Ne znam kakva ti je koža, DW je više za masnu, Studio Fix treba malo matiranja...MissD wrote:Čitam vas već neko vrijeme i uživam! Danas sam odlučila i da vam se pridruzim![]()
Potrebna mi je preporuka. Odlučila sam se počastiti nekim dobrim puderom, tražim neko srednje do jako prekrivanje i mislim se izmedju Mac studio fox fluida i Estee Lauder Double wear-a. Prednost malu ima ELDW jer ga mogu kupiti uživo ovdje u Mostaru, a Mac riskiram da ne promasim nijansu. Ne znam... Šta vi mislite?
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- emmahill
#16826 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Digla_da_kreci
#16827 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
MissD, dobro dosla.
Na tvom mjestu bih uzela ELDW jer ga mozes probati na licu mjesta i da bi bila sigurna sa nijansom sto je najvaznije prije svega. Onda sljedeci uzmes Mac a u medjuvremenu dok trosis ELDW trazis pouzdane swatcheve i usporedbe oba pudera i bice manje rizika kada vec u rukama imas nijansu koja ti je savrsena, tada je lakse traziti dalje.
Ja sam kupila malo preparative

Na tvom mjestu bih uzela ELDW jer ga mozes probati na licu mjesta i da bi bila sigurna sa nijansom sto je najvaznije prije svega. Onda sljedeci uzmes Mac a u medjuvremenu dok trosis ELDW trazis pouzdane swatcheve i usporedbe oba pudera i bice manje rizika kada vec u rukama imas nijansu koja ti je savrsena, tada je lakse traziti dalje.
Ja sam kupila malo preparative
- Čudna sorta
#16828 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam na preporuku i nakon što sam pročitala dosta pohvala za njega uzela ELDW i meni je pretežak, baš k'o maska na licu... a osim toga nikada u životu mi nijedan puder nije tako loše izgledao na licu, kad sam ga prvi put stavila i kad sam se pogledala u ogledalo automatski sam ga skinula. Obzirom da mu je cijena preko 90,00 KM ja ti preporučujem da ga prvo probaš pa tek onda kupiš. Možda tebi bude odgovarao ali za svaki slučaj da se ne zezneš kao ja...MissD wrote:Čitam vas već neko vrijeme i uživam! Danas sam odlučila i da vam se pridruzim![]()
Potrebna mi je preporuka. Odlučila sam se počastiti nekim dobrim puderom, tražim neko srednje do jako prekrivanje i mislim se izmedju Mac studio fox fluida i Estee Lauder Double wear-a. Prednost malu ima ELDW jer ga mogu kupiti uživo ovdje u Mostaru, a Mac riskiram da ne promasim nijansu. Ne znam... Šta vi mislite?
Uglavnom na kraju sam ga koristila u kombinaciji sa Diorskin Forever (meni najbolji puder ikada), i tako sam ga i potrošila, s ta dva kad pomiješam sam zaista bila zadovoljna, nije bilo masnog sjaja nikako, čak ni nakon 8 sati, i lijepo je izgledalo na licu... Ali samo njega kad stavim, to tako grooozno izgleda - bar na mom licu.
-
sha_ba
#16829 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cure ima li neko iskustva sa Dior Star puderom? dala mi da probam i evo vec 2 dana stavljam, cini mi se ok pa da vidim ako je jos neko probao... hvala
- brown.sugar
#16830 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zene, nedavno je neka od vas hvalila Deborah Lash Creator maskaru. Danas je 25% popusta na Deborah u DM-u i ta maskara kosta 9,85 KM (inace je 17,95 KM). Pa kome je DM blizu, imate jos fore. 
- emmahill
#16831 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a eto ja je prije koji dan dobila od dm-a i ništa posebno, samo produži trepavice i s tri sloja prirodan efekat :/ L'Oreal So Couture mi puno bolja.brown.sugar wrote:Zene, nedavno je neka od vas hvalila Deborah Lash Creator maskaru. Danas je 25% popusta na Deborah u DM-u i ta maskara kosta 9,85 KM (inace je 17,95 KM). Pa kome je DM blizu, imate jos fore.
- Angel_of...
#16832 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam djavo koji je spomenuo Mango:D i nisam se jos usudila naruciti, neka neko probije led da navalim:D
- brown.sugar
#16833 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@emmahill: Ja je ne uzeh jer sam se neki dan snabdjela s Clinique High Lengths i MF Masterpiece Max, a imam ih jos masu na stand by. Znaci, nista nisam propustila... Jesi li slucajno probala ovu novu od MF?

-
BJB
#16834 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja jutros dobila Too Faced Better than Sex, drago mi je da je bila dobro snizena.
11.18 funti sa beautybay-a, putuje od 5.08. i na kartonskoj koverti nekakva slovenska naljepnica, vjerovatno je zato kasnila.
Treba nekoliko slojeva pa da se dobije neki wow efekat, 2 sloja nista narocito, vec od treceg nije lose. Guerlain maxi lash je 15 puta bolja..
Treba nekoliko slojeva pa da se dobije neki wow efekat, 2 sloja nista narocito, vec od treceg nije lose. Guerlain maxi lash je 15 puta bolja..
- emmahill
#16835 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam, ne pamtim kad sam kupila šta od MF-a osim pudera od prije 2 godine... L'Orealova koju sam spomenula mi je dobra, ali Catrice Glamour Doll i Classics 3D su mi favoriti.brown.sugar wrote:@emmahill: Ja je ne uzeh jer sam se neki dan snabdjela s Clinique High Lengths i MF Masterpiece Max, a imam ih jos masu na stand by. Znaci, nista nisam propustila... Jesi li slucajno probala ovu novu od MF?
-
MissD
#16836 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala vam cure! Imam mješovitu kožu, mastim se na T zoni, međutim primjetila sam da se puno manje mastim u zadnje vrijeme, tako da bi se mogla svrstati u normalne do mješovite. Dior nisam gledala nikako, baš ste me zainteresirali. Koliko se njima kreću cijene? Jel stigao Star? 
- brown.sugar
#16837 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imam i ja Glamour Doll. Ona ti je dupe za ovu Masterpiece Max, tako da bi ti se ona 100% svidjela, meni najbolja drogerijska maskara. Produzi, uvije, rasceslja, ma super je!emmahill wrote: Nisam, ne pamtim kad sam kupila šta od MF-a osim pudera od prije 2 godine... L'Orealova koju sam spomenula mi je dobra, ali Catrice Glamour Doll i Classics 3D su mi favoriti.
- manekenka u penziji
#16838 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje je sigma
? Riješila sam se lišaja na licu:
Loreal Hydra active 3
Tople preporuke
Loreal Hydra active 3
Tople preporuke
- badalpur
#16839 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel' moze preporuka za tečni puder? Drogerijski ili HE, nije vazno, samo da dobro prekriva i lijepo zagladi, a da nema osjećaja maske. I da traje barem dok sam na poslu, jer meni nakon 4 sata svaki puder nestane s lica
, a probala sam raaazneee.
- emmahill
#16840 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kakva ti je koža? Meni je novi Infallible L'orealov super, onda Catrice Photo Finish isto predobar ali za suhu kožu,... Razmišljam uzeti Catrice za kit umjesto MUFE HD, mada znam da će se naći neke mušterije da rondajubadalpur wrote:Jel' moze preporuka za tečni puder? Drogerijski ili HE, nije vazno, samo da dobro prekriva i lijepo zagladi, a da nema osjećaja maske. I da traje barem dok sam na poslu, jer meni nakon 4 sata svaki puder nestane s lica, a probala sam raaazneee.
-
wildflower
#16841 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Max Factor Facefinity 3 in 1... nakon godina trazenja prvi koji se ne sija i ne silazi s lica do kraja radnog vremena, pa i duze ako treba. Plus ima jako lijepe svijetle nijanse.badalpur wrote:Jel' moze preporuka za tečni puder? Drogerijski ili HE, nije vazno, samo da dobro prekriva i lijepo zagladi, a da nema osjećaja maske. I da traje barem dok sam na poslu, jer meni nakon 4 sata svaki puder nestane s lica, a probala sam raaazneee.
- emmahill
#16842 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I njega probala, isto dobar puder, samo meni nijanse prerockaste i prenaradžaste iako puno bolje od nijansi ostalih MF pudera.wildflower wrote:Max Factor Facefinity 3 in 1... nakon godina trazenja prvi koji se ne sija i ne silazi s lica do kraja radnog vremena, pa i duze ako treba. Plus ima jako lijepe svijetle nijanse.badalpur wrote:Jel' moze preporuka za tečni puder? Drogerijski ili HE, nije vazno, samo da dobro prekriva i lijepo zagladi, a da nema osjećaja maske. I da traje barem dok sam na poslu, jer meni nakon 4 sata svaki puder nestane s lica, a probala sam raaazneee.
- badalpur
#16843 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Normalna, 30+. Infallible sam koristila dok je bila ona stara ambalaža i bio mi je dobar, al kako promijenise ambalazu, a valjda i sastav donekle, nisam ga probala. A ovaj Catrice sam poklonila, nije mi pasao.emmahill wrote:Kakva ti je koža? Meni je novi Infallible L'orealov super, onda Catrice Photo Finish isto predobar ali za suhu kožu,... Razmišljam uzeti Catrice za kit umjesto MUFE HD, mada znam da će se naći neke mušterije da rondajubadalpur wrote:Jel' moze preporuka za tečni puder? Drogerijski ili HE, nije vazno, samo da dobro prekriva i lijepo zagladi, a da nema osjećaja maske. I da traje barem dok sam na poslu, jer meni nakon 4 sata svaki puder nestane s lica, a probala sam raaazneee.
-
MissD
#16844 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni je Revlon CS za masnu užasan, prvo mi bude ljepljiv poslije brasnjav. Imala sam ga prije par godina i bila oduševljena, međutim sad mi ne valja, ne znam možda su ga mijenjali... :/
- amiliana
#16845 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Artdeco Rich Treatment stoji cijeli dan na licu a uz to ima veliku moc prekrivanja i ne stvara osjecaj maske na licu samo su nijanse malo zeznute ima malo zuckastih pa ne znam hoce li ti odgovarati zavisi kakvu kozu imas .badalpur wrote:Jel' moze preporuka za tečni puder? Drogerijski ili HE, nije vazno, samo da dobro prekriva i lijepo zagladi, a da nema osjećaja maske. I da traje barem dok sam na poslu, jer meni nakon 4 sata svaki puder nestane s lica, a probala sam raaazneee.
- galamdzinica
#16846 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Žene, Barry M palete NudeGlow 1 i 2 i Smokey paleta... stavim vam slike večeras poslije posla. Predivne.
- emmahill
#16847 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ColorStay sam htjela preporučiti ali znam da je on onako potežak i kod nas nije stigla reformulirana verzija. Mislim da bi ti se novi Infallible svidio, dosta drukčiji od starog, tečniji, laganiji... Rich Treatment isto dobar puder, nekad ga koristila ali me nijansa zeznula i koža mi je bila posuha tad pa mi nije skroz odgovarao. Golden Rose Satin Fluid puder dobar za normalnu i mješovitu kožu, mada pogust pa se mora nanositi kistom sa gušćim rasporedom dlaka.
-
lilah
#16848 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li stigla kod nas ova paleta?

Moze i preporuka neke druge mat palete, ali drogerijskog ranga

- emmahill
#16849 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam je li došla pošto neki Catrice noviteti neće nikako doći jer nemamo Muller i dodatni stalak. Probaj Flormar mat paleticu sa 5 sjenila.lilah wrote:Je li stigla kod nas ova paleta?
-
Ella656
#16850 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije. Davno je dosla nova kolekcija, ali ove paletice nemaemmahill wrote:Ne znam je li došla pošto neki Catrice noviteti neće nikako doći jer nemamo Muller i dodatni stalak. Probaj Flormar mat paleticu sa 5 sjenila.lilah wrote:Je li stigla kod nas ova paleta?