Slican paket na telemachu kosta preko 40KM, +3 dodatna tv-a, min 30 KM...hrasno38 wrote:kako?r_faruk wrote:Ja placam 36.30, za istu uslugu u telemachu bih placao preko 70 KM.hrasno38 wrote:Jedine dvije stavke na kojoj su zakinuti po meni HS korisnici su Arene i drugi TV koji je bi besplatan. Sve ostalo je kod TM jace. Dakle ja sam imao KID paket 14 42 KM + telefon minimalno 20-tak KM mjesecno....sto znaci oko 60 KM mjesecno. Sada imam za 56 KM na Tri Grande Family digitalu, interent duplo brzi, D3 GO, telefon sa jos 100 minuta prema inostranstvu (koji kanal gore dole vise manje) aposto sam veliki ljubitelj dokumentarnih kanala uzeo sam HD paket sa 32 HD programa i dosao do cifre od 64 KM sto znaci da imam sad duplo bolju ponudu za 4 KM vise.
E sad HS korisnici su po meni zakinuti na Arenama jer smo imali 5 aktivnih i prepunih sporta Arena i SD i HD a sad imamo 6 SK kanala od kojih su 3 interesantna a ova ostala tri nista. I zakinuti smo na drugom TV prijemniku za kojeg moramo placati dodatnu pretplatu.
HS kablovska
Moderator: anex
-
r_faruk
#16826 Re: HS kablovska
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16827 Re: HS kablovska
Tri dodatna TV te minimalno kostaju 9 KM jer je minimalni paket za drugi TV 3 KMr_faruk wrote:Slican paket na telemachu kosta preko 40KM, +3 dodatna tv-a, min 30 KM...
-
r_faruk
#16828 Re: HS kablovska
A na minimalnim paketima igman, posavina i slicni kanali 
-
hoggarr
#16829 Re: HS kablovska
hrasno38 wrote:E tu cu i ja biti posten pa cu ti reci da ni sam ne znam sto sam pozurio...u stvari tada se nije znalo da ce fakticki HS ostati kao legalan partner nego je bila prica da je TM kupio HS i rekoh kasnije ce biti guzva pa da to obavim na vrijeme....pa dobro ne mogu reci da sam se zajebo.
Nije ti United Group tj Telemach prodavao module nego HS koji kao takav vise ne postoji. Jebi ga to ti je isto da danas kupis TV koji recimo npr, nema ugradjenu kameru a za pola godine pocinju izbacivati svi TV sa kamerama i ti trazis da ti daju taj sa kamerom. I da meni kunem ti se niko nije rekao ni da kupim modul ni da kupim receiver nego je to bila iskljucivo samo moja odluka kao i za sve ostalo sto sam kupio a nisam morao.
I jos nesto TM vec posluje solidno godina u Sarajevu sa povelikim brojem klijenata i onii nikako ne mogu biti na gubitku nego samo na dobitku sa ovom integracijom samo sto smo mi ubjedjeni ako se ne prebacimo na TM da ce oni cupati kose. Vidis ovdje podatke o toj grupaciji i onda skotas koliko ih zaboli hocemo li ti ili ja praviti frku oko par kanala i hocemo li preci na TM kad dosta ljudi ima koji ce preci i nece pitati nista.
Izvini, griješiš, ne radi se ovdje ni o kakvoj naprednoj usluzi, već postojećoj. Niko ovdje ne govori o "spejs-šatl" uređaju, jer čitam tvoje poređenje, spominješ televizore s kamerom i bez. Ovdje se radi o uređaju koji je vlastitim novcem kupljen od još uvijek postojećeg pravnog lica koje se samo pridružilo grupaciji, a onda kroz taj isti uređaj koji nam je kompanija HS prodala pruža nam istu uslugu i dodatno naplaćuje po nekoliko konvertibilnih maraka. Koliko god branio vlastitu pogrešku u uzimanju takve usluge i tražio alibi, ništa to neće umanjiti tvoj račun za protekli mjesec.
Kada su toliki giganti, zašto im za tehničku pripremu treba punih tri mjeseca da pokriju drugu polovinu grada?
Polovina grada je još uvijek na staroj programskoj shemi, a prenos na novu mrežu je neizvjetan do daljnjeg, jer stalno prolongiraju. Zašto???
Koja je svrha akvizicije ako po tebi nikako ne mogu biti na gubitku nego samo na dobitku, a pritom im se rasipaju pretplatnici u druge telekomunikacijske kompanije, pa neće jedna kompanija živjeti i opstati od posjedovanja infrastrukture, ako tu infrastrukturu niko ne koristi. Dobit se ostvaruje od pretplate. Pritom, sva ta silna infrastruktura se treba održavati. Loša ti je biznis procjena!
Last edited by hoggarr on 02/03/2016 02:29, edited 1 time in total.
-
hoggarr
#16830 Re: HS kablovska
Niko mu ni ne traži pomoć. Samoinicijativno se ovdje nešto nameće i daje sebi na značaju kao traže ga putem privatnih poruka. Umislio da je bitan. Neka ga, ne smeta on nama. Valjda ga ovi sa Telemach teme ne šljive, pa dođe kod nas na HS temu da popuje o uslugama koje koristi.SerijeSync wrote:ovo je jedna od nanezahvalnijih tema ne kontam zašto @crnivrag uopšte pokušava da vam pomogne?
-
made_in_sarajevo
#16831 Re: HS kablovska
Pretjerujes. Crnivrag je na ovoj temi vise pomogao raji nego korisnik HS. Ako se frajer konta u to,a hoce da pomogne sto ne bi onda. Stavi ga na ignore listu i neces citati njegove postove vise.hoggarr wrote:Niko mu ni ne traži pomoć. Samoinicijativno se ovdje nešto nameće i daje sebi na značaju kao traže ga putem privatnih poruka. Umislio da je bitan. Neka ga, ne smeta on nama. Valjda ga ovi sa Telemach teme ne šljive, pa dođe kod nas na HS temu da popuje o uslugama koje koristi.SerijeSync wrote:ovo je jedna od nanezahvalnijih tema ne kontam zašto @crnivrag uopšte pokušava da vam pomogne?
-
SerijeSync
#16832 Re: HS kablovska
ja da sam na njegovu mjestu lagano bi se povukao s ove teme, trošit slobodno vrijeme i živce na nečije frustracije ne ide!!made_in_sarajevo wrote:Pretjerujes. Crnivrag je na ovoj temi vise pomogao raji nego korisnik HS. Ako se frajer konta u to,a hoce da pomogne sto ne bi onda. Stavi ga na ignore listu i neces citati njegove postove vise.hoggarr wrote:Niko mu ni ne traži pomoć. Samoinicijativno se ovdje nešto nameće i daje sebi na značaju kao traže ga putem privatnih poruka. Umislio da je bitan. Neka ga, ne smeta on nama. Valjda ga ovi sa Telemach teme ne šljive, pa dođe kod nas na HS temu da popuje o uslugama koje koristi.SerijeSync wrote:ovo je jedna od nanezahvalnijih tema ne kontam zašto @crnivrag uopšte pokušava da vam pomogne?
- Benq
#16833 Re: HS kablovska
Nema potrebe da se bilo ko povlaci sa teme , postoji ignore tipka ako ti neko smeta i caoSerijeSync wrote: ja da sam na njegovu mjestu lagano bi se povukao s ove teme, trošit slobodno vrijeme i živce na nečije frustracije ne ide!!
-
Puf
#16834 Re: HS kablovska
Ej raja jel' iko imo slican problem... Naime kada koristim internet imam smetnje na tv na kanalima, korisnik sam kid 8 paketa i imam digitalnu televiziju. Ako je imao ko slican problem sta mi je ciniti? Ako cu njih zvati koliko im treba da reaguju?
Zahvaljujem
Zahvaljujem
- MH i HS kablovska
#16835 Re: HS kablovska
Zdravo HomeArt,HomeArt wrote: Moje pitanje je mogu li ja zadržati ovo što imam po istoj cijeni?
ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu s postojećim pretplatničkim ugovorima.
- MH i HS kablovska
#16836 Re: HS kablovska
Zdravo alen_89,alen_89 wrote:Potpisujemhrasno38 wrote: Ja jedino sto bi TM i HS-u imputirao je da kod Tri Grand Paketa napisu tacno koji paketi digitalnih programa dolazi a ne preko 130....preko 150 itd. Napisite brate da ljudi nemaju apsolutno nikakvih dilema.
listu kanala, razvrstanu po paketima, možete vidjeti na linku http://www.hkb.ba/?page_id=4712
- MH i HS kablovska
#16837 Re: HS kablovska
aldinmah wrote:Ej raja jel' iko imo slican problem... Naime kada koristim internet imam smetnje na tv na kanalima, korisnik sam kid 8 paketa i imam digitalnu televiziju. Ako je imao ko slican problem sta mi je ciniti? Ako cu njih zvati koliko im treba da reaguju?
Zahvaljujem
Dovoljno je da nam opis problema i tačne korisničke podatke dostavite u inbox.
Unaprijed zahvaljujemo na saradnji.
- hrasno38
#16838 Re: HS kablovska
Ne HS-ovci niste me shvatili....na Trio paketima ljudi su u dilemi sta imaju od digitalnih paketa tj. programa. jer osim zadnjeg paketa na kojem imas sve kod ovih ostalih pise preko 120....preko 150....preko 180 ...i tu su dileme kod kupaca jer ne znaju koji svi paketi programa ukljuceni u to "preko". Mislim da vam to nije neki problem napisati pa da i ta dilema i ta pitanja nestanu.MH i HS kablovska wrote:Zdravo alen_89,alen_89 wrote:Potpisujemhrasno38 wrote: Ja jedino sto bi TM i HS-u imputirao je da kod Tri Grand Paketa napisu tacno koji paketi digitalnih programa dolazi a ne preko 130....preko 150 itd. Napisite brate da ljudi nemaju apsolutno nikakvih dilema.
listu kanala, razvrstanu po paketima, možete vidjeti na linku http://www.hkb.ba/?page_id=4712
-
The Realist
#16839 Re: HS kablovska
Pa na D3 kući košta 3,5KM mjesečno da imaš sve kanale koji su ti u paketu, znači 10,5KM.r_faruk wrote:A na minimalnim paketima igman, posavina i slicni kanali
Slažem se ja da su oštećeni korisnici sa više televizora, da ne bude zabune, ali nije cijena koju ti spominješ.
-
The Realist
#16840 Re: HS kablovska
Tražimo mi ostali. Svi koji postavimo ovdje pitanje u suštini tražimo pomoć jedni od drugih, te podrške. Možda ti drugačije funkcionišeš i to je OK, naravno, ali za ostale sam siguran da ih samo zanima odgovor, a svejedno im je ko će ga dati.hoggarr wrote:
Niko mu ni ne traži pomoć. Samoinicijativno se ovdje nešto nameće i daje sebi na značaju kao traže ga putem privatnih poruka. Umislio da je bitan. Neka ga, ne smeta on nama. Valjda ga ovi sa Telemach teme ne šljive, pa dođe kod nas na HS temu da popuje o uslugama koje koristi.
@hrasno38 - pitao sam za prelazak na veći paket i može se preći i da ostane trenutna akcija, ali na nova akcija se valjda ne može dobiti (morao bih ovo provjerit na u centrali im, gdje ima neko od šefova, ali sumnjam da će biti drugačiji odgovor). Ali ja sam zadovoljan i sa ovim, plaćat ću 22KM manje prvih 6 mjeseci, a onda punu cijenu.
- hrasno38
#16841 Re: HS kablovska
Ma ja sam presao sa HS-a na TM i sad me interesuje samo da li upadam u ove neke akcije mada su mi rekli da ne upadam a opet nema mi logike da oni koji su potpisali neki dan upadaju a mi koji smo to uradili u januaru ne upadamo. Ali jebat ga ako bude bude a ako ne sta da se radiThe Realist wrote:Tražimo mi ostali. Svi koji postavimo ovdje pitanje u suštini tražimo pomoć jedni od drugih, te podrške. Možda ti drugačije funkcionišeš i to je OK, naravno, ali za ostale sam siguran da ih samo zanima odgovor, a svejedno im je ko će ga dati.hoggarr wrote:
Niko mu ni ne traži pomoć. Samoinicijativno se ovdje nešto nameće i daje sebi na značaju kao traže ga putem privatnih poruka. Umislio da je bitan. Neka ga, ne smeta on nama. Valjda ga ovi sa Telemach teme ne šljive, pa dođe kod nas na HS temu da popuje o uslugama koje koristi.
@hrasno38 - pitao sam za prelazak na veći paket i može se preći i da ostane trenutna akcija, ali na nova akcija se valjda ne može dobiti (morao bih ovo provjerit na u centrali im, gdje ima neko od šefova, ali sumnjam da će biti drugačiji odgovor). Ali ja sam zadovoljan i sa ovim, plaćat ću 22KM manje prvih 6 mjeseci, a onda punu cijenu.
-
kakaljin
#16842 Re: HS kablovska
Jedina razlika je ovdje kada predstavnik da odgovor onda je to zvanisno, a kada neko od nas korisnika da odgovor onda je sve rekla kazala i ne moze se smatrati zvanicnim vec samo pomoci za neke osnovne stvari.The Realist wrote:Tražimo mi ostali. Svi koji postavimo ovdje pitanje u suštini tražimo pomoć jedni od drugih, te podrške. Možda ti drugačije funkcionišeš i to je OK, naravno, ali za ostale sam siguran da ih samo zanima odgovor, a svejedno im je ko će ga dati.hoggarr wrote:
A njeno svakoko hvala na pomoci.
- hrasno38
#16843 Re: HS kablovska
Jel ti sjedi na ledjima??? Covjek je 100% korektan i pomogne koliko moze a tebi ako smeta samo ga lagano ignorises i ne citas.hoggarr wrote:Niko mu ni ne traži pomoć. Samoinicijativno se ovdje nešto nameće i daje sebi na značaju kao traže ga putem privatnih poruka. Umislio da je bitan. Neka ga, ne smeta on nama. Valjda ga ovi sa Telemach teme ne šljive, pa dođe kod nas na HS temu da popuje o uslugama koje koristi.SerijeSync wrote:ovo je jedna od nanezahvalnijih tema ne kontam zašto @crnivrag uopšte pokušava da vam pomogne?
-
B Ling
#16844 Re: HS kablovska
Ocito da treba josh pojasniti.hrasno38 wrote:
Ne HS-ovci niste me shvatili....na Trio paketima ljudi su u dilemi sta imaju od digitalnih paketa tj. programa. jer osim zadnjeg paketa na kojem imas sve kod ovih ostalih pise preko 120....preko 150....preko 180 ...i tu su dileme kod kupaca jer ne znaju koji svi paketi programa ukljuceni u to "preko". Mislim da vam to nije neki problem napisati pa da i ta dilema i ta pitanja nestanu.
LISTA KANALA PO PAKETIMA
SILVER: Start plus
GOLD: Hit i Sport klub HD
GOLD EXTRA: Plus i HD
GOLD PREMIUM: Svi kanali (Plus, HD, Pink, HBO Premium)
OBOGATITE PONUDU!
-
The Realist
#16845 Re: HS kablovska
Mislim da je problem sada što ti možeš uzeti samo akciju da plaćaš jedan period stari paket, a trenutno bi tvoj stari paket bio ovaj koji sada koristiš, tako je i kod mene. Samo ne znam zašto nisi dobio onih 22KM za prelazak na trio paket, jer ja sam dobio, a u februaru potpisao ugovor.hrasno38 wrote: Ma ja sam presao sa HS-a na TM i sad me interesuje samo da li upadam u ove neke akcije mada su mi rekli da ne upadam a opet nema mi logike da oni koji su potpisali neki dan upadaju a mi koji smo to uradili u januaru ne upadamo. Ali jebat ga ako bude bude a ako ne sta da se radi
Da, kod nekih stvari je tako, ali veliki broj pitanja se odnosi na frekfencije, probleme sa internetom, sa kanalima i sličnim stvarima, gdje je svejedno od koga ćeš dobiti odgovor, štaviše, meni je iskustvo pokazalo da brže i tačnije informacije dobijemo od korisnika, nego od podrške (nije namijenjeno kao kritika podršci, nego korisnici imaju više iskustva).kakaljin wrote: Jedina razlika je ovdje kada predstavnik da odgovor onda je to zvanisno, a kada neko od nas korisnika da odgovor onda je sve rekla kazala i ne moze se smatrati zvanicnim vec samo pomoci za neke osnovne stvari.
Samo uzmi moj problem sa brzinom neta koristeći wi-fi. Nijedan njihov tehničar mi nije znao dati objašnjenje (dolazili), podrška ništa, izdali nalog za zamjenu uređaja i dok sam ja čekao, nađem sam na netu rješenje. U takvom slučaju ću ti prije pomoći "ja", nego podrška njihova.
- hemed
#16846 Re: HS kablovska
Nebi bilo ovolike konfuzije da nisu uveli svoja neka pravila koja nisu bila na hs, niko se siguran sam nebi bunio da nisu uveli ovo da se naplacuje drugi tv po paketu to je cista kradja para jer oni jednom pretplatniku pustaju jedan signal tj ako sam jednom platio npr prosireni paket gdje tu logika da ga placam jos i za drugi tv, da su ostavili sve kao sto je bilo na hs msm za dodatno placanje paketa na drugom tv i da su poskupili paket za 3,4 marke to bi bilo normalno a ne za 10 km sto je previse, imam sad kid8 i telefon placam 48km i jos 3,4 marke nebi ni osjetio, ali sta mi mozemo oni ne mogu da rijese ovsj glupi problem i sad su stavili ovu akciju samo da bi imali manje problema sa hs korisnicima i njihovim paketima pa ko se upeca upeca, ja vam preporucujem da ne prelazite na tm pakete jer je to navlakusa cista
- hrasno38
#16847 Re: HS kablovska
E nemam ti pojma druze ja sam u HS-u imao fakticki Quadro paket jer sam imao KID14 + telefon i kao to je razlog sto ne mogu imati benifite jer ne prelazim na jaci paket. Ma nema veze samo nek fercera kako treba pa bit ce valjda nekad i nekih akcija:)The Realist wrote:Mislim da je problem sada što ti možeš uzeti samo akciju da plaćaš jedan period stari paket, a trenutno bi tvoj stari paket bio ovaj koji sada koristiš, tako je i kod mene. Samo ne znam zašto nisi dobio onih 22KM za prelazak na trio paket, jer ja sam dobio, a u februaru potpisao ugovor.hrasno38 wrote: Ma ja sam presao sa HS-a na TM i sad me interesuje samo da li upadam u ove neke akcije mada su mi rekli da ne upadam a opet nema mi logike da oni koji su potpisali neki dan upadaju a mi koji smo to uradili u januaru ne upadamo. Ali jebat ga ako bude bude a ako ne sta da se radi
Da, kod nekih stvari je tako, ali veliki broj pitanja se odnosi na frekfencije, probleme sa internetom, sa kanalima i sličnim stvarima, gdje je svejedno od koga ćeš dobiti odgovor, štaviše, meni je iskustvo pokazalo da brže i tačnije informacije dobijemo od korisnika, nego od podrške (nije namijenjeno kao kritika podršci, nego korisnici imaju više iskustva).kakaljin wrote: Jedina razlika je ovdje kada predstavnik da odgovor onda je to zvanisno, a kada neko od nas korisnika da odgovor onda je sve rekla kazala i ne moze se smatrati zvanicnim vec samo pomoci za neke osnovne stvari.
Samo uzmi moj problem sa brzinom neta koristeći wi-fi. Nijedan njihov tehničar mi nije znao dati objašnjenje (dolazili), podrška ništa, izdali nalog za zamjenu uređaja i dok sam ja čekao, nađem sam na netu rješenje. U takvom slučaju ću ti prije pomoći "ja", nego podrška njihova.
- Benq
#16848 Re: HS kablovska
Provjeri sve spojeve na spliteru (metalni razdjelnik) i od splitera kablove koji idu u resiver i modem i njihove spojeve. Isto tako ako ti je na jedan produzni ukljucen i resiver i modem/router , odvoji ih , tj ukljuci modem/router u neku drugu uticnicu cisto da eliminises neke stvari prije nego sto pozoves tehnicku podrsku jer ces s tim i njima dosta pomoci pa ako nista od toga ne uspije onda ce napraviti nalog da izadju ljudi na teren.aldinmah wrote:Ej raja jel' iko imo slican problem... Naime kada koristim internet imam smetnje na tv na kanalima, korisnik sam kid 8 paketa i imam digitalnu televiziju. Ako je imao ko slican problem sta mi je ciniti? Ako cu njih zvati koliko im treba da reaguju?
Zahvaljujem
Nemoj samo da budes kao neki koji nece prstom da mrdnu nego za svaku sitnicu cekaju tehnicare da dodju
Kod mene je npr bila situacija da nisam imao interneta nikako dok ne upalim tv i bilo mi shega , ugasim tv ugase se i lampice na modemu i nema sanse dobit US i DS .. pogledam malo spliter , kad ono popustio vijak na kablu na samom ulazu u spliter , zategnem nazad i sve radi ko sat
-
SerijeSync
#16849 Re: HS kablovska
kako vam više nije jasno koji su paketi u trio grande i trio grande family pa sama logika govori. U trio grande ide START PAKET+D3 osnovni to je 130 kanala, u trio grande famili idu ova dva paketa+D3 prošireni i to je 150 kanala, ekvivalenti duo paketa imaju isto.Zar je potrebna ovde neka pamet 
- hrasno38
#16850 Re: HS kablovska
Aha super bas volim kad je neko pametan i intelegentan a hoce li tako recimo rasudjivati stariji ljudi i oni koji ne vise na ovom forumu i ne citaju sve sta je do sada napisano. Kakav je problem to napisati detaljno??? NIKAKAV!! pa nek niko od korisnika ne moze da kaze da mu je nesto nejasno.SerijeSync wrote:kako vam više nije jasno koji su paketi u trio grande i trio grande family pa sama logika govori. U trio grande ide START PAKET+D3 osnovni to je 130 kanala, u trio grande famili idu ova dva paketa+D3 prošireni i to je 150 kanala, ekvivalenti duo paketa imaju isto.Zar je potrebna ovde neka pamet