Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

madner wrote:Jedna nacija (Bosanska), Srbi, Muslimani i Hrvati dio te nacije. I to samo Bosanski Srbi i Bosanski Hrvati.
Sve i kad bih zbog ljubavi prema vlastitoj zemlji povjerovala da u proglasu jasno stoji termin bosanska nacija , nikako zdrave svijesti ne mogu reći da se tamo nepominju bosanskohercegovački Srbi , Muslimani i Hrvati.
No na kraju krajeva jedan proglas nije bitan. Po vama , ukoliko si član Ujedinjenih Nacija imaš - naciju , znači po Vama Kurdi nisu nacija odnosno postaće nacija onog dana kada u UN bude primljen tamo neki - Kurdistan.
Isto tako , onog dana kada Kosovo i Sjeverni Kipar pristupe Ujedinjenim Nacijama , kosovski Albanci i Srbi će preko noći prestati biti Albanci i Srbi pa će postati Kosovci ili sl. odnosno Turci Sjevernog Kipra će prestati biti Turci pa će postati Sjeverni Kiprani.
Uz dužno poštovanje mnogim Vašim postovima , sa ovim se ne mogu složiti ili sam avaj , pogrešno konstatirala (moguće).

-LIBERO- wrote: I ta uporedba Danis-Hanka, je toliko priblizna, cak ista i gora :D , da bih i sam povjerovao u tu tvrdnju, kojim slucajem, da su ovi iz NS svaki, ali svaki, put podrzali sve sto SDA radi, kao i zloupotrebu "vitalnih nacionalnih interesa", za sve zivo za sta SDA to pokrecea, a i Hanka sa njima. :thumbup:
Vidjela žaba konja kako se potkiva pa i ona digla nogu (mislim na Hanku naravno).
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pedja Kojovic

#16877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tv sabina

Nacija = drzavljanstvo.

p.k.
VjecitiStudent

#16878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja, može li komentar o transformaciji državnog obdaništa u privatno, pod vašim predsjedavanjem u OV Centra
Dodjela u zakup poslovnih prostorija i zgrada

Općinsko vijeće je odlučilo da neposrednom pogodbom po osnovu prava prvenstva dodijeli u zakup na 10 godina poslovne zgrade u Ulici Buka 11 i 13 (ukupne površine 1.287,40 m2) privatnoj predškolskoj ustanovi ''International Montessori House''
Sarajevo za obavljanje obrazovne djelatnosti, sa iznosom zakupnine od 5 KM/m2.
http://www.centar.ba/stranica/9-redovna-sjednica-ii-dio
Pedja Kojovic

#16879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

vjecitistudent

Prvo ste, kao i vec toliko puta na ovom forumu, zlonamjerno iznosili neistine i neosnovane optuzbe.
Kad su vam kolege forumasi rekli da ste pogrijesili ko je vlasnik obdanista optuzbu ste pretvorili u napad na gospodju Varju Nikolic, predsjedavajucu vijeca Centar. (Da li to znaci da ste odustali od vase ranije optuzbe da je Varja Nikolic cetnikusa jer joj je brat, kako se prica, bio pripadnik VRS?).

Ali, iako ste me do sada bez broj puta oblatili na ovom forumu i isto toliko puta prijetili odlaskom sa teme, i vi cete, kao i svi drugi, dobiti odgovor;
Zaista ne znam nista o toj odluci.
Posto tom ulicom prolazim svako jutro primjetio sam, prije par mjeseci, da je dio objekta u prostoru nekadasnjeg (Njemackog?) konzulata, a koji je rapidno, vidljivo na dnevnoj osnovi, propadao od nebrige, iznenada ozivio.
Da je to sto vi kazete tacno, da je javno obdaniste istjerano i prostor izdat za privatno, to bi, za mene licno, bilo porazavajuce i trazio bih objasnjenje i, konkretnu, odgovornost nasih vjecnika i predsjedavajuce.

Drago mi je ako se, kao sto kazete, tu, ili bilo gdje drugdje, otvorilo jos jedno Montesori obdaniste.
Nadam se da ce nase javno obrazovanje, sada kada je razmjena iskustva medju pedagozima jednostavna, prihvatiti neke od metoda koje su se pokazale vrlo dobre i korisne.
Pedja Kojovic

#16880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

A za one koje zanima politika…

SARAJEVO - Budžetom Federacije BiH za narednu godinu planirana je otplata dugova u 2014. godini iznosi 885 miliona i 86 posto je veća od otplate dugova u 2012. godini, a na otplatu dugova u 2014. bit će utrošeno 52 posto planiranih prihoda, smatra delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Naše stranke Predrag Kojović.

Ovaj procenat je 2011. godine iznosio 19 posto, 2012. godine 32 posto, dok će u 2014. biti 52 posto. Naredne godine 40 posto svih rashoda će činiti otplata kredita - pojašnjava Kojović.

Dodao je da kada se ovim brojevima i trendovima koji iz njih proizlaze dodaju političke činjenice, kao što je činjenica da ova Vlada ne reflektira parlamentarnu većinu, da je Vlada unutar sebe duboko podijeljenja po stranačkoj pripadnosti i "da je kao izraz svoje nemoći, da efektivno sprovodi jedinstvenu politiku premijer FBiH Nermin Nikšić zatražio da se Vladi izglasa nepovjerenje onda dobijete potpunu sliku o ozbiljnosti i složenosti situacije u kojoj se nalazimo".

- Potpuno je jasno da je teška ekonomska situacija s kojom se Vlada premijera Nikšića pokušava nositi uzrokovana neodgovornim, lošim, katastrofalnim pa i kriminalnim potezima prethodnih vlada koje su ovaj entitet i zemlju vodile u pogrešnom smjeru, između ostalog i u ekonomskom smislu - istaknuo je Kojović.

Na kraju kaže da je zbog svega teško shvatiti zašto Vlada ovim nacrtom budžeta pokazuje namjeru da zadrži manje više isti kurs.

- Ukoliko ovaj nacrt ne doživi značajne promjene u oblastima javne potrošnje i stimuliranja malih i srednjih preduzeća bit će ekonomski iracionalno podržati prijedlog budžeta - zaključio je Kojović.

Na današnjoj vanrednoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta razmatran je i usvojen Nacrt budžeta FBiH za iduću godinu.

(FENA)
Maystor

#16881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

g. Peđa, možete li pojasniti trenutnu situaciju u Gradskom vijeću? Negdje sam pročitao da je za smjenu gradonačelnika potrebna dvotrećinska većina, pa po tome ispada da od smjene nema ništa (iako je kristalno jasno da je g. Komšić bezobrazno nedostojan funkcije koju obnaša). Ima li uopšte većine u tom vijeću? Kojoj struji pripadaju SDU vijećnici? Osjećate li imalo krivice (odgovornosti) što ste izabrali ovog gradonačelnika?

Hvala!
Pedja Kojovic

#16882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

maystor

Mi smo javno - mislim da smo izdali i saopstenje - rekli da nismo zadovoljni onim sto je i kako gradonacelnik uradio do sada.
Za smjenu su potrebne, kao sto kazete, 2/3 glasova GV. Toliku saglasnost je tesko zamisliti u ovako podjeljenom GV.
O SDU vjecnicima ne znam nista.

Prirodno je da osjecamo odgovornost sto smo glasali za covjeka koji, po izboru na funkciju, ne ispunjava ono sto smo od njega ocekivali. Nazalost, i dalje je tacno ono zbog cega smo za njega tada glasali - on je bio najbolji kandidat.
Razocarenje koje sam dozivio od njega kao gradonacelnika me u potpunosti uvjerilo da u buducim odlukama ne trazimo kadrovska rjesenja medju "legendama" nego medju mladjim ljudima koji ce uz viziju i strucnost donijeti i neophodni entuzijam.
Dakle, ima raznih emocija, ali ne i osjecaja sramote.

p.k.
madner

#16883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

tvsabina wrote:
madner wrote:Jedna nacija (Bosanska), Srbi, Muslimani i Hrvati dio te nacije. I to samo Bosanski Srbi i Bosanski Hrvati.
Sve i kad bih zbog ljubavi prema vlastitoj zemlji povjerovala da u proglasu jasno stoji termin bosanska nacija , nikako zdrave svijesti ne mogu reći da se tamo nepominju bosanskohercegovački Srbi , Muslimani i Hrvati.
No na kraju krajeva jedan proglas nije bitan. Po vama , ukoliko si član Ujedinjenih Nacija imaš - naciju , znači po Vama Kurdi nisu nacija odnosno postaće nacija onog dana kada u UN bude primljen tamo neki - Kurdistan.
Isto tako , onog dana kada Kosovo i Sjeverni Kipar pristupe Ujedinjenim Nacijama , kosovski Albanci i Srbi će preko noći prestati biti Albanci i Srbi pa će postati Kosovci ili sl. odnosno Turci Sjevernog Kipra će prestati biti Turci pa će postati Sjeverni Kiprani.
Uz dužno poštovanje mnogim Vašim postovima , sa ovim se ne mogu složiti ili sam avaj , pogrešno konstatirala (moguće).
Pominju se, ali nisu nacije. Nacija je politicka kategorija i tacno je da Kurdi nisu nacija. Da bi neko bio primljen u UN postoje kriteriji, i samo narodi koji iste ispunjavaju se smatraju nacijom.

Uglavnom, pisao sam o ovome na vise tema, ispast ce spam.
VjecitiStudent

#16884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Prvo ste, kao i vec toliko puta na ovom forumu, zlonamjerno iznosili neistine i neosnovane optuzbe.
Kad su vam kolege forumasi rekli da ste pogrijesili ko je vlasnik obdanista optuzbu ste pretvorili u napad na gospodju Varju Nikolic, predsjedavajucu vijeca Centar. (Da li to znaci da ste odustali od vase ranije optuzbe da je Varja Nikolic cetnikusa jer joj je brat, kako se prica, bio pripadnik VRS?).
:shock:
Pedja, NIKADA nisam ni reda napisao o rodbini Varje Nikolić!
Također, osim toga da je obdanište prešlo u privatne ruke, ništa nisam napisao o tome ko je eventualni vlasnik.
Malo pažljivijeg čitanja zaista ne bi škodilo.
Pedja Kojovic wrote: Ali, iako ste me do sada bez broj puta oblatili na ovom forumu i isto toliko puta prijetili odlaskom sa teme, i vi cete, kao i svi drugi, dobiti odgovor;
Zaista ne znam nista o toj odluci.
Posto tom ulicom prolazim svako jutro primjetio sam, prije par mjeseci, da je dio objekta u prostoru nekadasnjeg (Njemackog?) konzulata, a koji je rapidno, vidljivo na dnevnoj osnovi, propadao od nebrige, iznenada ozivio.
Da je to sto vi kazete tacno, da je javno obdaniste istjerano i prostor izdat za privatno, to bi, za mene licno, bilo porazavajuce i trazio bih objasnjenje i, konkretnu, odgovornost nasih vjecnika i predsjedavajuce.

Drago mi je ako se, kao sto kazete, tu, ili bilo gdje drugdje, otvorilo jos jedno Montesori obdaniste.
Nadam se da ce nase javno obrazovanje, sada kada je razmjena iskustva medju pedagozima jednostavna, prihvatiti neke od metoda koje su se pokazale vrlo dobre i korisne.
S obzirom da je decenijama prije rata tu definitivno bilo državno obdanište, prije no što će prostor biti izdat njemačkoj ambasadi (ukupno su tri državna obdaništa na opcini centar postale ambasade, koliko znam, niti jedno novo nije otvoreno) i da su u preostalim djeca natrpana preko svih i predratnih i poratnih normi, bilo bi zaista lijepo da dobijemo objašnjenje o motivima ovakve odluke.

Vjerujem da je Montesori ugodno mjesto za djecu roditelja koja to mogu sebi da priušte. Lijepo ih je da ih bude što više, ali ne na ovakav način.
bosna sar

#16885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bosna sar »

Pozdrav.
S vremena ma vrijeme prelistam postove vezane za nasu
stranku, al onda se sjetim nekih stvari budem ljut,al onako pozitivno. :D
Al konkretno vas pitam?
STA SE DESILO SA VIJECNICIMA U OPCINI NOVI GRAD?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Tarik Haverić, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo i član Političkog savjeta Naše stranke:
"Posebno nas žalosti praksa političkih formacija nastalih uzastopnim preobražajima Saveza komunista BiH, formacija koje su, u skladu sa zahtjevima epohe, djelomično prilagodile komunističku ideologiju, u potpunosti zadržale komunističku imovinu i potpuno odbacile komunistički moral. Kada čelnici tih stranaka, koji su doprinijeli potpunom korumpiranju bosanskohercegovačkog društva, objašnjavaju zbog čega bi današnjoj Bosni i Hercegovini odgovarala rješenja koja je ZAVNOBiH nudio, zaboravljaju da bi u zavnobihovsko vrijeme oni sami, zbog svega što su uradili - u jednoj optimističkoj perspektivi - završili na dugogodišnjoj robiji"
:D :thumbup: :bih:
Albin Zuhric

#16887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

bosna sar,

Koliko je meni poznato nista se nije "desilo" sa vijecnicima u Opcini Novi Grad, osim sto je Vernes Cosic nedavno postao otac. Oni su prilicno aktivni, imali su nekoliko inicijativa u posljednje vrijeme, i po meni rade veoma dobar posao, pogotovo imajuci u vidu da ih je samo dvoje.

Ako vas zaista zanima njihov rad, mozete pogledati njihov intervju koji je nedavno objavljen na portalu RS, otici na njihovu FB stranicu, pogledati izvjestaje sa sjednica, ili ih nazvati direktno. Ja cu vam rado proslijediti njihove kontakt informacije.

Hvala i prijatno.
lolol

#16888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by lolol »

Pitanje, ako se ja uclanim hoce li biti posla kakvog za mene ? :-)
Albin Zuhric

#16889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

lolol

Ako ste mislili na posao na koji ja mislim, uvijek ce ga u stranci biti vise nego ljudi koji su spremni da ga odrade.

Ako ste mislili na ovaj drugi, onda vam necemo biti privlacni. Ne zaposljavamo nase kadrove po javnim institucijama. Taj "ideoloski" spektar smo prepustili strankama poput SDA.

Pozdrav.
nOrMaLaC

#16890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nOrMaLaC »

Poštovani Albine,

Osoba sam koja studira. Htio bih čuti kako vaše mišljenje o načinu unaprijeđenja položaja studenata u Bosni i Hercegovini.

ps: Da li postoji asocijacija mladih Naše stranke? :)
Innovation

#16891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Albin Zuhric wrote:Ako ste mislili na ovaj drugi, onda vam necemo biti privlacni. Ne zaposljavamo nase kadrove po javnim institucijama. Taj "ideoloski" spektar smo prepustili strankama poput SDA.
Taj "ideoloski" spektar ima samo SDA. :thumbup:
VjecitiStudent

#16892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote:lolol

Ako ste mislili na posao na koji ja mislim, uvijek ce ga u stranci biti vise nego ljudi koji su spremni da ga odrade.

Ako ste mislili na ovaj drugi, onda vam necemo biti privlacni. Ne zaposljavamo nase kadrove po javnim institucijama. Taj "ideoloski" spektar smo prepustili strankama poput SDA.

Pozdrav.
Ima li odgovora ko je odradio obdanište na Mejtašu, SDA, SDP, NS ili je to bio udruženi zločinački poduhvat?
bosna sar

#16893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bosna sar »

Hvala na odgovoru.
Uvijek postoje neke spekulacije.
Drago mi je da je tako mislim da ste dali iskren
odgovor, ustvari bicu ubijedzen u to s obzirom da ih je samo
dvoje mogu oni puno toga pogotovo kad iz opozicije
dodzete u pozicuju.
Hvala vama.
Albin Zuhric

#16894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

nOrMaLaC,

Bojim se da govorimo o reformi citavog obrazovnog sistema, jer po meni ne postoji niti jedan problem koji nema nekoliko uzroka, pa samim time zahtijeva i nekoliko rjesenja. Koliko je meni poznato Forum Mladih NS se prihvatio zadatka izrade politika za mlade. To je ujedno i odgovor na vase pitanje da li postoji asocijacija mladih.

Dobrodosli ste prisustvovati sastancima foruma mladih, ukljuciti se na nacin na koji mislite da vam odgovara, predlagati, i ucestvovati u izradi samih politika. Okvirni stavovi o obrazovanju se nalaze u nasim politickim principima na web stranici.

Innovation,

Taj spektar su iznenadno, i ne tako davno, prihvatile i neke druge stranke koje su zagovarale socijal-demokratiju.

VjecitiStudent,

Mislim da bi ste u americkim sudnicama bili dosta dobri u unakrsnom ispitivanju, gdje je cilj ograniciti odgovor na da ili ne, a u samom pitanju iznjeti stav, puno puta netacan, i postaviti stvari onako kako vama odgovaraju. Dakle, ne znam o kakvom zlocinackom poduhvatu govorite. Ovdje se ocigledno radi o prostoru kojim raspolaze opcina, i koji ce se dati nekome u zakup, a nakon sto je, kao i svi drugi prostori, prosao komisiju i potom vijece.

Takodjer, ne znam iz kojeg razloga ovo vezete za zaposljavanje o kojem sam govorio, ali ste slobodni dati konkretne informacije ili optuzbe ukoliko ih imate.

Na kraju, vasa teorija o izgradnji novih obdanista se zasniva na pretpostavci da neko moze finansirati takva obdanista, sto na moju veiku zalost nije tacno. Postoji vec sada ozbiljnih problema sa finansiranjem postojecih obdanista, skola, cak i produzenog boravka koji roditelji uredno placaju, a potom novac ide prema ministarstvu koji taj novac ne uplacuje nazad skolama koje organizuju taj isti produzeni boravak. Ja bih licno volio jos mnogo otvorenih obdanista po povoljnoj cijeni, i mislim da je to cak moguce napraviti ozbiljnim budzetskim izmjenama, ali je trenutno stanje...

Pozdrav svima
Albin Zuhric

#16895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

bosna sar,

Znam da postoje spekulacije. Desilo se nedavno i to da sam dobio informacije, od nekoliko osoba, kako je zbog glasanja NS po odredjenim pitanjima, supruga Vernesa Cosica pocela raditi na poslu koji je dobila od nacelnika Efendica. Ona je u tom trenutku bila u osmom mjesecu trudnoce. Iako je i danas nezaposlena, i pored cinjenice da je Vernes pokusavao ljudima objasniti kako je to obicna laz i glupost, siguran sam da postoji jos uuvijek dosta osoba u Opcini Novi Grad koji misle da je to istina.

Oni su jako dobri u toj propagandi lazi i obmana kojima dosta efektivno unistavaju ugled nekolicine postenih osoba, kakva je sigurno Vernes Cosic.

Kada sam predlozio da kontaktirate nase vijecnike direktno, bio sam potpuno ozbiljan. Mislim da je to najbolji nacin da se gradjani informisu i zahtijevaju od ljudi za koje su glasali da ih zastupaju onako kako su to ocekivali. Nasi vijecnici imaju obavezu i da vam se jave, i daju informacije koje vas zanimaju, i obrazloze svoje poteze.

Hvala i vama i prijatno.
Innovation

#16896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Albin Zuhric wrote: i ne tako davno, prihvatile i neke druge stranke koje su zagovarale socijal-demokratiju.
Postenije bi bilo reci, "sve stranke koje su ucestvovale u vlasti". :)
weredsf

#16897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Pozdrav.
Nista vi niste prepustili, jednostavno niste i nemate priliku za takvo sto
weredsf

#16898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Albin Zuhric wrote:bosna sar,

Znam da postoje spekulacije. Desilo se nedavno i to da sam dobio informacije, od nekoliko osoba, kako je zbog glasanja NS po odredjenim pitanjima, supruga Vernesa Cosica pocela raditi na poslu koji je dobila od nacelnika Efendica. Ona je u tom trenutku bila u osmom mjesecu trudnoce. Iako je i danas nezaposlena, i pored cinjenice da je Vernes pokusavao ljudima objasniti kako je to obicna laz i glupost, siguran sam da postoji jos uuvijek dosta osoba u Opcini Novi Grad koji misle da je to istina.

Oni su jako dobri u toj propagandi lazi i obmana kojima dosta efektivno unistavaju ugled nekolicine postenih osoba, kakva je sigurno Vernes Cosic.

Kada sam predlozio da kontaktirate nase vijecnike direktno, bio sam potpuno ozbiljan. Mislim da je to najbolji nacin da se gradjani informisu i zahtijevaju od ljudi za koje su glasali da ih zastupaju onako kako su to ocekivali. Nasi vijecnici imaju obavezu i da vam se jave, i daju informacije koje vas zanimaju, i obrazloze svoje poteze.

Hvala i vama i prijatno.
Oni glasaju uglavnom kako odgovara Efendicu, to je istina
lolol

#16899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by lolol »

Pozdrav.
Ne , ja sam ekonomista koji nema posao. Cilj mi je da radim u struci a ne u javnoj instituciji.
Zanima me, da li clanstvom u ovoj stranci ima neke mogucnosti za posao u struci, ili slican mojoj struci?
bosna sar

#16900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bosna sar »

Albin Zuhric wrote:bosna sar,

Hvala i vama i prijatno.
Poznajem ih licno. I pomogo sam im na izborima i u samoj osnivackoj skupstini Nase stranke Novi Grad. Glaso sam za njih i opet cu akobogda.
Pozdrav.
Locked