastavim za njom jednom par min (nisam daleko odmakao). Bukvalno milimo ispod 30 kmh kroz one krivine, necu da preticem preko pune, a ako nastavm za njom sljedece dozvoljeno preticanje je tek uz Lendavu sa druge strane Jablanice i do tamo ce mi trebati pola sata umjesto 5-6 min i na kraju ne znam sta cu, pocnem da joj blicam ba bi se konacno smakla ispred nekog restorana. Za volanom neka zena, malo reci kakav je to grc na licu, kapi krvi ona u sebi nema, umrlo govno u njoj. Kontam u sebi, ako ne znas, ako te je strah po noci, gdje si koji qu... krenula, osim sto pravis zastoje i kolone neko ce, u najboljem slucaju, zbog tebe bez vozacke ostati!
- drug_profi
#16939 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Najveci uzroci sranja na cesti jesu ljudi koji se boje svog auta. Takvi prave guzve, ne prate situaciju okolo i iza sebe, ne znaju odreagovati na pravi nacin u slucaju iznenadnih okolnosti, provociraju druge na cinjenje prekrsaja itd...
Uklonis takvog sa puta i sve se najednom smiri i vrati u normalu i zonu bezbjednog.
Uklonis takvog sa puta i sve se najednom smiri i vrati u normalu i zonu bezbjednog.
-
tempuser
#16940 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U jednom trenutku skontas da si u situaciji za popizdit, milis 20-30 kmh gdje je ogranicenje 60, a znas da je sljedeca isprekidana linija nekih 7-8 km daleko. Nit guslat, nit pretec
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
Throttle
- muz66
#16943 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sinoc iz Jablanice krenem uzbrdo prema tunelu Lendava. Dvije trake naravno uzbrdo, ali debil sa A6 karavanom na austrijskim tablama vozi 60 lijevom bez namjere da se vrati u desnu. Blicaj, sviraj, nista. Jos me brakecheckira. A fisnem ga u manju, desna traka pun gas, pred njega i puna bremsa. Jebem li ti mamu dijasporsku klosarsku. Nakon toga se odmakao jedno 100m.tempuser wrote:U jednom trenutku skontas da si u situaciji za popizdit, milis 20-30 kmh gdje je ogranicenje 60, a znas da je sljedeca isprekidana linija nekih 7-8 km daleko. Nit guslat, nit pretec
-
tempuser
#16944 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prije jedno 3 hefte vozim nejakog Focusa prema Mostaru i drzim ritam 80-100, koliko dozvokjavaju cesta i auto i negdje izmedju Konjica i Ostrosca stignem par auta, izmedju ostalog i nekog ljutog A6, unutra cevala glava. Kad mi se ukazala prilika ga preteknem, mozda cak bas niz Lendavu i nastavim svoju voznju. Sve sto sam ja preticao preko isprekidane on je preticao preko pune, pa i mene negdje u kanjonu preleti preko pune i onda opet vozi 70, pa ga joj jednom predjem. Jos jednom je ponovio isto, pretekao me preko pune i poceo da gusla 70 i ja krenem da ga preticem na onom dugackom pravcu prije Grabovice kad lik u pola preticanja poce da ubrzava i navuce me u makaze, ostro kocenje, nije bilo nimalo naivno. Lijepo telefon 122, objasnim situaciju i postupak, na ulasku u Bijelo Polje ga patrola docekuje sa stop tablicom. Trebam li vam ja, ne trebate, dovoljan je bio poziv.muz66 wrote:Sinoc iz Jablanice krenem uzbrdo prema tunelu Lendava. Dvije trake naravno uzbrdo, ali debil sa A6 karavanom na austrijskim tablama vozi 60 lijevom bez namjere da se vrati u desnu. Blicaj, sviraj, nista. Jos me brakecheckira. A fisnem ga u manju, desna traka pun gas, pred njega i puna bremsa. Jebem li ti mamu dijasporsku klosarsku. Nakon toga se odmakao jedno 100m.tempuser wrote:U jednom trenutku skontas da si u situaciji za popizdit, milis 20-30 kmh gdje je ogranicenje 60, a znas da je sljedeca isprekidana linija nekih 7-8 km daleko. Nit guslat, nit pretec
- escobar__
#16945 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svaka čast!
Za goveda je to najbolja varijanta, još ako se uskurči onda pljuska u odvratnu njušku i eventualno pajser preko leđa ako baš bude potrebe.
- vjeshalica
- vjeshalica
- JavierBosnia
#16948 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Protiv sam krsenja i zakona pogotovo preticanja preko pune, ali u tom slucaju mi nije nikakav problem preko pune preci nekog ko ide tako sporo. Ta akcija je poprilicno sigurna za izvesti cak i na punoj gdje imas pregled dovoljan da ako se auto pojavi da se izvrsis bezbjednotempuser wrote:U jednom trenutku skontas da si u situaciji za popizdit, milis 20-30 kmh gdje je ogranicenje 60, a znas da je sljedeca isprekidana linija nekih 7-8 km daleko. Nit guslat, nit pretec
Lakse je nekog tako prestici na punoj ako ide sporo, nego nekog na isprekidanoj ako ide 80kmh. Sad nije ni svaka puna ista, al ima onih gdje su poprilicno pregledne za takvu radnju
- hopi
#16949 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pogledao sam klip
meni više izgleda da je prebrzo vozio, naletio na kolonu/gužvu, i nije mogao zakočiti na vrijeme i onda pokušao izbjeći sudar, to mi je vjerovatnije nego da je htio preticati kolonu provlačeći se uz zaštitnu ogradu s lijeve strane.
- vjeshalica
#16950 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Si
Mozda je kasno vidio zastoj a brzo vozio dobro je prosao kako je moglo zavrsiti
Mozda je kasno vidio zastoj a brzo vozio dobro je prosao kako je moglo zavrsiti