Desavanja u Hrvatskoj
-
kakavdanakneiskustvu
#16826 Re: Desavanja u Hrvatskoj
u redu je,da se to rušenje dešavalo u sarajevu,dajem ruku da bi priča bila drukčija
- Lincoln-Burrows
#16827 Re: Desavanja u Hrvatskoj
E baš o ovome govorim, oštećeno polomljeno a nitko ne traga za krivcima jer malo koga u svijetu briga.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.nacional.hr/peric-polovica- ... -krivcima/
Sjećam se rušenja onih Lenjinovih kipova, strani mediji izvještavali kao nešto pozitivno, revolucija,
narod se riješava komunističkog naslijeđa.
-
kakavdanakneiskustvu
#16828 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lincoln-Burrows wrote:E baš o ovome govorim, oštećeno polomljeno a nitko ne traga za krivcima jer malo koga u svijetu briga.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.nacional.hr/peric-polovica- ... -krivcima/
Sjećam se rušenja onih Lenjinovih kipova, strani mediji izvještavali kao nešto pozitivno, revolucija,
to je antifašističko naslijeđe
- Lincoln-Burrows
#16829 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tako to mi gledamo a ustvari uglavnom i je, zapad gleda na to kao ostavštinukakavdanakneiskustvu wrote:Lincoln-Burrows wrote:E baš o ovome govorim, oštećeno polomljeno a nitko ne traga za krivcima jer malo koga u svijetu briga.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.nacional.hr/peric-polovica- ... -krivcima/
to je antifašističko naslijeđe
komunističke revolucije i diktature provođene godinam iza rata. Mislim da zbog toga ne reagiraju
jer antikomustička propaganda je njima bitnija od tih spomenika.
A da je uništeno židovsko groblje vidio bi medijske pažnje i osude raznih organizacija.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16830 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma uljudbeni nosioci europskijeh vrijednosti... ma sta ima veze, ja sam 95 kod dubrovnika u kaficu sjedio su crnokosuljasima, a iz na zidu veliko U i uz boga i krista protiv komunista... tricarije kaj neNIKO GA NE UKLANJA
|
Nova sramota u Zadru: Osvanuo degutantan nacionalistički grafit
-
Hafis
#16831 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kume, pusti pametovanje. Vego, ovo me interesira: u kojem si svojstvu sjedio s tim crnkošuljašem?pici wrote:ma uljudbeni nosioci europskijeh vrijednosti... ma sta ima veze, ja sam 95 kod dubrovnika u kaficu sjedio su crnokosuljasima, a iz na zidu veliko U i uz boga i krista protiv komunista... tricarije kaj neNIKO GA NE UKLANJA
|
- pici
#16832 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hafis wrote:Kume, pusti pametovanje. Vego, ovo me interesira: u kojem si svojstvu sjedio s tim crnkošuljašem?pici wrote:ma uljudbeni nosioci europskijeh vrijednosti... ma sta ima veze, ja sam 95 kod dubrovnika u kaficu sjedio su crnokosuljasima, a iz na zidu veliko U i uz boga i krista protiv komunista... tricarije kaj neNIKO GA NE UKLANJA
|
pa malo se zapili, nista posebno, trebala se oslobadjat dubrovacka zaledjina
- pici
#16833 Re: Desavanja u Hrvatskoj
al da ne duljim najvise ovakvijeH grafita sam vidio u okolini zadra... 95 godne ne sad 
-
Hafis
#16834 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jebote, kume ti si k'o Broj 1 iz Alan Forda. Još mi samo reci da si bio na Okučanima 1991. i odoh ti sređivati domovnicu.pici wrote:
Vego, i ja sam jednom na nekoj razmjeni sjedio s nekim umotanim munđosima, na njihovom terenu terenu. Na zidu nešto k'o piše ...za Allaha, protiv Vlaha ili tako nekako.
Dobro smo kume ja i ti ikako prošli živi.
-
Hafis
- pici
#16836 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma kaki okucani umalo ne zavrsih na vukovaru al anamo onoj strani, dosao djip vojni po mene posto se nisam odazivao na regrutaciju... znas li kumasine da su se pustale pocetkom 92 u naske kad su se vezale zastave one evo zore evo dana ihhhhhh ozeziHafis wrote:Jebote, kume ti si k'o Broj 1 iz Alan Forda. Još mi samo reci da si bio na Okučanima 1991. i odoh ti sređivati domovnicu.pici wrote:
Vego, i ja sam jednom na nekoj razmjeni sjedio s nekim umotanim munđosima, na njihovom terenu terenu. Na zidu nešto k'o piše ...za Allaha, protiv Vlaha ili tako nekako.
Dobro smo kume ja i ti ikako prošli živi.
-
kakavdanakneiskustvu
#16837 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pici wrote:ma uljudbeni nosioci europskijeh vrijednosti... ma sta ima veze, ja sam 95 kod dubrovnika u kaficu sjedio su crnokosuljasima, a iz na zidu veliko U i uz boga i krista protiv komunista... tricarije kaj neNIKO GA NE UKLANJA
|
ma to se grafit ne uklanja je komunisticko-pupovceva svinjarija,laž,izmišljotina
- Point.
#16838 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A o tome nećemo, ne uklapa se u HDZ lobotomiju. Vidiš da je Hafisu mnogo ozbiljnije što se jedne prilike zapalila izraelska zastava u Zenici a recimo crtanje kukastog krsta na Poljudu, tog simbola u čije ime je milione tih izraelaca koje lafo gorivi ubijeno, je minorna stvar, nije vrijedno spomena. Licemjerstvo, jer valja braniti domovinu sa druge strane granice pod svaku cijenu.kakavdanakneiskustvu wrote:ili koliko je osoba potrebno da se između 1990. i 2000. u hrvatskoj uništi ili ošteti skoro 3000 antifašističkih spomeničkih obilježjaPoint. wrote:Zanima je je li potrebna samo jedna osoba ili svjetina da se preko cijelog travnjaka na Poljudu iscrta kulasti krst, iliti križ
-
kakavdanakneiskustvu
#16839 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Point. wrote:A o tome nećemo, ne uklapa se u HDZ lobotomiju. Vidiš da je Hafisu mnogo ozbiljnije što se jedne prilike zapalila izraelska zastava u Zenici a recimo crtanje kukastog krsta na Poljudu, tog simbola u čije ime je milione tih izraelaca koje lafo gorivi ubijeno, je minorna stvar, nije vrijedno spomena. Licemjerstvo, jer valja braniti domovinu sa druge strane granice pod svaku cijenu.kakavdanakneiskustvu wrote:ili koliko je osoba potrebno da se između 1990. i 2000. u hrvatskoj uništi ili ošteti skoro 3000 antifašističkih spomeničkih obilježjaPoint. wrote:Zanima je je li potrebna samo jedna osoba ili svjetina da se preko cijelog travnjaka na Poljudu iscrta kulasti krst, iliti križ
-
Hafis
#16840 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ja. Desetine ljudi popraćeni ovacijma prisutnih gazi zastavu jedne države što je najcrnje iz halal ideoloških razloga, i normala, to je sitnica u odnosu na crtanje svastike.
Treba stvarno imati muda za to.
Hajmo mi djeco na temu o Siriji. Ja sam ionako u svezi dešavanja na BI izričiti fan Izraela a vi ste pretpostavljam na strani turskih, arapskih, kurdskih ili nekih drugih antifašista. Uglavnom u svakom smo slučaju kontra
Treba stvarno imati muda za to.
Hajmo mi djeco na temu o Siriji. Ja sam ionako u svezi dešavanja na BI izričiti fan Izraela a vi ste pretpostavljam na strani turskih, arapskih, kurdskih ili nekih drugih antifašista. Uglavnom u svakom smo slučaju kontra
-
kakavdanakneiskustvu
#16841 Re: Desavanja u Hrvatskoj
da,gaženje zastave izraela je sitnica u odnosu na 3000 uništenih,srušenih,oštećenih antifašističkih spomenika u hrvatskoj u periodu od samo 10 godina,300 godišnje , skoro jedan spomenik dnevno oštećen,dobra norma,udarnička
- Point.
#16842 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne predaje se 
-
Crvena Tifoza
#16843 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Point. wrote:Zanima je je li potrebna samo jedna osoba ili svjetina da se preko cijelog travnjaka na Poljudu iscrta kulasti krst, iliti križ
Ali mora se priznati da su postali kreativni. Evo recimo, u staroj jezgri grada u Splitu može se naći natpis ‘kukasti križ’. Ipak ga nisu nacrtali.
Last edited by Crvena Tifoza on 24/10/2019 14:30, edited 1 time in total.
-
Haman2
#16844 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/130 ... kcija.htmlŠTA NAM TO HRVATSKA PODMEĆE: Poslali nam SOL koja nije za ljudsku ishranu, REAGOVALA FEDERALNA INSPEKCIJA...
Federalna sanitarna inspekcija zabranila je uvoz krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli iz Hrvatske zbog niže vrijednosti kalijumovog jodata, saopšteno je iz ove inspekcije.
Sanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Izačić u toku redovnog sanitarnog pregleda pri uvozu naložila laboratorijsku analizu pošiljke krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli porijeklom iz Hrvatske
Federalna sanitarna inspekcija zabranila je uvoz krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli iz Hrvatske zbog niže vrijednosti kalijumovog jodata, saopšteno je iz ove inspekcije.
Sanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Izačić u toku redovnog sanitarnog pregleda pri uvozu naložila laboratorijsku analizu pošiljke krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli porijeklom iz Hrvatske.
Po dostavljenim nalazima prve analize i naknadno tražene superanalize utvrđeno je da sastav krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli ne odgovara odredbama Pravilnika o soli za ljudsku ishranu /izraženog kao elementarni jod/, navedeno je u saopštenju.
Uvoz kontrolisane pošiljke kuhinjske morske soli u količini od 960 kilograma je zbog toga zabranjen i naređeno je njeno vraćanje pošiljaocu.
Stvarno, permanentno iskazivanje dobrosusjedskih odnosa.
-
Hafis
#16845 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Probali nam uvaliti jodiranu kuhinjsku morsku sol s manjom vrijednošću kalijumovog jodata? I to, gotovo tonu takve soli.
Koji fašizam. Osupnut sam.
I onda kažu otkud tolika gušavost u naših ljudi ovdje.
- spreca
#16846 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Stali smo mi kod Boga zgrjesili da nam je dao ovako"dobre"susjedeHaman2 wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/130 ... kcija.htmlŠTA NAM TO HRVATSKA PODMEĆE: Poslali nam SOL koja nije za ljudsku ishranu, REAGOVALA FEDERALNA INSPEKCIJA...
Sanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Izačić u toku redovnog sanitarnog pregleda pri uvozu naložila laboratorijsku analizu pošiljke krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli porijeklom iz Hrvatske
Sanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Izačić u toku redovnog sanitarnog pregleda pri uvozu naložila laboratorijsku analizu pošiljke krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli porijeklom iz Hrvatske.
Po dostavljenim nalazima prve analize i naknadno tražene superanalize utvrđeno je da sastav krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli ne odgovara odredbama Pravilnika o soli za ljudsku ishranu /izraženog kao elementarni jod/, navedeno je u saopštenju.
Uvoz kontrolisane pošiljke kuhinjske morske soli u količini od 960 kilograma je zbog toga zabranjen i naređeno je njeno vraćanje pošiljaocu.
Stvarno, permanentno iskazivanje dobrosusjedskih odnosa.
- spreca
#16847 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vjerovatno je bila namjenjena za Hercegovinu za ishranu kenjacaHafis wrote:Probali nam uvaliti jodiranu kuhinjsku morsku sol s manjom vrijednošću kalijumovog jodata? I to, gotovo tonu takve soli.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Hafis
#16849 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Strašno. Stvarno ih neće.
Prvo su pokušali uvaliti gotovo čitavu tonu soli sa smanjenom količinom kalijevog jodida, a sad evo vidim gore i problemi s Vigilare.
I sad kao kruna svega evo i turistička sezona im je pred rasulom.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/cak- ... i/9533867/
Samo rahat patnja i kokice, hatma im je.
Prvo su pokušali uvaliti gotovo čitavu tonu soli sa smanjenom količinom kalijevog jodida, a sad evo vidim gore i problemi s Vigilare.
I sad kao kruna svega evo i turistička sezona im je pred rasulom.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/cak- ... i/9533867/
Čak dva mjeseca ranije premašen turistički promet ostvaren u cijeloj prošloj godini
Nekada su za tri mjeseca ranije premašivali sezonu iz prethodne godine, a sad samo za dva mjeseca .Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je na današnji dan, ostvareno 19.722.582 dolazaka (+5%) i 106.162.242 noćenja (+2%), a čime je premašen turistički promet ostvaren u cijeloj 2018. godini kada je realizirano 19.719.329 dolazaka i 106.056.638 noćenja.
Samo rahat patnja i kokice, hatma im je.
- Point.
#16850 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti Afise, kao sezonski konobar, bi trebao imati ove cifre u malom prstu.