IRAN

Post Reply
славянин

#16851 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:Pa ja, tako, hvala Bidenu.
A ne tamo, cionista, ovo, ono...
Salihaga, utepali smo te k’o zeca. :D
Povuci se bez gubitaka.
Niste, jedna lasta ne cini proljece... Cionista se verbalno zalagao, iako to tada nije pilo vode, a drzava koju su osnovali pomagala agresora.
:lol: sad ne valja ... rekao ali nije mislio - dakle salik cita i umove i to u proslosti jos sa daljine :lol:

Ajde ti reci ovako... ako imas izbor.. da se ukine RS ili da se ukine Izrael sta bi ti izabrao :?
Fudo387

#16852 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:Pa ja, tako, hvala Bidenu.
A ne tamo, cionista, ovo, ono...
Salihaga, utepali smo te k’o zeca. :D
Povuci se bez gubitaka.
Niste, jedna lasta ne cini proljece... Cionista se verbalno zalagao, iako to tada nije pilo vode, a drzava koju su osnovali pomagala agresora.
Nije ti ovo saban saulic.
salik79

#16853 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Ne pravim se ja lud. Eto, hvala Bidenu, sto je od pocetka ukazivao na ocite stvari. Ukazivao, ali bez ikakve hasne, a pogotovo nam to nije moglo pomoci kada smo bili egzistencijalno ugtpzeni '92 i' 93.

Vec sam vise puta postavljao ovaj clanak Marka Dannera iz '96, iz koje je ocita sva licemjernost americke politike po pitanju BiH:
http://www.markdanner.com/articles/print/65

Devedeset i druge, kada je prvi iranski avion sa oruzjem i municijom, za ARBiH, sletio na Zagrebacki aerodrom, Ameri su zustro i negativno reagovali...
Iran pritisnuo Hrvatsku zaprijetio da ce revolucionarna garda krenuti na banske dvore ako ne prihvate avion i ne posalju oruzije :lol: . Da Amerika nije "aminovala" krsenja embarga i pritisla hrvate da propuste oruzije sipcinu bi dobili ;-)
Citaj, slavo, citaj, kako je sce teklo.

I, bas im hvala, sto su u konacnici zazmirili na jedno oko, na krsenje embarga kojeg su i sami nametnuli golorukom, egzistencijalno ugrozenom, narodu. Bas su raja.
salik79

#16854 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Nije da su nam veci neprijatelji, nego da su hinje koje nisu nista ucinile kada su mogli, kada Rusija nije predstavljala nikakav faktor u globalnoj politici, a pogotovo ne na nasim prostorima.

Dovoljno je pogledati ovo:

I procitati ovo:
https://www.theguardian.com/world/2015/ ... sacre-1995

Da shvatim svu licemjernost (tamam da je tokom rata nisam ni shvacao ni osjecao) onih koji nas kao oplakuju i usvajaju kojekakve rezolucije. Za ovo gore ne mozemo kriviti Ruse.
Amerika od zapadnih sila nas je jedina podrzavala uz njemacku i manje drzave.Nebi iranska puskica vidila hrvatskog aerodroma i luke da amerika nije rekla da puste oruzije da ide.Jos otvoreno su podrzavali BiH od referenduma,svadjali se sa eu saveznicima oko nas.Dok je Rusija ... danasnji tvoj svjetionik slobode znamo sta radila..
:lol: :lol: :-)
salik79

#16855 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
Nije da su nam veci neprijatelji, nego da su hinje koje nisu nista ucinile kada su mogli, kada Rusija nije predstavljala nikakav faktor u globalnoj politici, a pogotovo ne na nasim prostorima.

Dovoljno je pogledati ovo:

I procitati ovo:
https://www.theguardian.com/world/2015/ ... sacre-1995

Da shvatim svu licemjernost (tamam da je tokom rata nisam ni shvacao ni osjecao) onih koji nas kao oplakuju i usvajaju kojekakve rezolucije. Za ovo gore ne mozemo kriviti Ruse.
Znaci, podrzavas veto na reozoluciju o genocidu u un-u od strane rusije?
Da nije bilo tih zemalja, koje predlozise tu istu rezoluciju, ne bi ni bilo genocida. Pogledaj, procitaj i komentarisi.
славянин

#16856 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Citaj, slavo, citaj, kako je sce teklo.

I, bas im hvala, sto su u konacnici zazmirili na jedno oko, na krsenje embarga kojeg su i sami nametnuli golorukom, egzistencijalno ugrozenom, narodu. Bas su raja.
Na prvu oni nisu bas razumili sta se desava i svadjali su se po senatu oko toga sta je ispravno - jedan od pro podrske je bio i ovaj "cionista" kojeg danas pljujes - znaci struja koja je zagovarala ukidanje embarga.Pored svega toga amerika je tisu misu pomagala itekako - opet sta je to vojska jela ? Sta su to ljudi u sarajevu jeli ?? Kako je to oruzije iz Irana doslo do bih (ne zaboravi da nije samo iz irana stizalo :wink: ) smirila rat izmedju hvo a i armije.. ma da ne duzim - onaj ko je bio tokom rata u bih zna dobro ko je na cijoj strani bio
славянин

#16857 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
:lol: :lol: :-)
sta kolutas ? Vidis li kakve gluposti pricas ?? Amerika bila protiv nas a mi kao bili jaci od sviju dok nam je iran pomagao tako sto je naredio hrvatskoj da nam pusta oruzije.. de malo muc muc glavom.
Fudo387

#16858 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Da nije bilo tih zemalja, koje predlozise tu istu rezoluciju, ne bi ni bilo genocida. Pogledaj, procitaj i komentarisi.
Jel tebe majke ti bar mrvu sramota?
Jebo mater ako sam sebi ne bih hrakno u facu da mi ova zgadija prodje kroz glavu, a kamo li da je promovisem.
славянин

#16859 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Pa i kod nas se govorilo mirno spavajte... a to ispade sada oni krivi sto su cetnici klali.. Da su oni protiv nas bili mogli su samo pustiti da HR i Srbija odrade svoje..

Klasicna BI nadobudnost..
Korisničkoime

#16860 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Kao cetvrto, ne pada mi na pamet traziti nesto sto ne postoji. Ako imas govor Joea Bidena iz 92. vezan za Bosnu, izvoli postaviti!?
U govoru koji se moze naci na youtube on kaze da od septembra 1992-e trazi ukidanje embarga te podrsku u oruzju bosanskoj vladi.

Ovdje imas cijeli izvjestaj Komitetu za Spoljne Odnose u americkom Senatu, doduse iz 93-e, kojeg je napisao Biden, a u naslovu pise:

To stand against aggression : Milosevic, the Bosnian republic, and the conscience of the West : a report to the Committee on Foreign Relations, United States Senate / by Senator Joseph R. Biden, Jr.

https://catalog.hathitrust.org/Record/007608913
https://babel.hathitrust.org/cgi/pt?id= ... =1up;seq=3

SVe ima na netu, i za sve lazi kao na primjer ove ti koje postavljas, se mogu naci istiniti odgovori. :wink:

Inace, sjecam se kad si nam ti na ovom forumu branio ulogu Rusije u ratu, tvrdeci da nam nisu oni neprijatelji, vec da su to Amerikanci. :wink:
Nemoj @salik79, ukopavas se samo.
Trazio si dobio si.
@jez skidam kapu.
Niti su svi Iranci meleci niti su svi ameri crni vragovi niti obrnuto.
Zanimljivo je kako se SAD osudjuju jer igraju svjetskog policajca, jer se uplicu u unutrasnje odnose drugih drzava, jer zauzimaju strane u sukobima, jer nauruzavaju jednu stranu u sukobu ali onda se istovremeno osudjuju zasto sve to nisu uradile u nasem slucaju. Jebiga ljudi sta od toga sada, jel valja kad se mjesaju il nevalja il valja samo kad smo mi u pitanju. Zanimljivo je da Srbija i Srbi drvlje i kamenje na SAD jer su nam pomagali a neki od nas drvlje i kamenje jer nam nisu pomogli.
Pored toga u odnosima Irana i SAD uvijek se uvlaci i potencira Izrael a rijetko ko uopste spominje treceg igrca a to su Saudijci.
P.S. ja kontam gdje @jez nestade sa tema o fudbalu a ti bolan gubis ovdje vrijeme pored onako divnih rasprava na podforumu fudbal :D
jeza u ledja

#16861 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Amerika nije diktatura poput Irana, gdje jedan neizabrani covjek odredjuje sve decenijama, vec kao i svaka druga demokraska drzava ima milion struja. Tako, kada se desi neki problem, o tome se raspravlja javno i o tome postoje razlicita misljenja.
Naravno da Amerika nije ucinila dovoljno u periodu 92-93-e, a mogla je. No na celu Amerike su bili Bush i onda Clinton, obojica cekajuci boga pitaj sta da reaguju. Strah ih je bilo domace javnosti, raznih interesa, boga pitaj cega. Bush ja mislim nikad ne bi uradio nista. Clinton je odugovlacio jer mu nije odgovaralo radi domace politike. Tu sva kritika stoji.
Medjutim napadati ljude koji su od samog pocetka ganjali potpuno suprotno, trazili ne samo skidanje embarga vec i slanje oruzja, ljude koji su od pocetka razumijevali sta se desava (dobro procitati sta Biden kaze u svom govoru) je u najmanju ruku neumjesno. Cuj kaze "to su samo rijeci" :oops: , pa sta treba politicar da uradi, da sjedne u tenk i zaroka po Sirokaci? :-) Pisani su amandmani, predlagana akcija, pa kurko.
I boga pitaj do kad bi to tako da nije bilo ovih ljudi.

Al ne, svi su oni pod istom sapom, ono, cionisti, masoni, i taj rad. Cionista Joe Lieberman (ko ga se sjeca bio Al Goreov podpredsjednicki kandidat i McCainov veliki haver) i cionista Biden, zajedno s Bob Doleom htjeli intervenisati vojno na strani Muslimana. :oops:
Tu je zato bio Iran, kontra svih. :oops:

He jebem ti zivot kakvih ima ljudi ... :-x
GandalfSivi

#16862 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
Hoces opet da ti odgovorim, da te gazde jos tri mjeseca povuku sa foruma na dodatni trening?
Fudo387

#16863 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Amerika nije diktatura poput Irana, gdje jedan neizabrani covjek odredjuje sve decenijama, vec kao i svaka druga demokraska drzava ima milion struja. Tako, kada se desi neki problem, o tome se raspravlja javno i o tome postoje razlicita misljenja.
Naravno da Amerika nije ucinila dovoljno u periodu 92-93-e, a mogla je. No na celu Amerike su bili Bush i onda Clinton, obojica cekajuci boga pitaj sta da reaguju. Strah ih je bilo domace javnosti, raznih interesa, boga pitaj cega. Bush ja mislim nikad ne bi uradio nista. Clinton je odugovlacio jer mu nije odgovaralo radi domace politike. Tu sva kritika stoji.
Medjutim napadati ljude koji su od samog pocetka ganjali potpuno suprotno, trazili ne samo skidanje embarga vec i slanje oruzja, ljude koji su od pocetka razumijevali sta se desava (dobro procitati sta Biden kaze u svom govoru) je u najmanju ruku neumjesno. Cuj kaze "to su samo rijeci" :oops: , pa sta treba politicar da uradi, da sjedne u tenk i zaroka po Sirokaci? :-) Pisani su amandmani, predlagana akcija, pa kurko.

Al ne, svi su oni pod istom sapom, ono, cionisti, masoni, i taj rad. Cionista Joe Lieberman (ko ga se sjeca bio Al Goreov podpredsjednicki kandidat i McCainov veliki haver) i cionista Biden, zajedno s Bob Doleom htjeli intervenisati vojno na strani Muslimana. :oops:

Satrli bi ih '92 da ono francusko govno nije sletilo u Sarajevo.
Jebem mu mariju antonetu i sestru i majku.
2604570

#16864 Re: IRAN

Post by 2604570 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
Hoces opet da ti odgovorim, da te gazde jos tri mjeseca povuku sa foruma na dodatni trening?
:lol: :lol: :lol:
Mulla Sadra bi mogla da odbije od plate za ovaj debakl :bih:
jeza u ledja

#16865 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Mitterand i John Major bi komotno bili zadovoljni da su nas potamanili sve i probili do Kavobaga i Vivovitice. A ni Jeljcinu ne bi bilo krivo.

A hvala i Irancima na pomoci, nema sta. :thumbup: Oni, Malezija, Pakistan, mislim da su oni slali najvise od muslimanskih zemalja. :thumbup: Ostali nam slali mudzahedine i pravili dzamije. :-x
King Theoden

#16866 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Helem, da zaključimo.
Ko nam je više pomogo u vrijeme agresije i embarga, iran il amerika?
King Theoden

#16867 Re: IRAN

Post by King Theoden »

jeza u ledja wrote:Ostali nam slali mudzahedine i pravili dzamije.
A hurme? Ko je slao hurme? :oops:
Najo sam se tih drugorazrednih hurmi jbt.
jeza u ledja

#16868 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Dino34 wrote:Helem, da zaključimo.
Ne moze se to poredit.
Od Amerike si dobio to da nas nisu mogli gazit nesmetano. Inace bi Sarajevo izgledalo ko Halep.
Da je odlucivala samo EU plus Rusija zamisli na sta bi licilo.
jeza u ledja

#16869 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Dino34 wrote:
Ne sjecam se hurmi u ratu, ali vjerovatno bi mi ih bilo izitak jesti s obzirom na to sta smo imali.
GandalfSivi

#16870 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
Dino34 wrote:
Ne sjecam se hurmi u ratu, ali vjerovatno bi mi ih bilo izitak jesti s obzirom na to sta smo imali.
Sjecas li se ananasa u konzervi tamo negdje '93?
славянин

#16871 Re: IRAN

Post by славянин »

GandalfSivi wrote:
Sjecas li se ananasa u konzervi tamo negdje '93?
Ja se sjecam mm s bombonica.... slavlje kada potrefis lanc paket sa njima :D
Point.

#16872 Re: IRAN

Post by Point. »

Ustati i spomenuti Iran! :oops:

Zemlja gdje vladaju ljudi pećine. Levati se boje žena ko šejtana.
S obzirom na to da je u ovoj zemlji na snazi Šerijatski zakon i da žene moraju biti pokrivene, to je upravo bio razlog što je otkazan prenos meča Bayern - Augsburg.

Ovu utakmicu sudila je poznata njemačka sutkinja Bibiana Steinhaus. Kada su saznali za to, utakmica je automatski maknuta sa TV programa i gledaoci u Iranu su ostali uskraćeni za ovaj zaista sjajni meč.

Iako je Iran zaista prelijepa zemlja, tamo se mora živjeti po određenim pravila. To je zemlja u kojoj je zabranjen alkohol, noćni život, plesanje i sva muzika koja nije prošla cenzuru vjerske policije, a nepokrivena žena(Steinhaus) na TV-u je nešto što nema šanse da se pojavi na ekranima u ovoj zemlji.
sportman1

#16873 Re: IRAN

Post by sportman1 »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:Amerika nije diktatura poput Irana, gdje jedan neizabrani covjek odredjuje sve decenijama, vec kao i svaka druga demokraska drzava ima milion struja. Tako, kada se desi neki problem, o tome se raspravlja javno i o tome postoje razlicita misljenja.

Satrli bi ih '92 da ono francusko govno nije sletilo u Sarajevo.
Jebem mu mariju antonetu i sestru i majku.

ko bi koga satro???
sportman1

#16874 Re: IRAN

Post by sportman1 »

vjerovatno se usa umijesala jer se radilo o interesima u arapskom svijetu a ne zbog bih.
usa je propustala iransko oruzje i moglo bi se i reci da je spasila bih i bosnjake u njoj.
ali je usa stvorila i rs kojoj je dala prerogative drzave.
sportman1

#16875 Re: IRAN

Post by sportman1 »

jeza u ledja wrote:
Dino34 wrote:Helem, da zaključimo.
Ne moze se to poredit.
Od Amerike si dobio to da nas nisu mogli gazit nesmetano. Inace bi Sarajevo izgledalo ko Halep.
Da je odlucivala samo EU plus Rusija zamisli na sta bi licilo.

eu je podjeljena u vanjskoj politici a jeljcina u kupili kreditom kako bi bombardovali srbiju.
Post Reply