Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kal El

#16876 Re: Android OS

Post by Kal El »

Uspio sam sa Tinted Status Bar (per app opcija) ono što me je,zajebavalo je "Respect KitKat APIs",koje sam napokon isključio

Da pohvalim i ovu predobru aplikaciju
Image
klixo

#16877 Re: Android OS

Post by klixo »

Stopal vama novi android ?
Uzasan je , ponasa se kao kad winows 7 na kompu od 1 gb RAM tj. kao da je moj phone preslab.
Htc one m8 je u pitanju.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#16878 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Koju app instalirati da telefon koristim kao mis/tastauru za tv box(mk808b plus)???
Kal El

#16879 Re: Android OS

Post by Kal El »

bordo gandalf wrote:Koju app instalirati da telefon koristim kao mis/tastauru za tv box(mk808b plus)???
Nadam se da će ti pomoći :mrgreen:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ech.Remote
febo_acm

#16880 Re: Android OS

Post by febo_acm »

barabanakvadrat wrote:Maloprije u UNIVERZALNO-om, kad sam otišao da kupim torbicu za tablet, frajer govori liku da ne radi Hard Reset telefona jer to šteti telefonu i poništava garanciju :lol: :lol: :lol: . Spominje frajko neke cikluse pisanja i brisanja flash memorije a lik ga samo gleda i upija šta ovaj prića ko sunđer. Ja svakakvih stuĆnjaka danas fkt :D
Oni su poznati po tome... :D
zateznistub

#16881 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Neko :?
zateznistub wrote:Treba mi pomoc oko prestigio multipad 2 produo,

naime kad zelim da uradim udate nekih aplikacija dobijem poruku "error downloading ta i ta aplikacija, There is insufficient space on the devise"!
Ka odem na Settings, storage vidim particiju Data sorage total space 882 MB i Available 92MB, te patriciju Internal storage koja je 4.21 GB slobodna kao i SD card.

Da li i kako mogu povecati Data storage particiju?
zateznistub

#16882 Re: Android OS

Post by zateznistub »

barabanakvadrat wrote: To ti je taj čuveni problem na koji proizvođaći žmire. Ja sam na Huawei y530 imao isti problem. Piše mi slobodno 2GB od 4 ali za aplikacije ostave svega 500MB do 1GB. Mislim bez ROOT-a da se to ne može ništa popraviti mada sumnjam da se i sa ROOT-om može šta.
Uradio sam root, ima onaj SU, ali blage veze nemam sta dalje... :(
Adem_

#16883 Re: Android OS

Post by Adem_ »

Je li iko kupovao Samsung Galaxy Tab 4 7 T230? Kakav je?

Razmisljao sam da ga uzmem posto mu je cijena dosta privlacna.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#16884 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Kal El wrote:
bordo gandalf wrote:Koju app instalirati da telefon koristim kao mis/tastauru za tv box(mk808b plus)???
Nadam se da će ti pomoći :mrgreen:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ech.Remote
Treba instalirati server na "pc"-u sto na tv boxu ne moze, nasao sam google tv remote ali fali scroll opcija
Maharadza

#16885 Re: Android OS

Post by Maharadza »

barabanakvadrat wrote:
zateznistub wrote:Neko :?
zateznistub wrote:Treba mi pomoc oko prestigio multipad 2 produo,

naime kad zelim da uradim udate nekih aplikacija dobijem poruku "error downloading ta i ta aplikacija, There is insufficient space on the devise"!
Ka odem na Settings, storage vidim particiju Data sorage total space 882 MB i Available 92MB, te patriciju Internal storage koja je 4.21 GB slobodna kao i SD card.

Da li i kako mogu povecati Data storage particiju?
To ti je taj čuveni problem na koji proizvođaći žmire. Ja sam na Huawei y530 imao isti problem. Piše mi slobodno 2GB od 4 ali za aplikacije ostave svega 500MB do 1GB. Mislim bez ROOT-a da se to ne može ništa popraviti mada sumnjam da se i sa ROOT-om može šta.
Može na androidu sve, samo zavisi koliko "jaku" podršku ima tvoj uređaj, npr.

https://www.google.ba/webhp?sourceid=ch ... %20android

Za razne modele imaju tutorijali koji provjereno rade, samo čisto sumnjam da ima za taj prestigio! Mada uvijek postoji opcija da iskoristi externu microSD karticu kao "swap" sa internom (zamjene mjesto), isto sam radio na starom s2 i s3 kada sam instalirao veće igrice, tj. instaliram apk na internu (logično) ALI DATA od igre kopiram na microSD i pomoću npr. GLtoSD aplikacije uradim "mount" externe memorije tako da "prevarim" OS da pomisli da je interna! Radilo uvijek provjereno!

E ovo što sam opisao je za DATA, ali .apk uvijek instaliraš na internu, i tu leži problem ovdje tj. internu možeš proširiti samo kod nekolicine Android uređaja koji imaju strašnu podršku (npr. s2, s3 i sl.)

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2758955 - sličan problem

http://rootmyandroid.org/increase-inter ... phone.html - hebena procedura i nema garancije da će raditi + sa čačkanjem particija uvijek moraš biti extra oprezan i triput provjeriti šta klikaš i zašto da ne bi trajno oštetio sd karticu! Samo upozoravam unaprijed! :mrgreen:
zateznistub

#16886 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Hvala mahi, ali ovo je previse za mene, ne smijam ja ovo...
Maharadza

#16887 Re: Android OS

Post by Maharadza »

zateznistub wrote:Hvala mahi, ali ovo je previse za mene, ne smijam ja ovo...
Razumljivo, iskreno ti ne bi ni preporučio, radije gledaj kakav bolji uređaj da zbaviš! Imat' ćeš provjereno manje glavobolje nego da čačkaš taj! :wink:
zateznistub

#16888 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:
zateznistub wrote:Hvala mahi, ali ovo je previse za mene, ne smijam ja ovo...
Razumljivo, iskreno ti ne bi ni preporučio, radije gledaj kakav bolji uređaj da zbaviš! Imat' ćeš provjereno manje glavobolje nego da čačkaš taj! :wink:
Kad bi zeni cak i kao zezanciju nabacio nabavku jos jednog uređaja u kuci, bilo bi me svuda
spree

#16889 Re: Android OS

Post by spree »

barabanakvadrat wrote:
Buckethead wrote:
spree wrote:Gdje kod nas ima uzeti orginal bateriju za s3?
Nazovi Agram servis ili Kimtec, trebalo bi biti kod njih
Kod njih je skupo ubij Bože. Najbolje je kod švercera ako nađeš original (Univerzalno, Fontele,..) ali moraš otvoriti 10 očiju da vidiš jel original. Ovi Ofišl zastupnici deru kožu. U Mobisu za Nokiu baterija je 60 KM najjeftinija pa do 200KM. Pišljivi oklop za L620 je 50KM, gel maske preko 20KM najobičnije. Ma užas su.
Buckethead hvala :thumbup: . uzeo sam u agramu tj. smartsonu ili kako se vec zove. super su usluzni. kao pri prodaji uzimaju imei broj moba i salju samsungu kome su koju bateriju prodali. 36 km je baterija i eto skoro sam siguran da je orginal. zvao sam univerzalno kod nih je 20, ali oni su mi tako sumnjivi, nastrucni i neljubazni (iako sam uzeo mob kod njih),tako da sam odlucio ici na sigurno. u kimtecu je 48 km sto je fakat preskupo.
Dr Kova

#16890 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

@spree, ništa buraz, živio. To su ovlašteni Samsung servisi, trebalo bi da je 100% original
quarterback

#16891 Re: Android OS

Post by quarterback »

prijatelj upravo tuzi taj servis, nisu iskustva svih bas tako sjajna
probook

#16892 Re: Android OS

Post by probook »

Ne radi mi gmail na telefonu. Imam 4 registrovana email-a i svi rade osim ovog da kazem glavnog sto sam upisao kada sam prvi put upalio telefon. Naime savrseno je radilo sve, imam gmail app na home screen i svaki put cim dobijem email meni dodje obavjestenje. Nedavno sam nesto prckao po telefonu i ugasio jedan servis i nije mi radio google play, svasta sam nesto vrtio radio uglavnom brisao google acc i ponovo ga unosio i od tada mi ne radi gmail. Taj proces sam ponovo upalio i radi mi google play normalno.
Evo jutros npr otvaram email na kompjuteru i imam tri nove email poruke, a na tel nista dok rucno ne "osvjezim".

Do cega bi moglo biti?
Dr Kova

#16893 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

probook wrote:Do cega bi moglo biti?
Upali sync na mobu.
probook

#16894 Re: Android OS

Post by probook »

Buckethead wrote:
probook wrote:Do cega bi moglo biti?
Upali sync na mobu.
Upaljen je. Kazem da za ostale email racune koji su dodati pod email opcijom u postavkama sve radi ok. Ovaj sto je dodat kao google nece
Dr Kova

#16895 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

E ne znam onda
brazzo19

#16896 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Poslije update.a na 5.0 lilipop na S5 funkcija smart scroll ili "pametno pomjeranje ocima" je nestala, jel svima tako ili, uglavnom prije recimo kada si na webu bez upotrebe prstiju mogla se pregledavati stranica blagim pokretima "ociju i glave" sad te opcije na 5.0 nema i ako je nema zna li se sto su je ukinuli ? na KIT KAT.u je radila normala i super sve do ovog zadnjeg update.a na 5.0 sad je nema nikako ?
probook

#16897 Re: Android OS

Post by probook »

Buckethead wrote:E ne znam onda
Problem je izgleda u gmail app. Kada sam vratio na staru verziju notifikacije rade, cim je zradio update aplikacije notifikacije ne rade
Officer Crabtree

#16898 Re: Android OS

Post by Officer Crabtree »

pozdrav,

jel ima neko iskustva sa štimanjem apn-a za bhtelecom na samsung galaxy s3 neo telefonu... (mobitel nije kupljen kod njih, nov je)...

naime, poslali su mi one konfiguracije i kad to instaliram, resetujem, telefon se ne spaja na 3g (a imam uključen msurf50)...

jel neko manuelno to radio i imate li bilo kakav savjet... izludi :lol:

ako ukucam samo apn active.bhmobile.ba i dole nista ne mijenjam - nista se ne desava

(jel ima neka mogućnost da testiram da li je 3g rika na telefonu jer ovako imam 2 nepoznate - telefon i telekom :))

(p.s. naravno na telekomovoj stranici piše da trebam upisati i IP i home al to u postavkama nemam nigdje :S)
Officer Crabtree

#16899 Re: Android OS

Post by Officer Crabtree »

ne radi na bilo kojoj od dvije ponuđene opcije za prijenos... hvala ipak na odgovoru, odnijeti ću sutra u telecom centar pa nek oni pogledaju. :)
Schlauf2

#16900 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Officer Crabtree wrote:ne radi na bilo kojoj od dvije ponuđene opcije za prijenos... hvala ipak na odgovoru, odnijeti ću sutra u telecom centar pa nek oni pogledaju. :)
Znam da je banalno ali provjeri stanje na računu.

Probaj instalirati aplikaciju APN Manager Pro i u njoj unesi APN postavke.
Post Reply