Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Turci su samo uzvratili istom mjerom. U Turskoj vlada demokratija koju zapad hoce da srusi i napravi diktatorsku drzavu kojoj ce upravljati vojska ili njihov marioneta. Taj pokusaj im je vise puta propao prosle godine. Turci sada procesuiraju domace izdajnike i sude im po zakonu.
Francuzi serviraju krmetinu u školama. A od krmetine do koncentracionih logora, kao što znamo, samo je jedan korak.
Holandezi, Švabe, Danci, Austrijanci već decenijama dočekuju milione Turaka i daju im da žive ravnopravno. Prvi put ne dobiješ sve što si tražio - viči fašizam. Koje plačipičke.
Idi pročitaj ovo i ne sramoti se više. Tekst je 1944. napisao čovjek koji se borio protiv fašizma, doslovno sa puškom u ruci.
Država sa ovakvim nasljeđem i geografskim položajem, kakvo ima moderna Turska, neminovno izaziva zabrinutost i anksioznost Evrope te iznova evocira njenu mržnju.
Turci su samo uzvratili istom mjerom. U Turskoj vlada demokratija koju zapad hoce da srusi i napravi diktatorsku drzavu kojoj ce upravljati vojska ili njihov marioneta. Taj pokusaj im je vise puta propao prosle godine. Turci sada procesuiraju domace izdajnike i sude im po zakonu.
1.) Kakve veze burka ima sa Islamom!? Je su li to islamske vrijednosti i uzori !?
I treba je zabraniti, ali maramu ne.
2.) Naravno da se servira svinjetina jer je Francuzi jedu. Za one koji je ne jedu postoji alternativa.
ElRe wrote:Država sa ovakvim nasljeđem i geografskim položajem, kakvo ima moderna Turska, neminovno izaziva zabrinutost i anksioznost Evrope te iznova evocira njenu mržnju.
Pih, ko bi rekao, brkin režim je uspio da nekada ponosan narod, potomke sultana i vezira, potomke najjačeg a istovremeno najciviliziranijeg društva petnaestog vijeka, reducira na ovakve mekušce i plačipičke. Nadam se da će Turci doći sebi i što prije se riješiti ovih koji ih pretvaraju u šonje i poligon za ismijavanje cijele Evrope.
Jao, jao... Čuj servira se svinjetina po školoma? Pa nećeš ti, jadan ne bio, određivati ljudima šta će jesti po školama u svojim državama. Nećeš krme, super, ima kokoš i zdra'o. Vi bi da zabranjujete i određujete šta će ko jesti? Zato i jeste enormna razlika između muslimana i jevreja na zapadu. Iskreno, ne znam ni kako su došli na ovaj stepen sa ovakvom primitivnom bagrom koja bi da mijenja sve, pa i zakone demokratskih, sekularnih država.
U Turskoj vlada demokratija?
Jao Bože, ko sve prostituiše taj pojam, sad se mnogi okreću u svojim grobovima.
European countries, apparently striving to sabotage the democratic referendum process in Turkey, have resorted to all kinds of anti-democratic practices that disregard core EU values when the future of Turkey is in question. And so, we must take a lesson from the referendum process.
eksplozija u okolini Širnaka, poginula 3, ranjeno 5 vojnika. Turske snage nastavljaju operaciju protiv pripadnika PKK, do sad su na teritoriji Širnaka ubijene stotine pripadnika PKK, a u posljednjih godinu i po broj eliminisanih pripadnika PKK je dosegao cifru od cirka 11 000
Na podrucju Bitlisija nastavak antiteroristickih operacija, blokirano 9 sela
Baglar-jedina opstina na podrucju Dijarbakira u kojoj nije imenovan vladin upravitelj jutros je bila predmet racije. Istovremeno uhapsen zamjenik nacelnika Murat Satıcı-clan DBP-a ...izgleda da za Baglar Vlada planira bolju buducnost
-kako prenosi Anadolija juce je u okviru istrage protiv clanova FETA s posla udaljeno 45 sudija i tuzilaca
European countries, apparently striving to sabotage the democratic referendum process in Turkey, have resorted to all kinds of anti-democratic practices that disregard core EU values when the future of Turkey is in question. And so, we must take a lesson from the referendum process.
Čisti fašizam! To su isto Njemci radili Jevrejima, zabranjivali su njihovim avio linijama da voze sa elektronskim uređajima. Ima i film o tome, "Schindlerova no-angry-birds-on-a-plane lista".
Ovaj sandzo @EIRe je jedan od zatucanijih likova na ovome forumu a Bog zna da ih ima hejbet. Postavlja glupe tekstove u koje ni Turci ne vjeruju, koji sanja povratak Turske na nasa podrucja, koji nebi prepoznao fasizam da mu ga neko nacrta a puna mu ga usta.
Jebote kao kako je grozna Evropa primila primitivne turke, pa samo ih u Njemackoj ima preko 3 miliona. Ibreti se sto u Francuskoj ima svinjetine u skolama, zamisli tog kapaciteta. E moj @EIRe, jadan li si i ti i svi turkofili ovdje a pojma o zivotu nemate.
Point. wrote:Ovaj sandzo @EIRe je jedan od zatucanijih likova na ovome forumu a Bog zna da ih ima hejbet. Postavlja glupe tekstove u koje ni Turci ne vjeruju, koji sanja povratak Turske na nasa podrucja, koji nebi prepoznao fasizam da mu ga neko nacrta a puna mu ga usta.
Jebote kao kako je grozna Evropa primila primitivne turke, pa samo ih u Njemackoj ima preko 3 miliona. Ibreti se sto u Francuskoj ima svinjetine u skolama, zamisli tog kapaciteta. E moj @EIRe, jadan li si i ti i svi turkofili ovdje a pojma o zivotu nemate.
Katastrofa, da je imalo proveo vremena u tim zemljama i vidjeo kako ljudi žive, znao bi da tamo musliman ima više prava nego što taj isti musliman ima u bliskoistočnim rupama od država, a u kakvu brko pokušava i Tursku da pretvori. I definitivno slobodno se može reći: više prava ima Turčin u Nizozemskoj ili Njemačkoj, nego u Turskoj.
Samo se vi europezirajte
Vidjecemo gdje ce ko dogurati. I kada vas ne zanima Turska ili kao sto vi mrzite Tursku i Turke ne znam sta trazite na ovoj temi. Eto vam evrope. Mene evropa ne zanima, zelim im sve najgore i na tim temama ne komentarisem.
ElRe wrote:Samo se vi europezirajte
Vidjecemo gdje ce ko dogurati. I kada vas ne zanima Turska ili kao sto vi mrzite Tursku i Turke ne znam sta trazite na ovoj temi. Eto vam evrope. Mene evropa ne zanima, zelim im sve najgore i na tim temama ne komentarisem.
Ja sam u toj zloglasnoj Evropi vec dugo, zamisli niko mi nikad nista nije ruzno rekao ili uradio zbog cinjenice sto sam musliman. Radim, uredno placam porez, druzimo se, gledamo fudbal zajedno, odemo na pivu, oni meni za Bajram cestitaju, ja njima za Bozic i sve udure. Imagine that. Nisi vidio Evrope van Sandzaka a kao znas kako je u Evropi. Pojma ti nemas. Pojma.
Doduse i Sandzak je u Evropi, makar geografski, tako da eto i tebi Evrope. Ako ti se ne svidja, ti napuni kofer pun prnja i pravac Azija, odnosno Turska. Kontas?
Ja ne mrzim Turke, čak štaviše, moja porodica je porijeklom Turska. Turska je divna kao zemlja, i ima fascinantnu historiju i sjajne ljude. Baš zato me zanimaju, i žao mi je što im se ovo događa. Daleko bilo da im želim sve najgore, naprotiv, želim im sve najbolje, i da se što prije otresu ovih sitnih duša koje trenutno vladaju tamo, i da se što je prije moguće vrate rame uz rame sa ostalim civiliziranim državama dvadeset prvog vijeka.
Ne znam kakva prazna, mržnjom iznutra izgrižena osoba bih morao biti da Turskoj, ili bilo kojoj zemlji i njihovim ljudima poželim sve najgore.
ElRe wrote:Mene evropa ne zanima, tebe Turska, sta trazis na temi o Turskoj.
Eto ti evrope, bozica, svinja i pive.
Zivis u toj Evropi. Sarajevo je u Evropi, ovaj forum je u Evropi kao i ova tema. Haman imas toliko tozla na vratu da ne razmisljas racionalno. Seli za Tursku kad je tako volis, reko sam ti vec.
ElRe wrote: Baš zato me zanimaju, i žao mi je što im se ovo događa. Daleko bilo da im želim sve najgore, naprotiv, želim im sve najbolje, i da se što prije otresu ovih sitnih duša koje trenutno vladaju tamo,
Vec preko 15 godina, a tako ce biti i narednih bar 15 godina, turski narod demokratskim putem bira AKP na vlasti. To znaci da u Turskoj bolji ne postoji, a rezulati toga su vise nego vidljivi.
Tipicno primjer zasto "novi muslimani" nemaju sanse da postanu dio drustva (kao npr. Jevreji, cemu ja tezim).
Nesposobnost shvatanja i akceptiranja drugog i drugacijeg.
Ako nije 100% po njihovom shvatanju onda se iskljucuju iz drustva i zajednice i stvaraju svoje mikrokosmose (geta).
I tu je greska u koracima, budi dio drustva ali iznesi svoj stav tako da ga drugi postuje i akceptira!
Nisam nista ovdje pisao samo citam...pa evo da nesto napisem..
Ovdje u Bavarskoj imam dosta prijatelja Turaka....Ne cobana nego skolovanih
i integriranih Turaka koji samo vrte glavama na sve ovo sto se desava..
Mnogo Turaka je ovdje imalo prijatelje cija su djeca isla u Feto skole i odjednom
preko noci je to prijateljstvo moralo prestati,ne sto su oni tako htjeli nego iz straha...
Turci sami prijavljuju jedne druge ako bi netko slucajno nesto rekao protiv Erdogana
a posljedica je hapsenje istog kada bi isao na godisnji..
Prosli mjesec je jednom umro babo u Giresunu i kada je covjek otisao na dzenazu
na aerodromu je uhapsen,navodno pricao da na referndumu treba glasati protiv Erdogana..
Mnogo Turaka koji zive ovdje govore umjesto da se u Njemackoj bore za vece satnice,
napredak u poslu i zivotu oni se bore za Erdogana...
Umjesto da budu sretni,jer Njemacka im je sve obezbjedila,imaju svoje cetvrti gdje
imaju svoje advokate,auto skole,trgovine,auto kuce,knjigovodje,imaju svi preko 100 tv turskih programa,Dzamije,
islamske centre..
Jednostavno 50% ni ne zna Njemacki jezik jer im nije uopce potreban jer imaju sve
Tursko i Na Turskom...
U bolnicama,skolama,menzama imaju posebne jelovnike bez svinjetine...
Vecina natpisa je i na Njemackom ali i na turskom jeziku,tako da izgleda da se je Njemacka
prilagodila njima a ne oni Njemackoj...
Radni kolega Turcin kaze da ako toliko vole Erdogana i ako je toliko dobro u Turskoj sto se ti isti Turci
ne vrate pa ne uzivaju u njegov slobodi i blagostanju..Brat mu zaradi 250 Eura i sto je tu
dobro...
Turcima se u Njemackoj svidjaju samo Euri i Njemacka auta,i socijalna Njemacka pomoc,djeciji doplatak (200Eura po djetetu)
zato ih imaju po petero)
a sve ostalo bi htjeli da bude kao u Turskoj..
Ovdje dzamije nicu kao pecurke,a pogledajte kada je u Turskoj napravljena zadnja crkva,jer po
Turskom zakonu je to zabranjeno..
Dodjite u Tursku bolnicu,kantinu,menzu pa narucite svinjsku sniclu,ima da letite naglavacke van..
Sutra i da Turska i udje u EU 50% njihovi stanovnika bi preko noci nagrnulo u tu fasisticku EU...
Zasto, ako je Erdogan napravio takvu divnu zemlju i zakone...
Ako ja dodjem kod nekoga u goste gledam da postujem domacina i njegove i da mu se zahvalim na prijemu...
Erdogan bi htio da Turci u Europi kao gosti dobiju svoje Turske zakone i prava....A to je nemoguce..