Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
irconbih

#16826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by irconbih »

Ima li iko da stane u kraj ovim juncima na motorima što jurcaju po noći? To neki gasovi, to neki Mad Max zvukovi. Pa upucat na licu mjesta, stoka! :sax:
basicm

#16827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

irconbih wrote:Ima li iko da stane u kraj ovim juncima na motorima što jurcaju po noći? To neki gasovi, to neki Mad Max zvukovi. Pa upucat na licu mjesta, stoka! :sax:
A zatvoriti prozor?
nepass1

#16828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

drug_profi wrote:Nije bila o tom prica. Ta je prica bila zavrsena, a pocela je nova o tome da se tag isplati ako koristis AP.
:thumbup:
Isplati se, pa i da 10ak puta izadjem na ap uzeo bih. Ovako samo zbog posla kad moram. Ove godine jucer prvi put bio.
irconbih

#16829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by irconbih »

basicm wrote:
irconbih wrote:Ima li iko da stane u kraj ovim juncima na motorima što jurcaju po noći? To neki gasovi, to neki Mad Max zvukovi. Pa upucat na licu mjesta, stoka! :sax:
A zatvoriti prozor?
Zatvoren, sve rješeno. Hvala! :sax:
Logovan

#16830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

basicm wrote:
A zatvoriti prozor?
:-) :lol:
muha_sa

#16831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

sirene

koji moraš bit idiot da pritisneš na sirenu ako onaj ispred tebe na semaforu ne krene u milisekundi kad se zeleno upali :-)
a idiota pun grad
Travnički Noćni Šetač

#16832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

tempuser wrote:
Da ponovimo...
ZOBS
Clan 39.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.

Posto ova vrlo jasna recenica nekima nije bila jasna meni nije bilo mrsko da od MUP-a KS trazim pojasnjenje da li se pod ometanjem ostalih vozila podrazumjeva spora voznja i ocekivano ljudi su odgovorili da se podrazumjeva.
:thumbup:

Inače urijetko se patim sa takvima... ako je moguće obidjem ih sa desne strane i nastavim svojim poslom...
Dope_Man

#16833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Travnički Noćni Šetač wrote: :thumbup:

Inače urijetko se patim sa takvima... ako je moguće obidjem ih sa desne strane i nastavim svojim poslom...
Da vidis lola kad se po Rajvosa u sve tri trake na glavnoj zaredaju... pozelis da imas kakve mitraljeze instalirane na autu pa da ih raznosis k'o na Space Invadersima :lol:
amar1994

#16834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

nepass1 wrote:Sinoc na naplatnim kucicama na ulazu u sa stvorila se guzva. Dvije rampe ne rade. Ispred mene nekih 15 auta. Lijeva rampa do ne radi. I lola u mercedesu ml i pasatu su skontale da prodju sve nas do te rampe koja ne radi i ubacuju se u traku. Potrefilo se tako da im niko nije dao da udju u traku. Auta haman spojena, bez mogucnosti za ubacivanje :D
Debil u mercedesu zamalo da mi udari blatobran pokusavajuci da se uvali. Ostali su iza. Jos otvorio prozor da pomaga da ga se pusti :lol:
Toliko mi je drago bilo sto se niko nije nasao pametan pa da ih pusti da se uvale :D
Neka nisu i ne treba supke , najebem im se svega , gdje je ogranicenje 80 voze 160 da se uvale , masu puta sam im se slatko nasmijao sa ACCom :lol: :lol:

PS. Imas para za polovno od 50/60 hiljada a skup ti acc i jos ugrozavas druge :-) :run:
beni-bu-man

#16835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

amar1994 wrote:
nepass1 wrote:Sinoc na naplatnim kucicama na ulazu u sa stvorila se guzva. Dvije rampe ne rade. Ispred mene nekih 15 auta. Lijeva rampa do ne radi. I lola u mercedesu ml i pasatu su skontale da prodju sve nas do te rampe koja ne radi i ubacuju se u traku. Potrefilo se tako da im niko nije dao da udju u traku. Auta haman spojena, bez mogucnosti za ubacivanje :D
Debil u mercedesu zamalo da mi udari blatobran pokusavajuci da se uvali. Ostali su iza. Jos otvorio prozor da pomaga da ga se pusti :lol:
Toliko mi je drago bilo sto se niko nije nasao pametan pa da ih pusti da se uvale :D
Neka nisu i ne treba supke , najebem im se svega , gdje je ogranicenje 80 voze 160 da se uvale , masu puta sam im se slatko nasmijao sa ACCom :lol: :lol:

PS. Imas para za polovno od 50/60 hiljada a skup ti acc i jos ugrozavas druge :-) :run:
Kad Vecrtra A prozuji kroz ACC rampicu, raja se ibreti 8-)
amar1994

#16836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

beni-bu-man wrote:
amar1994 wrote: Neka nisu i ne treba supke , najebem im se svega , gdje je ogranicenje 80 voze 160 da se uvale , masu puta sam im se slatko nasmijao sa ACCom :lol: :lol:

:D 8-)

kasnije se polome da te sustingu do iduce rampe i opet isto :izet: :lol: :lol:
Throttle

#16837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Kratak je kod nas autoput da bi stigao Opela :D
preludezalude

#16838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

:skoljka:
drug_profi wrote:Meni je logicno da stede na platama i broju radnika na kucicama. Takodjer je alternativa solarnom placanju vrlo povoljna i ne znam zasto svako ko potrosi bar 30-40 maraka godisnje na autoputu ne bi uzeo tag.
Kakve su cijene tag-a? Prodjem autoputem od Sa prema Mo desetak puta godisnje...ima li logike uzimati?
amar1994

#16839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

preludezalude wrote::skoljka:
drug_profi wrote:Meni je logicno da stede na platama i broju radnika na kucicama. Takodjer je alternativa solarnom placanju vrlo povoljna i ne znam zasto svako ko potrosi bar 30-40 maraka godisnje na autoputu ne bi uzeo tag.
Kakve su cijene tag-a? Prodjem autoputem od Sa prema Mo desetak puta godisnje...ima li logike uzimati?
kako ne , dobijes i gratis procentulano kad uplatis , a nema rok trajanja , ne bi se peglo sa sicom nema sanse 8-)
http://www.jpautoceste.ba/prodaja-i-nadopuna/

http://www.jpautoceste.ba/kako-postati-acc-korisnik/

:)

PS. izvjestaj o preostalim KM ti dolazi na email adresu :thumbup:
beni-bu-man

#16840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Throttle wrote:Kratak je kod nas autoput da bi stigao Opela :D
jedino ga hrdza moze stici :mrgreen:
beni-bu-man

#16841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

amar1994 wrote:
beni-bu-man wrote:
amar1994 wrote: Neka nisu i ne treba supke , najebem im se svega , gdje je ogranicenje 80 voze 160 da se uvale , masu puta sam im se slatko nasmijao sa ACCom :lol: :lol:

:D 8-)

kasnije se polome da te sustingu do iduce rampe i opet isto :izet: :lol: :lol:
tako neki dan :lol: :lol: uklucujem se prema rampi u podlugovima kad lik s ML-om prozuji pored mene hoce i on na naplatnu, lik ceka u redu ja mu samo poceo mahat :mrgreen:
drug_profi

#16842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Tako slicno, od Lasve prema ukljucenju na AP na punoj i preko ogranicenja pred samom naplatom me pretice neki seat i u red za tiket... a ja pored samo peeeep i adios, nismo se vise nikad vidjeli.... :mrgreen:
Optimist

#16843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Da bogdo stede. Pa svaki mjesec je novo lice koje radi na naplatnim. Kako u Zenici tako i u Josanici. Prime, tu bude kratko i daj ga negdje u kancelariju.
Bakir1

#16844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Tagova nema ja kupio zadnji u kaknju....
basicm

#16845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

a yasto tag moye samo na jedno auto? Znaci imas vise auta, za svako moras poseban tag.
Dope_Man

#16846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

amar1994 wrote:
preludezalude wrote::skoljka:
kako ne , dobijes i gratis procentulano kad uplatis , a nema rok trajanja , ne bi se peglo sa sicom nema sanse 8-)
http://www.jpautoceste.ba/prodaja-i-nadopuna/

http://www.jpautoceste.ba/kako-postati-acc-korisnik/

:)

PS. izvjestaj o preostalim KM ti dolazi na email adresu :thumbup:
Znas li iz iskustva da li sta naplacuju ako recimo promijenis auto pa hoces da preregistrujes ACC na novo auto?
To je jedini razlog zasto ga ja jos nisam uzeo, a haman bi ga vec i otplatio kroz bonus.
Optimist

#16847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

basicm wrote:a yasto tag moye samo na jedno auto? Znaci imas vise auta, za svako moras poseban tag.
Zato sto se jos nisu naucili poslu. Firma ako ima 10 auta i 10 tagova, svaki mora ponaosob puniti, ne moze imati npr jedan zajednicki racun sa kojeg bi se svima skidalo.
Zatim popust od 20 posto je nista za nekog ko stalno vozari na relaciji npr Sarajevo-Zenica. Neka je samo 20 radnih dana x 12 KM je 240 KM za jedan mjesec.
Suvisno je pisati kako je godisnja vinjeta za Sloveniju je 110 eura, Austrijska je 88 eura, Svicarska 50 franaka itd. Dakle mi za mjesec platimo koliko neko za godinu...
Bakir1

#16848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Radi kategorije vozila.
Jedan tag jedno auto
Optimist

#16849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Dope_Man wrote:
Znas li iz iskustva da li sta naplacuju ako recimo promijenis auto pa hoces da preregistrujes ACC na novo auto?
To je jedini razlog zasto ga ja jos nisam uzeo, a haman bi ga vec i otplatio kroz bonus.
Evo da odovorim ja mjesto njega. Ne naplacuju. Doneses tagg i saobracajnu od novog vozila i zacas promijene tablicu koja je vezana uz sami uredjaj.
Bakir1

#16850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Ja mislim da 20% kroz tag nije malo....
Post Reply