Toliko je zatamnio stakla da nije vidio kuda vozi.Dope_Man wrote:Jucer Jablanica - Konjic.. idiot vuce kolonu 40-50. 50 je maks sto je dostizao i na dijelovima gdje je 70 ogranicenje. Ja negdje 7-8 u koloni, a iza mene je minimum jos toliko bilo koliko se moglo vidjeti na pravcima. Crni BMW, sva stakla zatamnjena, nisam mogao ni vidjeti ciju mamu sam spominjao doka sam ga prestizao.
Sve i da je pokvaren, idiot bi se bar mogao maci u stranu da pusti da prodje kolona.. al jok, hebo to, hebite se iza mene kilometrima dok ne dodju ona 2-3 mjesta gdje ima isprekidana pa ga konacno poceli prestizati.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#16901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Laplace
#16902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I, opet očekivano, isti tu sporu vožnju ne kažnjavaju.tempuser wrote:Da ponovimo...kloniran wrote:Po cemu je krsenje propisa mada i mene nerviraju.
300m ispred hajvana prazno al ono vozi 40
ZOBS
Clan 39.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
Posto ova vrlo jasna recenica nekima nije bila jasna meni nije bilo mrsko da od MUP-a KS trazim pojasnjenje da li se pod ometanjem ostalih vozila podrazumjeva spora voznja i ocekivano ljudi su odgovorili da se podrazumjeva.
- kloniran
#16903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tehnicki ga i ne moze kazniti, osim ako ga ne prati presretacemLaplace wrote:I, opet očekivano, isti tu sporu vožnju ne kažnjavaju.tempuser wrote:Da ponovimo...kloniran wrote:Po cemu je krsenje propisa mada i mene nerviraju.
300m ispred hajvana prazno al ono vozi 40
ZOBS
Clan 39.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
Posto ova vrlo jasna recenica nekima nije bila jasna meni nije bilo mrsko da od MUP-a KS trazim pojasnjenje da li se pod ometanjem ostalih vozila podrazumjeva spora voznja i ocekivano ljudi su odgovorili da se podrazumjeva.
covjek samo kaze da se ktio iskljuciti na prvom lijevom iskljucenju i prc milojka nikakav zakon nije prekrsio
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
takoe, puzevi su uvijek u pravu 
-
tempuser
#16905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sto manjkava policija ne sankcionise ne znaci da je takva voznja dozvoljena.Laplace wrote:
I, opet očekivano, isti tu sporu vožnju ne kažnjavaju.
-
tempuser
#16906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da moze, ovlasteno lice moze neposredno procjeniti da li se radilo o nepropisnoj voznji ili prestrojavanju radi skretanja. Ako je iza sebe naredao kolonu, a ispred sebe ima cistinu na 100m od raskrcnice na kakvo ce se iskljucenje vaditi? Na sudu drotova protiv njegove, kome sud poklanja vjeru?kloniran wrote:
tehnicki ga i ne moze kazniti, osim ako ga ne prati presretacem
covjek samo kaze da se ktio iskljuciti na prvom lijevom iskljucenju i prc milojka nikakav zakon nije prekrsio
- kloniran
#16907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne bih da ulazim u raspravu, al policijska se odavno na sudu pobija bez po muke, samo treba znati kakotempuser wrote:Naravno da moze, ovlasteno lice moze neposredno procjeniti da li se radilo o nepropisnoj voznji ili prestrojavanju radi skretanja. Ako je iza sebe naredao kolonu, a ispred sebe ima cistinu na 100m od raskrcnice na kakvo ce se iskljucenje vaditi? Na sudu drotova protiv njegove, kome sud poklanja vjeru?kloniran wrote:
tehnicki ga i ne moze kazniti, osim ako ga ne prati presretacem
-
tempuser
#16908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma sve forumske Vasvije Vidovici i Fahrije Karkini...kloniran wrote:
ne bih da ulazim u raspravu, al policijska se odavno na sudu pobija bez po muke, samo treba znati kako
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Htio ti to priznati ili ne, ali klonirani je u pravu 99%..tempuser wrote:ma sve forumske Vasvije Vidovici i Fahrije Karkini...kloniran wrote:
ne bih da ulazim u raspravu, al policijska se odavno na sudu pobija bez po muke, samo treba znati kako
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#16910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa de nam otvorite oci i objasnite kako se to policijske izjave tako lako pobijaju na sudu, bez valjanih dokaza? Red bi bio, ako nista iz ciste kolegijalnosti 
- konektovan
#16911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta se sve u ovoj drzavi i njenim sudovima pobija, a da ne mozes policijsku izjavu,Romeo 80 wrote:Pa de nam otvorite oci i objasnite kako se to policijske izjave tako lako pobijaju na sudu, bez valjanih dokaza? Red bi bio, ako nista iz ciste kolegijalnosti
- duminjo
#16912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Malo me nerviraju ovi motoristi koji se zalijepe iza, na metar i voze skroz lijevom stranom, skoro po bijeloj liniji. Pa ili pretici ili se odmakni, Mamu ti jebo svoju, moram li ja na tebe misliti vise nego na sebe i gledati vise u retrovizir nego naprijed a ne do bog sta izleti pa da prikocim
i tako isto sa suprotne strane. Vidis ga kako se izvalio haman na sredinu. Ne znas hoce li preticati ili nece pa ko kreten drzis nogu na kočnici i stalno si skroz desno, cenat Do jarka. Volim opustenu voznju i prst u Uho a ovo kad mi se desava, bas mi se poseru u cejf.
Ovo uglavnom na otvorenim cestama sa dosta pravca gdje se vozi oko 100 km/h. Bog ga sastavio ne bi kad zalijepi
i tako isto sa suprotne strane. Vidis ga kako se izvalio haman na sredinu. Ne znas hoce li preticati ili nece pa ko kreten drzis nogu na kočnici i stalno si skroz desno, cenat Do jarka. Volim opustenu voznju i prst u Uho a ovo kad mi se desava, bas mi se poseru u cejf.
Ovo uglavnom na otvorenim cestama sa dosta pravca gdje se vozi oko 100 km/h. Bog ga sastavio ne bi kad zalijepi
- bersK
#16913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Mismo policia. Moremo mi šta očemo. Daj vamdol dva konpjuterska.
-
esso_sa
#16914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja vozim motor i radim slicno pa da ti pojasnim u cemu je fol, mozda te ubuduce bude manje ljutilo.duminjo wrote:Malo me nerviraju ovi motoristi koji se zalijepe iza, na metar i voze skroz lijevom stranom, skoro po bijeloj liniji. Pa ili pretici ili se odmakni, Mamu ti jebo svoju, moram li ja na tebe misliti vise nego na sebe i gledati vise u retrovizir nego naprijed a ne do bog sta izleti pa da prikocim![]()
Prilaz autu na zadnji lijevi cosak i "sjedenje" tu je zbog 2 stvari - da te vozac auta uoci u retrovizoru (vecina uopste ne gleda u retrovizor na otvorenoj cesti), a druga stvar je cekanje prilike za preticanje. Ja npr cekam sve dok nam se ne susretnu pogledi u retrovizoru auta koje preticem. Tako znam da me je vozac auta definitivno primjetio i tek onda krecem u preticanje. Nekad mu par puta ablendujem direkt u retrovizor da ga natjeram da pogleda u njega
Preticanje cesto zna biti "lane splitting", odnosno sredinom, po liniji, bez prelaska duboko u kontra traku, ali prije toga moras malo sjediti iza auta da upratis manevre vozaca auta (mozda je pijan, mozda tipka poruku na Viber ili mu draga pruza oralac pa svera po cesti
Nemas razloga za nervozu, jednostavno vozis svojim tempom i na svoj nacin, a motorista ce te obici kada mu se pruzi prilika. Mozes se eventualno pomjeriti malo desno (bez kocenja) da napravis motoru vise prostora za preticanje i da ne mora prelaziti u kontra traku. Vecina motorista ce te u tom momentu odmah preteci i na tome ti se zahvaliti mahanjem, kratkim izbacivanjem jedne noge ili kratkim sviranjem
Ljudi prave najvecu gresku kada zbog motoriste iza pocnu kociti, pa non stop panicno gledanje u retrovizor, ne gleda vise na cestu ispred nego gleda motoristu iza, puno je veci rizik da tada bude neko sranje. Samo vozis svoje, bitno je da znas da je motor iza tebe, a ostavi njemu da skonta kako ce te obici, a i lakse ce te obici kada ti je voznja tecna i bez naglih manevara
- duminjo
#16915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve to stoji kada imas Normalnog motoristu koji te pretekne kad moze. Pisao sam zä motoriste kretene koji tako guslaju zä mnom i ne preticu. Jednostavno mi gusla na mom zadnjem lijevom zmigavcu i spava tu a ima pravac, ima prostora, ima svega samo kreten ne pretice.. Eto cejf mu da mi tu visi.esso_sa wrote:Ja vozim motor i radim slicno pa da ti pojasnim u cemu je fol, mozda te ubuduce bude manje ljutilo.duminjo wrote:Malo me nerviraju ovi motoristi koji se zalijepe iza, na metar i voze skroz lijevom stranom, skoro po bijeloj liniji. Pa ili pretici ili se odmakni, Mamu ti jebo svoju, moram li ja na tebe misliti vise nego na sebe i gledati vise u retrovizir nego naprijed a ne do bog sta izleti pa da prikocim![]()
Ovo uglavnom na otvorenim cestama sa dosta pravca gdje se vozi oko 100 km/h. Bog ga sastavio ne bi kad zalijepi![]()
Prilaz autu na zadnji lijevi cosak i "sjedenje" tu je zbog 2 stvari - da te vozac auta uoci u retrovizoru (vecina uopste ne gleda u retrovizor na otvorenoj cesti), a druga stvar je cekanje prilike za preticanje. Ja npr cekam sve dok nam se ne susretnu pogledi u retrovizoru auta koje preticem. Tako znam da me je vozac auta definitivno primjetio i tek onda krecem u preticanje. Nekad mu par puta ablendujem direkt u retrovizor da ga natjeram da pogleda u njega![]()
Preticanje cesto zna biti "lane splitting", odnosno sredinom, po liniji, bez prelaska duboko u kontra traku, ali prije toga moras malo sjediti iza auta da upratis manevre vozaca auta (mozda je pijan, mozda tipka poruku na Viber ili mu draga pruza oralac pa svera po cesti) i da budes uocen (da ne odluci da skrene lijevo ili krene u preticanje u momentu kada ga ti vec obilazis)...
Nemas razloga za nervozu, jednostavno vozis svojim tempom i na svoj nacin, a motorista ce te obici kada mu se pruzi prilika. Mozes se eventualno pomjeriti malo desno (bez kocenja) da napravis motoru vise prostora za preticanje i da ne mora prelaziti u kontra traku. Vecina motorista ce te u tom momentu odmah preteci i na tome ti se zahvaliti mahanjem, kratkim izbacivanjem jedne noge ili kratkim sviranjem![]()
Ljudi prave najvecu gresku kada zbog motoriste iza pocnu kociti, pa non stop panicno gledanje u retrovizor, ne gleda vise na cestu ispred nego gleda motoristu iza, puno je veci rizik da tada bude neko sranje. Samo vozis svoje, bitno je da znas da je motor iza tebe, a ostavi njemu da skonta kako ce te obici, a i lakse ce te obici kada ti je voznja tecna i bez naglih manevara
Pomjeram se stalno u desno kad vidim da hoce preteci, ne kocim, nema nikakvih sveranja i trzanja. Mislim da izlazim u susret vise nego trebam. Al Ove ovakve ne kontam i jebiga.
- beni-bu-man
#16916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Malo trzni po kocnici, da vidis kako onda budu finiduminjo wrote:
Sve to stoji kada imas Normalnog motoristu koji te pretekne kad moze. Pisao sam zä motoriste kretene koji tako guslaju zä mnom i ne preticu. Jednostavno mi gusla na mom zadnjem lijevom zmigavcu i spava tu a ima pravac, ima prostora, ima svega samo kreten ne pretice.. Eto cejf mu da mi tu visi.
Pomjeram se stalno u desno kad vidim da hoce preteci, ne kocim, nema nikakvih sveranja i trzanja. Mislim da izlazim u susret vise nego trebam. Al Ove ovakve ne kontam i jebiga.
-
esso_sa
#16917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E to su obicno stranci. Ne znaju put, da li smiju preticati, boje se policije, lokalnog stila voznje pa onda came iza auta u nedogled. Stoji ti na cosku iz razloga sto ne vidi direktno kroz auto pa mora da viri sa strane da bi vidio sta se desava ispred, a i u slucaju kocenja mu je lakse preci u kontra traku i proletiti pored tebe nego da koci i gleda kako se tvoja karambolka priblizavaduminjo wrote: Sve to stoji kada imas Normalnog motoristu koji te pretekne kad moze. Pisao sam zä motoriste kretene koji tako guslaju zä mnom i ne preticu. Jednostavno mi gusla na mom zadnjem lijevom zmigavcu i spava tu a ima pravac, ima prostora, ima svega samo kreten ne pretice.. Eto cejf mu da mi tu visi.
- Logovan
#16918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iznervirah se na Vracama.....
Nepoštivanje signalizacije!!!
Zatvoriš traku, staviš signalizaciju, znakovima ti sve bude jasno, ali džaba, naš narod ne jebe živu silu. To se zaobilaze znakovi, prave se ludi, mentalitet "šta on ima meni zatvarat traku, ja ću proći". Bezobrazluk level 99, kultura level 0.
Nepoštivanje signalizacije!!!
- Travnički Noćni Šetač
#16919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sa motorima iza nikada nisam imao problema... vidim ja njih vide oni mene , odem malo desno, prodju, uglavnom pozdrave i to je to... Osim kad pretiču na ulazu u tunel ili u tunelu... ali nije mi jasno zašto skoro svaki vozi u susret da upaljenim dugim svjetlima ili sa ovim novim blješčućim led svjetlima... zar je teško prebaciti na kratko svjetlo kod mimoilaženja ?esso_sa wrote: Ja vozim motor i radim slicno pa da ti pojasnim u cemu je fol, mozda te ubuduce bude manje ljutilo.![]()
Prilaz autu na zadnji lijevi cosak i "sjedenje" tu je zbog 2 stvari - da te vozac auta uoci u retrovizoru (vecina uopste ne gleda u retrovizor na otvorenoj cesti), a druga stvar je cekanje prilike za preticanje. Ja npr cekam sve dok nam se ne susretnu pogledi u retrovizoru auta koje preticem. Tako znam da me je vozac auta definitivno primjetio i tek onda krecem u preticanje. Nekad mu par puta ablendujem direkt u retrovizor da ga natjeram da pogleda u njega![]()
Preticanje cesto zna biti "lane splitting", odnosno sredinom, po liniji, bez prelaska duboko u kontra traku, ali prije toga moras malo sjediti iza auta da upratis manevre vozaca auta (mozda je pijan, mozda tipka poruku na Viber ili mu draga pruza oralac pa svera po cesti) i da budes uocen (da ne odluci da skrene lijevo ili krene u preticanje u momentu kada ga ti vec obilazis)...
Nemas razloga za nervozu, jednostavno vozis svojim tempom i na svoj nacin, a motorista ce te obici kada mu se pruzi prilika. Mozes se eventualno pomjeriti malo desno (bez kocenja) da napravis motoru vise prostora za preticanje i da ne mora prelaziti u kontra traku. Vecina motorista ce te u tom momentu odmah preteci i na tome ti se zahvaliti mahanjem, kratkim izbacivanjem jedne noge ili kratkim sviranjem![]()
- konektovan
#16920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fakat, znam da ima budala u raznim vozilima, nebitno koje je marke, ali ipak primjetan je nešto veci broj takvih u bmw vozilima. Jucer od Podgore do Sarajeva, trojica bavaraca preticu preko pune, kolonu, pred tunelom, ma ono ne hebe zivu silu.....
- Dope_Man
#16921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ista stvar u Topal Osman Pase prije par dana dok su dvije trake bile zatvorene pa su presotale dvije koristene jedna za jedan, druga za drugi smjer. Idemo prema stadionu, otvorena je upravo desna strana. Ja u desnoj, lik u SUVu pore mene prolazi i nastavlja pravo sve lijevom koja je u tom trenutku i znakovima, a i svime sto se okolo desava, pa i autima koja nam dolaze u susret, jasno namjenjena autima koji idu prema glavnoj.Logovan wrote:Iznervirah se na Vracama.....
Nepoštivanje signalizacije!!!Zatvoriš traku, staviš signalizaciju, znakovima ti sve bude jasno, ali džaba, naš narod ne jebe živu silu. To se zaobilaze znakovi, prave se ludi, mentalitet "šta on ima meni zatvarat traku, ja ću proći". Bezobrazluk level 99, kultura level 0.
Ne hebe on ni znak, ni njih, gura sve dok nije vise mogao jer su mu stali iz suprotnog smjera, i onda se uvalio u desnu u kojoj je trebao biti svo vrijeme.
- drug_profi
#16922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Može se i po vodi hodat, samo treba znati kako. Ja bih volio čuti primjer kako bi se pobila izjava policajca da je vozač formirao kolonu ometajući druge učesnike sporom vožnjom i da se nije sklanjao da istu propusti.konektovan wrote:Sta se sve u ovoj drzavi i njenim sudovima pobija, a da ne mozes policijsku izjavu,Romeo 80 wrote:Pa de nam otvorite oci i objasnite kako se to policijske izjave tako lako pobijaju na sudu, bez valjanih dokaza? Red bi bio, ako nista iz ciste kolegijalnostinaravno, mora se dati jak argument ovisno u kakva govna smo upali....
Eto, šta bi bilo obrazloženje da ispadne da policajac laže. Jer ako ne laže, prekršaj je dokazan.
-
esso_sa
#16923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Voze pod dugim da bi bili uocljiviji drugim ucesnicima u saobracaju. Vozim i ja, na kratka prebacim samo u tunelu ili ako camim iza auta pa da ne ubijam bezveze covjeka u retrovizore. Vjeruj da mi se pod kratkim svjetlima jako cesto desavalo da me ljudi jednostavno ne vide pa onda bude svakakvih "situacija"... Sa dugim svjetlima se to desava puno rjedjeTravnički Noćni Šetač wrote: ali nije mi jasno zašto skoro svaki vozi u susret da upaljenim dugim svjetlima ili sa ovim novim blješčućim led svjetlima... zar je teško prebaciti na kratko svjetlo kod mimoilaženja ?
Kod mimoilazenja prvi put cujem da dugo svjetlo na motoru smeta nekome jer se ni blizu ne mogu porediti sa jacinom dugih na autu, da ne govorimo da motor ima jedan far manje
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#16924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Duga po danu?
- Travnički Noćni Šetač
#16925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
esso_sa wrote: Voze pod dugim da bi bili uocljiviji drugim ucesnicima u saobracaju. Vozim i ja, na kratka prebacim samo u tunelu ili ako camim iza auta pa da ne ubijam bezveze covjeka u retrovizore. Vjeruj da mi se pod kratkim svjetlima jako cesto desavalo da me ljudi jednostavno ne vide pa onda bude svakakvih "situacija"... Sa dugim svjetlima se to desava puno rjedje
Kod mimoilazenja prvi put cujem da dugo svjetlo na motoru smeta nekome jer se ni blizu ne mogu porediti sa jacinom dugih na autu, da ne govorimo da motor ima jedan far manje
Smeta dugo sigurno... Neki čak imaju i jedan far više od auta jer stave i dva blješteća led svjetla pored onog fabričkog... no dugo svjetlo zaista smeta , na većini motora nisu dobro ni naštimana već su podignuta... I vjeruj mi da kada govorimo o dolasku u susret( mimoilazenju) vrlo dobro se motori vide i sa tim jednim svjetlom i to oborenim, a sad drugi je par opanaka da li su ostali vozači bezobzirni prema motorima ili obzirni i uvažavaju njihovo postojanje na cesti,a tu zasljepljivanje svjetlima neće puno pomoći... Mogu i par snimaka pripremiti jer svakodnevno srećem motore i uglavnom su duga svjetla upaljena... jer mi u autima nemamo kacige na glavi i zatamnjene vizire...
EDIT: Nisam namjerno spominjao ZOBS gdje je tačno naznačeno kakva svjetla učesnici u saobraćaju mogu koristiti po danu, te kada se ne smiju koristiti duga svjetla, a motori tu nisu izuzeti...