Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ci-Nick

#16826 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Prije par dana skoro na istom mjestu je osvanula mrtva mačka ali sa dosta krvi na snijegu.
A nisam vidio mačku u Radakovu bar 5 godina :sad:
Nije bilo policije, nije bilo gospode iz Šape.
Radnik Albe je počistio mjesto zločina.
Njanjavi

#16827 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Gdje u zenici ima sredit drva na metar, cokovi il iscjepana sa dostavom?
phillie

#16828 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ma doce Grisom iz Las Vegasa i Horejsio iz Majamija maksuzile :D

Nije mi smijesna uginula/ubijena zivotinja, ali bas mi smijesmo vrijeme u kojem se ovo desilo. Ko bi to mogao uraditi? Gradjani su za ovih 10tak godina imali milion prilika za ovakav cin (naravno neopravdan), i da se odluce na ovo nakon sto je opstina krenula u akciju? Bojim se da je ovo neko uradio, ili da se rijesi "suvisnog posla" ili da "radikalizuje situaciju" ....

Eto sad ce ova dvojica gore navedena to rijesiti :D
Freamon Lester

#16829 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Norm wrote:
Freamon Lester wrote:Jao teorija zavjere. :lol: Sapa radi marketinga ubila cuke i cuke se same otrovale pojedenim iz kante. :lol:

I btw. nije broj cuka lutalica rezultat rada Sape nego palanke koja nije u stanju da provede usvojenu zakonsku regulativu pa se okrenula kaubojskim metodama.
...broj kerova lutalica na ulicama (ne napustenih pasa-procitaj Zakon o zastiti zivotinja) JESTE REZULTAT rada sape....
...nemogucnost provedbe usvojene zakonske regulative JESTE REZULTAT RADA I LOBIRANJA 'udruzenja' zajedno sa veterinarskim stanicama a glede prisvajanja finansijske dobiti...
...da se razumijemo ima i istinskih ljubitelja zivotinja, ali je vecina izmanipulirana od strane 'ljubitelja' $$$

A teorija zavjere nije da su namjerno i okrutno potrovani od gradjana Zenice???
Broj kerova lutalica na cesti je rezultat nerada opcinske administracije proteklih 5 godina i stimanja tendera za izgradnju HOTELSKOG smjestaja, a ne azila za lutalice.

Vas problem sa sapom je sto ljudi uspjesno zagovaraju svoje interese regularnim metodama, a jos kad se uzmu u obzir da su uglavnom zene onda bi jos i tukli, udarali, zlostavljali. Klasicna palanka.

I btw. vrati nazad moje postove pa ces vidjeti da se ja zalazem za klasicnu evropsku praksu. A praksa kod nas je da SDA nastima tender svom ahbabu pa da pravi hotel za lutalice umjesto azila, a onda kad se to popuni za pola dana zajebi pricu hajmo potrovati.

I jos jednom ponavljam osoba koja je potrovala pse vjerovatno boluje od neke psihicke bolescure koja se i tesko dijagnosticira. A vase horsko navijanje samo potvrdjuje nedostatak gradjanske hrabrosti, a i znanja da se izborite za drustvo kakvo zelite. Nisam ja kriv sto udruzenje stop Ugrizu nije u stanju inicirati izmjenu zakona gdje bi se ponovo uvela eutanazija vec se bave prosipanjem suplje price tipa "Pas ima veca prava nego moje dijete". :lol:

U svakoj razumnoj zemlji postoji period u kojem ce pas boraviti u azilu i nakon toga biti uspavan. Upravo ovaj rok daje mogucnosti da oni koji vole zivotinje usvoje ili pronadju rjesenje(naprave svoj azil koji ce finansirati svojim novcem i hraniti ih do smrti) pa onda psi ostanu u zivotu. Da u udruzenju Stop ugrizu postoji zrno inteligencije do sad su mogli izmjeniti zakon i zavrsena prica.

To sto se udruzenje Stop ugrizu bavi javnim prepucavanjem i prosipanjem suplje price je surova realnost, a realnost je da u ovom drustvu nema sposobnih ljudi koji ce provesti u djelo svoju ideju na ZAKONOM predvidjen nacin. I kad voda dodje do grla onda se palanka mobilise pa krene trovati, a onda cemo praviti teorije zavjere da su pse pobili upravo oni koji se zalazu za njihovo dobro. Klasican primjer pomracenja uma.

Ignorisati zakon na ovako brutalan nacin je opasno po svako drustvo. Pogotovo kad je drustvo zeljno da se napije krvi naizgled slabijem. A taj naizgled slabiji svo vrijeme demonstrira kako se radi u demokratskom drustvu i pokazuje ti put kako da radis. Od izmjene zakona do borbe za svoje interese. A sve sto palanka ima da ponudi je brutalno izivljavanje nad tim osobama prvenstveno jer su zene pa onda se smije kurciti po fb i pozivati na klanje, ubijanje, udaranje, samaranje i sl. I zbog toga sam na njihovoj strani i uvijek cu biti.
Freamon Lester

#16830 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Njanjavi wrote:Gdje u zenici ima sredit drva na metar, cokovi il iscjepana sa dostavom?
http://www.drvosjeca.ba/index.php/poslo ... /pj-zenica

Ili motorku na rame i u sumu. Ako te sumar zaustavi ti njega motorkom. Takav vakat dosao. :lol:
Mustang1

#16831 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Hajde da mi sad stavljamo oglase tamo gdje sapa stavlja za skupljanje novca, samo cemo mi pisati skupljati za macke, nasao sam dobru stranicu sa slikama ugrozenih :oops: :D
Mi cemo se zvati kandza :oops:
jasko_ba

#16832 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Freamon Lester wrote:A vase horsko navijanje samo potvrdjuje nedostatak gradjanske hrabrosti, a i znanja da se izborite za drustvo kakvo zelite. Nisam ja kriv sto udruzenje stop Ugrizu nije u stanju inicirati izmjenu zakona gdje bi se ponovo uvela eutanazija vec se bave prosipanjem suplje price tipa "Pas ima veca prava nego moje dijete". :lol:
U svakoj razumnoj zemlji postoji period u kojem ce pas boraviti u azilu i nakon toga biti uspavan. Upravo ovaj rok daje mogucnosti da oni koji vole zivotinje usvoje ili pronadju rjesenje(naprave svoj azil koji ce finansirati svojim novcem i hraniti ih do smrti) pa onda psi ostanu u zivotu. Da u udruzenju Stop ugrizu postoji zrno inteligencije do sad su mogli izmjeniti zakon i zavrsena prica.
To sto se udruzenje Stop ugrizu bavi javnim prepucavanjem i prosipanjem suplje price je surova realnost, a realnost je da u ovom drustvu nema sposobnih ljudi koji ce provesti u djelo svoju ideju na ZAKONOM predvidjen nacin.
Ja tebe stvarno ne kontam, pa o ovome se pisalo jos 2013-te i svi su trazili izmjene zakona. Sta mislis koja je grupacija bila protiv i kako se na kraju sprijecilo usvajanje tih istih propisa uz pomoc stranih ambasadora? I kakve su ova jadikovanja sto je jedna budala otrovala, pa se sada jebe svima mater zbog njega? :lol: Cuj genocid na psima, pa kako vas nije stid? :roll:
3.10.2013. u 14:55
U međuvremenu je zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nermina Zaimović-Uzunović predložila izmjene i dopune zakona.
I Ljubić (Stop ugrizu) se zalaže za mikročipiranje i registraciju pasa, ali i za ograničen rok držanja u azilima. Također tvrdi i da je zakon potreban, ali po evropskim standardima, te da mu trebaju izmjene sada, prije većih posljedica.
Freamon Lester

#16833 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

jasko_ba wrote: Ja tebe stvarno ne kontam, pa o ovome se pisalo jos 2013-te i svi su trazili izmjene zakona. Sta mislis koja je grupacija bila protiv i kako se na kraju sprijecilo usvajanje tih istih propisa uz pomoc stranih ambasadora? I kakve su ova jadikovanja sto je jedna budala otrovala, pa se sada jebe svima mater zbog njega? :lol: Cuj genocid na psima, pa kako vas nije stid? :roll:
U međuvremenu je zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nermina Zaimović-Uzunović predložila izmjene i dopune zakona.
I Ljubić (Stop ugrizu) se zalaže za mikročipiranje i registraciju pasa, ali i za ograničen rok držanja u azilima. Također tvrdi i da je zakon potreban, ali po evropskim standardima, te da mu trebaju izmjene sada, prije većih posljedica.
Boli strane ambasadore neka stvar za ovaj zakon. To sto udruzenje nije u stanju da lobira uspjesno u sovm interesu je tragicno, ali jos tragicnije je ovo pravljenje teorija zavjera. :-)
Norm

#16834 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote:
Norm wrote:
Freamon Lester wrote:Jao teorija zavjere. :lol: Sapa radi marketinga ubila cuke i cuke se same otrovale pojedenim iz kante. :lol:

I btw. nije broj cuka lutalica rezultat rada Sape nego palanke koja nije u stanju da provede usvojenu zakonsku regulativu pa se okrenula kaubojskim metodama.
...broj kerova lutalica na ulicama (ne napustenih pasa-procitaj Zakon o zastiti zivotinja) JESTE REZULTAT rada sape....
...nemogucnost provedbe usvojene zakonske regulative JESTE REZULTAT RADA I LOBIRANJA 'udruzenja' zajedno sa veterinarskim stanicama a glede prisvajanja finansijske dobiti...
...da se razumijemo ima i istinskih ljubitelja zivotinja, ali je vecina izmanipulirana od strane 'ljubitelja' $$$

A teorija zavjere nije da su namjerno i okrutno potrovani od gradjana Zenice???
Broj kerova lutalica na cesti je rezultat nerada opcinske administracije proteklih 5 godina i stimanja tendera za izgradnju HOTELSKOG smjestaja, a ne azila za lutalice.

Vas problem sa sapom je sto ljudi uspjesno zagovaraju svoje interese regularnim metodama, a jos kad se uzmu u obzir da su uglavnom zene onda bi jos i tukli, udarali, zlostavljali. Klasicna palanka.

I btw. vrati nazad moje postove pa ces vidjeti da se ja zalazem za klasicnu evropsku praksu. A praksa kod nas je da SDA nastima tender svom ahbabu pa da pravi hotel za lutalice umjesto azila, a onda kad se to popuni za pola dana zajebi pricu hajmo potrovati.

I jos jednom ponavljam osoba koja je potrovala pse vjerovatno boluje od neke psihicke bolescure koja se i tesko dijagnosticira. A vase horsko navijanje samo potvrdjuje nedostatak gradjanske hrabrosti, a i znanja da se izborite za drustvo kakvo zelite. Nisam ja kriv sto udruzenje stop Ugrizu nije u stanju inicirati izmjenu zakona gdje bi se ponovo uvela eutanazija vec se bave prosipanjem suplje price tipa "Pas ima veca prava nego moje dijete". :lol:

To sto se udruzenje Stop ugrizu bavi javnim prepucavanjem i prosipanjem suplje price je surova realnost, a realnost je da u ovom drustvu nema sposobnih ljudi koji ce provesti u djelo svoju ideju na ZAKONOM predvidjen nacin. I kad voda dodje do grla onda se palanka mobilise pa krene trovati, a onda cemo praviti teorije zavjere da su pse pobili upravo oni koji se zalazu za njihovo dobro. Klasican primjer pomracenja uma.

Ignorisati zakon na ovako brutalan nacin je opasno po svako drustvo. Pogotovo kad je drustvo zeljno da se napije krvi naizgled slabijem. A taj naizgled slabiji svo vrijeme demonstrira kako se radi u demokratskom drustvu i pokazuje ti put kako da radis. Od izmjene zakona do borbe za svoje interese. A sve sto palanka ima da ponudi je brutalno izivljavanje nad tim osobama prvenstveno jer su zene pa onda se smije kurciti po fb i pozivati na klanje, ubijanje, udaranje, samaranje i sl. I zbog toga sam na njihovoj strani i uvijek cu biti.
netocno kolega, bilo je prijedloga da se problem rijesi ali...nije se dozvolilo...pojam lutalica ne postoji u novom Zakonu o zastiti zivotinja, samim tim izjednacavanje ove populacije sa pojmom napusteni pas je onemogucavanje provedbe zakona...
regularne metode NISU napadi na uposlenike servisa i hranjenje dzukela na trotuaru, pozivanje na linc, preprodaja pasa u zemlje zapadne evrope i stavljanje markica psima koji NISU sterilisani...
...ja imam djecu i znam o cemu pricam...kada je mene pas ugrizao onako s ledja hinjski bez povoda kako to samo tuzne okice znaju nije dosla ni policija ni tuzitelj niti bilo ko iz sape da uslika i da izvrsi uvidjaj...a da mi se to desilo djetetu...ne bi bilo ni malo :lol:
jos nije potvrdjeno da su svi psi namjerno otrovani...
...jedini koji rade po zakonu i jos ga nisu prekrsili za razliku shapavaca su iz ovoga udruzenja...i da, oni pruzaju pravnu pomoc LJUDIMA, zrtvama ugriza...besplatno...
..teorija zavjere je da su psi potrovani namjerno i objavljivanje te vijesti na svim drustvenim mrezama bez da se sacekala zvanicna potvrda...
i da jedno je pozivati a sasvim nesto drugo to raditi kao sto rade shapavci i avmauci radnicima higijenskih servisa... ;-)
...i da slazemo se u jednom, da je stavljanje prava pasa lutalica iznad prava ljudi upravo to, pomracenje uma...
jasko_ba

#16835 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Freamon Lester wrote:
jasko_ba wrote: Ja tebe stvarno ne kontam, pa o ovome se pisalo jos 2013-te i svi su trazili izmjene zakona. Sta mislis koja je grupacija bila protiv i kako se na kraju sprijecilo usvajanje tih istih propisa uz pomoc stranih ambasadora? I kakve su ova jadikovanja sto je jedna budala otrovala, pa se sada jebe svima mater zbog njega? :lol: Cuj genocid na psima, pa kako vas nije stid? :roll:
Boli strane ambasadore neka stvar za ovaj zakon. To sto udruzenje nije u stanju da lobira uspjesno u sovm interesu je tragicno, ali jos tragicnije je ovo pravljenje teorija zavjera. :-)
Cuj boli ih briga :lol: Cim se pokrenula izmjena zakona, automatski su dosli i britanski i talijanski ambasador i prijetili ljudima da se ne osvoji. Evo ti malo cinjenica pa ti vidi koliko ih je briga. A Dog's Trust i Sapa je isti sablon djelovanja. Sve dok pare stizu na "tuzne okice" sve se moze istrpiti.
Postby jasko_ba » 08/04/2016 16:23
Jebote zivot, kad se ovako angazuju oko jedne nebitne stvari, mogu misliti kakav je pritisak u nekim drugim situacijama. A odbijanje u Domu naroda preko Covica i HDZ-a i SBB-ovih "veterinara" drugi put. :-)
Avgust 2012
Britanska ambasada u Sarajevu podržava novu kampanju firme Lush koja ima za cilj podizanje svijesti i pružanje pomoći u rješavanju problema pasa lutalica na ulicama Sarajeva. Svi u Sarajevu znaju koliko je ovo pitanje ozbiljan problem i drago nam je vidjeti da je jedna britanska firma uključena u niz napora s ciljem njegovog rješavanja“, izjavio je ambasador Casey. Lush je poznati britanski proizvođač svježe ručno rađene kozmetike sa preko 600 prodavnica u 43 zemlje. Od 2008. godine, Lush je prisutan i u Bosni i Hercegovini i postao član Britanskog poslovnog kluba u BiH; njihova prodavnica nalazi se u BBI centru u Sarajevu.
Oktobar 2012
Danas je u rezidenciji britanskog ambasadora u Sarajevu ozvaničen rad britanske nevladine organizacije DogsTrust. Goste su također pozdravili i izrazili veliko zadovoljstvo interesom za projekt i Nigel Casey, britanski ambasador u BiH te Anel Bećirević projekt menadžer Dogs Trusta.
Novembar 2013
Izmjene ovog zakona usvojene su u prvom čitanju. Tek se sad očekuje prava ofanziva različitih nevladinih organizacija koje se zalažu za prava životinja, posebno pasa. Nevladina humanitarna organizacija “Dogs Trust”, slučajno ili ne, već dan kasnije organizirala je pres-konferenciju na kojoj su predstavljeni rezultati prethodne kampanje sterilizacije. Na početku konferencije javnosti se obratio i britanski ambasador u BiH Nigel Casey, koji je poručio: “Nije na nama iz britanske vlade da kažemo kako bi ova zemlja trebala riješiti pitanje pasa lutalica. To je pitanje za Parlament ove zemlje.” Na pitanje novinara je li eutanazija, kao jedna od opcija za rješavanje ovog problema, prisutna i u Velikoj Britaniji, ambasador Casey je odgovorio potvrdno, ali je napomenuo da se ona koristi tek kad se iscrpe sve druge opcije i to samo za pse koji su stari, bolesni ili im se ne može naći novi dom. Baš kako to predviđaju i izmjene zakona koje je predložila zastupnica Nermina Zaimović-Uzunović. U Velikoj Britaniji psi se eutanaziraju ukoliko se u roku od sedam dana niko ne ponudi da ih udomi, tako da možemo reći da ćemo imati dvostruko bolja rješenja nego Britanci nakon što se usvoje ove izmjene.
Oktobar 2014
Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson ocijenio je da BiH ima odličan zakon kojim se treba regulisati pitanje pasa lutalica, koji je usvojen na državnom nivou 2009. godine. Istaknuo je kako uloga Dogs Trusta u BiH nije da riješi problem napuštenih pasa, već da lokalnim vlastima pruži stručni savjet, tako da oni mogu uraditi taj posao.
Februar 2015
Predloženi amandman na Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, o kojem se danas u Parlamentarnoj skupštini BiH i koji bi uveo rigorozne mjere za sprječavanje pojave pasa- lutalica, predstavlja skandalozan korak unazad, kazao je danas u otvorenom pismu ambasador Republike Italije u Bosni i Hercegovini Ruggero Corrias. „Izrazio sam političkim liderima BiH veliku zabrinutost naše vlade i italijanskog civilnog društva s nadom da će važeća normativa ostati na snazi i efikasno se primjenjivati“, naglasio je i dodao kako bi predložene izmjene uvele rigorozne mjere za sprječavanje pojave pasa-lutalica koja je veoma raširena u BiH.
dinoze77

#16836 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

hebo vas kerovi :D ode nam drug jimi u banovice umrjece nam tema bez njega
Freamon Lester

#16837 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Norm wrote: regularne metode NISU napadi na uposlenike servisa i hranjenje dzukela na trotuaru, pozivanje na linc, preprodaja pasa u zemlje zapadne evrope i stavljanje markica psima koji NISU sterilisani...
Po kojem zakonu je zabranjeno dati hranu psu na ulici? Napadi an uposlenike servisa? O cemu ti govoris? Sarajevu ili Zenici? Preprodaje pasa? Jel to dokazano ili jos uvijek dojimo jednu te istu pricu koju je neko napisao. I btw. ima li zakon koji sprijecava takvu praksu? I ako ima haj daj mi bar jedan razlog zasto bi radili protiv nje. :lol:
...ja imam djecu i znam o cemu pricam...kada je mene pas ugrizao onako s ledja hinjski bez povoda kako to samo tuzne okice znaju nije dosla ni policija ni tuzitelj niti bilo ko iz sape da uslika i da izvrsi uvidjaj...a da mi se to desilo djetetu...ne bi bilo ni malo :lol:
jos nije potvrdjeno da su svi psi namjerno otrovani...
Ova prica o ja imam djecu mi fakat na vrh neke stvari. Svako ima djecu. Ali problem je sto se palite na individualne potrebe. Boli vas kolektivno za drugu djecu. Da li je neko pokusao sa Sapom da radi ili samostalno da priblizi pse djeci i obrnuto? Da li je neko pokusao da napravi registar agresivnih pasa u Zenici pa da sa Sapom radi na njihovom uklanjanju. Niste. Sve sto ste radili je kolektivno pozivanje na nekakve samare i sl. gadosti pod parolom da se to meni i mojoj djeci desi. Pa da se ti psi sklone u saradnji sa sapom na neku lokaciju i bili udaljeni od ljudi? Ili da prvo njih uklonimo sa ceste u ovaj hotel sto su Begici napravili?

...jedini koji rade po zakonu i jos ga nisu prekrsili za razliku shapavaca su iz ovoga udruzenja...i da, oni pruzaju pravnu pomoc LJUDIMA, zrtvama ugriza...besplatno...
..teorija zavjere je da su psi potrovani namjerno i objavljivanje te vijesti na svim drustvenim mrezama bez da se sacekala zvanicna potvrda...
i da jedno je pozivati a sasvim nesto drugo to raditi kao sto rade shapavci i avmauci radnicima higijenskih servisa... ;-)
...i da slazemo se u jednom, da je stavljanje prava pasa lutalica iznad prava ljudi upravo to, pomracenje uma...
Pruzaju pravnu pomoc? Svaka cast. Kamo srece da su svoje pravno znanje koncentrirali u proteklih 5 godina na izmjene zakona onda bi puno vise postigli. A pravnu pomoc ce ti pruztii u konkretnoj situaciji svaki advokat jer je to relativno brza zarada. Tuzis grad i gotova prica.

A o teorijama zavjere ziv bio nemoj vise. Prekucali ste temu Sirija za ove budalestine koje ovdje pisete.
Freamon Lester

#16838 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Da li si ti upoznat sa pravnim sistemom ove drzave bar malo? Kakav crni ambasador? :lol: Pa sam ti covjek ispod kaze. :lol:
jasko_ba wrote: Cuj boli ih briga :lol: Cim se pokrenula izmjena zakona, automatski su dosli i britanski i talijanski ambasador i prijetili ljudima da se ne osvoji. Evo ti malo cinjenica pa ti vidi koliko ih je briga. A Dog's Trust i Sapa je isti sablon djelovanja. Sve dok pare stizu na "tuzne okice" sve se moze istrpiti.

“Nije na nama iz britanske vlade da kažemo kako bi ova zemlja trebala riješiti pitanje pasa lutalica. To je pitanje za Parlament ove zemlje.”
Freamon Lester

#16839 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

dinoze77 wrote:hebo vas kerovi :D ode nam drug jimi u banovice umrjece nam tema bez njega
Mene je dovoljno fasciniralo sto smo on i ja prosli izbore bez banovica. :D
kamen spoticanja

#16840 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Mislim da su osumnjiceni za ovo "trovanje" pasa svi koji u gradu imaju djecu :mrgreen:
nacho_

#16841 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Jimmy McNulty neshvaćen kao detektiv, neshvaćen kao forumaš. #JeSuisJimmy
Freamon Lester

#16842 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Image

Ovo je fotografija iz Sapinog azila. Ovako izgeda kucica za pse. A sad vi pitajte zasto je SDA platila Begicima da prave hotel za 70 cuka. :lol:
kamen spoticanja

#16843 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:Image

Ovo je fotografija iz Sapinog azila. Ovako izgeda kucica za pse. A sad vi pitajte zasto je SDA platila Begicima da prave hotel za 70 cuka. :lol:
Tih 70 su zeleni kerovi...oni idu u hotel
:mrgreen:
jasko_ba

#16844 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Freamon Lester wrote:Da li si ti upoznat sa pravnim sistemom ove drzave bar malo? Kakav crni ambasador? :lol: Pa sam ti covjek ispod kaze. :lol:
Cuj boli ih briga :lol: Cim se pokrenula izmjena zakona, automatski su dosli i britanski i talijanski ambasador i prijetili ljudima da se ne osvoji. Evo ti malo cinjenica pa ti vidi koliko ih je briga. A Dog's Trust i Sapa je isti sablon djelovanja. Sve dok pare stizu na "tuzne okice" sve se moze istrpiti.
“Nije na nama iz britanske vlade da kažemo kako bi ova zemlja trebala riješiti pitanje pasa lutalica. To je pitanje za Parlament ove zemlje.”

Eto bas slucajno kad su trebale biti izmjene zakona pojavi se naivni ambasador da lobira protiv izmjena. Bas slucajno taj naivni ambasador prijeti parlamentarcima da ne usvajaju iste, inace ce uskratiti pomoc iz EU fondova. I bas slucajno taj isti naivni ambasador ce reci lagano nas to ne zanima, mi smo ovdje biciklom, snadjite se. Dakako. :lol:
Njanjavi

#16845 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Freamon Lester wrote:
Njanjavi wrote:Gdje u zenici ima sredit drva na metar, cokovi il iscjepana sa dostavom?

Ili motorku na rame i u sumu. Ako te sumar zaustavi ti njega motorkom. Takav vakat dosao. :lol:
Skupi brate, stoja metar iscjepanih, nidje veze :-?
kakavdanakneiskustvu

#16846 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kralj Tvrtko I. wrote:Narod je dugo čekao azil....i sada kad je počeo sa radom dođe šapa i nešto sere...
Zašto šapa nije dogovorila sa gradom da oni rade umjesto Albe?
Zašto šapa govori kako grad vrši genocid nad cukama, sad kad je grad krenuo u rješavanje problema...?
Zato što šapa ostaje bez osnove (tužnih faca paščadi) za traženje donacija po svijetu!
Traži se od grada da ima sve uslove za đukele a oni ih trpaju u gepek po 2-3 i voze Bog zna gdje...to je uredu! A kad grad sklone psa u azil onda to nije uredu....jer im sklanjaju pare s ulice!

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Bas tako
kamen spoticanja

#16847 Re: Zeničani

Njanjavi wrote:
Freamon Lester wrote:

Skupi brate, stoja metar iscjepanih, nidje veze :-?
3 godine zatvora pisu za shumsku kradju...nemoj se s tim zahebavat
Norm

#16848 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote: Ova prica o ja imam djecu mi fakat na vrh neke stvari. Svako ima djecu. Ali problem je sto se palite na individualne potrebe. Boli vas kolektivno za drugu djecu. Da li je neko pokusao sa Sapom da radi ili samostalno da priblizi pse djeci i obrnuto? Da li je neko pokusao da napravi registar agresivnih pasa u Zenici pa da sa Sapom radi na njihovom uklanjanju. Niste. Sve sto ste radili je kolektivno pozivanje na nekakve samare i sl. gadosti pod parolom da se to meni i mojoj djeci desi. Pa da se ti psi sklone u saradnji sa sapom na neku lokaciju i bili udaljeni od ljudi? Ili da prvo njih uklonimo sa ceste u ovaj hotel sto su Begici napravili?

Pruzaju pravnu pomoc? Svaka cast. Kamo srece da su svoje pravno znanje koncentrirali u proteklih 5 godina na izmjene zakona onda bi puno vise postigli. A pravnu pomoc ce ti pruztii u konkretnoj situaciji svaki advokat jer je to relativno brza zarada. Tuzis grad i gotova prica.

A o teorijama zavjere ziv bio nemoj vise. Prekucali ste temu Sirija za ove budalestine koje ovdje pisete.
MOLIM???
Pricu o teoriji zavjere gradjana Zenice trovanjem tuznih okica si ti spomenuo...
ETO TI CUKE I SHAPAVCI raspravljaj s njima, mi koji imamo djecu nismo dorasli vasim intelektualnim kapacitetima...
Zavrsili smo...
kakavdanakneiskustvu

#16849 Re: RE: Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

saraxy wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
saraxy wrote:Mnogi u ovoj državi se ne drže zakona i ne poštuju ih. Pa čak i oni koji izglasavaju zakone.
Treba se kolektivno red uvesti u sistem, a ne paušakno zahtjevati na poštivanju zakona.

Ako šapa i radi kako vi svi pričate protuzakonito (u šta ne sumnjam, jer svi RADE ISTO) , onda je tu POLICIJA, TUŽILAŠTVO I SUDSTVO, da stave posljednju riječ.
Čitam takve bljuvotinje od komentara gdje se poziva upravo na ubijanje životinja, gdje se ljudi koji "rade" u šapi etiketiraju kal kurve, krave, itd... Takvi ljudi koji vrijeđaju druge su sposobne i otrovati pse/životinje, pa se staviti u ravnu sa "lošim ljudima" koji su spremni i najgore stvari počiniti.

Pozivati da se jedna grupa u društvu drži zakona i obaveza, a da drugi ljudi budu "operisani" od toga, je kranje neozbiljno, i zlonamjerno.
Baš sam neki dan pisala o liku sa ilegalnim štandom, što sam dobila utisak da je to "ok" što prodaje robu koja je zabranjena i što ne učestvuje u legalnom plaćanju stola. I to je ok...nema veze, lik ima "veze" - policija učestvuje u kršenju zakona tako što kupuje kod njega, i sve je to super i ok. A za šapu, treba im je**ti mater, krave, ku*vetine i slično. Ne branim šapu, samo mnogo ste licemjerni, bezobrazni...i sve ružno što nam se dešava, nisu krivi ni psi, ni šapa,nego kolektivno, ali najviše cijeli sistem koji ne radi posao!

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk

citas li bljuvotine od komentara,statusa u kojima se zenicani i bosanci nazivaju genocidlijama jer kao sklanjaju pse sa ulica a to se radi tako u citavom civilizovanom svijetu,mislim ne branim one koji bilo koga nazivaju pogrdnim imenima,samo pitam primjecujes li i ove koji nas sve nazivaju onim koji su odgovorni za genoicid?
I jedni i drugi su plod bolesti u kojoj živimo godinam iza rata.
Gadi mi se takav vokabular i način na koji "rješavavaju" svoje sukobe
Takvi ljudi nisu preko noći ušli u naše društvo, nego ih cijeli sistem njeguje i "obrazuje" to je malo veća psihologija...

U suštini, mnogi ugledni profesori, analitičari i stručnjaci za komunikologiju i jesu rekli za cijeli region (ex yu) da smo mi "psihički bolesno društvo" i da ne znamo voditi dijalog samim tim ni rješavati svoje probleme, na civiliziran način.
Daleko smo mi od civolizovanog rješavanja problema, njegujemo tradiciju divljaštva, mršnje godinama... i to je ono na šta ja bljujem. NIsam odrasla "na zapadu" nisam "dijaspora", nisam "sapa", nisam "vladin službenik" nisam "stranačko potrčkalo" samo sam čovjek kojeg su učili finom ponašanu i komunikacii uz korištenju vlastitog mozga. Za živo čudo i takvi su odrasli ovdje.

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk

Drago mi je ako je tako,sto bii rekli u hrvatskpj utvaram si da sam i sam takav
kamen spoticanja

#16850 Re: Zeničani

Uprava Celika odbila 30% plate svim igracima zbog jucerasnje blamaze u Visokom :thumbup:
A neke i cuke nasli smrznute u blatusi i radakovu :mrgreen:
prvi osumnjiceni @kdn...naime primjecen da kupuje vece kolicine deterdjenta :mrgreen:
Post Reply