Pa piše ti sve detaljno, ne kontam kako ne shvatate koji su kanali uključeni u pakete i to je sve, nema potrebe za sarkazmom i svađom.Eto toliko od mene!!hrasno38 wrote:Aha super bas volim kad je neko pametan i intelegentan a hoce li tako recimo rasudjivati stariji ljudi i oni koji ne vise na ovom forumu i ne citaju sve sta je do sada napisano. Kakav je problem to napisati detaljno??? NIKAKAV!! pa nek niko od korisnika ne moze da kaze da mu je nesto nejasno.SerijeSync wrote:kako vam više nije jasno koji su paketi u trio grande i trio grande family pa sama logika govori. U trio grande ide START PAKET+D3 osnovni to je 130 kanala, u trio grande famili idu ova dva paketa+D3 prošireni i to je 150 kanala, ekvivalenti duo paketa imaju isto.Zar je potrebna ovde neka pamet
HS kablovska
Moderator: anex
-
SerijeSync
#16851 Re: HS kablovska
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16852 Re: HS kablovska
OK ajde mi reci gdje ovdje pise na Trio paketima koji su to programi koje dobijas......SerijeSync wrote:Pa piše ti sve detaljno, ne kontam kako ne shvatate koji su kanali uključeni u pakete i to je sve, nema potrebe za sarkazmom i svađom.Eto toliko od mene!!hrasno38 wrote:Aha super bas volim kad je neko pametan i intelegentan a hoce li tako recimo rasudjivati stariji ljudi i oni koji ne vise na ovom forumu i ne citaju sve sta je do sada napisano. Kakav je problem to napisati detaljno??? NIKAKAV!! pa nek niko od korisnika ne moze da kaze da mu je nesto nejasno.SerijeSync wrote:kako vam više nije jasno koji su paketi u trio grande i trio grande family pa sama logika govori. U trio grande ide START PAKET+D3 osnovni to je 130 kanala, u trio grande famili idu ova dva paketa+D3 prošireni i to je 150 kanala, ekvivalenti duo paketa imaju isto.Zar je potrebna ovde neka pamet
http://telemach.ba/PAKETI/2192/TRIO+GRA ... av_start=0
Znam i ja doci do rjesenja ali je komplikovan put...umjesto jednog klika treba ti 3-4...i na kraju ajde sabiraj sta imas a sta nemas.
-
SerijeSync
#16853 Re: HS kablovska
piše ti ispod dole na linku(LISTU TV KANALA POGLEDAJTE OVDJE) http://telemach.ba/Televizija/116/D3+-+ ... av_start=0 i pogledaš pakete i sve fino skontašhrasno38 wrote:
OK ajde mi reci gdje ovdje pise na Trio paketima koji su to programi koje dobijas......
Znam i ja doci do rjesenja ali je komplikovan put...umjesto jednog klika treba ti 3-4...i na kraju ajde sabiraj sta imas a sta nemas.
- cpu_fan
#16854 Re: HS kablovska
Izvini ali ne piše detaljno, oglašavanje preko 100 i kusur kanala spad u rang prevarnog oglašavanja odnosno dovođenja u zabludu krajnjeg korisnika. E sad nisu svi inteligentni da mogu shvatiti šta ovi u stvari reklamiraju odnosno koji se kanali podrazumjevaju.SerijeSync wrote:Pa piše ti sve detaljno, ne kontam kako ne shvatate koji su kanali uključeni u pakete i to je sve, nema potrebe za sarkazmom i svađom.Eto toliko od mene!!hrasno38 wrote:Aha super bas volim kad je neko pametan i intelegentan a hoce li tako recimo rasudjivati stariji ljudi i oni koji ne vise na ovom forumu i ne citaju sve sta je do sada napisano. Kakav je problem to napisati detaljno??? NIKAKAV!! pa nek niko od korisnika ne moze da kaze da mu je nesto nejasno.SerijeSync wrote:kako vam više nije jasno koji su paketi u trio grande i trio grande family pa sama logika govori. U trio grande ide START PAKET+D3 osnovni to je 130 kanala, u trio grande famili idu ova dva paketa+D3 prošireni i to je 150 kanala, ekvivalenti duo paketa imaju isto.Zar je potrebna ovde neka pamet
Da su napisali da uz taj i taj paket dolazi Start paket D3 + ... to bi bilo u redu, a ovo kad napišu preko 150 kanala to nije u redu.
Last edited by cpu_fan on 02/03/2016 10:52, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16855 Re: HS kablovska
SerijeSync wrote:piše ti ispod dole na linku(LISTU TV KANALA POGLEDAJTE OVDJE) http://telemach.ba/Televizija/116/D3+-+ ... av_start=0 i pogledaš pakete i sve fino skontašhrasno38 wrote:
OK ajde mi reci gdje ovdje pise na Trio paketima koji su to programi koje dobijas......
Pa zar je problem napisati da tom i tom Trio paketu ide npr OSNOVNI + D3 START PAKET...PA SLJEDECEM OSNOVNI + D3 START PAKET + PROSIRENI...itd itd a ispod ove slike sa paketima stavis:
* OSNOVNI
*D3 START
...itd itd
i sve imas na jednoj stranici
Masa istrazivanja koristenja weba su rekla da ljudi traze web stranice koje imaju sto manje klikova i koje su sto manje komplikovane.
-
kakaljin
#16856 Re: HS kablovska
Bolje bi bilo da napisu ovako:
Duo net : start paket
Duo net grande: osnovni paket
Duo net grande family: prosireni paket
Duo net grande extra : prosireni paket + HD paket + HBO premium paket.
- cpu_fan
#16857 Re: HS kablovska
Ne da bi bilo bolje nego moraju tako i napisati !kakaljin wrote:Bolje bi bilo da napisu ovako:
-
SerijeSync
#16858 Re: HS kablovska
to šalji njima u telemah te sugestije, ja sam pišem da imaju postojeća objašnjenja, sad što većina ne zna da ih nađe nije moja krivica.
-
SerijeSync
#16859 Re: HS kablovska
HD paket ne ide u Duo net grande extra i trio grande extra već samo HBO premium paket.kakaljin wrote:Bolje bi bilo da napisu ovako:
- cpu_fan
#16860 Re: HS kablovska
NIje da nisam pis'o ali njima jedino inspekciju možeš poslati da shvate ozbiljno. Samo te stave na ignore i ponavljaju već primpremljene uopćene odgovore k'o papagaji.SerijeSync wrote:to šalji njima u telemah te sugestije, ja sam pišem da imaju postojeća objašnjenja, sad što većina ne zna da ih nađe nije moja krivica.
-
SerijeSync
#16861 Re: HS kablovska
podrška ne odlučuje ni o čemu, tj odlučuje kao ja i ti, tu su samo radi prijave mogućih kvarova, ugovora i slično, dakle ne pitaju se ništa.do onih koji se pitaju i ne možeš doći a vjerujem i nije ih briga.cpu_fan wrote:NIje da nisam pis'o ali njima jedino inspekciju možeš poslati da shvate ozbiljno. Samo te stave na ignore i ponavljaju već primpremljene uopćene odgovore k'o papagaji.SerijeSync wrote:to šalji njima u telemah te sugestije, ja sam pišem da imaju postojeća objašnjenja, sad što većina ne zna da ih nađe nije moja krivica.
-
kakaljin
#16862 Re: HS kablovska
HD paket ima 29 kanala a kod njih pise 32 HD kanala pa zato i pisem za HD paket, znaci da je u tom najjacem paketu i HD paketSerijeSync wrote:HD paket ne ide u Duo net grande extra i trio grande extra već samo HBO premium paket.kakaljin wrote:Bolje bi bilo da napisu ovako:

- crnivrag
#16863 Re: HS kablovska
HD paket sadrži 31 kanal, i računica za HD kanale ide ovako:kakaljin wrote: HD paket ima 29 kanala a kod njih pise 32 HD kanala pa zato i pisem za HD paket,
Kanali se nalaze na pozicijama od 300 do 334 = 35 HD kanala - 4 HBO HD kanala koji nisu dio HD paketa = 31 HD kanal.
S tim da se neki kanali iz HD paketa nalaze i u ostalim paketima: Start, Osnovni i Prošireni, međutim npr. neko može uzeti samo HD paket bez Start paketa (postoji teoretski i ta mogućnost), i onda mu taj HD paket za 8 KM donosi 31 HD kanal.
-
kakaljin
#16864 Re: HS kablovska
razumijemo se nego pisem sta im pise na stranici i koliki je broj HD kanala u tom paketu. u HBO premiumu je 4 HD kanala, ali ih nisam racunao jer ima jer je u drugom paketu ti HD kanali. Ali eto jos jedan dokaz da se ovako pravi zabuna i kada se pogleda ovo sto sam ja pogledao da je to sto sam ja rekao.crnivrag wrote:HD paket sadrži 31 kanal, i računica za HD kanale ide ovako:kakaljin wrote: HD paket ima 29 kanala a kod njih pise 32 HD kanala pa zato i pisem za HD paket,
Kanali se nalaze na pozicijama od 300 do 334 = 35 HD kanala - 4 HBO HD kanala koji nisu dio HD paketa = 31 HD kanal.
S tim da se neki kanali iz HD paketa nalaze i u ostalim paketima: Start, Osnovni i Prošireni, međutim npr. neko može uzeti samo HD paket bez Start paketa (postoji teoretski i ta mogućnost), i onda mu taj HD paket za 8 KM donosi 31 HD kanal.
Start: 5 HD kanala
osnovni: 4 HD kanala
prosireni: 4 HD kanala
HD paket : 29 kanala
HBO paket : 2 HD kanala
HBO premium : 4 HD kanala
Tako da sabirnjem HD paket i HBO premium paket i izadje 33 Kanala, jer start, osnovni i prosireni ulaze u HD paket.
Pogledom na ovo moje napisano opet dobijem jedan kanal vise u dva najaca paketa. a po njima jedan manje se dobije
Last edited by kakaljin on 02/03/2016 11:23, edited 1 time in total.
-
SerijeSync
#16865 Re: HS kablovska
problem je što je ovo teleća država/banana pa tako kontaj i sve ostalo, ja da sam na mjestu ovih iz telemaha, kontaktirao bi ovog s nikom @crnivrag i ponudio mu posao, jer koliko vidim čovjek je student.a razumije se u tehnologiju odlično.
- crnivrag
#16866 Re: HS kablovska
Znaš šta je fazon pa ti ispadnu 2 manje kanala. Iz nekog razloga uvijek su izostavaljali BHT1 HD iz HD ponude, a sad su uz njega dodali i Hayat HD, pa kad god navode broj kanala na stranici, uvijek zaborave na ta dva.kakaljin wrote: razumijemo se nego pisem sta im pise na stranici i koliki je broj HD kanala u tom paketu. u HBO premiumu je 4 HD kanala, ali ih nisam racunao jer ima jer je u drugom paketu ti HD kanali. Ali eto jos jedan dokaz da se ovako pravi zabuna i kada se pogleda ovo sto sam ja pogledao da je to sto sam ja rekao.
Tako da sabirnjem HD paket i HBO premium paket i izadje 33 Kanala, jer start, osnovni i prosireni ulaze u HD paket.
Pogledom na ovo moje napisano opet dobijem jedan kanal vise u dva najaca paketa. a po njima jedan manje se dobije
-
kakaljin
#16867 Re: HS kablovska
Predpostavio sam, ali u start paketu pise Hayat HD, dok BHT HD nisam primjetio.crnivrag wrote:Znaš šta je fazon pa ti ispadnu 2 manje kanala. Iz nekog razloga uvijek su izostavaljali BHT1 HD iz HD ponude, a sad su uz njega dodali i Hayat HD, pa kad god navode broj kanala na stranici, uvijek zaborave na ta dva.kakaljin wrote: razumijemo se nego pisem sta im pise na stranici i koliki je broj HD kanala u tom paketu. u HBO premiumu je 4 HD kanala, ali ih nisam racunao jer ima jer je u drugom paketu ti HD kanali. Ali eto jos jedan dokaz da se ovako pravi zabuna i kada se pogleda ovo sto sam ja pogledao da je to sto sam ja rekao.
Ali opet dolazimo do brojeva da u najacem duo paketu dolazi HD paket
- MH i HS kablovska
#16868 Re: HS kablovska
B Ling wrote:Ocito da treba josh pojasniti.hrasno38 wrote:
Ne HS-ovci niste me shvatili....na Trio paketima ljudi su u dilemi sta imaju od digitalnih paketa tj. programa. jer osim zadnjeg paketa na kojem imas sve kod ovih ostalih pise preko 120....preko 150....preko 180 ...i tu su dileme kod kupaca jer ne znaju koji svi paketi programa ukljuceni u to "preko". Mislim da vam to nije neki problem napisati pa da i ta dilema i ta pitanja nestanu.HS-ovci sta sad od tih paketa kanala ide u duo, trio grande, sta u trio grande family itd.? Dakle trazimo vam da navedete kao sto ste to uradili na stranici SBB-a:
LISTA KANALA PO PAKETIMA
SILVER: Start plus
GOLD: Hit i Sport klub HD
GOLD EXTRA: Plus i HD
GOLD PREMIUM: Svi kanali (Plus, HD, Pink, HBO Premium)
OBOGATITE PONUDU!

-
kakaljin
#16869 Re: HS kablovska
+1SerijeSync wrote:problem je što je ovo teleća država/banana pa tako kontaj i sve ostalo, ja da sam na mjestu ovih iz telemaha, kontaktirao bi ovog s nikom @crnivrag i ponudio mu posao, jer koliko vidim čovjek je student.a razumije se u tehnologiju odlično.
- crnivrag
#16870 Re: HS kablovska
U Duo Net Grande Extra dolaze svi HD kanali (uključujući i ona 4 HD kanala iz HBO Premium paketa).kakaljin wrote: Predpostavio sam, ali u start paketu pise Hayat HD, dok BHT HD nisam primjetio.
Ovo ti mogu reći iz prve ruke jer koristim taj paket.
- cpu_fan
#16871 Re: HS kablovska
Ne znam samo jel' se pravite blesavi ili ne vidite problem zakonski u ovakvom oglašavanju. Ne možete pisati preko 100, preko 130 itd kanala.Dovodite krajnjeg korisnika u zabludu što je kažnjivo prema zakonu !MH i HS kablovska wrote:B Ling wrote:Ocito da treba josh pojasniti.hrasno38 wrote:
Ne HS-ovci niste me shvatili....na Trio paketima ljudi su u dilemi sta imaju od digitalnih paketa tj. programa. jer osim zadnjeg paketa na kojem imas sve kod ovih ostalih pise preko 120....preko 150....preko 180 ...i tu su dileme kod kupaca jer ne znaju koji svi paketi programa ukljuceni u to "preko". Mislim da vam to nije neki problem napisati pa da i ta dilema i ta pitanja nestanu.HS-ovci sta sad od tih paketa kanala ide u duo, trio grande, sta u trio grande family itd.? Dakle trazimo vam da navedete kao sto ste to uradili na stranici SBB-a:
LISTA KANALA PO PAKETIMA
SILVER: Start plus
GOLD: Hit i Sport klub HD
GOLD EXTRA: Plus i HD
GOLD PREMIUM: Svi kanali (Plus, HD, Pink, HBO Premium)
OBOGATITE PONUDU!
-
kakaljin
#16872 Re: HS kablovska
Alije Serije Sync napisao da ne ide HD paket u taj najaci pa sam zato ovako pisao.crnivrag wrote:U Duo Net Grande Extra dolaze svi HD kanali (uključujući i ona 4 HD kanala iz HBO Premium paketa).kakaljin wrote: Predpostavio sam, ali u start paketu pise Hayat HD, dok BHT HD nisam primjetio.
Ovo ti mogu reći iz prve ruke jer koristim taj paket.
Znai dobro sam ja napisao
Ovako napisu umjesto broja kanala i bude puno razumljivije i bolje ili pored ovoga napisu broj kanala koji dolazi, a sada kako je napisano se nagadja dok se ne ode na pakete pa pogleda sta i kako.
- MH i HS kablovska
#16873 Re: HS kablovska
Kada komuniciramo akcija se odnosi na nove i postojeće korisnike bilo koje od kompanija Telemach grupacije (Telemach, MH, HS, HKB, BHB, Velnet I VKT) koji se u toku akcije pretplate na jednu odnosno dodatnu uslugu, koju prije nisu imali (bilo da je to TV, Internet ili Telefon) u nekom od paketa, 6 mjeseci će im ukupni računi za pretplatu biti prepolovljeni.hrasno38 wrote:e Sad ja vise nista ne kontam svi nesto dobijaju a niko nista ne dobija:) Koliko znam do sada je bio da oni koji su bili na HS-u se ne smatraju kao novi pretplatnici i ne dobijaju ove pogodnosti prvih 6 mjeseci. Sta ja ili mi koji smo sa HS-a i KID quadro paketa presli na Trio Grande TM pakete dobijamo za tih prvih 6 mjeseci???
- MH i HS kablovska
#16874 Re: HS kablovska
Ne znam samo jel' se pravite blesavi ili ne vidite problem zakonski u ovakvom oglašavanju. Ne možete pisati preko 100, preko 130 itd kanala.Dovodite krajnjeg korisnika u zabludu što je kažnjivo prema zakonu ![/quote]cpu_fan wrote:
U slučaju da postoje nedoumice i pitanja vezana za naše usluge, kao i za podršku svim našim korisnicima stojimo na raspolaganju 24/7 na broju 1360 i rado ćemo objasiti sve što je potrebno.
- cpu_fan
#16875 Re: HS kablovska
Ni ovo nije istina. Ja sam u sandučiću našao letak na kojem piše da se 6 mjeseci akcije odnosi isključivo na nove korisnike, a postojeći korisnici HS dobivaju samo 1 mjesec akcije ako se odluče na neki od paketa. Mislim kome vjerovati ?MH i HS kablovska wrote:Kada komuniciramo akcija se odnosi na nove i postojeće korisnike bilo koje od kompanija Telemach grupacije (Telemach, MH, HS, HKB, BHB, Velnet I VKT) koji se u toku akcije pretplate na jednu odnosno dodatnu uslugu, koju prije nisu imali (bilo da je to TV, Internet ili Telefon) u nekom od paketa, 6 mjeseci će im ukupni računi za pretplatu biti prepolovljeni.hrasno38 wrote:e Sad ja vise nista ne kontam svi nesto dobijaju a niko nista ne dobija:) Koliko znam do sada je bio da oni koji su bili na HS-u se ne smatraju kao novi pretplatnici i ne dobijaju ove pogodnosti prvih 6 mjeseci. Sta ja ili mi koji smo sa HS-a i KID quadro paketa presli na Trio Grande TM pakete dobijamo za tih prvih 6 mjeseci???