Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
weredsf

#16901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Radeljas vs Kojovic...ratne teme
VjecitiStudent

#16902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Potom je riječ tražio Kojović koji je odgovorio Konakoviću da ne bi trebao moralisati drugima.

- Pa u parlamentarnoj većini sjedi zastupnik protiv kojeg su podnijete krivične prijave, kazao je Kojović.

Odbrana Sarajeva

Prozvanim se našao Esed Radeljaš, zastupnik BOSS-a, koji je kazao Kojoviću da on nema pravo da ga proziva.

- Dok sam ja branio ovaj grad i državu, Kojović i njemu slični su pucali po ovom istom gradu, naglasio je Radeljaš.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -kriminalu
Nije krivična prijava, već pravomoćna presuda

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/esed-ra ... nu-zatvora
VjecitiStudent

#16903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote: VjecitiStudent,

Mislim da bi ste u americkim sudnicama bili dosta dobri u unakrsnom ispitivanju, gdje je cilj ograniciti odgovor na da ili ne, a u samom pitanju iznjeti stav, puno puta netacan, i postaviti stvari onako kako vama odgovaraju. Dakle, ne znam o kakvom zlocinackom poduhvatu govorite. Ovdje se ocigledno radi o prostoru kojim raspolaze opcina, i koji ce se dati nekome u zakup, a nakon sto je, kao i svi drugi prostori, prosao komisiju i potom vijece.

Takodjer, ne znam iz kojeg razloga ovo vezete za zaposljavanje o kojem sam govorio, ali ste slobodni dati konkretne informacije ili optuzbe ukoliko ih imate.

Na kraju, vasa teorija o izgradnji novih obdanista se zasniva na pretpostavci da neko moze finansirati takva obdanista, sto na moju veiku zalost nije tacno. Postoji vec sada ozbiljnih problema sa finansiranjem postojecih obdanista, skola, cak i produzenog boravka koji roditelji uredno placaju, a potom novac ide prema ministarstvu koji taj novac ne uplacuje nazad skolama koje organizuju taj isti produzeni boravak. Ja bih licno volio jos mnogo otvorenih obdanista po povoljnoj cijeni, i mislim da je to cak moguce napraviti ozbiljnim budzetskim izmjenama, ali je trenutno stanje...

Pozdrav svima
Ovdje je očigledno samo to da vi, kada se jednom u vlasti nađete, vlastite političke pameti više i nemate, i da u ovom slučaju, svjesno ili ne, jeste postali dio zajedničkog zločinačkog poduhvata, u kojem je državno obdanište postalo privatno, uz mizernu nadoknadu društvu. I da ste onda spremni, ko "argument" da poturite samo ono što su vam partneri u vlasti servirali.
To što tekuća kantonalna vlast ne radi svoj posao kako treba, pa za neke stvari trenutno ko novca nema, kakav je to izgovor?
Da li to znači da npr. treba ukinuti gradski prevoz ili vodovod i dati ga potpuno u privatne ruke, 'jer novca nema, ne uplaćuje se nazad'....

Zar nemate neku vlastitu političku viziju, principe, bilo šta što bi upravljalo vašom politikom, osim onoga što vam servira korumpirana općinska administracija?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Svetlana Cenić izradila ekonomsku politiku za Našu

Prioritet predstojeće izborne kampanje za Našu stranku bit će ekonomski oporavak BiH i pomoć poduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, javlja Fena.

Neke od predloženih politika su: politike fiskalnih održivosti, konkurentnosti i razvoja, implemetacija integrirane industrijske politike, reforme PIO-a i sektora osiguranja, kao i politika za smanjenje nezaposlenosti mladih, navode iz Naše stranke i LDS-a koji zajednički realiziraju te prezentacije.

Prezentaciji u Sarajevu su prisustvovali Erol Mujanović, doc. dr. Sabina Silajdžić koja je predstavila osam ekonomskih politika za ekonomski oporavak BiH, a predstavljene su i politike koje je za Našu stranku izradila dr. Svetlana Cenić.

U saopćenju se navodi da za razliku od drugih političkih stranaka koje se u izbornu kampanju "spremaju ući s pričom o podjelama, nacionalizmu, i lažnom patriotizmu", Naša stranka će biti fokusirana na ekonomske politike.

Nakon jučerašnje prezentacije organizirane u Sarajevu za građane i nevladine organizacije na kojoj su predstavljeni prijedlozi ekonomskih politika koje su izradili nezavisni ekonomski eksperti, prezentacije će biti održane 4. decembra u Zenici, te 9. decembra u Tuzli. Ekonomska analitičarka dr. Svetlana Cenić će prisustvovati tim prezentacijama na kojima će građani biti informirani o ekonomskim politikama koje će predložiti Naša stranka.

Radiosarajevo.ba
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Prioritet predstojeće izborne kampanje za Našu stranku bit će ekonomski oporavak BiH i pomoć poduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, javlja Fena.
Hvala Bogu da se netko sjetio u ovoj zemlji. Mislim netko od političara, mada mislim da je ovo vezano uz Eurosmeld, ali kako god, pohvalno :thumbup:
StupskaBitanga

#16906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

što im se Dif ne privali?
Hemera

#16907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Hemera »

zanima me da li je moguće saznati,na koga onkretno je mislio gdin.Kojović kad je rekao na onoj sjednici gdje je bila tačka o javnom prevozu,koga je ministar bubica uposlio u svom ministarstvo svoju familiju ili od nekog drugog?
da li se to odnosi na one ugovore o djelu gdje mjesecno izdvaja oko 30.000KM ili je nesto drugo u pitanju
Pedja Kojovic

#16908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

hemera

Mislio sam na ministra Hecu koji je zaposlio sina Harisa u ministarstvu saobracaja.

p.k.
Hemera

#16909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Hemera »

hvala ti na pojašnjenju i odgovoru
moguce da nisam dobro razumjela :)
weredsf

#16910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Pedja Kojovic wrote:hemera

Mislio sam na ministra Hecu koji je zaposlio sina Harisa u ministarstvu saobracaja.

p.k.
Mozes uzeti primjer Radeljasa koji je zaposlio svoju kcerku u zavod zdravstvenog osiguranja KS
VjecitiStudent

#16911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:hemera

p.k.
Po saznanju da se to desilo jesi li podnio prijavu nadležnim organima?
Albin Zuhric

#16912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Ako na forumu ima gradjana iz Tuzle, u ponedjeljak, 9.12., u 17.30 sati u Hotelu Tuzla, cemo predstaviti prijedloge ekonomskih mjera koje su za NS izradili eksperti. Dr. Svetlana Cenic ce govoriti na tribinama.

Zdravo.
rajvosa1

#16913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Postovani Pedja,

duboko sam razocaran stavom NS povodom usvajanja izmjena zakona o psima. Ne mogu da vjerujem da su vam vaznije lutalice od izujedanje djece, zena, staraca, od djeteta koje je ostalo trajan invalid...

Molim Vas za pojasnjenje. Da li podrzavate situaciju u kojoj su psi vazniji od ljudi.

hvala
Pedja Kojovic

#16914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

rajvosa1

Sasvim se sigurno da ovdje radi o jednoj moralnoj dilemi.
S jedne strane, prisustvo tolikog broja pasa lutalica je postalo nepodnosljivo ne samo u smislu komfora i estetike nego, sto je naravno, najvaznije, u pogledu bezbjednosti. I sam sam dozivio napade ali me vijesti o napadima na djecu i invalide daleko vise uznemiruju. (Ono sto se dogodilo Faruku Sabanovicu, koji je vezan za invalidska kolica, je uzasno).
S druge strane, stoje argumenti eticke, pa ako hocete i svjetonazorske prirode koji se ticu prava na zivot i prava na oduzimanje zivota zivim bicima.

Kada bi pitanje zaista glasilo onako kako je predstavljeno javnosti ; ili mi ili psi lutalice - u egzistencijalnom smislu, odgovor bi naravno bio, ljudi. Medjutim, ukoliko je moguce izbjeci rjesenje koje ce jednoj vrsti zivih bica dati pravo da poubija drugu, ja sam za to da se to rjesenje, bez obzira, na finansijki teret, primjeni.Ubijati zivotinje, po meni, dozvoljeno je samo ukoliko predstavljaju hranu ili opasnost.
Naravno, stoji argument da su psi lutalice u ovolikom broju opasnost, ali…upravo mi, ljudi, smo, iz vrlo sebicnih, pa ako hocete kriminalnih razloga, doveli do toga da ih ima toliko.
(Nekoliko sam puta na ovom forumu pisao kako je gradonaclenik Behmen 2008. odlucio 500 000 km namjenjenih za sterilizaciju potrositi na druge stvari - od kojih niti jedna nije popravila zivot gradjana Sarajeva a samo je povecala broj drzavnih sluzbenika).

Sasvim je sigurno da postoje rjesenja za ovaj problem koja se ne baziraju na masovnom ubijanju pasa lutalica.
Tacno je da ta rjesenja kostaju - kostaju onoliko koliko smo trebali trositi na rjesenje tog problema u proteklih 15 godina.
Tacno je da u EU zemljama vaze slicni zakoni kao sto je ovaj koji je donesen, ali je isto tako tacno da tamo ne postoji ovoliki broj pasa lutalica i da se ta krajnja mjera, ubijanje pasa, osim u slucajevima agresivnosti ili bolesti, ne primjenjuje.
(Slicno kao smrtna kazna u SFRJ).

Za mene licno, rjesenje ovog problema na nacin koji predlaze usvojeni zakon oznacio bi napustanje jednog principa humanosti, principa, koji je, manje vise, odrzao u zivotu ovaj grad i zemlju, u vremenu najvecih iskusenja i odricanje od principa neprikosnovenosti zivota i ljudskosti.

Iz polemika koje se ovim povodom vode ovih dana u medijima jasno je da obje strane raspolazu validnim argumentima i da je odluka o ovoj moralnoj dilemi sasvim prirodno eticke prirode. Mi smo, cjeneci argumenti pro et contra, dosli do stava da je za nas metod koji zakon predlaze moralno neprihvatljiv. Potpuno razumijem i one koji drugacije razmisljaju i zao mi je sto
je javna debata umjesto humanog proizvela "konacno rjesenje".

p.k.
rajvosa1

#16915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Hvala na odgovoru,

posteno s vase strane
ali buduci da se po ovom izuzetno vaznom zivotnom pitanju ne slazem sa Nasom strankom, nazalost, za razliku od 2010. moj glas ne mozete imati. I javnost nije podijeljena, nego 90 posto ljudi zeli izmjene zakona.

lijep pozdrav i jos jednom hvla na odgovoru
Pedja Kojovic

#16916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

rajvosa1

Nema na cemu.

Uvijek podrzavam gradjane koji o sudbini svog glasa na izborima odlucuju birajuci one politicke koje zastupaju i predstavljaju vrijednosti i principe koji su im vazni. Vi ste na ovom forumu uglavnom izrazavali nezadovoljstvo prema NS-u i optuzivali nas (uglavnom za neistine) i sasvim je prirodno da cete svoj glas nekom s cijim se vrijednostima i politikama slazete. To je jedna od prednosti visestranackog sistema.

p.k.
VjecitiStudent

#16917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

rajvosa1 wrote:Hvala na odgovoru,

posteno s vase strane
ali buduci da se po ovom izuzetno vaznom zivotnom pitanju ne slazem sa Nasom strankom, nazalost, za razliku od 2010. moj glas ne mozete imati. I javnost nije podijeljena, nego 90 posto ljudi zeli izmjene zakona.

lijep pozdrav i jos jednom hvla na odgovoru
:-)
Glasat ćeš za one koji su riješili problem kojeg su prethodno sami napravili?
Teško da igdje ima za političare zahvalnijih glasača nego u BiH.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

rajvosa1 wrote:Postovani Pedja,

duboko sam razocaran stavom NS povodom usvajanja izmjena zakona o psima. Ne mogu da vjerujem da su vam vaznije lutalice od izujedanje djece, zena, staraca, od djeteta koje je ostalo trajan invalid...

Molim Vas za pojasnjenje. Da li podrzavate situaciju u kojoj su psi vazniji od ljudi.

hvala
Zar je moguce da si i Ti napravio ovakav spin. :D

Smatram te jako korektnim forumasom, licno i jako inteligentnim, pa me cudio ovakav nacin spina.

Zasto postavljas pitanje, ultimativno, ili MI ili ONI (ljudi-psi). Da li zaista mislis da je neophodno izvrsiti likvidaciju svih 10 000 (otprilike toliko se procjenjuje da ih ima) pasa u Sarajevu?
Zamisli, onako sto slikovitije, 10 000 ubijenih bilo cega. Stravicno. :-? :sad: :roll:

Licno ne mislim, i ne mogu vjerovati da bilo ko normalan to misli, da su svi ti psi koji su na ulici opasni i agresivni. Ja znam, ovdje u mom naselju, 6-7 lokalnih lutalica, i tvrdim da su bezopasniji od dobrog dijela mojih komsija.

Jer zamisli da se kolektivna krivnja kako se ovdje pokusava prebaciti na sve pse na ulici za napade, primjeni za eventualnu kolektivnu krivnju na cijele drzave, narode, etnije...i da se recimo po toj osnovi sprovede odmazda na svaki kolektivite ciji su pojedinci izvrsili nesto neprihvatljivo i problematicno ?(napadi, ubistva i slicno) Gdje bi to vodilo. Mada znam da je to na Balkanu jako cest nacin rezona. Na zalost.

U svom postu dobro je Pedja napisao. Ovdje se u dobroj mjeri radi o svjetonazorskim i etickim razlikama u stavovima.

A, bez pretjerivanja, zao bi mi bilo da i Ti (jer rekoh da te licno kroz forumanje cijenim) ne dijelis ovaj svjetonazor i pristup etici. A glasati za NS ili ne, to je puno manje bitno. Barem meni :D :thumbup:
akcid

#16919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by akcid »

piplica666 wrote:Pedja može li da inicirate donošnje Zakona o zaštiti ateista?
Je li PK ateist?

Šta je smisao ovakvog zakona, od čega i od koga bi ateisti trebali biti zaštićeni?
rajvosa1

#16920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

LIBERO,
sluzeci se tvojom logikom, ja te mogu pitati kakav si ti covjek kad si neosjetljiv na ljudske patnje izazvane ovolikim namnozavanjem pasa lutalica. Da li je slucaj djevojcice koja je dobila secernu bolest od soka dovoljan? Da li bi otisao kod njene mame i to rekao? Da te odvedem kod majke mog prijatelja koja je izgrizena? Eto, ja sam, za razliku od tebe i NS-a zauzeo stav u korist ljudi (Kao i ogromna vecina ljudi). Zao mi je sto jedna stranka koja sebe definira kao socijalno-liberalnu ne stavlja covjeka u prvi plan, nego pse. I ponavljam, zbog toga nemaju vise moj glas. Nisam se mislio vise javljati na ovu temu, ali eto samo kao odgovor tebi.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

rajvosa1 wrote:LIBERO,
sluzeci se tvojom logikom, ja te mogu pitati kakav si ti covjek kad si neosjetljiv na ljudske patnje izazvane ovolikim namnozavanjem pasa lutalica. Da li je slucaj djevojcice koja je dobila secernu bolest od soka dovoljan? Da li bi otisao kod njene mame i to rekao? Da te odvedem kod majke mog prijatelja koja je izgrizena? Eto, ja sam, za razliku od tebe i NS-a zauzeo stav u korist ljudi (Kao i ogromna vecina ljudi). Zao mi je sto jedna stranka koja sebe definira kao socijalno-liberalnu ne stavlja covjeka u prvi plan, nego pse. I ponavljam, zbog toga nemaju vise moj glas. Nisam se mislio vise javljati na ovu temu, ali eto samo kao odgovor tebi.
Ne želim se uplitati u raspravu , citirala sam post zbog podvučene rečenice , mislim da niti jedna liberalna stranka ni socijalna ni nesocijalna ne stavlja čovjeka u prvi plan već isključivo njegovo pravo da svojim radom stvori veliko bogatstvo a da ga niko u tome ne ometa ni država ni drugi (siromašniji , nesposobniji ) ljudi.

Novi zakon je loš. Ni stari nije bio ništa bolji. Teško nama svima (i ljudima i psima).
weredsf

#16922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

piplica666 wrote:
akcid wrote:
piplica666 wrote:Pedja može li da inicirate donošnje Zakona o zaštiti ateista?
Je li PK ateist?

Šta je smisao ovakvog zakona, od čega i od koga bi ateisti trebali biti zaštićeni?

Pedja može li da inicirate donošnje Zakona o o pravu na ateizam i jedankost sa teizmom?
Da se ateistima da prostor u medijima i politici onoliko koliko i teistima.Odgovorio sam donekle u prethodnom postu.
Hožemo da i ateisti učestvuju u vlasti onoliko koliko učestvuju i deklarativni teisti.Znači imamo sada klerikale, teiste koji su Srbi, Hrvati i Bošnjaci, e sad treba dati pravo i ateistima da učestvuju u vlast.Imamo tu i ostale i u njihovoj kategoriji imamo ateiste.
Na cemu si ti, kakve vlast ima veze sa ateizmom ili teizmom????
-LIBERO-
Čiča Gliša

#16923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

rajvosa1 wrote:LIBERO,
Po cemu si zakljucio da sam neosjetljiv? Zato sto nisam za odmazdu u vidu likvidacije svih 10 000 pasa zbog napada pojedinih pasa?

Nisam rekao, niti stojim iza toga, da se psi koji su skloni napadima i koji iskazuju agresivnost ne trebaju skloniti sa ulice, pa i humano eutanizirati. Ali koja je onda razlika da se na Srbe, Hrvate, Njemce, Bosnjake...bilo koji od kolektiviteta, bijelce, crnce...ne iskoristi, danas-sutra, ista "logika" , da da zbog odredjenih napada, ubistava, protjerivanja, zlostavljanja...gledamo na neku od tih kolektiviteta kroz prizmu zlocina koji su pocinili pojedinci ili skupine iz tih kolektiviteta.

Opet ti kazem, insistiraj na spinu. A ja tvrdim, da ovih 6-7 "pujda" iz mog naselja, nisu krivi za napade na tu djevojcicu, niti za bilo koji drugi napad nekih pasa. I molim te, nemoj mi spocitavati toboze moju neosjetljivost na pojedine slucajeve i napade. Jer to jvise od obicnog spina. To je zlonamjerna spin-optuzba.

NS, stavlja u prvi plan humanije rjesenje prioblema. Jer najlakse je usvojiti zakon da se likvidira preko 10 000 zivih bica, pa taman oni bili psi. Da, ovaj stav koji zastupa NS i jeste svjetonazorski stav jedne socijalno-liberalne stranke. Jer niti je socijalno, niti je liberalno, pa samim time ni socijalno-liberalno ( :D ) organizacija likvidacije jedne cijele populacije od 10 000 jedinki, pa taman bili i vilini konjici, psi, macke ili pauci.

Jbg. nekima to ocito nije jasno. Ali sta da radim. Opet poentiram, ono sto je i Pedja napisao. Cisto stvar odnosa prema zivim bicima, etici i svjetonazoru koji zivis i zastupas.

Ovaj moj stav, ni u najmanjem postotku, ne protivi se rjesavanju problema koji je evidentan. Cisto se ne slazem sa pozivom i pristankom na kolektivnu likvidaciju. Pa taman to bili i "samo" psi.
madner

#16924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Koliko znam ni jedna socioalno liberalna partija nije protivnik mesne industrije.
convict

#16925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

.
Last edited by convict on 11/02/2014 19:40, edited 1 time in total.
Locked