Kakva je sad ovo mapa ?
RepublikanskaGarda wrote:Ono kad sumir nekom kaze da je konto da je ozbiljniji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da naravno, hoces da kazes da vas treba dozivljavat ozibljno? eškeš serebeškešRepublikanskaGarda wrote:Ono kad sumir nekom kaze da je konto da je ozbiljniji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

gdje ce ?sumirprimus wrote:asad ide...ovako il onako...
sumirprimus wrote:asad ide...ovako il onako...

eee, kako mislis jedva cekas?za monitorom, il ?ifas wrote:Ja jedva cekam samo da se postigne kakav dogovor sa tom nekom kvazi umjerenom opozicijom, pa da krene krkanje po isilu i nusri, te da se otkriju napokon ovdje licemjeri koji se pod plastom "borbe za slobodu sirijskog naroda" ne mogu nagledat preklanih vratova i zgazenih ljudi sto im bagdadijevci u djulanijevci svakodnevno serviraju.
ifas wrote:Ja jedva cekam samo da se postigne kakav dogovor sa tom nekom kvazi umjerenom opozicijom, pa da krene krkanje po isilu i nusri, te da se otkriju napokon ovdje licemjeri koji se pod plastom "borbe za slobodu sirijskog naroda" ne mogu nagledat preklanih vratova i zgazenih ljudi sto im bagdadijevci u djulanijevci svakodnevno serviraju.
Kolko god ih ima, da se dogovor napravi, pa da ovi forumski zagovornici humanizma, slobode, bratstva i jedinstva, nastave rahat da podrzavaju isil i nusru.Ironmen wrote:ifas wrote:Ja jedva cekam samo da se postigne kakav dogovor sa tom nekom kvazi umjerenom opozicijom, pa da krene krkanje po isilu i nusri, te da se otkriju napokon ovdje licemjeri koji se pod plastom "borbe za slobodu sirijskog naroda" ne mogu nagledat preklanih vratova i zgazenih ljudi sto im bagdadijevci u djulanijevci svakodnevno serviraju.
Problem je sto umjerene opozicije nema ni 5% sve je to preuzela nusra i slicne selefiske teroristicke organizacije.
Nisam "ja" rekao već oni sami, i to na Engleskom, ne moram opet stavljati video ? I nisam rekao 40k već "preko 35k", a to se ne odnosi na Daaru već na kompletan jug Sirije, znači provincija Daraa, Quneitra i zapadni Damask ....RepublikanskaGarda wrote:Čuj pobunjenici na Kalamunu su napaljeniDuckZz wrote:Lavrov je dosta nervozan ^^
Gubi trku sa vremenom. Sada je pitanje ko će šta uzeti od ISIL-a.
SDF spremni za napad na Shadadi i Manbej, imam informacije da se traži zeleno svjetlo od Amera.
Pobunjenici u Qalamunu se nabrijani i napaljeni, 2 godine se nisu pošteno namarisali a kontrolišu sve što treba. Pitanje je kad će njima Ameri dati zeleno svjetlo jer imaju grupu koja je istrenirana da zove zračne udare. Fali im municije koji cuvaju za vladine snage ukoliko pobudale, vojnika imaju dovoljno, tenkova previše.
, daj se uozbilji malo, ovo me podsjeća na tvoju tvrdnju o 40 000 pripadnika FSA u provinciji Daara(kada sa ja napisao da jedino prema njima imam simpatije, da ne ponavljam razloge), i tamo su bili lijepo uniformairani, lijepo su paradirali a sad e valjda jasno da se ta brojka komotno može podijeliti sa 2 ili 3, tako i ovi na kalemunu. Assad u strahu da fso-vci sa Kalemuna ne pobudale
Otkud znaš da su proizvedene u Srbiji?Drvenija87 wrote:Dzihadisti koriste minobacace i granate proizvedene u Srbji.
Dakle, primirje je pobjeda dzihadista. Posluzit ce za konsolidaciju i moguce pripremu Turske i Saudije za upad u Siriju.TerroristTurkey sends several trucks of weapons and ammunition to Al Qaeda groups in Azaz.
Prije bi bilo da su iz Krusika-Valjevo.Naslovnica wrote: Možda su iz prijeratnog Pretisa.