Demokratska fronta Željko Komšić
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje sam napisala da je fasisoidno samo ako se radi o Bosnjacima. Kod Hrvata, bas u BIH i mozemo naci socioloski najvise elemenata fasizma u politickom djelovanju bas radi laznog exluziviteta HDZ BIH. Dakle, nemoj podmetati , iskrivljavati i lazirati post svojim zakljuccima. Sasvim jasno je napisano. Osim toga, svaki je narod, tako i najbrojniji skupina individua ciji je identitet multidimenzionalan, tako da nacionalno predstavlja samo jednu dimenziju. Osim toga, smatram da je Bosnjacki najveci interes jaka BIH, pravna drzava sa sankcioniranjem korupcije i nepotizma. Ovo zadnje SDA samo ne da nije kaznjavao, nego je potpuno legalizirao stvarajuci pri tom, potpuno iskrivljene eticke vrijednosti. To ne radi netko ko zeli dobro svom narodu.
- Alfons Kauders
#16927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
KS ni pod razno... zvuci primamljivo, svakako ostvarivo, ali ko sto kazes - dusu dalo za zacerivanjedrugi profil wrote:Slazem se - najbolje bi bilo da se u FBiH uspostavi manjinska vlada uz konstruktivnu opoziciju koja nece blokirati sve samo iz inata, vec ce podrzati sve dobro. Samo u tim situacijama je preduslov imati zakonom predvidjene vanredne izbore inace kad-tad, ali sigurno, dolazi do blokada i paralize.Alfons Kauders wrote:matematika je jednostavna - ulaskom u vlast mogu dobiti malo a izgubiti puno (odnosno sve) ... jednostavno nema potrebe, ne isplati se kako god da okrenes...drugi profil wrote:Njegov intervju izgleda svako tumaci prema svojim preferencijama.
Ako je rekao prihvatice koaliciju ako se ispuen ti i ti uslovi, a onda rekao da zna da se to tesko moze ispuniti (logicno jer se godinama vec pokusava), meni govori da nece u koaliciju.
Neko drugi opet konta da je to prihvacena ponuda. Samo mi nije jasno gdje to u intervjuu vide.
U sustini mene nije nposebno ni briga. Ako se budu drzali zadatih principa smatracu da me nisu prevarili, ali takodje znam da se iz zagrljaja sa sukubom ne ostaje ziv i zdrav.
U svakom slucaju mislim da dolaze vremena raspleta. SDA ce na kraju pokazati svoje pravo lice i to ce biti jasno i posljednem cobanu u ovoj usranoj zemlji.
neka podrze manjinsku vladu i neka njihova podrska visi nad njima... neka oni budu damoklov mac za SDA, a ne obratno
SDA se mora istjerati na cistac, nikako im se ne smije omoguciti da se jos cetiri godine kriju iza neke druge stranke, to bi bio nevjerovatno naivan potez koji bi po meni unistio DF... bolje im je da naredne cetiri godine provedu marljivo radeci na SVIM nivoima - dovoljno je pogledati rezultate ovih izbora po raznim nivoima vlasti da se shvati zasto... u dvije godine mogu uraditi dosta na lokalnom nivou... u isto vrijeme moze doci do jacanja i konsolidacije nekih srodnih opcija, sto ponajprije zavisi od procesa unutar SDP-a... za cetiri godine, ako nekim cudom svi pokopaju sujetu i stave interes drzave na prvo mjesto, DF bi mogao biti na celu bloka stranaka koji ce hladno nositi 250,000-300,000 glasova...
ali valja cekati i raditi cetiri godine... ako nisu spremni... jebi ga, neka idu u vlast pa neka za cetiri godine primaju bijeli hljeb i traze novi posao...
"Srecom" imamo dosta nivoa vlasti pa nije velika steta ako jedan ne funkcionise.
Sa tog aspekta DF ima odgovornsot prema drzavi i biracima, da im ne dozvoli cetiri najteze godine, ali takodjer ima i obavezu da toj drzavi i tim biracima ne unisti tek ponovo rođenu nadu uklapanjem u IMT dilove.
Ostaje pitanje KS. Uzeti KS, a nemati podrsku federacije je smrtna presuda. Dubioze u KS su stvorene od SDA a one su tolike da kanton to ne moze sam popraviti i tu bi ispali pravi nesposobni bekani. Bojim se da ce se neko polakomiti za kantonalnim ministarstvima i eto ti pusione. Kao pjev sirena...
SDA je potopila komunalnu privredu, neka se oni sada nose s problemima - zasto bi se DF i NS sad ganjali s njima? uostalom svi se sjecamo cirkusa koje su preko sindikata priredjivali SDP-u u protekle cetiri godine... e pa eto, da sad vidimo koliko ce puta GRAS blokirati grad kada je SDA na vlasti, koliko ce nestajati vode, koliko ce se kmechati radi plina
SDA na cistinu, znali su osam godina rusiti drzavu blokirati sve samo da bi sahranili SBiH i SDP, sada je red da konacno ostanu sami i preuzmu jebenu odgovornost za sve...
DF jednostavno nema kapaciteta da promijeni bilo sta... bilo bi lijepo, ali realno, sa njihovim brojem glasova - kita... da su dobili isto glasova kao SDP 2010 mozda bi imali sansu, a mozda bi potonuli kao SDP... s ovim brojem glasova - cetiri godine opozicije i rada im ne gine
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#16929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
idem i ja, za svaki slucaj - dok se nismo slozili oko jos cegaKatarinaKosaca wrote:Nece na dobro,ja i Alfons se slazemo..... pa dok mi ne detektira jos koju slovnu gresku odoh
- drug_profi
#16930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajd da i ja kazem da se u ovim vremenima (cudo) sve cesce slazem i sa tobom i sa Banksy (sa Alfonsom sam uvijek na mozda jedno slovo razlike).KatarinaKosaca wrote:Nece na dobro,ja i Alfons se slazemo..... pa dok mi ne detektira jos koju slovnu gresku odoh
Valjda je toliko ocito ovo o cemu pricamo da nema mjesta nesporazumu i neslaganju.
- desni
#16931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja je to bošnjačka stranka?SDA?Ona se prilikom osnivanja deklarisala kao stranka muslimansko kulturno-povijesnog kruga,a ne bošnjačkog naroda.Cijelo vrijeme problem je što ustvari i nema bošnjačke nacionalne stranke,postoji muslimanska vjerska stranka koja se kad zatreba izjašnjava kao nacionalna bošnjačka.Helena2014 wrote:KatarinaKosaca wrote:Jedan narod= jedna stranka je fasisoidna ideja. Jadan onaj ko u toj ideji obitava. Jos je veci apsurd ako pri tom "tezi EU integracijama". Osim toga SDA je unistila Bosnjake,svela ih na narod nejednakih sansi, podobne i nepodobne, pauperizirala ih, gotovo pa svela na vjersku skupinu, muslimana, otudjila od Europe. Demokracija je izmedju ostalog pravo zbora i samo interesno povezan ili bezgranicno limitiran um moze sve Bosnjake zvati glupacima samo zato sto mazohisticki ne glasaju za SDA.Primjer SDP-a ne smatram relevantnim jer ih nikada i nisam smatrala gradjanskom strankom nego sacicom lujudi krvozednih vlasti i privilegija
Fašisoida ideja, ako su Bošnjaci u pitanju? Kod Srba i Hrvata, to je OK?
Dakle, 3 konstitutivna naroda, 2 entiteta, 1 država, Izborni zakon, Ustav BiH, sve to određuje na koji način se glasa u BiH (demokratski)
Pa zašto su samo Bošnjaci kako kažaš- "narod nejednakih sansi, podobne i nepodobne, pauperizirala ih, gotovo pa svela na vjersku skupinu, muslimana, otudjila od Europe", ako Srbi i Hrvati glasaju na isti način i
Ako Hrvate predstavlja exkluzivno i samo HDZ
Ako Srbe predstavlja exkluzivno i samo SNSD ili SDS
a glasovi Bošnjaka biraju i građanske stranke poput SDP ili DF ili sličnih.(glasovi Hrvata i Srba ne ili u veoma malom broju) , nije li više nego jasno da Bošnjaci su najdemokratičniji narod od sva tri konstitutivna?
Zar želiš reći da Bošnjaci (iako ih je polovina od ukupnog broja stanovnika ove zemlje) ne trebaju imati bošnjačku stranku?
- Better Man
#16932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sa Fašistima i kriminalcima najgore vrste,a to je SDA, ne treba ni pod razno praviti vlast. Jedino da se 70% kadrova te stranke uhapsi i osudi na doživotnu robiju.
-
palermo
#16933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gleda li neko ovu emisju Duškinu.
Dobar Suljagić.
I žao mi brate ovoga Arnauta, definicija pametnog čovjeka koji je izgubio svoju slobodu.
Dobar Suljagić.
I žao mi brate ovoga Arnauta, definicija pametnog čovjeka koji je izgubio svoju slobodu.
- webby-x
#16934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Još jedna emisija koja pokazuje kako u BiH nije moguć bilo kakav dogovor
i kako je moguća samo matematička koalicija ... kakvi programi i bakraći.
Ona Zelenika je najbolja ... ne zna ni gdje je došla niti ima kakav stav.

i kako je moguća samo matematička koalicija ... kakvi programi i bakraći.
Ona Zelenika je najbolja ... ne zna ni gdje je došla niti ima kakav stav.
-
VjecitiStudent
#16935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rasturila na kraju Pandurevićka, Suljagić se naklimao glavom.
- webby-x
#16936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U čemu je rasturila?VjecitiStudent wrote:Rasturila na kraju Pandurevićka, Suljagić se naklimao glavom.
Većina ih je bila ogavna sa dozom već viđene patetike "ljudi su nam gladni".
Kako je lijepo biti opozicija. Ne znam što je onom Lagumdžiji trebao izlet u vlast.
Last edited by webby-x on 03/11/2014 21:34, edited 1 time in total.
- Helena2014
#16937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Better Man wrote:Sa Fašistima i kriminalcima najgore vrste,a to je SDA, ne treba ni pod razno praviti vlast.
Pa što ste izlazili na izbore kao stranka?
Da se uvalite u skupštinske klupe i primate veeeeeeeelikeeeee plate, pa ako na sljedećim izborima dobijete glasove, dobro i jest, a ako ne nema veze, ima "bijeli hljeb" pa živjet će se.
A narod koji je za vas glasao???? Nije bitno, jel da?
-
VjecitiStudent
#16938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo po malo, izašlo na svjetlo ko je Čoviću obećao sve.palermo wrote:Gleda li neko ovu emisju Duškinu.
Dobar Suljagić.
A ti ih u tome na kraju svojim glasom podržao.
- Helena2014
#16939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao prvodesni wrote:Helena2014 wrote:KatarinaKosaca wrote:?
Koja je to bošnjačka stranka?SDA?Ona se prilikom osnivanja deklarisala kao stranka muslimansko kulturno-povijesnog kruga,a ne bošnjačkog naroda.Cijelo vrijeme problem je što ustvari i nema bošnjačke nacionalne stranke,postoji muslimanska vjerska stranka koja se kad zatreba izjašnjava kao nacionalna bošnjačka.Pitanje je šta bi se desilo da je naprimjer podršku Bošnjaka 1990.godine dobio Zulfikarpašić, koji je jedini tada propagirao bošnjaštvo kao nacionalnu odrednicu,SDA i islamska zajednica su tad tražili da se Bošnjaci izjasne kao Muslimani u nacionalnom smislu.
DF,SDP i SBB trebaju pustiti SDA da sa malim strankama formira vlast i uz pomoć Dodika i Čovića zaposli 100.000 Bošnjaka u BiH.Vuk sit,a ovce na broju
Stranka demokratske akcije, (SDA) osnovana je 26. maja 1990. godine u Sarajevu, a zalagala se za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Prvi predsjednik je bio Alija Izetbegović.
Kao drugo
U Sarajevu je 27. septembra/rujna 1993. godine održan Svebošnjački sabor sa samo jednom tačkom dnevnog reda: razmatranje mirovnog plana i izjašnjavanje o prihvatanju ili neprihvatanju posljednje ponuđene ženevske verzije mirovnog sporazuma. Zasjedanju Sabora je prisustvovalo 377 sabornika, te 80 poslanika iz okruga Tuzla, Doboj, Zenica, Visoko, Travnik, Mostar, Konjic, Bihać, Banja Luka, Zagreb i Goražde.
Prof.dr. Enes Duraković, predsjednik radnog predsjedništva Sabora, pozdravio je goste i učesnike, te pozvao da prouče Fatihu i odaju poštu šehitima, borcima za slobodu Bosne i Hercegovine. On je najavio zasijedanje Sabora sa jednom, već spomenutom tačkom dnevnog reda i predstavio učesnike: predsjednika inicijativnog odbora Aliju Isakovića, predsjednika Predsjedništva R BiH Aliju Izetbegovića, naibu-reisa Mustafu ef. Cerića, prof.dr. Muhameda Filipovića, te ministra inozemnih poslova dr. Harisa Silajdžića.......
........Bošnjački sabor iz septembra 1993. godine će ostati u historiji zabilježen po tome što je vratio na javnu scenu staro ime Muslimani - Bošnjaci. Jedan od mnogih novinara, što su pratili rad Sabora, zapisao je: ”Noć u kojoj je zasjedao Sabor bila je presudna - zaspali smo kao Muslimani, probudili se kao Bošnjaci”. Tako je on označio tada usvojenu Deklaraciju kojom se vraća u opticaj nacionalno ime Muslimana kao Bošnjaka.
Last edited by Helena2014 on 03/11/2014 21:45, edited 2 times in total.
-
ušće
#16940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De moje mudro pametno pokaži nam put ko treba praviti vlast ...sa jedne strane imaš već dogovorenu koaliciju SNSD-HDZ ...Eto može bez SDA ... ali kako ćemo nazvati one koji umjesto SDA budu koalirali sa ovo dvoje ...A onda šta ćemo sa nacionalnom zastupljenošču ili ćeš namBetter Man wrote:Sa Fašistima i kriminalcima najgore vrste,a to je SDA, ne treba ni pod razno praviti vlast. Jedino da se 70% kadrova te stranke uhapsi i osudi na doživotnu robiju.
možda vaziti da je DF bošnjačka stranka ...Ili je možda po tebi najbolje reći ma ko jebe Bošnjake ...
- drug_profi
#16941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da ti nisi glasala za DF pa to i nije tvoja briga.Helena2014 wrote:Better Man wrote:Sa Fašistima i kriminalcima najgore vrste,a to je SDA, ne treba ni pod razno praviti vlast.
Da se uvalite u skupštinske klupe i primate veeeeeeeelikeeeee plate, pa ako na sljedećim izborima dobijete glasove, dobro i jest, a ako ne nema veze, ima "bijeli hljeb" pa živjet će se.
-
palermo
#16942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja :?Koga ? SDA ? pa nisam, zar opet moram objašnjavati za koga sam glasaoVjecitiStudent wrote:Malo po malo, izašlo na svjetlo ko je Čoviću obećao sve.palermo wrote:Gleda li neko ovu emisju Duškinu.
Dobar Suljagić.
A ti ih u tome na kraju svojim glasom podržao.
A ta obećanja Čoviću, to ne valja, obećati pa slagati čojeku
- Helena2014
#16943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drugi profil wrote:Mislim da ti nisi glasala za DF pa to i nije tvoja briga.Helena2014 wrote:Better Man wrote:Sa Fašistima i kriminalcima najgore vrste,a to je SDA, ne treba ni pod razno praviti vlast.
Kao da je bitno ko je za koga glasao sada? Meni je smješno ovo držanje govora i folirancija glasačima putem medija od strane nekih stranaka.
Ako govorimo o političkim strankama uopće i šta je cilj svake stranke koja izlazi na izbore, onda sjetimo se da
Političke stranke su organizovane političke grupe čiji je cilj osvajanje vlasti, zadržavanje i participacija u vlasti.
Da bi funkcionisale moraju imati dvije osnove.
To su:
Program u kome izlažu svoje političke poglede (obrazovanje, zdravstvo, sigurnost, vojska, penzije, ekologija i druge). To je osnova za okupljanje političkih pristalica i onih koji imaju slične stavove i zajedničke ciljeve i interese da ih ostvare.
Organizacionu strukturu putem koje ostvaruju svoje političke ciljeve. Organizaciona struktura je uspostava unutrašnje strukture stranke (hijerarhija) putem koje ona na funkcionalan način ostvaruje svoje programske ciljeve. Od uspješnosti organizacije zavisi i njena društvena snaga. Nezamislivi su politički procesi u jednom društvu bez slobodne organizacije i djelovanja stranaka.
Stranke održavaju svoje kongrese na kojima utvrđivaju hijerarhiju u organizaciji ili eventualno tu strukturu mijenjaju. One se bore za osvajanje vlasti putem izbora ili njeno održavanje ukoliko su je predhodno zadobile.
Pa koja onda stranka ne želi ući u vlast ili joj to nije cilj?
Ako ima neka, onda to i nije politička stranka, nego grupa ljudi, koja ne zna šta da radi sa dobijenim glasovima
Last edited by Helena2014 on 03/11/2014 21:54, edited 2 times in total.
-
VjecitiStudent
#16944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije slagao, trefilo se da se SDP nije složio, inače bi ti sad imao pogled na treći entitet.palermo wrote:Ja :?Koga ? SDA ? pa nisam, zar opet moram objašnjavati za koga sam glasaoVjecitiStudent wrote:Malo po malo, izašlo na svjetlo ko je Čoviću obećao sve.palermo wrote:Gleda li neko ovu emisju Duškinu.
Dobar Suljagić.
A ti ih u tome na kraju svojim glasom podržao., pa prekjuče sam Banksy, nije zar da trebam i tebi
.
A ta obećanja Čoviću, to ne valja, obećati pa slagati čojeku.....
-
palermo
#16945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidiš da sam onda dobro glasao, bravo jaVjecitiStudent wrote:
Nije slagao, trefilo se da se SDP nije složio, inače bi ti sad imao pogled na treći entitet.
A znaš kako, između moglo je i desilo se je velika razlika......rekao bih suštinska
- pumica
#16946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Alfons Kauders wrote: ali valja cekati i raditi cetiri godine... ako nisu spremni... jebi ga, neka idu u vlast pa neka za cetiri godine primaju bijeli hljeb i traze novi posao...
Pa evo neka udju u vlast i prvo ukinu bijeli hljeb. Eto prilike...da urade nesto konkretno.
Ukidanje bijelog hljeba i jos niz slicnih poteza i eto novih 4 godine vlasti...dominantno.
Ali jok...stav mnogih ustvari je "je.bes drzavu, bolje da df nista ne radi jer ce svi mozda da shvate da su dfovci supljaci".
- drug_profi
#16947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obzirom da ti samo trolas, i ovo sto sam do sad razgovarao sa tobom je previse.Helena2014 wrote:drugi profil wrote:Mislim da ti nisi glasala za DF pa to i nije tvoja briga.Helena2014 wrote:
Kao da je bitno ko je za koga glasao sada? Meni je smješno ovo držanje govora i folirancija glasačima putem medija od strane nekih stranaka.
Ako govorimo o političkim strankama uopće i šta je cilj svake stranke koja izlazi na izbore, onda sjetimo se da
Političke stranke su organizovane političke grupe čiji je cilj osvajanje vlasti, zadržavanje i participacija u vlasti.
Da bi funkcionisale moraju imati dvije osnove.
To su:
Program u kome izlažu svoje političke poglede (obrazovanje, zdravstvo, sigurnost, vojska, penzije, ekologija i druge). To je osnova za okupljanje političkih pristalica i onih koji imaju slične stavove i zajedničke ciljeve i interese da ih ostvare.
Organizacionu strukturu putem koje ostvaruju svoje političke ciljeve. Organizaciona struktura je uspostava unutrašnje strukture stranke (hijerarhija) putem koje ona na funkcionalan način ostvaruje svoje programske ciljeve. Od uspješnosti organizacije zavisi i njena društvena snaga. Nezamislivi su politički procesi u jednom društvu bez slobodne organizacije i djelovanja stranaka.
Stranke održavaju svoje kongrese na kojima utvrđivaju hijerarhiju u organizaciji ili eventualno tu strukturu mijenjaju. One se bore za osvajanje vlasti putem izbora ili njeno održavanje ukoliko su je predhodno zadobile.
Pa koja onda stranka ne želi ući u vlast ili joj to nije cilj?
Ako ima neka, onda to i nije politička stranka, nego grupa ljudi, koja ne zna šta da radi sa dobijenim glasovima
Dakle vlast se osvaja vecinom a ne sa 12% jer sa 12% mozes samo kurban biti a promijeniti nces nista jer ti partner moze blokirati sve sto zeli, a sve sto pogrijesi u stanju je prisiti tebi.
Drugo, stranke imaju i princip pored ideologiju. Stranka bez principa je UG za osvajanje vlasti i sa time prevashodno izlazi na izbore. Stanka sa prinicipma je rijetkost na ovim prostorima, pa cekamo da vidimo nije li se konacno jedna formirala. Takve stranke ne ulaze u vlast po svaku cijenu radi par fotelja.
- Havatar
#16948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
IIi četiri godine opozicije ili četiri godine rada . Rad u opozciji ne postoji (mislim na rad za društveno dobro tj. za državu dok je rad za svoje dobro ili za dobro stranke u opoziciji ne samo moguć nego jedino taj rad postoji) .Alfons Kauders wrote:
cetiri godine opozicije i rada im ne gine
- desni
#16949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja je to bošnjačka stranka?SDA?Ona se prilikom osnivanja deklarisala kao stranka muslimansko kulturno-povijesnog kruga,a ne bošnjačkog naroda.Cijelo vrijeme problem je što ustvari i nema bošnjačke nacionalne stranke,postoji muslimanska vjerska stranka koja se kad zatreba izjašnjava kao nacionalna bošnjačka.
[/quote][/quote]
Kao prvo
Stranka demokratske akcije, (SDA) osnovana je 26. maja 1990. godine u Sarajevu, a zalagala se za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Prvi predsjednik je bio Alija Izetbegović.
Kao drugo
U Sarajevu je 27. septembra/rujna 1993. godine održan Svebošnjački sabor sa samo jednom tačkom dnevnog reda: razmatranje mirovnog plana i izjašnjavanje o prihvatanju ili neprihvatanju posljednje ponuđene ženevske verzije mirovnog sporazuma. Zasjedanju Sabora je prisustvovalo 377 sabornika, te 80 poslanika iz okruga Tuzla, Doboj, Zenica, Visoko, Travnik, Mostar, Konjic, Bihać, Banja Luka, Zagreb i Goražde.
Prof.dr. Enes Duraković, predsjednik radnog predsjedništva Sabora, pozdravio je goste i učesnike, te pozvao da prouče Fatihu i odaju poštu šehitima, borcima za slobodu Bosne i Hercegovine. On je najavio zasijedanje Sabora sa jednom, već spomenutom tačkom dnevnog reda i predstavio učesnike: predsjednika inicijativnog odbora Aliju Isakovića, predsjednika Predsjedništva R BiH Aliju Izetbegovića, naibu-reisa Mustafu ef. Cerića, prof.dr. Muhameda Filipovića, te ministra inozemnih poslova dr. Harisa Silajdžića.......
........Bošnjački sabor iz septembra 1993. godine će ostati u historiji zabilježen po tome što je vratio na javnu scenu staro ime Muslimani - Bošnjaci. Jedan od mnogih novinara, što su pratili rad Sabora, zapisao je: ”Noć u kojoj je zasjedao Sabor bila je presudna - zaspali smo kao Muslimani, probudili se kao Bošnjaci”. Tako je on označio tada usvojenu Deklaraciju kojom se vraća u opticaj nacionalno ime Muslimana kao Bošnjaka.[/quote]
O Helena Trojanska, ko i stranka ti imaš veze sa Trojom(trojanski konj), ko je osnovao MBO tri godine prije vašeg kongresa,ko je izdavao u Cirihu časopis koji je propagirao bošnjaštvo trideset godina prije famoznog kongresa?
.Nije tema ali zar SDA nije do rata bila stranka muslimansko kulturno-povijesnog kruga sve do 1992.godine, na svim plakatima tako je pisalo,sastanci su počinjali bismilom,prvi predsjednik je napisao islamsku a ne bošnjačku deklaraciju davno prije devedesetih,jest da je drugi predsjednik uveo pivo u organe stranke,ali nije tema i neću više o SDA na ovoj temi.
Kao prvo
Kao drugo
........Bošnjački sabor iz septembra 1993. godine će ostati u historiji zabilježen po tome što je vratio na javnu scenu staro ime Muslimani - Bošnjaci. Jedan od mnogih novinara, što su pratili rad Sabora, zapisao je: ”Noć u kojoj je zasjedao Sabor bila je presudna - zaspali smo kao Muslimani, probudili se kao Bošnjaci”. Tako je on označio tada usvojenu Deklaraciju kojom se vraća u opticaj nacionalno ime Muslimana kao Bošnjaka.[/quote]
O Helena Trojanska, ko i stranka ti imaš veze sa Trojom(trojanski konj), ko je osnovao MBO tri godine prije vašeg kongresa,ko je izdavao u Cirihu časopis koji je propagirao bošnjaštvo trideset godina prije famoznog kongresa?
- Helena2014
#16950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
desni wrote:
O Helena Trojanska, ko i stranka ti imaš veze sa Trojom(trojanski konj), ko je osnovao MBO tri godine prije vašeg kongresa,ko je izdavao u Cirihu časopis koji je propagirao bošnjaštvo trideset godina prije famoznog kongresa?Kao drugo počela se zalagat za nezavisnu etc.tek 1991. da se ne lažemo
.Nije tema ali zar SDA nije do rata bila stranka muslimansko kulturno-povijesnog kruga sve do 1992.godine, na svim plakatima tako je pisalo,sastanci su počinjali bismilom,prvi predsjednik je napisao islamsku a ne bošnjačku deklaraciju davno prije devedesetih,jest da je drugi predsjednik uveo pivo u organe stranke,ali nije tema i neću više o SDA na ovoj temi.
Smetati ti što su Bošnjaci ustvari muslimani, meni ne.
Dakle budi Bosanac, opet si musliman, neka te predstavlja Željko Komšić, Hrvat, taman tako i treba, meni ne smeta, ako tebi ne smeta
Sigurno će i Hrvate iz Hercegovine i Srbe iz RS jednog dana predstavljati Bošnjak.