SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#16851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

BadBoy wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:sad možemo očekivati FB žalopoljke i žalospjeve za ovim neuspjelim abortusom tipa: "dobar umire mlad...", "fališ brate", "Allah najbolje zna ko si", "Only God can judge you", "jedan po jedan srećemo se svi", itd.

Svima im želim da se što prije sretnu. :thumbup:
Već je bilo, k' da si znao.
jesu bili vec evergreeni poput Allah uzima najbolje ili ucenje el fatihe uz zavrsnicu amin na statusima?
insomnia78

#16852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Banksy wrote:
U pitanju je otmica dvanaestogodišnjeg djeteta. U uređenim društvima svi bi davno bili pohapšeni, i mater i otmičar i žene mu.
Tako je. U građanskim društvima se postupa kako si i navela.

MI živimo u etnonacionalnom ispljuvku Jugoistočne Europe gdje su takva pravila udarac na naciju ili slobodu ispoljavanja vjere.
Kolko maloljetnica iz gradjanskih drustava zavrsi u Siriji? Prestanite sa tim hinjskim insinuacijana. Eto sad policija njih ne trazi zato sto je to po islamu. Reko him Bakir da hin puste
Logovan

#16853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

sheilak wrote: jesu bili vec evergreeni poput Allah uzima najbolje ili ucenje el fatihe uz zavrsnicu amin na statusima?
Ina lilahi ve ina ilejhi radziun
Svi sno mi Allahovi i njemu se vracamo
Alene molim Allaha da ti oprosti grijehe i da te uvede u Dzennet amin A tvojoj porodici da sabura amin
sheilak

#16855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

Oh, wow.

Neki ljudi zaista daju svojim primjerom dobre argumente u korist prinudne sterilizacije.
sheilak

#16856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

Logovan wrote:
sheilak wrote: jesu bili vec evergreeni poput Allah uzima najbolje ili ucenje el fatihe uz zavrsnicu amin na statusima?
Ina lilahi ve ina ilejhi radziun
Svi sno mi Allahovi i njemu se vracamo
Alene molim Allaha da ti oprosti grijehe i da te uvede u Dzennet amin A tvojoj porodici da sabura amin
vjerovatno iz argelinija ostavljaju izraze sucuti.
JThomas

#16857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

znači - u vidu navike... :roll:
uglavnomja

#16858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

prije 3 godine je zivjea u sarajevu

sad u njemackoj :?

da li je tamo legalno ili ilegalno?
legalno, preko posla - cisto sumnam da ima vise od osnovne skole, ako i to, da se ona udala - znalo bi se

ako je ilegalno, u tom sektaskom izlovanom okruzenju, mala nije ni morala ici u skolu, nije u sistemu, niko ne zna da je tamo

ono 3 mjeseca 'vamo, 3 tamo :roll:

a sve u svemu, neka price, mozda se nauci nesto vise o tome kako taj paralelan pecinski svijet fercera
mozda se drzava pocne brinuti za djecu koja su otisla "u njemacku" ... :roll:
da provjere da li su upisana tamo u skolu, da li su roditelji uposte trazili ispisnicu iz skole,

ocito je biznis u pitanju, zena je prije 3 godine bila otkrivena, sad joj dijete od 12 pokriveno
prva kcerka, sad druga
nadam se da trece dijete nije najmladja kcerka
ako jeste - da se vratimo na pricu o normalnim drustvima i socijalnim lsubama
vješalica

#16859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Ciganlijska posla
sheilak

#16860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

mozemo mi sad ovo sve bagatelizirati s ovim „ciganska posla“, ali ovo uopce nisu bezazlene stvari. neovisno od ove zene, ali koliko je zaista zena koje su same, nezasticene, udovice ili rastavljene, bez primanja i lakovjerne koje padaju pod utjecaj ove dobro razgranate mreze religijskih fanatika i zena im? i koje zbog ispranog mozga ili stvarne materijalne potrebe pokrivaju i sebe i djecu, a posljedicno i rade stvari koje ti krugovi smatraju normalnim, poput udaje jako maldih curica za starije muskarce.

fakat isto kult neki. da li bi bilo ko od vlasti, socijalnih sluzbi vec reagirao da se radi o nekoj nepriznatoj sekti koja siri svoj utjecaj na ovakav nacin?
SmokingMan

#16861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Koliko znam Bašići su uglavnom romi,ova mi barem tako i djeluje.
insomnia78

#16862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

SmokingMan wrote:Koliko znam Bašići su uglavnom romi,ova mi barem tako i djeluje.
Slabo znas. Plus zar ti mala djeluje ko ciganka?
SmokingMan

#16863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

insomnia78 wrote:
SmokingMan wrote:Koliko znam Bašići su uglavnom romi,ova mi barem tako i djeluje.
Koliko ja lično znam jesu,kao što ima i roma sa prezimenom Salčin.
julisiz es grant

#16864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

SmokingMan wrote:
insomnia78 wrote:
Koliko ja lično znam jesu,kao što ima i roma sa prezimenom Salčin.
Bašić je jedno od najčešćih prezimena u BiH, a ja znam jednu cigansku porodicu sa tim prezimenom. Ova žena vjerovatno jeste ciganka, sudeći po faci.
vješalica

#16865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

sheilak wrote:mozemo mi sad ovo sve bagatelizirati s ovim „ciganska posla“, ali ovo uopce nisu bezazlene stvari. neovisno od ove zene, ali koliko je zaista zena koje su same, nezasticene, udovice ili rastavljene, bez primanja i lakovjerne koje padaju pod utjecaj ove dobro razgranate mreze religijskih fanatika i zena im? i koje zbog ispranog mozga ili stvarne materijalne potrebe pokrivaju i sebe i djecu, a posljedicno i rade stvari koje ti krugovi smatraju normalnim, poput udaje jako maldih curica za starije muskarce.

fakat isto kult neki. da li bi bilo ko od vlasti, socijalnih sluzbi vec reagirao da se radi o nekoj nepriznatoj sekti koja siri svoj utjecaj na ovakav nacin?
Pala pod uticaj kad je zena trofac
Kcerka joj jahala se po kuci sa narkodilerom prije par godina pa pobjega
Pa svi je znaju iz Reljeva da je totalni trofac sa ovim stvarima
Njoj treba zabraniti komunikaciju sa muskadijom kao i kcerkama da se konacno.smire
Neregistrirani

#16866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Neregistrirani »

Ipak, ovih dana na društvenim se mrežama pojavila i priča da je upravo Emira ta koja je ispratila kćerku iz njihove kuće, a sve u cilju njene udaje za muškarca za kojeg sad tvrdi da je njenu kćerku oteo?!

​Na Facebooku se pojavila navodna prepiska Emire Bašić i izvjesne Sebine, koja je pregovarala oko udaje, obećavajući Emiri da će dobiti stan u blizini kćerke.

....

Emira je tada, u januaru 2014. godine, pričala da je iz porodične kuće u naselju Reljevo pobjegla njena tada 15-godišnja kćerka Zejna. Ona je tada kazala da se njena maloljetna kćerka uputila u nepoznatom pravcu sa 36-godišnjim muškarcem Almirom Alićem i to nakon porodične svađe. Nekoliko mjeseci poslije Zejna i Almir su pronađeni u vozu u Bosanskom Brod​u.

Emira je tada pričala da je Alića iz sažaljenja pustila da živi u kući u kojoj ona živi sa tri kćerke, a on je seksualno iskoristio Zejnu.

Sudeci po slikama na FB, ova spodoba ima i trecu, najmladju, kcer. Malu treba izuzeti iz porodice, preventivno, prije nego sto i ona nestane za par godina!
vjesticanametli

#16867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjesticanametli »

Ako je to ona ciganka koju viDZoh na fb hahavhaha
1 dobro namlatit
2 sterilizacija
3 vratit u 1 razred
:mrgreen: sve neke allllahh slike a ispod kviz koliko je nadrkano tvoje lice :lol: :lol:
Ccc gluhoooo bilo
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#16868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

http://ba.n1info.com/a227860/Vijesti/Vi ... ajeva.html

U dnu ovog članka ima video u kojem ova Emira daje izjavu. Po naglasku mi djeluje da je u romingu.
Neregistrirani

#16869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Neregistrirani »

A kakve veze ima ako je rijec o Romima? Eto nije iz tog naroda skot pedofilski koji je dijete odveo sebi za zenu. Ili nas je bas briga ako se radi o njima, bitno da nije neko nase cisto bijelo dijete u pitanju?
JThomas

#16870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nisi shvatio, što više ima s romima manje ima sa islamom... :mrgreen:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#16871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

Ima, itekako ima veze.
Da li misliš da ova romska dječica što prose po semaforima imaju zaštitu države kao i druga djeca. Oni tek tako prodaju svoju djecu, bez da iko pita gdje su.
Neregistrirani

#16872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Neregistrirani »

stetoskop wrote:Ima, itekako ima veze.
Da li misliš da ova romska dječica što prose po semaforima imaju zaštitu države kao i druga djeca. Oni tek tako prodaju svoju djecu, bez da iko pita gdje su.
To vec pokazuje da drzava ne brine o svim svojim gradjanima i svoj svojoj djeci. A ovi postovi mi govore da je vecina mojih bijelih sunarodnika go fasista. Ako moze razlikovati djecu po boji. Njihova/drugacija manje bole? Neko mozda upravo siluje djevojcicu od 12 godina, ali nije nam to tako strasno, jer je mozda Romkinja? A i brat siledzija je u vjeri, on to u skladu s vjerskim slobodama?
Fuj, ljudi!
BadBoy

#16873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Neregistrirani wrote:
To vec pokazuje da drzava ne brine o svim svojim gradjanima i svoj svojoj djeci. A ovi postovi mi govore da je vecina mojih bijelih sunarodnika go fasista. Ako moze razlikovati djecu po boji. Njihova/drugacija manje bole? Neko mozda upravo siluje djevojcicu od 12 godina, ali nije nam to tako strasno, jer je mozda Romkinja? A i brat siledzija je u vjeri, on to u skladu s vjerskim slobodama?
Fuj, ljudi!
Ti to tek sad skontao? Ogromni fašisti, ksenofobi, šovinisti i rasisti. Samo ne dolazi do izražaja toliko jer nemamo puno kontakta sa drugim i drugačijim.
julisiz es grant

#16874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Teško je i mogu imati, jer nigdje nisu ni uvedena da postoje. Oni rijetko prijavljuju svoju djecu kada se rode, pa dijete nema nikakvih dokumenata, ničega. Ne prijavljuju se ni na biro niti su osigurani, ali koriste i crpe zdravstvenu zaštitu ali niko ne smije ciganinu zakonito naplatiti zdravstvenu uslugu kako ne bi sutra kakav Danis Tanović opet snimao film, il se digli Sejdić i Finci, il ga stigao gnjev božji i kazna itd.
JThomas

#16875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Post Reply