Ma svi smo mi topovsko meso, samo ne uvijek, već kad zatreba....japin_mutapi wrote:ovo su putinovi droidi imperijalna pješadija
topovsko meso i potrošna roba
Neće se počešat ni Obama ni Putin oko nas
Ma svi smo mi topovsko meso, samo ne uvijek, već kad zatreba....japin_mutapi wrote:ovo su putinovi droidi imperijalna pješadija
topovsko meso i potrošna roba
"Mi svoje kuće oslobađamo od okupacije. Ovdje neće moći živjeti ruski teroristi i plaćenici Čečeni, Srbi i Osetijani. Mi želimo mir, a oni haos. Oni su spremi na ubijanje naših porodica i na razarenje naših gradova. Oni čine zločine po nalogu iz moskovskog Kremlja", navodi se u saopćenju ukrajinske vojske.
pici wrote:"Mi svoje kuće oslobađamo od okupacije. Ovdje neće moći živjeti ruski teroristi i plaćenici Čečeni, Srbi i Osetijani. Mi želimo mir, a oni haos. Oni su spremi na ubijanje naših porodica i na razarenje naših gradova. Oni čine zločine po nalogu iz moskovskog Kremlja", navodi se u saopćenju ukrajinske vojske.
bogumi nedaju Ukrajinci ni pedlja......Jopet nazad medju mrske ustasHe, poturice, sHiptare i ostale anti anti

Washington Is Escalating the Orchestrated Ukrainian “Crisis” to War
Despite the conclusion by US intelligence that there is no evidence of Russian involvement in the destruction of the Malaysian airliner and all lives onboard, Washington is escalating the crisis and shepherding it toward war.
...In the late 18th and early 19th centuries Europe faced the determination of the French Revolution to impose Liberty, Equality, Fraternity upon Europe. Today Washington’s ambition is larger. The ambition is to impose Washington’s hegemony on the entire world.
Unless Russia and China submit, this means war.

Pričali smo o pedljima koje ukrajinci "ne daju",kakve veze sad ima more,mi,vi...?pici wrote:
napokom ste dobili more pa josH Crno...drzte ga ko dva oka u glavi...ona pretHodna dva otpadosHe

Pa to su analiticari davno rekli - sva ova frka u Ukrajini je sa ciljem da Ukrainci budu sretni sto uopce imaju istok zemlje - sve je ovo samo da se Krim zaboravi i ostane neupitan. Kijev danas gotovo da ne spominje Krim a i svijet isto. Stara formula - trazis li realno - dobijes sipak, trazis li previse - dobijes realno. Rusi su uzeli Krim za vjek vjekova a sve ovo danas je samo da se paznja usmjeri na nesto drugo.lastresort13 wrote:Ocigledno je bilo da je vecina oficira stala na stranu pobunjenika u pocetku sukoba, a ono sto su pokazivali kao vojsku su bili golobradi mladici (slicno ARBiH na pocetku rata). Da bi sada bila potpuno druga slika, imaju uvjezbane vojnike, koji imaju iskustva, pa makar 2 sedmice sukoba, nije bitno-imaju iskustva. Rusija ih je pustila i jako dvolicna politika, ali sta i ocekivati od Rusa ?! Rekoh gore u proslom postu, dajem im do skolske godine ali sumnjam da ce i toliko trebati Ukrajincima da dovrse pobunu...

Dabogda da ce Krim tako lako otici...samo polako prvo pa drugo...hAZNADAR wrote:Pa to su analiticari davno rekli - sva ova frka u Ukrajini je sa ciljem da Ukrainci budu sretni sto uopce imaju istok zemlje - sve je ovo samo da se Krim zaboravi i ostane neupitan. Kijev danas gotovo da ne spominje Krim a i svijet isto. Stara formula - trazis li realno - dobijes sipak, trazis li previse - dobijes realno. Rusi su uzeli Krim za vjek vjekova a sve ovo danas je samo da se paznja usmjeri na nesto drugo.lastresort13 wrote:Ocigledno je bilo da je vecina oficira stala na stranu pobunjenika u pocetku sukoba, a ono sto su pokazivali kao vojsku su bili golobradi mladici (slicno ARBiH na pocetku rata). Da bi sada bila potpuno druga slika, imaju uvjezbane vojnike, koji imaju iskustva, pa makar 2 sedmice sukoba, nije bitno-imaju iskustva. Rusija ih je pustila i jako dvolicna politika, ali sta i ocekivati od Rusa ?! Rekoh gore u proslom postu, dajem im do skolske godine ali sumnjam da ce i toliko trebati Ukrajincima da dovrse pobunu...
Ne predaju se, vec prelaze u ratom (jos zvanicno) neutralnu zemlju koja ih mora zbrinuti, ko hoce azil mora ga primiti a ko ne zeli mora ga vratiti u maticnu zemlju, ukrajina i rusija imaju jos diplomatske odnose tako ikakvo zadrzavanje ukrajinskih vojnika na teritoriji rusije mimo njihove volje je protivzakonito drzanje odnosno zatvor.lastresort13 wrote:Bez obzira na moje neskrivene simpatije ka Ukrajincima(prvenstveno sto se bore kao mi nekada protiv okupacije i separatizma, sekundarno sto je dobar dio separatista orgijao po Bosni sa svojom bratijom) mislim da su to realne karte, dovoljno je vijesti pogledati i vidjeti da se bore oko Donjecka i 2 grada koja su veca, ovo ostalo je boranija, pitanje da li bi se odrzalo bez Donjecka i Luganska.
Ps to sto postavljas predaju ukrajinskih vojnika nista ne znaci, cak sta vise odvratna ratna propaganda, neka se Ukrajinci i predaju, djaba je kada drze teritoriju 2 nasa kantona...