iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Danguba

#16851 Re: iPhone - All about

Post by Danguba »

tuitamo wrote:
muminovic wrote:Ustanem jutros, za iPhone 6 - ne prima komandu kada diram ekran.

Pokusao sam da ga ugasim, ali ne mogu, jer se mora gornja linija povuci skroz desno, a nijednu komandu ne prima kada se direa ekran ?

Jel ko imao slicne probleme ?
imao iste probleme, ružan problem pravo, pogotovo jer za gašenje treba povući na ekranu. Riješio sam resetom sa home + power off
Nesto su nam ga suknuli u zadnje vrijeme.
Prije par dana preko puta mene sin se muci sa tim problemom. Ja se smjeskam i ne mogu da vjerujem(iPhone 6) . Nekako je uspio rijesiti taj problem.
Od juce ne mogu da udjem na svoj. Ne smijem da ga pitam jer sam ga zezao. ovo mi je sporedni telefon tako da nije hica ali to se sve desava u zadnje vrijeme.

p.s. nisam znao za ovo home+power jer nije bilo potrebe ranije za tim..
Ali_G

#16852 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Vjerovatno reselleri vrse prodaju. Mozda opet bude u blic.net. A da li to znaci da ce Apple formirati cijenu ili opet zavisimo od radnje?
prototype

#16853 Re: iPhone - All about

Post by prototype »

Qler wrote:Sad bi korisnici neke druge platforme rekli kako ste neuki, i jebo telefon koji bar 6 puta sedmicno ne resetujes, ako nista rom da promijenis :)

Nije zanimljivo kad ne blokira :)
Zar stvarno ima potrebe za ovakvim komentarima? :) Ulazim nakon dugo vremena u temu da vidim šta se piše o 6S, i kontam se već kako ću vidjeti prepucavanja i pljuvanje iPhone-a i cijene itd itd itd kad ono, nigdje traga tome (bar na zadnjoj stranici), već iPhone korisnik na iPhone temi ima potrebu (valjda mu fali dnevna doza dizanja Jabučice i štovanja Boga Allaha Stiv Džobsa) da hladno šukne android (I assume) zajednici i korisnicima bez ikakve potrebe, nakon što je neko spomenuo da, ne daj mi Bože, ima problem sa aJfonom.. Jabučica je najbolja, bolja od zraka. :)
dimitrov

#16854 Re: iPhone - All about

Post by dimitrov »

Da li se nekome desilo da mu je otišao konektor, odnosno ulaz za punjač.Riječ je o Iphone 5, originalni punjac mi je davno crkao, pa koristim ove sto se kod nas mogu naći(kineski).Međutim u zadnjih nekoliko dana neće ni to, kupio sam novi kabal, on radi ali kad ga namjestim pod posebnim uglom...
iway

#16855 Re: iPhone - All about

Post by iway »

dimitrov wrote:Da li se nekome desilo da mu je otišao konektor, odnosno ulaz za punjač.Riječ je o Iphone 5, originalni punjac mi je davno crkao, pa koristim ove sto se kod nas mogu naći(kineski).Međutim u zadnjih nekoliko dana neće ni to, kupio sam novi kabal, on radi ali kad ga namjestim pod posebnim uglom...
nemoj uvijati punjač, ono motati ga u krug isl. logično da imam tih problema, evo brat mi je pokvario originalni punjač i valja mi se patiti s kopijama.
ortodont

#16856 Re: iPhone - All about

Post by ortodont »

dimitrov wrote:Da li se nekome desilo da mu je otišao konektor, odnosno ulaz za punjač.Riječ je o Iphone 5, originalni punjac mi je davno crkao, pa koristim ove sto se kod nas mogu naći(kineski).Međutim u zadnjih nekoliko dana neće ni to, kupio sam novi kabal, on radi ali kad ga namjestim pod posebnim uglom...
Isti telefon, isti problem, u Mekline-u mi uzeli čini mi se oko 70-80 KM. Btw, sada sporije puni. :D
Better Man

#16857 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

iway wrote:
nemoj uvijati punjač, ono motati ga u krug isl. logično da imam tih problema, evo brat mi je pokvario originalni punjač i valja mi se patiti s kopijama.
Kad kupiš nov telefon kabal ti dođe smotan u krug, tako da ne vidim zašto bi mu to štetilo.
Last edited by Better Man on 03/10/2015 00:32, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#16858 Re: iPhone - All about

Post by Mis mekinjas »

Na uredjaju sam imala problem na iPhone4. Nije do punjaca vec do utora na uredjaju. Uglavnom popravak je bio neisplativ. Tada.

Inace na ios9, ako niste znali, kad vam je slab wi-fi signal, automatski se prebacuje na 3G. U mobilnim podacima, na dnu imate opciju: pomoc za wi-fi, pa je drzite iskljucenu.
Nogatrans

#16859 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

Koliko su pouzdane ove radnje privatne da ih sada ne imenujem kod kupovine Iphona? Jeftiniji su od ovlastenog distributera. Ima li ko iskustva?
Ali_G

#16860 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Sve su to sverceri u principu. Tako je i kod prodaje iP. Kupe vani jeftinije, tebi prodaju skuplje. Godina dana garancije ti vrijedi kod ovlastenog servisa jer se veze za ID
Nogatrans

#16861 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

Jasno mi je to. Ipak je cijena ono sto covjeka privlaci. A razlika je nekih 250km izmedju ovlastenog i privatnih radnji. Rekli su mi da je garancija na globalnom nivou,al me interesuje jel se ona aktivira prilikom pokretanja uredjaja ili ipak drugacije?
iway

#16862 Re: iPhone - All about

Post by iway »

Better Man wrote:
iway wrote:
KJad kupiš nov telefon kabal ti dođe smotan u krug, tako da ne vidim zašto bi mu to štetilo.
Zato što kad ga kupiš bude uredno smotan, onaj ulaz što ide u telefon je zaštićen ostatkom kruga ako me kontaš. A ovako kad ga motaš rijetko ko ima vremena i volje da ga mota tako, pa još steže onim trakicama da bude perfektno. Već se kabal kod onog ulaza u telefon pohaba, ode zaštita i kasnije je samo pitanje vremena kad će punjač prestat radit. Poteško je opisati, ali deverao sam s tim. A ti slobodno motaj i trpaj po džepovima i torbama pa ćeš vidjet dokad će ti potrajat.
azdralovic

#16863 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

iway wrote:
Better Man wrote:
iway wrote: nemoj uvijati punjač, ono motati ga u krug isl. logično da imam tih problema, evo brat mi je pokvario originalni punjač i valja mi se patiti s kopijama.
KJad kupiš nov telefon kabal ti dođe smotan u krug, tako da ne vidim zašto bi mu to štetilo.
Zato što kad ga kupiš bude uredno smotan, onaj ulaz što ide u telefon je zaštićen ostatkom kruga ako me kontaš. A ovako kad ga motaš rijetko ko ima vremena i volje da ga mota tako, pa još steže onim trakicama da bude perfektno. Već se kabal kod onog ulaza u telefon pohaba, ode zaštita i kasnije je samo pitanje vremena kad će punjač prestat radit. Poteško je opisati, ali deverao sam s tim. A ti slobodno motaj i trpaj po džepovima i torbama pa ćeš vidjet dokad će ti potrajat.
samo sto covjek rece da mu ni nov kabal nece da puni osim pod nekim uglom, sto hoce reci da nije do kabla... druze probaj cackalicom ili necim slicnim ocistiti onaj utor gdje stavljas kabal,zna biti drama prasine... ako nije do toga raspitaj se koliko je popravka
Ady88

#16864 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

iway wrote:
Better Man wrote:
iway wrote:
samo sto covjek rece da mu ni nov kabal nece da puni osim pod nekim uglom, sto hoce reci da nije do kabla... druze probaj cackalicom ili necim slicnim ocistiti onaj utor gdje stavljas kabal,zna biti drama prasine... ako nije do toga raspitaj se koliko je popravka
Ja neki dan mijenjao taj dio u univerzalno, iPhone 5s , nije mi punio i morao zamjeniti komplet taj donji dio, valjda sve spojeno zajedno što se tiče punjenja,zvučnika i mikrofona. Uglavnom 40KM
Ali_G

#16865 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Izasle cijene u mekline. Od 1650km. Za ocekivati je 1300-1400 u radnjama
Better Man

#16866 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Ali_G wrote:Izasle cijene u mekline. Od 1650km. Za ocekivati je 1300-1400 u radnjama
Čista pljačka naspram cijena u Evropi, a pogotovo u Americi.
Ali_G

#16867 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

A jbg. To se isto moze reci za Evropu u odnosu na Ameriku :-D. Ove cijene ako nista bi trebale da obore cijenu u radnjana tipa univerzalno i kod ovih preprodavaca na piku
kazo

#16868 Re: iPhone - All about

Post by kazo »

Kako je los ovaj novi update 9.0.2 pojede mi bateriju :D
Dr Kova

#16869 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

Jedno pitanje. Imamo u kući jedan iPhone, dobili na poklon, stara ga koristi. Nema ništa na njemu specijalno instalirano, 9.0.2 je update. Par puta u zadnje 2 sedmice zaledi skroz, ne može meda... Jedino restart pomaže na home+power. Zna li neko do čega je? Ne koristim iPhone, pa nemam predstavu do čega je. Čitao sam da može biti do aplikacija u pozadini, mada ih redovno ugasi, ili do slobodne memorije, koje također ima...
azdralovic

#16870 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Buckethead wrote:Jedno pitanje. Imamo u kući jedan iPhone, dobili na poklon, stara ga koristi. Nema ništa na njemu specijalno instalirano, 9.0.2 je update. Par puta u zadnje 2 sedmice zaledi skroz, ne može meda... Jedino restart pomaže na home+power. Zna li neko do čega je? Ne koristim iPhone, pa nemam predstavu do čega je. Čitao sam da može biti do aplikacija u pozadini, mada ih redovno ugasi, ili do slobodne memorije, koje također ima...
jos samo da ste napisali koji iphone... od 4S do 6S sve moze biti
Dr Kova

#16871 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

azdralovic wrote:
iPhone 5
azdralovic

#16872 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Buckethead wrote:
azdralovic wrote:
iPhone 5
imam i ja 5icu na tom istom softwareu i kod mene normalno funkcionise... ne gasim aplikacije tako cesto i stalno mi radi i GPS i 3G i WIFI... mozda da probate preko PC software nanovo instalirati... pa onda vratiti iz backupa
insomnia78

#16873 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

To ce pomoci definitivno
PS: nemas potrebe gasiti app à
lozze

#16874 Re: iPhone - All about

Post by lozze »

Imam iphone 6, trenutno na ios 8.4.1, imam problem sa zvukom. Ako mi facebook ostane raditi u pozadini zvuk ne radi, cim ga izbrisem iz pozadine zvuk proradi. Prvo sam moslio da je nesto do softwarea pa sam ga podigao na ios 9, pa sam brisao facebook, pa svasta, na kraju se vratio na ios 8.4.1, i dalje ista stvar. Ima li neko slican problem?
ado_sar

#16875 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Buckethead wrote:Jedno pitanje. Imamo u kući jedan iPhone, dobili na poklon, stara ga koristi. Nema ništa na njemu specijalno instalirano, 9.0.2 je update. Par puta u zadnje 2 sedmice zaledi skroz, ne može meda... Jedino restart pomaže na home+power. Zna li neko do čega je? Ne koristim iPhone, pa nemam predstavu do čega je. Čitao sam da može biti do aplikacija u pozadini, mada ih redovno ugasi, ili do slobodne memorije, koje također ima...
Uradi preventivno jedan restore na fabricke postavke. 90% ti se vise nece desavati problemi
Post Reply