Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
muha_sa

#16901 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
muha_sa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Ne bih o Nobilu, možda je stručan ali čovjek koji prebije ženu je za mene gnjida.

Možeš ti imati o Praljku mišljenje kakvo hoćeš (subjektivno) ali činjenice su da je on daleko školovaniji i
pismeniji vojnik od ijednog u BiH, ovim ne poričem presudu samo potvrđujem da smo na različitim valnim dužinama,
završio neku vojnu akademiju il opcenito pismeniji :?
Pa općenito nije on bio predodređen za vojnika očito.
Praljak je u svojoj biografiji na Sveučilištu u Zagrebu diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu,
na Filozofskom fakultetu filozofiju i sociologiju te režiju na Akademiji za kazalište i film.
poštujem :-D

kakve mu fajde kad je završio kao presudjeni ratni zlocinac i samoubica--za vijeke vjekova obilježio i sebe i svoje potomke :-)
Lincoln-Burrows

#16902 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote: .
Evo jedno pitanje nevezano eksplicite za temu, možemo dopustiti sebi mali luksuz ipak smo starosjedioci.

Imaš direktora firme koji prima 3000KM mjesečno i bezbrižno teče radni dan i kapa lova,
na drugoj strani radnik šljaker plaća 500KM a poslovođa ga nadzire kao da je rob "crnac".
Tko će po tebi prije izvršiti samoubojsvo?
muha_sa

#16903 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
Evo jedno pitanje nevezano eksplicite za temu, možemo dopustiti sebi mali luksuz ipak smo starosjedioci.

Imaš direktora firme koji prima 3000KM mjesečno i bezbrižno teče radni dan i kapa lova,
na drugoj strani radnik šljaker plaća 500KM a poslovođa ga nadzire kao da je rob "crnac".
samo ce kukavica izvršit samoubistvo--kukavica koja nema muda da se bori sa problemom a nema nerješivog problema

ne moraš se složit--ovo je samo moje mišljenje
Lincoln-Burrows

#16904 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

muha_sa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

samo ce kukavica izvršit samoubistvo--kukavica koja nema muda da se bori sa problemom a nema nerješivog problema

Cijenim svačije mišljenje ali nisi odgovorio na konkretno moje pitanje,
jer upravo i baš možda postoje neke "nerješive" situacije.
BHCluster

#16905 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:

Vezano za temu imas 6 osudjeni ratni zlocinac i samo jedan pocini samoubistvo; tko je ispravno postupio i zasto?
Lincoln-Burrows

#16906 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Vezano za temu imas 6 osudjeni ratni zlocinac i samo jedan pocini samoubistvo; tko je ispravno postupio i zasto?
Tipično za tebe, postaviš pitanje umjesto da odgovoriš.
Mislim da su ljudi 13 godina na robiji i nisu svi na isti način dočekali i podnijeli svo to vrijeme.
Mirza007

#16907 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Lincoln-Burrows wrote: Ne bih o Nobilu, možda je stručan ali čovjek koji prebije ženu je za mene gnjida.
Možeš ti imati o Praljku mišljenje kakvo hoćeš (subjektivno) ali činjenice su da je on daleko školovaniji i
pismeniji vojnik od ijednog u BiH, ovim ne poričem presudu samo potvrđujem da smo na različitim valnim dužinama,
A sta je sa onima koji ne da prebiju nego ubiju zene (i djecu)?
Nije se Praljku sudilo zato sto je skolovan nego po onome sto je bilo u optuznici.
muha_sa

#16908 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
muha_sa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Cijenim svačije mišljenje ali nisi odgovorio na konkretno moje pitanje,
jer upravo i baš možda postoje neke "nerješive" situacije.
ne mogu da vjerujem da odrastao covjek takvo pitanje postavlja :lol: :lol:
sad cu bacit grah il gledat u fildžan da vidim ko ce izvršit samoubistvo :-) :-) neozbiljan si :-)
Fudo387

#16909 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Ne bih o Nobilu, možda je stručan ali čovjek koji prebije ženu je za mene gnjida.

Pa ja, ne bi on o Nobilu, on je ipak tuako zenu,
Al mu je zato praljak pismen, skolovan...
Tacno bih mu zvao duplu turu.
kakabanja213

#16910 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kakabanja213 »

Kazu da je Herman Gering imao IQ 138. Također čisti primjer inteligencije.
Škobo Habu

#16911 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

nadInsan wrote:Ono što mene iznenađuje je da SVE velike stranke u Hrvatskoj djeluju u skladu Tuđmanovog svjetonazora? SDP (ljevica???) žustro brani presuđene zločince i fašiste? Nejasno mi je kako su tako zastranili.

Šef Kluba SDP-a Arsen Bauk kazao je kako je izjava o presudi pročitana danas u Saboru dijelu Kluba SDP-a neprihvatljiva jer se ne slažu s tezom o udruženom zločinačkom pothvatu.

- Što se tiče izjave predsjednika Sabora, ona nije usuglašena od strane svih klubova i dijelu kluba je neprihvatljiv dio izjave. Što se tiče minute šutnje, nismo se željeli dovesti u situaciju da sudjelujemo u odavanju počasti pravomoćno osuđenom ratnom zločincu u najvećem zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske, a i ne želimo biti alibi i naknadno opravdavati promašenu politiku HDZ-a u BiH devedseetih godina - rekao je Bauk.
:roll:

tps://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ne-uma ... u/6798333/
Lincoln-Burrows

#16912 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Mirza007 wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ne bih o Nobilu, možda je stručan ali čovjek koji prebije ženu je za mene gnjida.
A sta je sa onima koji ne da prebiju nego ubiju zene (i djecu)?
Nije se Praljku sudilo zato sto je skolovan nego po onome sto je bilo u optuznici.
Pročitao sam optužnicu i Praljku se sudilo između ostalog za 7 ubijenih civila u G.Vakufu(Uskoplju) i
2 civila u Prozoru naravno ne osobno. Ne mogu da uđem u psihu ljudi a naravno ni ti ali prema pisanjima
po webu dao bih naslutiti da Praljak nije mogao podnijeti osobno optužbu da je kriv za ubojstva.

p.s.
znam ja zbog čega je tko suđen, ne moraš ti usmjeravati moje pisanje.
muha_sa

#16913 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:
muha_sa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Pa ja, ne bi on o Nobilu, on je ipak tuako zenu,
Al mu je zato praljak pismen, skolovan...
Tacno bih mu zvao duplu turu.
a ovi pravomocno presudjeni zlocinci nevinašca--ni mrava zgazili ne bi
Hajvan

#16914 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hajvan »

Sve same logicke greske. :lol:
muha_sa

#16915 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Mesic je za sve kriv
Fudo387

#16916 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:Mesic je za sve kriv
...i Hag. Nije nas pomirio.
Umjesto da su tamo zlikovcima organizovali turnir u ringe ringe raja, oni ih osudjuju i u zatvore salju.
Supci jedni, zametnuli nam rat pa nam se sad ne daju pomiriti.
Škobo Habu

#16917 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Lincoln-Burrows wrote:
Pročitao sam optužnicu i Praljku se sudilo između ostalog za 7 ubijenih civila u G.Vakufu(Uskoplju) i
2 civila u Prozoru naravno ne osobno. Ne mogu da uđem u psihu ljudi a naravno ni ti ali prema pisanjima
po webu dao bih naslutiti da Praljak nije mogao podnijeti osobno optužbu da je kriv za ubojstva.

p.s.
znam ja zbog čega je tko suđen, ne moraš ti usmjeravati moje pisanje.
Praljak je lično zapovjedao napadom na G.Vakuf i Prozor, bio je glavnokomandujući u doba najvećeg razaranja istočne strane Mostara.

Njemu je suđeno po zapovjednoj odgovornosti, kao oficiru koji je dopuštao i naređivao upotrebu prekomjerne sile nad civilnim stanovništvom.
Dovoljno je vidjeti spisak lica bošnjačke nacionalnosti za kojima se još uvijek traga u Prozoru, dok herceg-bosanski ekstremiti, tipa Karamtića, lupaju gluposti o nepostojanju masovni grobnica na teritoriji tzv. HZ HB.

Druga bitna stvar, iz odnosa hrvatski političara spram Praljka, poglavito u BiH, jedna stvar je kristalno jasna - Mostar će i dalje da bude "grad slučaj".
Takozvani "europejci", koji se busaju u prsa od tuge za Praljkom, koji je osobno naređivao uništavanje Mostara, danas žele da u tom gradu budu neki faktor koji će stvarati uslove za normalno funkcionisanje tog grada.
Bošnjaci sa istočne strane bi trebali prihvatiti nekakve HDZ-ove mitološke predstave o Praljku, kao poštenjačini i uzornom vojniku, dok sa druge strane svi Bošnjaci koji su učestovali u odbrani od HV i HVO ispadaju zlikovci.
Lincoln-Burrows

#16918 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Fudo387 wrote:
Umjesto da su tamo zlikovcima organizovali turnir u ringe ringe raja, oni ih osudjuju i u zatvore salju.
Lako je za dijasporu, treba misliti na domaću raju.
Zvijezdica91

#16919 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Zvijezdica91 »

On 23 October 1993, the head of the HVO Main Staff, Slobodan Praljak, ordered Ivica Rajić and others to "sort out the situation in Vareš showing no mercy towards anyone. Find people who are up to both the times and the tasks."

//

Nakon cega je slijedio Stupni Do
Fudo387

#16920 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Lincoln-Burrows wrote:
Fudo387 wrote:
Pa ja, trebalo ti je djeneralu dodijeliti zlatnu palmu a ne robiju, da se ti ne ljutis, zbog buducnosti i mira u kuci.
Sad tako ophrvan emocijama, mozes, gluho i coravo bilo, opet pobudaliti i poceti kakav belaj.
muha_sa

#16921 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
Fudo387 wrote:
pravo sam se zabrino
Artest

#16922 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Artest »

Evo vam malo aktivnih tema kod europejaca s "umjerenog" indexa, gdje inace zalazi i buljuk četnika i gura svoju priču.

http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... ebrenici/1

http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... vatskoj-/1

http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... -praljka/1

Vjerovatno je bilo jos ovakvih tema, ovo je samo u aktivnim.
Lincoln-Burrows

#16923 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Fudo387 wrote:
Pa ja, trebalo ti je djeneralu dodijeliti zlatnu palmu a ne robiju, da se ti ne ljutis, zbog buducnosti i mira u kuci.
Sad tako ophrvan emocijama, mozes, gluho i coravo bilo, opet pobudaliti i poceti kakav belaj.
Bojim se da nisam taj koji će početi belaj a nadam se ni moji susjedi,
strah me najviše ove minhenske i stockholmske bojne.
Artest

#16924 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Artest »

Treba im se izvinit sto smo prezivili, da bi bili prihvatljivi kao portir šemso.
and

#16925 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

Lincoln-Burrows wrote:
Fudo387 wrote:
Bas tako. Valja krenuti naprijed i graditi državu s onima koji pale svijeće ratnim zločincima i podržavaju ih :?
Post Reply