Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
mali jomu

#16851 Re: Ramazan, opet ;)

Post by mali jomu »

skupljac_zeljeza wrote:
Nekada je to kažu bio adet, ali evo sada vakat kada je ibret.

:thumbup:
HardcoreMX

#16852 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HardcoreMX »

mali jomu wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Nekada je to kažu bio adet, ali evo sada vakat kada je ibret.
ibret je odakle ti lova frajeru sve da i jest tako..
mali jomu

#16853 Re: Ramazan, opet ;)

Post by mali jomu »

HardcoreMX wrote: ibret je odakle ti lova frajeru sve da i jest tako..

Ovdje mi glumis nekog velikog muslimana, a ne znas odake lova frajeru...
Maharadza

#16854 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Maharadza »

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/reisu-l ... /170617090

A mislio sam da je ovaj reis barem malo pametniji i iskusniji jer da si ikakav vjernik ne bi NIKADA dozvolio da ti za stol sjednu ovi krimosi i uhljebi! :run:
orinoco

#16855 Re: Ramazan, opet ;)

Post by orinoco »

Ubijeđena sam da ovdje jedino reis Kavazović zna proučiti Fatihu :D

Image
orinoco

#16856 Re: Ramazan, opet ;)

Post by orinoco »

Prvi dan Bajrama nakon ovog Ramazana je u nedjelju, 25. juna. Nedjelja je neradni dan. Po zakonu o radu u BiH vjernici imaju pravo na dva plaćena radna dana u vrijeme vjerskih praznika. Da li će se ove godine praktikovati ponedjeljak neradni dan, čime bi uz prethodnu nedjelju vjernici imali dva praznična dana, ili će neradni dani biti ponedjeljak i utorak, 26. i 27. juni?
agnostic_front

#16857 Re: Ramazan, opet ;)

Post by agnostic_front »

Pa ima još jedan Bajram.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16858 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Chmoljo »

orinoco wrote:Prvi dan Bajrama nakon ovog Ramazana je u nedjelju, 25. juna. Nedjelja je neradni dan. Po zakonu o radu u BiH vjernici imaju pravo na dva plaćena radna dana u vrijeme vjerskih praznika. Da li će se ove godine praktikovati ponedjeljak neradni dan, čime bi uz prethodnu nedjelju vjernici imali dva praznična dana, ili će neradni dani biti ponedjeljak i utorak, 26. i 27. juni?
prenosi se neradni u ponedjeljak, a utorak je radni dan. tako je uvijek i bilo.
MOSALJOZE

#16859 Re: Ramazan, opet ;)

Post by MOSALJOZE »

:zoka:

Arbajt :-)

A ostalo mi par kolača nisam pojeo :roll:
spreca

#16860 Re: Ramazan, opet ;)

Post by spreca »

Maharadza wrote:Image

A mislio sam da je ovaj reis barem malo pametniji i iskusniji jer da si ikakav vjernik ne bi NIKADA dozvolio da ti za stol sjednu ovi krimosi i uhljebi! :run:
Bas razmisljam sta je to ponukalo reisa ili natjeralo na ovo....vidjeh naslov na portalu ali ga nisam htio ni pogledati.....radije da je ovj iftar podijelio sirotinji....neki od njih ce sigurno posle na pivu ili ko zna kuda...kad cemo imti dobiti "narodnog reisa"
MOSALJOZE

#16861 Re: Ramazan, opet ;)

Post by MOSALJOZE »

spreca wrote: :thumbup:
Bas razmisljam sta je to ponukalo reisa ili natjeralo na ovo....vidjeh naslov na portalu ali ga nisam htio ni pogledati.....radije da je ovj iftar podijelio sirotinji....neki od njih ce sigurno posle na pivu ili ko zna kuda...kad cemo imti dobiti "narodnog reisa"
Iftari Husein i sa ljudima slabijeg materijalnog stanja,ali to niko ne slika,i ne treba da slika.
spreca

#16862 Re: Ramazan, opet ;)

Post by spreca »

MOSALJOZE wrote:
spreca wrote: :thumbup:
Iftari Husein i sa ljudima slabijeg materijalnog stanja,ali to niko ne slika,i ne treba da slika.
Huso mi nije uopste onaj nekadasnji
orinoco

#16863 Re: Ramazan, opet ;)

Post by orinoco »

Chmoljo wrote:
orinoco wrote:Prvi dan Bajrama nakon ovog Ramazana je u nedjelju, 25. juna. Nedjelja je neradni dan. Po zakonu o radu u BiH vjernici imaju pravo na dva plaćena radna dana u vrijeme vjerskih praznika. Da li će se ove godine praktikovati ponedjeljak neradni dan, čime bi uz prethodnu nedjelju vjernici imali dva praznična dana, ili će neradni dani biti ponedjeljak i utorak, 26. i 27. juni?
prenosi se neradni u ponedjeljak, a utorak je radni dan. tako je uvijek i bilo.
Zar se i vjerski praznici prenose, mislila sam samo državni?
Gojeni H

#16864 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Gojeni H »

spreca wrote:
Maharadza wrote:Image

A, haj'mo malo bit' realni. Sta sad covjek treba, svakom politicaru okrenuti ledja? Mislim, bolje mu je bez njih, ali to je drustveno-politicka elita u Bosnjaka. Jest' da neki izgledaju i ponasaju se kao pijani Rusi, ali to su ljudi koji su izabrani na izborima ili u centrali.
HardcoreMX

#16865 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HardcoreMX »

mali jomu wrote: Ovdje mi glumis nekog velikog muslimana, a ne znas odake lova frajeru...
Ti se već po drugi put sam prozoveš i pronadješ...A tvoje vrijedjanje meni dobro djelo na Mizanu, vrednuju se još više na Ramazanu....
Image
spreca

#16866 Re: Ramazan, opet ;)

Post by spreca »

Gojeni H wrote:

A, haj'mo malo bit' realni. Sta sad covjek treba, svakom politicaru okrenuti ledja? Mislim, bolje mu je bez njih, ali to je drustveno-politicka elita u Bosnjaka. Jest' da neki izgledaju i ponasaju se kao pijani Rusi, ali to su ljudi koji su izabrani na izborima ili u centrali.
Shvatam ja to sve ....to mu je samo minus a ne plus...znas kako to nas narod kaze skim si taa'ki si
mali jomu

#16867 Re: Ramazan, opet ;)

Post by mali jomu »

HardcoreMX wrote:
mali jomu wrote: Ovdje mi glumis nekog velikog muslimana, a ne znas odake lova frajeru...
Ti se već po drugi put sam prozoveš i pronadješ...A tvoje vrijedjanje meni dobro djelo na Mizanu, vrednuju se još više na Ramazanu....
Image

govoris i o mizanu i o lovi..... aaaaaaaaaa ne stima mi tu nesto veliki muslimanu
HardcoreMX

#16868 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HardcoreMX »

mali jomu wrote: govoris i o mizanu i o lovi..... aaaaaaaaaa ne stima mi tu nesto veliki muslimanu
@mali jomi...i o Ramazanu se govori, što je tema, a ne tvoje frustracije...i sve štima, nego to ti je stvar tvoje perspektive, kad si ti mali sve ti je veliko....a sad mir, sad će prangija da radi...
arzuhal

#16869 mod-comment

Post by arzuhal »

HardcoreMX wrote:
mali jomu wrote: govoris i o mizanu i o lovi..... aaaaaaaaaa ne stima mi tu nesto veliki muslimanu
@mali jomi...i o Ramazanu se govori, što je tema, a ne tvoje frustracije...i sve štima, nego to ti je stvar tvoje perspektive, kad si ti mali sve ti je veliko....a sad mir, sad će prangija da radi...
Pa dobro je više obojice...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16870 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Chmoljo »

orinoco wrote: Zar se i vjerski praznici prenose, mislila sam samo državni?
a što ne bi za one koji slave?
orinoco

#16871 Re: Ramazan, opet ;)

Post by orinoco »

Chmoljo wrote:
A što bi? Vjerski praznici su privatna obilježavanja, nisu državna ili društvena, a protivnica sam i prenošenja prazničnih dana sa vikend-dana na radne.
arzuhal

#16872 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

orinoco wrote:
Chmoljo wrote:
A što bi? Vjerski praznici su privatna obilježavanja, nisu državna ili društvena, a protivnica sam i prenošenja prazničnih dana sa vikend-dana na radne.
Zato što ovo nije sekularna država da bi nas bilo briga dal se neko tome protivi...Ima da se prenosi vjerski blagdan i tačka!

:mrgreen:
Connaisseur Karlin

#16873 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Connaisseur Karlin »

arzuhal wrote:
orinoco wrote:
Chmoljo wrote: a što ne bi za one koji slave?
Zato što ovo nije sekularna država da bi nas bilo briga dal se neko tome protivi...Ima da se prenosi vjerski blagdan i tačka!

:mrgreen:
arzonja, ja sve praznike upisem da slavim :lol: :kiss: to je dio mog zaradjenog novca :) nema nista dzaba :D i meni je smijesno kad orinoco kaze da nemas pravo, a doslovno si sve zaradio :thumbup: plus, imas pravo uzeti placene slobodne dane, a isti su zaradjeni,nisu poklon od kompanije :D samo budala to nece iskoristiti :-)
agnostic_front

#16874 Re: Ramazan, opet ;)

Post by agnostic_front »

Dođe na temu o Ramazanu da raspravlja o državnim zakonima.
Da si ti živa i zdrava, šta nas briga čega si ti protivnica.
wewa

#16875 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

orinoco wrote:
Chmoljo wrote:
prema Zakonu o radu, buduci da zakon o drzavnim praznicima nije donesen, radnik ima pravo na 2 placena i 2 neplacena slobodna dana za vjerske, sportske i druge potrebe. kad ce ih koristiti, odlucuje sam radnik.

u privatnim kompanijama o nacinu obiljezavanja praznika obicno odlucuje vlasnik.

dakle, Bajram se ne prenosi, nego obiljezava kako ko nadje za shodno.
Locked