Velkoski wrote:what the forkklosar pravi wrote:Velkoski wrote:a vidim Kristen u trendingu, zbog nje sam i upalio, taman po 20 min epizoda, mjera
Goddamn
Nisi skont'o razumljivo je..
Suits..
Idu iz goreg u goro oro, a mi i dalje gledamo.
Moderator: _BataZiv_0809
Velkoski wrote:what the forkklosar pravi wrote:Velkoski wrote:a vidim Kristen u trendingu, zbog nje sam i upalio, taman po 20 min epizoda, mjera
Goddamn
Velkoski wrote:aha, doduše izbacili su goddamn, sad samo fakiraju
al' nije meni loše otkad nema para kmečavaca, mada imam još jedno pet epizoda
Yeah?hadzinicasa wrote:Koji najs tac u Madam Secretary prvoj epizodi nove sezone <3oh!
Cekam.dale cooper wrote:Yeah?hadzinicasa wrote:Koji najs tac u Madam Secretary prvoj epizodi nove sezone <3oh!
Imam je skinutu, večeras ću je pogledati.
studiorum_tuzlaensis wrote:Istanbulska nevjesta...
stvarno ne kontam kako može da gleda ovo, razmišljam o razvodu...
ma meni su serije općenito gubljenje vremena. Mogu možda pogledati avangardnu seriju tipa Mars, The Handmaids Tale ili Band of Brothers, ali ovo što se uglavnom servira po TVu mi jeklosar pravi wrote:studiorum_tuzlaensis wrote:Istanbulska nevjesta...
stvarno ne kontam kako može da gleda ovo, razmišljam o razvodu...
Sve je do toga na šta ti se mozak navikne npr moja stara gleda na to kao ja npr na true detective ne treba ti to biti nista cudno
Bio je najs tač.hadzinicasa wrote:Cekam.dale cooper wrote:Yeah?hadzinicasa wrote:Koji najs tac u Madam Secretary prvoj epizodi nove sezone <3oh!
Imam je skinutu, večeras ću je pogledati.
Jel‘de? I slazem se da je to na sta se osvrnula upravo ruka drzi oruzje. I to je zastrasujuce.dale cooper wrote:
Bio je najs tač.Sviđa mi se kako se ova epizoda otvoreno i bez uzdržavanja suprostavila svemu što Trump i njegova vizija Amerike predstavlja.
Ali ne samo Trump nego i svi drugi koji forsiraju nacionalizam i podjele. Volio bih kad bi i mi ovdje nekada na ovim prostorima čuli poruku koju je McCordova poslala u ovoj epizodi i istinski je primili srcu. Vjerovatno sam idealistična budala...but still.
Ma mozda sam imao drukcija ocekivanja.zomri wrote:Do tebe je. Ovo je možda i najbolja sezona do sad.
Pa nije serija koja se ubija od "radnje". Ni ne pokušava to biti. Breaking Bad je druga priča.zdruzdjo wrote:Ma mozda sam imao drukcija ocekivanja.zomri wrote:Do tebe je. Ovo je možda i najbolja sezona do sad.
Nekakva mi je spora bila do bola.
Po meni su sve sezone pomalo letargične. Dobar dio koncepta serije se zasniva na detaljima iz BB, koje bi ljudi trebali prepoznati i sa nekom nostalgijom ih se sjetiti. No unatoč svemu tome, serija je i dalje odličnazdruzdjo wrote:Ljudi fakat sad opet upit
Da li je samo meni pala kvaliteta serije u ovoj zadnjoj sezoni better call saul ili je i drugima.
Pa covjece nista se ne desi u cjeloj sezoni vrijedno ikakvog spomena.
Sinoc pregledah zadnju epizodu i isto da sam dnevnik na Tv Vogosca pregledao.
pa 4 sezone se nije nista desilo.zdruzdjo wrote:Ljudi fakat sad opet upit
Da li je samo meni pala kvaliteta serije u ovoj zadnjoj sezoni better call saul ili je i drugima.
Pa covjece nista se ne desi u cjeloj sezoni vrijedno ikakvog spomena.
Sinoc pregledah zadnju epizodu i isto da sam dnevnik na Tv Vogosca pregledao.
zdruzdjo wrote:Ma mozda sam imao drukcija ocekivanja.zomri wrote:Do tebe je. Ovo je možda i najbolja sezona do sad.
Nekakva mi je spora bila do bola.
Spanski jezik se kod njih uci u skoli, a bitan je i zbog geografske blizine Latinske Amerike, isto kao i francuski u sjevernijim dijelovima SAD-a. Prema tome, bitno im je da ta imena izgovaraju pravilno. Rusija je s druge strane planete, normalno da su slavenska imena manje bitna.kakavdanakneiskustvu wrote:kako mi ide na klinac u zadnje vrijeme u americkim serijama forsiranje izgovaranja španskih,tacnije meksickih,hispanskih imena i prezimena bas onako kako ih u tim drzavama i izgovaraju,znaci ne izgovara se ime i prezime onako kako prosjecni amerikanac to izgovara nego se mora to izreci bas onako kako bi npr. meksikanac to izgovorio,pe jebemliga ameicka je serija,ne izgovaraju ni ruska imena i prezimena onako kako to prosjecni rus izgovara
A do te promjene je doslo jos 2000, samo holivud malo kasni. Stalno si u kontaktu sa hispanicima pogotovo u zadnjih 15 godina tako da naucis izgovarato htjeo ili ne htjeo. Prije 20 godina espn je imao spanjolsku verziju samo za fudbalske tekme, sada svaki sportski kanal una poseban spanjolski kanal gdje sve prenose uzivo kao i na engleskom. Odraz promjene drustva, nista vise.ferratilis wrote:Spanski jezik se kod njih uci u skoli, a bitan je i zbog geografske blizine Latinske Amerike, isto kao i francuski u sjevernijim dijelovima SAD-a. Prema tome, bitno im je da ta imena izgovaraju pravilno. Rusija je s druge strane planete, normalno da su slavenska imena manje bitna.kakavdanakneiskustvu wrote:kako mi ide na klinac u zadnje vrijeme u americkim serijama forsiranje izgovaranja španskih,tacnije meksickih,hispanskih imena i prezimena bas onako kako ih u tim drzavama i izgovaraju,znaci ne izgovara se ime i prezime onako kako prosjecni amerikanac to izgovara nego se mora to izreci bas onako kako bi npr. meksikanac to izgovorio,pe jebemliga ameicka je serija,ne izgovaraju ni ruska imena i prezimena onako kako to prosjecni rus izgovara