cvrčak_na_hedonizmu wrote:HM 2011 wrote:I pogleda čovjek alternativu SDA, i pogleda društvo u kojem živimo - pogleda okolinu - i kaže:
SVI ZA SDA I SAMO SDA - NA SVIM NIVOIMA
U JEDINSTVU JE SNAGA !
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sramotno je koliko pojedinci nisko idu u napadima na SDA...... Jedina stranka koja je maksimalno posvetila pažnju i borcima, i materijalno nezbrinutima - prema svima.....
Više su učinili na izgradnji socijalne države sa društvenim kapacitetima kakve imamo - od bilo koga drugoga koji je bio u prilici......
Sada imaju jako otežanu situaciju ali kao stranka ovog naroda se ne predaju i pokreću točkove razvoja ovog društva.....
Podržite SDA u tome - nemojte im otežavati društveni napredak !
BUDITE SDA - BUDITE PROGRESIVNA SNAGA OVOG DRUŠTVA !
Kakvo neznanje, zlonamjernost ili vožnja trolle
Da su ovi iz SDA bili pametni, kao što nisu ( a to im i nije bio cilj ) ne bi dijelili sadaku od par stotina maraka, nakon što su sve opljačkali nego bi otvarali radna mjesta. Nas zapravo i jebe činjenica, pored svih ostalih nevolja, da smo imali koliko ono beše, 300.000 boraca ( kao da smo ratovali do Vladivostoka )

da se svaka šuša mogla ubaciti na spisak kao borac ili RVI i dobiti nekakvu pomoć. Na taj način, veoma kratkovidno, se kupovao socijalni mir,a bogme i glasovi. Po principu, nakon što si sve pokrao šta si mogao, podijeli svima koji su tražili nekakvu sadaku od par stoja, zaposli koliko možeš ljudi u državne institucije i guslaj dokle možeš. Jebo radna mjesta, jebo lažne borce, jebo činjenicu da su nestale milijarde. Te pare da su se uložile u otvaranje radnih mjesta ( nema nas milijarda i kusur pa da je belaj sve zaposliti ) imali bi državu sa solidnim standardom i normalnom situacijom.
Ovako, imamo državu koja je neki hibrid socijalno-birokratskog tipa, gdje je socijalno ( broj stanovnika i zaposlenih u realnom sektoru u odnosu na pomoć koja se dijeli ne bi podnijela Švedska, ne mi ) kupovinja glasova i pokrivanje pljačke milijardi, a birokratsko da se svaka fukara može zaposliti kao državni činovnik i imati veću platu od realnog sektora koji bi trebao da bude osnova privrede. Bolest.
Moj komšija, nekakav kantonalac iz SDA, je došao u Sarajevo sa golfom trojkom, sada voza RAV 4, a žena Audija, sve za manje od decenije "poslovanja"
Kad balon pukne, jer nema proizvodnje i kada ne bude više plata ni penzija, a kada nam MMF otme Telecom i elektroenergetske resurse ( ako im sve svide potencijali ) onda se sjeti progresivne snage SDA. To su nam oni zakuhali.
Lista neprijatelja:
Četnici
Ustaše
SDA
To što se neko iz priglavaka ili sirotinje dočepao asfalta ili para ne znači da je stranka koja mu je to omogućila progresivna, nego jednsotavno da se uhljebio.
Smijehom uzvraćati neću - jer zaista nema smisla - ali količina neosnovane zlonamjernosti je zaista velika.....
Kako vlada može otvarati radna mjesta:
Subvencioniranjem zapošljavanja - i otvaranja radnih mjesta u privredi
Koliko je do sada provedeno akcija subvencioniranja zapošljavanja - jako puno - kakvi su rezultati - nikakvi - zašto - Primljeni ljudi na određeno bez plana i čim je isteklo finansiranje radnog mjesta - otkaz......
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jedino što je pozitivno jeste dovođenje stranih investitora i razvoj privrede o njihovom trošku od samoga početka - jer ovo očigledno ne ide..... Štopa u komplet sistemu - sistemu koji nije pravila SDA - sistemu koji je nasljeđen i koji glasi - grabi od države Tito će naštampati novca - - otimaj gdje stigneš..... i ne otima SDA - nego ljudi mimo politički struktura - što bi se reklo FGR - otmi , uzmi , svačije ničije..... Pogledaj samo koliko je vlada do sada ubrizgavalo finansijske injekcije u posrnule gigante, pa u opraštani dugovi za sve živo i opet nikakvog rezultata - dugovi samo rasli.....
Moment kada je privatizovano - prvo što se zamjeni jesu redari na kapijama, i hop privredno društvo opet profunkcioniše na privrednim osnovama.....
A FGR na jahticu i "*ebite se levati - mene politika ne interesuje"
------------------------------------
Eto ti tvrdiš 300.000 boraca ARBiH i HVO.... Ja opet tvrdim ima ih među tim brojem koji niti marke nikada nisu uzeli po osnovu boračke naknade niti planiraju - pa opet nešto ne štima -
Eh sada jesu li ti borci toliko merhametli pa da im neko uzima njihovo zarađeno - to treba pitati i njih - pa neka se zakotrlja svrzino kolo od učešča u Armiji BiH pa dalje..... Ali SDA u takvoj postavci ništa bolje nije niti mogla uraditi niti bi to mogao bilo ko drugi - jer vladajuća politika i tada i sada je da vlada ne otvara radna mjesta - vlada pravi ambijent za otvaranje radnih mjesta - a SAD treba napraviti ambijent za 50.000 istih u naredne 4 godine i u tome im treba naša podrška a ne napadi koji nemaju osnova u realnom....
--------------------------------
"Moj komšija, nekakav kantonalac iz SDA, je došao u Sarajevo sa golfom trojkom, sada voza RAV 4, a žena Audija, sve za manje od decenije "poslovanja"

" tvoj komšo ako se bavio kakvim lopovlukom a ti to znaš - pa ti bujrum prijavi - a ako je svojim znanjem ili znanjem članova svoje porodice - uloženim trudom ili sličnim - zaradio tog RAV-a i tog Audija - to je njegovo i tu nema mjesta bilo kakvom prigovoru.....
----------------------------------------
"Kad balon pukne, jer nema proizvodnje i kada ne bude više plata ni penzija, a kada nam MMF otme Telecom i elektroenergetske resurse ( ako im sve svide potencijali ) onda se sjeti progresivne snage SDA. To su nam oni zakuhali. "
Kad i ako balon pukne - neću se sjetiti SDA - nego svih nas - i taj balon neće krpiti SDA nego svi mi svojim prstima i svojim rukama..... A u tom momentu će kao i danas trebati i znanje i odgovornost - za što populaciju oveog društva iskreno zaboli briga -
"jer od škole navodno nema ništa - veća je plata u fabrici i tu je posao zagarantovan a malo se radi"....
----------------------------------------------------
Lista neprijatelja:
Četnici
Ustaše
SDA
Govori o tebi samome....
-------------------------------------------------------
To što se neko iz priglavaka ili sirotinje dočepao asfalta ili para ne znači da je stranka koja mu je to omogućila progresivna, nego jednsotavno da se uhljebio.
To što ja danas obučem vunene čarape na bosu nogu ne znači da znam presti vunu niti da sam ikada šišao ovcu - nego to radim zato što vjerujem da vuna pospješuje cirkulaciju u ekstremitetima....
To što je masa uspješnih ljudi širom svijeta (ne samo u BiH) potekla iz siromaštva - ne znači da SDA ima svjetsku dominaciju.....
To samo znači da periferno percipiraš stvari.........
-------------------------------------------------------------
SVI ZA SDA - NA SVIM NIVOIMA
U JEDINSTVU JE SNAGA !