Pa gdje ti živiš, ti misliš da je do papirologije? Pa ni jedna zemlja nije imuna na to. Pare sve završavaju, samo trebaš imati cilj, volju i pare. Kako misliš da se dobijaju prostori, tenderi, otkud Stojniću jedna cijela ulica? Pa eno ti primjer Jajce kasarne, bila neperspektivna vojna i drzavna imovina. FBiH dala općini na upravljanje. Hoćeš da se kladimo da će Čengić naći modelitet da je restauira. Stadion sigurno nije u papirima drzavno vlasnistvo, a podsjećam te da je Ajnadzić dao klubu stadion na upravljanje gdje su se i tribine mogle dirati, potrazi to, ali Ayla razjebala deal koji je Sabrina gurala. Papirologija bila spremna, Ayla odbila, rekla da je stetno po klub. Kao da nisu iz istog kluba bila njih dvije. Nije štetno sjediti na ruinama koje se mogu urušiti, a još to bezobrazno naplatiti 15km.internazionale wrote: ↑04/08/2025 10:44Kako glupo rezonovanje.last mohicans wrote: ↑03/08/2025 18:25U kojem segmentu je bolje, sem po uslovima za igrače i zarade vlasnika koju treću ili četvrtu godinu ne zna kapitalizovati. De nam reci koji još bitan segment mi prednjačimo. Što imamo dobre izlazne transfere? Da, dobro je, ali za koga, je li za klub ili vlasnika. Bolja reputacija, gdje, kako? Ne vidjeh da nas je levat sudija protiv Rumuna gledao malo većim očima. U ligi, jebe nas svaki jado u crnom kome se ćeifne. Bolji marketing, eh, tu smo fakat napredovali, ali ćemo vidjeti koliko je navijača večeras privukao taj marketing sa bezobraznom skupim kartama protiv šugavog Radnika. Šta ima navijač od odličnih ličnih uslova igrača kada nemamo sportskih rezultata. Eto taj kup jedini vrijedan spomena. Moram se sloziti sa nekim navijačima s one strane da smo mi milioneri samo u vlastitim očima, a igramo na raspadnutom stadionu sa bezobrazno skupim kartama. Ovaj story Homera je sve rekao čime je on zaokupljen. Kad je baja, neka navuče 100 miliona sponzora da se napravi novi stadion. Kada bi zašuškao parama, smotao bi se Mandić i svi koji trebaju da se pitaju. Sve zakitiš i dobiješ prostor. Nema ga ko je imun na šuške. Nije stadion komplikovanije vlasničke strukture od jajce kasarne pa eno će Čengić zaganjati i vjerovatno restauirati kasarnu.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑03/08/2025 08:35 Mislim da se precijenjuje kvalitet i reputacija FKS u ocima stranih investitora.
Ismir radi sto i vecina (americkih) gazdi klubova u zapadnoj evropi, samo s dozom balkanske improvizacije i petljanja s mutnim likovima. Al princip je isti - ovo je firma u kojoj on vrti pare, cak i uspjesno za nase jadne uslove, rekao bih.
Nismo mi klub gdje ce arap doci utuci pare, prvenstveno jer ne nosimo prestiz kao klub iz Manchestera, Pariza ili kojeg vec zapadnog grada. Svi ti arapi lijece svoje komplekse prema zapadnom svijetu time sto kupe takav klub iz razvijenog svijeta i tako hoce 'postati dio raje'.
Nas takvi nece ni pogledati - nit smo neki glamur, nit se mogu zavrtiti ogromne pare. Tan nam je bio poklon sa neba, isto kao Nam, a i bolje s Mirvicem nego bez njega (pogledati primjer prvoligasa iz Novog Sarajeva).
Obzirom da se radi o vlasništvu općine/države, politička vlast je ta koja treba da pripremi svu papirologiju da bi neki investitori uložili.
Sami stadion je neisplativ za održavanje, mora imati i propratne sadržaje gdje će se investitoru isplatiti uložiti i iz kojih će moći i zaraditi.
Ili ti očekuješ da Ismir ili neko peti deseti skrši milione u stadion i sutra se nadigne Muhamedu Alaimu ili nekom drugom iz CSR-a i rastjera ih ko malu djecu
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#16901 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
- SmokingMan
#16902 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Internacionale je generalno u pravu. Bilo bi dobro da država uopšte ima volje i vizije da krene u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, FKS bi puno isplativije bilo da zakupi isti sa prostorom za klupski Fan shop.
-
internazionale
#16903 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
To je jedini ispravan način. Mohikanac je cirkusant, čuj Stojnić.SmokingMan wrote: ↑04/08/2025 11:24 Internacionale je generalno u pravu. Bilo bi dobro da država uopšte ima volje i vizije da krene u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, FKS bi puno isplativije bilo da zakupi isti sa prostorom za klupski Fan shop.
Ovo parcijalno ulaganje u AFH je bacanje para i zamazivanje oĉiju. Ali eto procjena vlasti je da se njima više isplati ulaganje u privatne stadione nego u državnu imovinu. To su radili zeleni žohari a trojka nastavila. Sve da kupuju glasove.
Od mene i mojih im je da izbiju oči.
Napravi projekat, nek ispadne da košta lupam 50 miliona pa ćemo vidjeti ima li "budala" da ulože. Tako su se rugali i momcima koji su tražili investitora za klub
- Logovan
#16904 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Obzirom da ti niko neće doći (ni Opština Centar, niti bilo ko drugi) na prag i pokucati na vrata da ti kaže "evo mi smo odlučili da uskoro krenemo sa izgradnjom/rekonstrukcijom stadiona pa eto da znate da nećete jedno vrijeme moći igrati na Koševu", onda moraš ti ići na prag i pokucati na vrata da se pokrene nešto. Preuzeli stadion prije koju godinu i umjesto da se nastavi po tome, ona glupača reče "ovo je štetno za klub" i raskide ugovor. Eto ako je štetno, daj onda nađi nešto što nije štetno. 
-
ljubijankic
#16905 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Naravno da je stetno. Renovirati Kosevo, planirati krov i slicno moze samo budala. Nas jedini plan moze biti Butmir i gradnja nekog manjeg stadiona koji ce imati dodatne sadrzaje da ga ucine rentabilnim.Logovan wrote: ↑04/08/2025 12:59 Obzirom da ti niko neće doći (ni Opština Centar, niti bilo ko drugi) na prag i pokucati na vrata da ti kaže "evo mi smo odlučili da uskoro krenemo sa izgradnjom/rekonstrukcijom stadiona pa eto da znate da nećete jedno vrijeme moći igrati na Koševu", onda moraš ti ići na prag i pokucati na vrata da se pokrene nešto. Preuzeli stadion prije koju godinu i umjesto da se nastavi po tome, ona glupača reče "ovo je štetno za klub" i raskide ugovor. Eto ako je štetno, daj onda nađi nešto što nije štetno.![]()
-
internazionale
#16906 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Super, da se zna. Ne pravi se stadion samo za FK Sarajevo legendo, kao ostali stadioni u koje se ulažu pare iz budžeta. Jbg vama treba crtati.Logovan wrote: ↑04/08/2025 12:59 Obzirom da ti niko neće doći (ni Opština Centar, niti bilo ko drugi) na prag i pokucati na vrata da ti kaže "evo mi smo odlučili da uskoro krenemo sa izgradnjom/rekonstrukcijom stadiona pa eto da znate da nećete jedno vrijeme moći igrati na Koševu", onda moraš ti ići na prag i pokucati na vrata da se pokrene nešto. Preuzeli stadion prije koju godinu i umjesto da se nastavi po tome, ona glupača reče "ovo je štetno za klub" i raskide ugovor. Eto ako je štetno, daj onda nađi nešto što nije štetno.![]()
Ili neka kažu iz vlasti mi evo napravili prijedlog, osiguraćemo sve papire ali nemamo para za dalje. I tako se operu
Ovako bace pare u ruševinu bez ikakvog plana. I sutra će Magoda reći šta hoćete, uložili smo i u Koševo xy para.
Kakve ba Mirvić ima veze sa državnim stadionom
- Logovan
#16907 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Pa lagano je reći "štetno je", hajde nađi drugo rješenje koje nije štetno. Od tog "štetno je" prošle su tri, četiri godine.ljubijankic wrote: ↑04/08/2025 13:01 Naravno da je stetno. Renovirati Kosevo, planirati krov i slicno moze samo budala. Nas jedini plan moze biti Butmir i gradnja nekog manjeg stadiona koji ce imati dodatne sadrzaje da ga ucine rentabilnim.
- SmokingMan
#16908 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Fudbal je danas takve prirode da sebi moraš opravdati povrat na uloženo, i nema tu puno ličnih emocija niti prema klubu niti prema navijačima, na to se ljudi moraju navići. Moraš imati jasnu viziju da će tvoj projekat sigurno uspjeti ili ne, Mirvić je trenutno shvatio svoj domet, to da bi eventualno najbolje mogao profitirati od dovođenja potencijalno isplativih budućih investicija iz drugih liga, čija bi cijena od uložene prije prodaje mogla narasti na recimo + 70%, da bi neku pristojnu razliku moguao staviti u svoj džep,a klubu neki ostatak. TIme je i ova praksa sve češćeg dovođenje stranih igrača prisutna u klubu i ona iskreno remeti hemiju tima koju je nemoguće za tako kratko vrijeme izbalansirati. Evo recimo svrha postojanja B tima je prilka da se pokuša umanjiti šteta koju izazivaju tako česte oscijlacije u rezultatima, upravo iz onoga što sam prethodno naveo. Vjerovatno se Mirvić nada da bi mogao krenuti putem Mamića, pa da omladinska škola za recimo 5-10 godina postane možda većinski nosilac značajnijeg priliva novca iz tranfera igrača, Ali, recimo i da je sve to tako, postavlja se pitanje šta će onda nama ta škola ako ćemo najbolje mlade talentirane igrače prodavati prvom prilikom, bez da oni imaju šanse da prvo steknu veće iskustvo kroz A tim.internazionale wrote: ↑04/08/2025 12:37To je jedini ispravan način. Mohikanac je cirkusant, čuj Stojnić.SmokingMan wrote: ↑04/08/2025 11:24 Internacionale je generalno u pravu. Bilo bi dobro da država uopšte ima volje i vizije da krene u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, FKS bi puno isplativije bilo da zakupi isti sa prostorom za klupski Fan shop.
Ovo parcijalno ulaganje u AFH je bacanje para i zamazivanje oĉiju. Ali eto procjena vlasti je da se njima više isplati ulaganje u privatne stadione nego u državnu imovinu. To su radili zeleni žohari a trojka nastavila. Sve da kupuju glasove.
Napravi projekat, nek ispadne da košta lupam 50 miliona pa ćemo vidjeti ima li "budala" da ulože. Tako su se rugali i momcima koji su tražili investitora za klub
-
internazionale
#16909 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Kakva konfuzija jbt.Logovan wrote: ↑04/08/2025 13:10Pa lagano je reći "štetno je", hajde nađi drugo rješenje koje nije štetno. Od tog "štetno je" prošle su tri, četiri godine.ljubijankic wrote: ↑04/08/2025 13:01 Naravno da je stetno. Renovirati Kosevo, planirati krov i slicno moze samo budala. Nas jedini plan moze biti Butmir i gradnja nekog manjeg stadiona koji ce imati dodatne sadrzaje da ga ucine rentabilnim.
Kakve veze ima Mirvić ili neki drugi lovator sa državnom imovinom na kojoj nema pravo nikakve dodatne izgradnje. Da obnavlja tribine nako, mi ćemo mu aplaudirati?
-
internazionale
#16910 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Sve 5, sve si u pravu.SmokingMan wrote: ↑04/08/2025 13:13Fudbal je danas takve prirode da sebi moraš opravdati povrat na uloženo, i nema tu puno ličnih emocija niti prema klubu niti prema navijačima, na to se ljudi moraju navići. Moraš imati jasnu viziju da će tvoj projekat sigurno uspjeti ili ne, Mirvić je trenutno shvatio svoj domet, to da bi eventualno najbolje mogao profitirati od dovođenja potencijalno isplativih budućih investicija iz drugih liga, čija bi cijena od uložene prije prodaje mogla narasti na recimo + 70%, da bi neku pristojnu razliku moguao staviti u svoj džep,a klubu neki ostatak. TIme je i ova praksa sve češćeg dovođenje stranih igrača prisutna u klubu i ona iskreno remeti hemiju tima koju je nemoguće za tako kratko vrijeme izbalansirati. Evo recimo svrha postojanja B tima je prilka da se pokuša umanjiti šteta koju izazivaju tako česte oscijlacije u rezultatima, upravo iz onoga što sam prethodno naveo. Vjerovatno se Mirvić nada da bi mogao krenuti putem Mamića, pa da omladinska škola za recimo 5-10 godina postane možda većinski nosilac značajnijeg priliva novca iz tranfera igrača, Ali, recimo i da je sve to tako, postavlja se pitanje šta će onda nama ta škola ako ćemo najbolje mlade talentirane igrače prodavati prvom prilikom, bez da oni imaju šanse da prvo steknu veće iskustvo kroz A tim.internazionale wrote: ↑04/08/2025 12:37To je jedini ispravan način. Mohikanac je cirkusant, čuj Stojnić.SmokingMan wrote: ↑04/08/2025 11:24 Internacionale je generalno u pravu. Bilo bi dobro da država uopšte ima volje i vizije da krene u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, FKS bi puno isplativije bilo da zakupi isti sa prostorom za klupski Fan shop.
Samo nam reci koja je alternativa i ja kao navijač "glasam" s obje ruke.
Najbolja opcija je ukrasti od države milione, da nam država prepiše i pravi stadion a mi ćemo se boriti protiv režima
-
ljubijankic
#16911 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Pa nije tako jednostavno naci rješenje, valja stadio odrzavati. Doslovno tim ljudi treba koji bi analizirali lokacije i potencijalne dodatne sadrzaje kako bi se naslo idealno rješenje, a ne samo puci poslovne prostore kao na Grbavici pa da prazni budu vecinu vremena. Ocito je da sa nase strane nema interesa da se radi vlastiti stadion, a vlast nema interes da radi nesto po pitanju Koseva, sto je i logicno.Logovan wrote: ↑04/08/2025 13:10Pa lagano je reći "štetno je", hajde nađi drugo rješenje koje nije štetno. Od tog "štetno je" prošle su tri, četiri godine.ljubijankic wrote: ↑04/08/2025 13:01 Naravno da je stetno. Renovirati Kosevo, planirati krov i slicno moze samo budala. Nas jedini plan moze biti Butmir i gradnja nekog manjeg stadiona koji ce imati dodatne sadrzaje da ga ucine rentabilnim.
- Logovan
#16912 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Znam ja šta ti želiš da kažeš, ali vidi gdje živimo. Ovdje ti moraš ići na pragove i kucati na vrata da bi se pare uložile. Neće oni, ti ustani i pokreni se. Ako budemo njih čekali, Boga mi načekat ćemo se pravo, a možda nikad nećemo dočekati.internazionale wrote: ↑04/08/2025 13:09 Super, da se zna. Ne pravi se stadion samo za FK Sarajevo legendo, kao ostali stadioni u koje se ulažu pare iz budžeta. Jbg vama treba crtati.
Ili neka kažu iz vlasti mi evo napravili prijedlog, osiguraćemo sve papire ali nemamo para za dalje. I tako se operu
Ovako bace pare u ruševinu bez ikakvog plana. I sutra će Magoda reći šta hoćete, uložili smo i u Koševo xy para.
Kad kažem "hajde nađi drugo rješenje koje nije štetno" ne mislim samo na Koševo, već i na izgradnju stadiona na drugoj lokaciji.internazionale wrote: ↑04/08/2025 13:14 Kakva konfuzija jbt.
Kakve veze ima Mirvić ili neki drugi lovator sa državnom imovinom na kojoj nema pravo nikakve dodatne izgradnje. Da obnavlja tribine nako, mi ćemo mu aplaudirati?
- SmokingMan
#16913 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Treba se pomiriti sa zaključkom kako u BIH svako njeguje vlastite interese, druga stvar, nikada se ne mješaj u posao drugih. Treća stvar, država je tu samo da prikuplja PDV, a stadion? Biće....Akobogda....internazionale wrote: ↑04/08/2025 13:17Sve 5, sve si u pravu.SmokingMan wrote: ↑04/08/2025 13:13Fudbal je danas takve prirode da sebi moraš opravdati povrat na uloženo, i nema tu puno ličnih emocija niti prema klubu niti prema navijačima, na to se ljudi moraju navići. Moraš imati jasnu viziju da će tvoj projekat sigurno uspjeti ili ne, Mirvić je trenutno shvatio svoj domet, to da bi eventualno najbolje mogao profitirati od dovođenja potencijalno isplativih budućih investicija iz drugih liga, čija bi cijena od uložene prije prodaje mogla narasti na recimo + 70%, da bi neku pristojnu razliku moguao staviti u svoj džep,a klubu neki ostatak. TIme je i ova praksa sve češćeg dovođenje stranih igrača prisutna u klubu i ona iskreno remeti hemiju tima koju je nemoguće za tako kratko vrijeme izbalansirati. Evo recimo svrha postojanja B tima je prilka da se pokuša umanjiti šteta koju izazivaju tako česte oscijlacije u rezultatima, upravo iz onoga što sam prethodno naveo. Vjerovatno se Mirvić nada da bi mogao krenuti putem Mamića, pa da omladinska škola za recimo 5-10 godina postane možda većinski nosilac značajnijeg priliva novca iz tranfera igrača, Ali, recimo i da je sve to tako, postavlja se pitanje šta će onda nama ta škola ako ćemo najbolje mlade talentirane igrače prodavati prvom prilikom, bez da oni imaju šanse da prvo steknu veće iskustvo kroz A tim.internazionale wrote: ↑04/08/2025 12:37
To je jedini ispravan način. Mohikanac je cirkusant, čuj Stojnić.
Samo nam reci koja je alternativa i ja kao navijač "glasam" s obje ruke.
Najbolja opcija je ukrasti od države milione, da nam država prepiše i pravi stadion a mi ćemo se boriti protiv režima![]()
-
internazionale
#16914 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Pa evo ponoviću po ko zna koji put, vlast i zeleni žohari i trojka ulažu u privatne stadione. Kako to?Logovan wrote: ↑04/08/2025 13:27Znam ja šta ti želiš da kažeš, ali vidi gdje živimo. Ovdje ti moraš ići na pragove i kucati na vrata da bi se pare uložile. Neće oni, ti ustani i pokreni se. Ako budemo njih čekali, Boga mi načekat ćemo se pravo, a možda nikad nećemo dočekati.internazionale wrote: ↑04/08/2025 13:09 Super, da se zna. Ne pravi se stadion samo za FK Sarajevo legendo, kao ostali stadioni u koje se ulažu pare iz budžeta. Jbg vama treba crtati.
Kakve ba Mirvić ima veze sa državnim stadionomKad kažem "hajde nađi drugo rješenje koje nije štetno" ne mislim samo na Koševo, već i na izgradnju stadiona na drugoj lokaciji.internazionale wrote: ↑04/08/2025 13:14 Kakva konfuzija jbt.
Drugo pitanje je kakav je interes Mirvića ili nekog drugog investitora da pravi stadion?
Eto 2 pitanja ako ima neko stručan da mi pojasni
-
last mohicans
#16915 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Paša, malo si ti bezobrazan sad. Cirkusant te napravio takvog, jesi čuo. Sto me ne kvotaš, pizdo, nego ovako pišeš? Ko si to, by the way, uopće, ja se tebe kao redovnog navijača i ne sjećam na našim temama. Čuj drzava da napravi stadion, bi da je Tito jos ziv. Nudio se Vico svima, ako mu je vjerovati, pa ode u Zenicu. Nista nisi odgovorio na prepuštanje stadiona na upravljanje klubu u vrijeme Ajnadzića.internazionale wrote: ↑04/08/2025 12:37To je jedini ispravan način. Mohikanac je cirkusant, čuj Stojnić.SmokingMan wrote: ↑04/08/2025 11:24 Internacionale je generalno u pravu. Bilo bi dobro da država uopšte ima volje i vizije da krene u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, FKS bi puno isplativije bilo da zakupi isti sa prostorom za klupski Fan shop.
-
last mohicans
#16916 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Prvo, nemoj koristiti netačne tvrdnje. To nije nikakav drzavni stadion, to ne postoji. Stadion je u vlasnistvu općine Centar kao gradske strukture. Pametovao bi o vlasnitvu, a ne znas na kome je registriran stadioninternazionale wrote: ↑04/08/2025 13:09Super, da se zna. Ne pravi se stadion samo za FK Sarajevo legendo, kao ostali stadioni u koje se ulažu pare iz budžeta. Jbg vama treba crtati.Logovan wrote: ↑04/08/2025 12:59 Obzirom da ti niko neće doći (ni Opština Centar, niti bilo ko drugi) na prag i pokucati na vrata da ti kaže "evo mi smo odlučili da uskoro krenemo sa izgradnjom/rekonstrukcijom stadiona pa eto da znate da nećete jedno vrijeme moći igrati na Koševu", onda moraš ti ići na prag i pokucati na vrata da se pokrene nešto. Preuzeli stadion prije koju godinu i umjesto da se nastavi po tome, ona glupača reče "ovo je štetno za klub" i raskide ugovor. Eto ako je štetno, daj onda nađi nešto što nije štetno.![]()
-
molotovljev
#16917 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Mađarska vlada izgradi Opus arenu u Osijeku, a mi se kao pitamo
kakav je interes Mirvića da uloži u Koševo tek toliko kako bi
na istom mogli igrati grupnu fazu.
Po svemu viđenom do sada pretpostavljam da on i nema ambicije
za nešto više, pa zašto bi onda i ulagao.
To što Klubu iz godine u godinu pada rejting, ni to nije važno...
Nadam se samo da su naši ugledni navijači - lobisti, svjesni
situacije da je FK Sarajevo neophodno osvježenje. Sretno!
kakav je interes Mirvića da uloži u Koševo tek toliko kako bi
na istom mogli igrati grupnu fazu.
Po svemu viđenom do sada pretpostavljam da on i nema ambicije
za nešto više, pa zašto bi onda i ulagao.
To što Klubu iz godine u godinu pada rejting, ni to nije važno...
Nadam se samo da su naši ugledni navijači - lobisti, svjesni
situacije da je FK Sarajevo neophodno osvježenje. Sretno!
- Logovan
#16918 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Ne interesuju me drugi stadioni, čemu zamaranje sa njima? Kad već pitaš možda se odgovor krije u onome "klubovi skakali po glavama ne bi li se uložila koja marka".internazionale wrote: ↑04/08/2025 13:36 Pa evo ponoviću po ko zna koji put, vlast i zeleni žohari i trojka ulažu u privatne stadione. Kako to?
Drugo pitanje je kakav je interes Mirvića ili nekog drugog investitora da pravi stadion?
Odgovor na drugo pitanje - zarada.
-
internazionale
#16919 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Cokiš ga stojnićulast mohicans wrote: ↑04/08/2025 15:26Paša, malo si ti bezobrazan sad. Cirkusant te napravio takvog, jesi čuo. Sto me ne kvotaš, pizdo, nego ovako pišeš? Ko si to, by the way, uopće, ja se tebe kao redovnog navijača i ne sjećam na našim temama. Čuj drzava da napravi stadion, bi da je Tito jos ziv. Nudio se Vico svima, ako mu je vjerovati, pa ode u Zenicu. Nista nisi odgovorio na prepuštanje stadiona na upravljanje klubu u vrijeme Ajnadzića.internazionale wrote: ↑04/08/2025 12:37To je jedini ispravan način. Mohikanac je cirkusant, čuj Stojnić.SmokingMan wrote: ↑04/08/2025 11:24 Internacionale je generalno u pravu. Bilo bi dobro da država uopšte ima volje i vizije da krene u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, FKS bi puno isplativije bilo da zakupi isti sa prostorom za klupski Fan shop.
-
internazionale
#16920 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Čega je gradska struktura diolast mohicans wrote: ↑04/08/2025 15:44Prvo, nemoj koristiti netačne tvrdnje. To nije nikakav drzavni stadion, to ne postoji. Stadion je u vlasnistvu općine Centar kao gradske strukture. Pametovao bi o vlasnitvu, a ne znas na kome je registriran stadioninternazionale wrote: ↑04/08/2025 13:09Super, da se zna. Ne pravi se stadion samo za FK Sarajevo legendo, kao ostali stadioni u koje se ulažu pare iz budžeta. Jbg vama treba crtati.Logovan wrote: ↑04/08/2025 12:59 Obzirom da ti niko neće doći (ni Opština Centar, niti bilo ko drugi) na prag i pokucati na vrata da ti kaže "evo mi smo odlučili da uskoro krenemo sa izgradnjom/rekonstrukcijom stadiona pa eto da znate da nećete jedno vrijeme moći igrati na Koševu", onda moraš ti ići na prag i pokucati na vrata da se pokrene nešto. Preuzeli stadion prije koju godinu i umjesto da se nastavi po tome, ona glupača reče "ovo je štetno za klub" i raskide ugovor. Eto ako je štetno, daj onda nađi nešto što nije štetno.![]()
-
last mohicans
#16921 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Razlikuju se nivoi vlasti, papak nepismeni. Od opcinske, federalne pa tek drzavne. Ti sve nivoe preskočio.internazionale wrote: ↑04/08/2025 18:46Čega je gradska struktura diolast mohicans wrote: ↑04/08/2025 15:44Prvo, nemoj koristiti netačne tvrdnje. To nije nikakav drzavni stadion, to ne postoji. Stadion je u vlasnistvu općine Centar kao gradske strukture. Pametovao bi o vlasnitvu, a ne znas na kome je registriran stadioninternazionale wrote: ↑04/08/2025 13:09
Super, da se zna. Ne pravi se stadion samo za FK Sarajevo legendo, kao ostali stadioni u koje se ulažu pare iz budžeta. Jbg vama treba crtati.
Kakve ba Mirvić ima veze sa državnim stadionom![]()
Stadion nije drzavna imovina, edukuj se, uđi u katastar, ako znaš. Truniš jedne te isto i pokusavas ispasti pametan. Nemoj me kvotati,da popijem ban, u pp sam ti odgovorio primjereno.
-
internazionale
#16922 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Da sumiramo, dakle po tebi i po Stojniću mohikancu kriv je Ismir Mirvić jer nam nije napravio stadion i nije zakitio opštinare u Centru.Logovan wrote: ↑04/08/2025 17:01Ne interesuju me drugi stadioni, čemu zamaranje sa njima? Kad već pitaš možda se odgovor krije u onome "klubovi skakali po glavama ne bi li se uložila koja marka".internazionale wrote: ↑04/08/2025 13:36 Pa evo ponoviću po ko zna koji put, vlast i zeleni žohari i trojka ulažu u privatne stadione. Kako to?
Odgovor na drugo pitanje - zarada.Kakav je interes Mirvića da uopšte ulaže u fudbalski klub iz BiH? Ako već ulaže, zar ne bi trebao gledati da unaprijedi infrastrukturu?
Ludilo mozga
- GandalfSivi
#16923 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Nisu mogli nista naci pa se preseravaju sto je bilo raje po stepenicama.
https://tvarenasport.ba/wwin-liga-bih/u ... Z6OaEKn0iA
-
molotovljev
#16924 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Ruku na srce u pravu je uefa, to se ne tolerise u evropskim utakmicama. Malo mi je cudno bilo da se to nije primjetilo prije pocetka utakmice i da spiker nije upozorio da su stepenice popunjene...GandalfSivi wrote: ↑22/08/2025 21:27 Nisu mogli nista naci pa se preseravaju sto je bilo raje po stepenicama.
- Logovan
#16925 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Pa uvijek se za ovo plaćala kazna, ništa novo.GandalfSivi wrote: ↑22/08/2025 21:27 Nisu mogli nista naci pa se preseravaju sto je bilo raje po stepenicama.
Ja koliko znam svaki put se ljudi upozore, klub objavama prije utakmice i spiker upozoravaju. Džaba govoriti.molotovljev wrote: ↑22/08/2025 22:30 Ruku na srce u pravu je uefa, to se ne tolerise u evropskim utakmicama. Malo mi je cudno bilo da se to nije primjetilo prije pocetka utakmice i da spiker nije upozorio da su stepenice popunjene...