Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Lincoln-Burrows

#16826 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

512MB wrote:Image

:D
Jerko je trebao napisati samo prve tri riječi 'izdajico jedna smrdljiva' bez onog u
nastavku i tada bi mu ona mogla samo napuhati jaja.
Dupli_skalp

#16827 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Dupli_skalp »

Mohamad Sissoko wrote:
A onda imas ljude sa mudima koji nisu ljigavci.

Image
pravi, čestiti, pametni i pošteni Hrvat! naklon do poda gospodinu!
duh_sa_sjekirom

#16828 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

Lincoln-Burrows wrote:
Jerko je trebao napisati samo prve tri riječi 'izdajico jedna smrdljiva' bez onog u
I to bi bilo baš uljudbeno i kulturno, u duhu europske tradicije i nositelja europskih vrijednosti.
ultima_palabra

#16829 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Lincoln-Burrows wrote:Jerko je trebao napisati samo prve tri riječi 'izdajico jedna smrdljiva' bez onog u
Jbg, Jerko nije tako pametan kao ti. Možda da organiziraš kurs online mržnje za neznalice?
bingov buraz

#16830 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Ovoga Richemberga je Bujanec sinoc nazvao laznim nijemcom ustvari muslimanom u kojega su proradili geni :run:
512MB

#16831 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Lincoln-Burrows wrote:

Dosta je i tebe vala vise :D vidimo da ti nije laHko pala presuda.
mO k3

#16832 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

jerko ce po njemacku zakonu da dobije po testisima.... :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#16833 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

duh_sa_sjekirom wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
I to bi bilo baš uljudbeno i kulturno, u duhu europske tradicije i nositelja europskih vrijednosti.
Nisam ni aludirao na to da je uljudbeno i kulturno već samo na to kako izbjeći prijavu policiji.
bingov buraz

#16834 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Heroji :lol:
ultima_palabra

#16835 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

bingov buraz wrote:Ovoga Richemberga je Bujanec sinoc nazvao laznim nijemcom ustvari muslimanom u kojega su proradili geni :run:
Vidim da ga zovu Tahirovićem ili tako nešto, pa ne kontam gdje je kvaka.
Opetja033

#16836 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Opetja033 »

Samo dosta je samara Hrvatima doslo u zadnjih par mjeseci, sve zbog priblizavanja Rusiji. Prvo oko Peljeskog, pa ribanje nosa Kolindi zbog izjava o BiH i Bosnjacima.
Nakon ove presude svima je potpuno jasno da je velikohrvatska politika pokopana jednom za sva vremena. Tj mozda politika sama po sebi nije, ali nece imati nikakvih rezultata. Nema treceg, nema izborne jedinice, nema novog Izbornog zakona po mjeri HDZ-a, nema trece kanala... Nema cega nema. :mrgreen:
horkesh

#16837 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Ne treba zatvarati oči pred zločinima Armije RBiH tokom sukoba. Pravo pitanje je zašto bh. Hrvati nisu učinili više da se počinioci procesuiraju? Čak su i Bošnjaci učinili više na procesuiranju sopstvenih zločinaca od HDZ-a. Imali su na raspolaganje sve alate kao i Bošnjaci, a pride još i Hrvatsku.

Umjesto svjedoka u Haagu, dokumenata, ispovijesti, ličnih svjedočanstava... oni održavaju molitveni skup.
bingov buraz

#16838 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

ultima_palabra wrote:
bingov buraz wrote:Ovoga Richemberga je Bujanec sinoc nazvao laznim nijemcom ustvari muslimanom u kojega su proradili geni :run:
Nesto ima,ne znam ni ja.Svejedno stavljati mete na celo ljudima je za zatvor.
Drvosjeca iz Dejcica

#16839 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pa ne mogu vjerovati... :pisnuo:
Opetja033

#16840 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:
http://www.goranbeus.com/ja-i-emir-tahirovic/

Otac mu Bošnjak. A uz to je Goran jos i predsjednik udruzenja hrvatsko-turskog prijateljstva.
Last edited by Opetja033 on 30/11/2017 15:07, edited 1 time in total.
mO k3

#16841 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

jerka slijedi tuzba gdje moze da dobije jendu godinu ili novcanu kaznu ...
Lincoln-Burrows

#16842 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

512MB wrote: Dosta je i tebe vala vise :D vidimo da ti nije laHko pala presuda.
Znam da ih puno misli (a ne govori) isto kao i ti, ako i mene okrenete protiv
sebe tko će vam ostati, možda još labudan, a i on je vjerojatno pod prismotrom.
Dupli_skalp

#16843 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Dupli_skalp »

arzuhal wrote:Ja duboko vjerujem da će ova presuda biti od onih stvari koje će, kad-tad i u velikoj mjeri, djelovati iscjeljiteljski na odnose između Bošnjaka i Hrvata - i među narodima u samoj BiH, i između BiH i Hrvatske - jer smatram da i Hrvatska i Hrvati kao narod imaju dovoljno demokratskog kapaciteta za kritičko i samokritičko suočavanje s istinom i činjenicama, prihvatanju realnosti i okretanju nekoj boljoj budućnosti na korist svima.

Jednako tako duboko vjerujem da bilo kakva i bilo koja presuda (bilo da je osuđujuća ili oslobađajuća, sasvim nebitno, pred bilo kojim sudom ikad i igdje) kada su srpski zločini, UZP-ovi i agresije spram BiH u pitanju, nikada neće jednako tako djelovati na Srbiju, mainstream srpsku politiku prema BiH i obični srpski narod, bilo u BiH, bilo u Srbiji. Njihova većinska želja za razjebavanjem BiH je trajna i konstantna.
ja u ovo ne vjerujem, maske su sve pale, hrvatski fašisti su dobili nova krila i još jače će pokušati da rehabilitiraju zločinačku tzv. herceg bosnu.

patrioti im trebaju jasno i jako odgovoriti.
duh_sa_sjekirom

#16844 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

Lincoln-Burrows wrote: Nisam ni aludirao na to da je uljudbeno i kulturno već samo na to kako izbjeći prijavu policiji.
Tako je, svakoga ko se usudi da za ratnog zločinca kaže da je zločinac treba javno popljuvati i izvrijeđati ali to raditi na način da se izbjegne prijava policiji.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 30/11/2017 15:09, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16845 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Lincoln-Burrows wrote:
Ne kontam što bi te iko okretao protiv nekog.
Ljudi i neljudi....ne znam drugu podjelu.
Može mi gori biti ''moj'' nego ''tvoj'', da se razumijemo.
512MB

#16846 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Majke vam ga pa sve je prolupalo kod rvata, na tisuce svijeca se pale za osudjene zlocince, a niko da barem jednu zapali za neduzno pobijene Bosnjake. Zasto? Jer i ne smatraju da trebamo biti zivi. Kriv im Mesic i Pusic jer nisu sakrili dokaze o etnickom ciscenju :shock: Kako li su gusteri istjerani iz kamenjarskog brloga... kolektivno ludilo..
Last edited by 512MB on 30/11/2017 15:11, edited 2 times in total.
Lincoln-Burrows

#16847 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

horkesh wrote:Ne treba zatvarati oči pred zločinima Armije RBiH tokom sukoba. Pravo pitanje je zašto bh. Hrvati nisu učinili više da se počinioci procesuiraju? Čak su i Bošnjaci učinili više na procesuiranju sopstvenih zločinaca od HDZ-a. Imali su na raspolaganje sve alate kao i Bošnjaci, a pride još i Hrvatsku.

Umjesto svjedoka u Haagu, dokumenata, ispovijesti, ličnih svjedočanstava... oni održavaju molitveni skup.
Ima nešto i u ponosu, ja recimo nikad nikoga nisam prijavio administraciji foruma (ne ovog nego bilo kojeg)
iako sam doživljavao uvrede.
512MB

#16848 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Lincoln-Burrows wrote:
Takve i netrebamo, ko vas jebe.
ultima_palabra

#16849 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Čudo da se Stipe još nije oglasio, a nije da ga ne prozivaju...
Zvijezdica91

#16850 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Zvijezdica91 »

Nit smo ih optužili nit ćemo tražiti pomirenje.

Sami su na sebe čitavu krivicu svalili, ja u BiH medijima nisam mogao prije ove presude naći nikakve žestoke tvrdnje kontra Hrvata, Hrvatske politike u BiH ili politike Hrvatske.

Sami su sebe u ova govna uvalili potpuno se identificirajući sa Praljkom, sami neka se i vade.

Ne treba tražiti od njih pomirenje, ali ne treba ih ni tjerati da se izvinu, ako hoće neka to urade sami nakon što skontaju (ako) šta su uradili, od prisilne isprike nema ništa i takva nam ne treba ni nama ni njima.

Ovo nije 92-a godina da Balija mora okolo kukati i kucati po vratima, imamo svoju državu, imamo svoju politiku, trebamo se okrenuti njoj i nastaviti dalje, presuda je tu, znamo da smo bili u pravu, znamo da smo se branili i da je temelj ove države izgrađen na krvlju ljudi koji su je branili, a ne nekoj kolektivnoj krivici za haos 90-ih, jer i ako je taj kolektivni haos postojao, mi smo tu najmanje bitni jer subjektivno ili objektivno presuda je tu, presuda suda kojeg smo se svi obvezali poštovati.

Hrvati ako hoće ako neće, nek krenu sa nama naprijed, ili neka se koprcaju u vlastiom paralelnom univerzumu u kojem je ideja Herceg Bosne bila plemenita i časna ideja kojom je trebalo spriječiti pokolje nad bar Bošnjačkih enklava, i kao trebamo mi biti još i zahvalni jer su u Heliodromu i Dretelju prema nama bolje postupali nego u Omarskoj i Keratermu, odnosno zato što je u Prozoru srušeno manje džamija po glavi stanovnika nego u Zvorniku.

Takva politika opravdanja zločina drugim zločinom je nešto što nikome ne treba, takva politika vodi kolektivnom ludilu kakvo vidimo u Srpskim medijima kojima je odgovor na svako pitanje "Jasenovac, Oluja, Kravice".

Hrvatima je ovo prvi puta da se suočavaju sa činjenicom da su i oni učestovali u zločinu, do sada je kompletna Hrvatska politika i Hrvatska povijest od 90-e pa naovamo izgrađena na priči da se Hrvatska časno odbranila i pobjedila i da je izašla bez mrlje.

Na tlu Republike Hrvatske sud je rekao svoje šta je imao, da su Gotovina, Markač i Čermak nedužni.
Ali sada govorimo o dešavanjima na tlu BiH u tačno navedenom periodu, i sada taj mit o bezgriješnoj i časnoj Hrvatskoj pada sa velike visine i razbija se od beton.

Naravno da im je teško to prihvatiti, naravno da nije svejedno čuti da je tvoj predsjednik, tvoje zemlje doveden u kontekst UZP-a, ne bi ni meni svejedno bilo kada bi neko u taj kontekst doveo Aliju, Silajdžića i ostalo rukovodstvo RBiH.

Ipak, ja vjerujem da će Hrvati vremenom ipak smiriti strasti, i da će doći do svojevrsne katarze, jer u Hrvatskoj za razliku od Srbije recimo, poruke pomirenja su bile uvijek dosta glasnije nego preko Drine.

Treba ih pustiti da sami sa sobom srede te stvari, pomirenje ne treba forsirati i ne treba ga tražiti, presudu treba poštovati, a mi moramo naprijed, zbog naše djece.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply