skupljac_zeljeza wrote:
Nekada je to kažu bio adet, ali evo sada vakat kada je ibret.
Ramazan, opet ;)
-
mali jomu
#16851 Re: Ramazan, opet ;)
- HardcoreMX
#16852 Re: Ramazan, opet ;)
ibret je odakle ti lova frajeru sve da i jest tako..mali jomu wrote:skupljac_zeljeza wrote: Nekada je to kažu bio adet, ali evo sada vakat kada je ibret.
-
mali jomu
#16853 Re: Ramazan, opet ;)
HardcoreMX wrote: ibret je odakle ti lova frajeru sve da i jest tako..
Ovdje mi glumis nekog velikog muslimana, a ne znas odake lova frajeru...
- Maharadza
#16854 Re: Ramazan, opet ;)

https://www.klix.ba/vijesti/bih/reisu-l ... /170617090
A mislio sam da je ovaj reis barem malo pametniji i iskusniji jer da si ikakav vjernik ne bi NIKADA dozvolio da ti za stol sjednu ovi krimosi i uhljebi!
- orinoco
#16855 Re: Ramazan, opet ;)
Ubijeđena sam da ovdje jedino reis Kavazović zna proučiti Fatihu

- orinoco
#16856 Re: Ramazan, opet ;)
Prvi dan Bajrama nakon ovog Ramazana je u nedjelju, 25. juna. Nedjelja je neradni dan. Po zakonu o radu u BiH vjernici imaju pravo na dva plaćena radna dana u vrijeme vjerskih praznika. Da li će se ove godine praktikovati ponedjeljak neradni dan, čime bi uz prethodnu nedjelju vjernici imali dva praznična dana, ili će neradni dani biti ponedjeljak i utorak, 26. i 27. juni?
- agnostic_front
#16857 Re: Ramazan, opet ;)
Pa ima još jedan Bajram.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#16858 Re: Ramazan, opet ;)
prenosi se neradni u ponedjeljak, a utorak je radni dan. tako je uvijek i bilo.orinoco wrote:Prvi dan Bajrama nakon ovog Ramazana je u nedjelju, 25. juna. Nedjelja je neradni dan. Po zakonu o radu u BiH vjernici imaju pravo na dva plaćena radna dana u vrijeme vjerskih praznika. Da li će se ove godine praktikovati ponedjeljak neradni dan, čime bi uz prethodnu nedjelju vjernici imali dva praznična dana, ili će neradni dani biti ponedjeljak i utorak, 26. i 27. juni?
- MOSALJOZE
#16859 Re: Ramazan, opet ;)
Arbajt
A ostalo mi par kolača nisam pojeo
- spreca
#16860 Re: Ramazan, opet ;)
Maharadza wrote:
A mislio sam da je ovaj reis barem malo pametniji i iskusniji jer da si ikakav vjernik ne bi NIKADA dozvolio da ti za stol sjednu ovi krimosi i uhljebi!
Bas razmisljam sta je to ponukalo reisa ili natjeralo na ovo....vidjeh naslov na portalu ali ga nisam htio ni pogledati.....radije da je ovj iftar podijelio sirotinji....neki od njih ce sigurno posle na pivu ili ko zna kuda...kad cemo imti dobiti "narodnog reisa"
- MOSALJOZE
#16861 Re: Ramazan, opet ;)
Iftari Husein i sa ljudima slabijeg materijalnog stanja,ali to niko ne slika,i ne treba da slika.spreca wrote:![]()
Bas razmisljam sta je to ponukalo reisa ili natjeralo na ovo....vidjeh naslov na portalu ali ga nisam htio ni pogledati.....radije da je ovj iftar podijelio sirotinji....neki od njih ce sigurno posle na pivu ili ko zna kuda...kad cemo imti dobiti "narodnog reisa"
- spreca
#16862 Re: Ramazan, opet ;)
Huso mi nije uopste onaj nekadasnjiMOSALJOZE wrote:Iftari Husein i sa ljudima slabijeg materijalnog stanja,ali to niko ne slika,i ne treba da slika.spreca wrote:![]()
- orinoco
#16863 Re: Ramazan, opet ;)
Zar se i vjerski praznici prenose, mislila sam samo državni?Chmoljo wrote:prenosi se neradni u ponedjeljak, a utorak je radni dan. tako je uvijek i bilo.orinoco wrote:Prvi dan Bajrama nakon ovog Ramazana je u nedjelju, 25. juna. Nedjelja je neradni dan. Po zakonu o radu u BiH vjernici imaju pravo na dva plaćena radna dana u vrijeme vjerskih praznika. Da li će se ove godine praktikovati ponedjeljak neradni dan, čime bi uz prethodnu nedjelju vjernici imali dva praznična dana, ili će neradni dani biti ponedjeljak i utorak, 26. i 27. juni?
- Gojeni H
#16864 Re: Ramazan, opet ;)
A, haj'mo malo bit' realni. Sta sad covjek treba, svakom politicaru okrenuti ledja? Mislim, bolje mu je bez njih, ali to je drustveno-politicka elita u Bosnjaka. Jest' da neki izgledaju i ponasaju se kao pijani Rusi, ali to su ljudi koji su izabrani na izborima ili u centrali.spreca wrote:Maharadza wrote:
A mislio sam da je ovaj reis barem malo pametniji i iskusniji jer da si ikakav vjernik ne bi NIKADA dozvolio da ti za stol sjednu ovi krimosi i uhljebi!![]()
- HardcoreMX
#16865 Re: Ramazan, opet ;)
Ti se već po drugi put sam prozoveš i pronadješ...A tvoje vrijedjanje meni dobro djelo na Mizanu, vrednuju se još više na Ramazanu....mali jomu wrote: Ovdje mi glumis nekog velikog muslimana, a ne znas odake lova frajeru...

- spreca
#16866 Re: Ramazan, opet ;)
Shvatam ja to sve ....to mu je samo minus a ne plus...znas kako to nas narod kaze skim si taa'ki siGojeni H wrote:
A, haj'mo malo bit' realni. Sta sad covjek treba, svakom politicaru okrenuti ledja? Mislim, bolje mu je bez njih, ali to je drustveno-politicka elita u Bosnjaka. Jest' da neki izgledaju i ponasaju se kao pijani Rusi, ali to su ljudi koji su izabrani na izborima ili u centrali.
-
mali jomu
#16867 Re: Ramazan, opet ;)
HardcoreMX wrote:Ti se već po drugi put sam prozoveš i pronadješ...A tvoje vrijedjanje meni dobro djelo na Mizanu, vrednuju se još više na Ramazanu....mali jomu wrote: Ovdje mi glumis nekog velikog muslimana, a ne znas odake lova frajeru...
govoris i o mizanu i o lovi..... aaaaaaaaaa ne stima mi tu nesto veliki muslimanu
- HardcoreMX
#16868 Re: Ramazan, opet ;)
@mali jomi...i o Ramazanu se govori, što je tema, a ne tvoje frustracije...i sve štima, nego to ti je stvar tvoje perspektive, kad si ti mali sve ti je veliko....a sad mir, sad će prangija da radi...mali jomu wrote: govoris i o mizanu i o lovi..... aaaaaaaaaa ne stima mi tu nesto veliki muslimanu
- arzuhal
#16869 mod-comment
Pa dobro je više obojice...HardcoreMX wrote:@mali jomi...i o Ramazanu se govori, što je tema, a ne tvoje frustracije...i sve štima, nego to ti je stvar tvoje perspektive, kad si ti mali sve ti je veliko....a sad mir, sad će prangija da radi...mali jomu wrote: govoris i o mizanu i o lovi..... aaaaaaaaaa ne stima mi tu nesto veliki muslimanu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#16870 Re: Ramazan, opet ;)
a što ne bi za one koji slave?orinoco wrote: Zar se i vjerski praznici prenose, mislila sam samo državni?
- orinoco
#16871 Re: Ramazan, opet ;)
A što bi? Vjerski praznici su privatna obilježavanja, nisu državna ili društvena, a protivnica sam i prenošenja prazničnih dana sa vikend-dana na radne.Chmoljo wrote:a što ne bi za one koji slave?orinoco wrote: Zar se i vjerski praznici prenose, mislila sam samo državni?
- arzuhal
#16872 Re: Ramazan, opet ;)
Zato što ovo nije sekularna država da bi nas bilo briga dal se neko tome protivi...Ima da se prenosi vjerski blagdan i tačka!orinoco wrote:A što bi? Vjerski praznici su privatna obilježavanja, nisu državna ili društvena, a protivnica sam i prenošenja prazničnih dana sa vikend-dana na radne.Chmoljo wrote:a što ne bi za one koji slave?orinoco wrote: Zar se i vjerski praznici prenose, mislila sam samo državni?
- Connaisseur Karlin
#16873 Re: Ramazan, opet ;)
arzonja, ja sve praznike upisem da slavimarzuhal wrote:Zato što ovo nije sekularna država da bi nas bilo briga dal se neko tome protivi...Ima da se prenosi vjerski blagdan i tačka!orinoco wrote:A što bi? Vjerski praznici su privatna obilježavanja, nisu državna ili društvena, a protivnica sam i prenošenja prazničnih dana sa vikend-dana na radne.Chmoljo wrote: a što ne bi za one koji slave?
- agnostic_front
#16874 Re: Ramazan, opet ;)
Dođe na temu o Ramazanu da raspravlja o državnim zakonima.
Da si ti živa i zdrava, šta nas briga čega si ti protivnica.
Da si ti živa i zdrava, šta nas briga čega si ti protivnica.
- wewa
#16875 Re: Ramazan, opet ;)
prema Zakonu o radu, buduci da zakon o drzavnim praznicima nije donesen, radnik ima pravo na 2 placena i 2 neplacena slobodna dana za vjerske, sportske i druge potrebe. kad ce ih koristiti, odlucuje sam radnik.orinoco wrote:A što bi? Vjerski praznici su privatna obilježavanja, nisu državna ili društvena, a protivnica sam i prenošenja prazničnih dana sa vikend-dana na radne.Chmoljo wrote:a što ne bi za one koji slave?orinoco wrote: Zar se i vjerski praznici prenose, mislila sam samo državni?
u privatnim kompanijama o nacinu obiljezavanja praznika obicno odlucuje vlasnik.
dakle, Bajram se ne prenosi, nego obiljezava kako ko nadje za shodno.