Paranoid wrote:tvsabina wrote:Može li se ovdje preliminarno saznati kad će Bake nokautirati Faraona - Utemeljitelja onako . konačno ?
Sada ima sve što mu je nedostajalo , vlast , Zapad , Željka Komšića...
Da puno ne nagađamo.
Hvala.
Možda su neki sumnjali u Bakirovu odlučnost, ja nisam.. Ovde se ne radi o nokautu tornjaka i preCjednika, nego o spremnosti na težak rad kako bi se narodu BiH ponovo vratio osmijeh na lice te bolju budućnost svih koji to zaslužuju.
Vidjećeš da poslije formiranja vlade delegacije EU će užurbano raditi na otklanjanju svih prepreka puta ka EU. Nesumnjam da će SDS i PDP imati svoj interes, ali obzirom na stanje u kojem se nalazi entitet, mnogo toga će biti lakše nego prethodnih godina.
Nikada SDA neću prihvatiti kao stranku prosperiteta jer ona nije stranka prosperiteta.
Ona je stranka poslušnih , podobnih , predobro plaćenih i stranka nepravednog , nepotističkog , despotskog , tajkunskog itd.itd.itd sistema........
Ukoliko ona zbilja u naredne četiri godine napravi mali , manji , srednji , veliki ili ogromni pomak prema bilo čemu što je izlaz iz učmale močvare u kojoj se gušimo a kraj je blizu , to neće biti nikakav alibii za tu stranku jer je zaslužna za najgoru poziciju u kojoj je bošnjački narod ikada....
Prvi spas ove zemlje je SDA sa brojem glasova u okviru statističke greške , što prije , hitnije i brže....
Zašto sam pitala za ovaj "noakut" ka Utemeljitelju ?
Iako bih sutra potpisala vladu Kantona Sarajevo čiju bi većinu obezbijedile DF-SBB i NS ,ne mislim da je SBB po bilo čemu bolja od SDA. Zapravo je bolje samo zbog toga što nikada nisu došli u poziciju SDA da zapravo postanu SDA.
A dvije SDA su puno...jedna u poziciji a jedna u opoziciji je zapravo previše....
Svaki nestanak bilo koje frakcije SDA je mala pobjeda građanskog , razumnog....
Zbog toga čekam njihov obračun....
Sasvim mi je nebitno ko će pobijediti ali je jasno ko će pobijediti....
Bakire naprijed , dosta je Utemeljitelja...
Pozdrav.