Hajd onda voz u Tursku i ne vracaj se vise. Sandzo koji brije na Tursku. Zaostalo u vremenu i prostoru.ElRe wrote:Radio je protiv svoje drzave i svog naroda, naravno da ce ga izbrisati. To je najmanje sto mogu da urade.breuer wrote:jesu sila nema šta, al brate, đe će ova krkančad u Evropu?! ne bi ni nas trebalo primat, kamoli ove primitivce![]()
fudbalska legenda, zavjera, brisanje imena...apsurdno
A to je kao zapad nesto dobro?
Zapad provodi stoljecima krstaske ratove protiv muslimana, oruzijem, ratovima ili na drugi nacin. Erdoan je to sada nazvao pravim imenom.
Republika Turska
- Point.
#16826 Re: Republika Turska
- ElRe
#16827 Re: Republika Turska
Erdoan, samo kaze da je evropa kao sekularisticka, a vidimo na slici i po djelima kako to izgleda

Ono sto kao evropa zamjera Turskoj, to isti ti europejci rade. Eu se rasapada na paramparcad, a bošnjačke komunjare jos uvijek otkidaju na tu ološ

Ono sto kao evropa zamjera Turskoj, to isti ti europejci rade. Eu se rasapada na paramparcad, a bošnjačke komunjare jos uvijek otkidaju na tu ološ
-
breuer
#16828 Re: Republika Turska
ne spominjem ja tebe, izvini ako si tako pomislio...nadovezujem se na ove više degutantne i dosadne izljeve surove sile iz Turske...Erdoan jeste ujedinio zemlju i ojačao je na političkom planu bez sumnje, ali zar uz to ide baš apsurdno postupanje u javnom životu, zar da jebena fudbalska zvijezda ispašta zbog paranoje jednog lidera?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Njihova zemlja njihova pravila jbg, kada je ok brisati petokrake po Evropi onda je meni OK i ova imena negdje u Turskoj.breuer wrote:jesu sila nema šta, al brate, đe će ova krkančad u Evropu?! ne bi ni nas trebalo primat, kamoli ove primitivce![]()
- ElRe
#16829 Re: Republika Turska
Zar nekome ko je navodno zvijezda, treba biti dozvoljeno da radi protiv svog naroda i svoje drzave? Mozda je kao sportas nesto i uradio, ali je kao covjek veliki izdajnik muslimana u Turske. Na kraju je normalno kaznjen za nedjela.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16830 Re: Republika Turska
Vidiš ja uvijek kažem da Erdogan nije Turska ali mislim da kritiku prvo treba usmjeriti prema zapadu. Pisao sam o tome ranije pa ne bih da se ponavljam ali dok Tursku maimli za ulazak u NATO sve je obečavano, nije smetala ni vojska koja je bila iznad ustava te zemlje, ne bi smetao ni vojni puč...itd. Dakle o kakvoj demokratiji mi pričamo o kakvim vrijednostima...to su samo fraze, zapad gleda samo goli interes i ništa više. Jebe se njima za tuskim narodom, sutra bi gledali mirne duše Siriju II i usvajali rezolucije kojima izražavaju zabrinutost. Hajmo otvoreno reći da su muslimani u BiH katolici rat bi stao za 3 mjeseca. Ja sam te iluzije o "demokratiji" odbacio i danas mogu argumentovano i otvoreno bez ustezanja o tome govoriti.Point. wrote:Turska nije muslimanska zemlja, Turska je diktatorska zemlja i kao takva, dabogda nikad ne usla u EU jer joj tu nije mjesto. Koliko bezobrazan moras biti ko Brko pa dijeliti nekome lekcije iz demokratije a pola drzave pohapsio, na vlasti je preko 10 godima i jedino ga smrt moze odvojiti od fotelje. Sravnio pola turskog Kurdistana, posvadjao se sa pola Evrope i on nesto pametuje sad. Takvom ludjaku je mjesto zajedno sa drugim ludjakom Putinom. To je taj nivo kvazi demokratije gdje opozicija uopste ne postoji.
- ElRe
#16831 Re: Republika Turska
Naravno, da Estonija, Latvija i Litvanija nisu bile katolicke drzave i u zastiti Evrope i Amerike, iste bi nestale vrlo brzo od strane Rusije. Vidjeli smo kako ta ista Evropa postupala tokom rata u Čečeniji 90ih.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16832 Re: Republika Turska
Vremena u kojima se transportnim vozom rješavalo pitanje naroda su prošla tako da iz prazne pucaš. A i ne pristaje ti ta odora ako se već zalažeš za demokratiju i kontra Erdogana. Svako brije na nekoga, Kiki na Kurde, ElRe na Turke, Bato na Ruse, neko na Papu, neko na Merkel, neko na Kolindu, neko na Putina...svako ima pravo na to.Point. wrote:Hajd onda voz u Tursku i ne vracaj se vise. Sandzo koji brije na Tursku. Zaostalo u vremenu i prostoru.ElRe wrote:Radio je protiv svoje drzave i svog naroda, naravno da ce ga izbrisati. To je najmanje sto mogu da urade.breuer wrote:jesu sila nema šta, al brate, đe će ova krkančad u Evropu?! ne bi ni nas trebalo primat, kamoli ove primitivce![]()
A to je kao zapad nesto dobro?
Zapad provodi stoljecima krstaske ratove protiv muslimana, oruzijem, ratovima ili na drugi nacin. Erdoan je to sada nazvao pravim imenom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16833 Re: Republika Turska
ElRe wrote:Naravno, da Estonija, Latvija i Litvanija nisu bile katolicke drzave i u zastiti Evrope i Amerike, iste bi nestale vrlo brzo od strane Rusije. Vidjeli smo kako ta ista Evropa postupala tokom rata u Čečeniji 90ih.
koji si ti levat
Većina Estonaca su protestantske luteranske vjeroispovjesti iako se samo mali broj stanovništva izjasnio kao aktivni vjernici. (to je ono što ja tebi i tebi sličnima govorim stalno... nema vjere = nema kršćana samo tradicija i inercija)
ne da mi se provjeravati ostale zemlje koje si nabrojao
čovječe bolan nisu katolici i pravolsavci jedini kršćani na planeti
odvoji se malo od svog okruženja
- Drvosjeca iz Dejcica
#16834 Re: Republika Turska
Samo da se osvrnem na ovu fotografiju i da dam svoje mišljenje. Nemam ništa protiv Pape, pogotovo ovog današnjeg čak i dijelim određena njegova stajališta koja su bliska nekim mojim uvjerenjima, ali ovaj skup i fotograjija zaista daju argument Erdoganu i bude sumnju i kod najsekularnijih muslimana da ta njegova priča možda i nije bez argumenta.ElRe wrote:Erdoan, samo kaze da je evropa kao sekularisticka, a vidimo na slici i po djelima kako to izgleda
Sjetimo se priča u BiH da se Reis previše miješa u politiku, slika se sa bošnjačkim političarima, da to nije dobro...bla, bla, bla. Možemo li istu tu priču primijeniti u ovom slučaju?
- ElRe
#16835 Re: Republika Turska
To mozes macku o rep okaciti.Black swan wrote: nema vjere = nema kršćana samo tradicija i inercija)
- ElRe
#16836 Re: Republika Turska
http://aa.com.tr/en/politics/turkish-gr ... ent/786269
Pravim imenom je naveden i ekonomski rat spekulanata protiv Turske ekonomije
Pravim imenom je naveden i ekonomski rat spekulanata protiv Turske ekonomije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16837 Re: Republika Turska
prouči nešto bolan kad pišeš o nečemu
pročitaj barem na wikipediji da ne ispadaš smiješan
vidim da ste vučiča sa 70% izabrali

pročitaj barem na wikipediji da ne ispadaš smiješan
vidim da ste vučiča sa 70% izabrali
- Kikibombona
#16838 Re: Republika Turska
Ova propagandna kuknjava stvarno postaje degutantna.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš ja uvijek kažem da Erdogan nije Turska ali mislim da kritiku prvo treba usmjeriti prema zapadu. Pisao sam o tome ranije pa ne bih da se ponavljam ali dok Tursku maimli za ulazak u NATO sve je obečavano, nije smetala ni vojska koja je bila iznad ustava te zemlje, ne bi smetao ni vojni puč...itd. Dakle o kakvoj demokratiji mi pričamo o kakvim vrijednostima...to su samo fraze, zapad gleda samo goli interes i ništa više. Jebe se njima za tuskim narodom, sutra bi gledali mirne duše Siriju II i usvajali rezolucije kojima izražavaju zabrinutost. Hajmo otvoreno reći da su muslimani u BiH katolici rat bi stao za 3 mjeseca. Ja sam te iluzije o "demokratiji" odbacio i danas mogu argumentovano i otvoreno bez ustezanja o tome govoriti.Point. wrote:Turska nije muslimanska zemlja, Turska je diktatorska zemlja i kao takva, dabogda nikad ne usla u EU jer joj tu nije mjesto. Koliko bezobrazan moras biti ko Brko pa dijeliti nekome lekcije iz demokratije a pola drzave pohapsio, na vlasti je preko 10 godima i jedino ga smrt moze odvojiti od fotelje. Sravnio pola turskog Kurdistana, posvadjao se sa pola Evrope i on nesto pametuje sad. Takvom ludjaku je mjesto zajedno sa drugim ludjakom Putinom. To je taj nivo kvazi demokratije gdje opozicija uopste ne postoji.
Zasto rat u Hrvatskoj nije stao za tri mjeseca? Srbi su imali ponude da dobiju stosta koje su odbili i na kraju popusili.
Da je interes zapada bio da muslimani u BiH popuse, tako bi nesumnjivo bilo. Srbi i Hrvati su jaci, a Bosnjaci zatvoreni sa svih strana. Bez odredjene podrske zapada, ne bi imali nikakve sanse. Mogli su razjebati BiH na milion nacina. Srbiju su cuvali na uzici cijeli rat. Da su ih pustili, u BiH bi se druga pjesma pjevala, da je Srbija sa par stotina hiljada vojnika napala punim kapacitetom.
Sta tek reci za Kosovo? Da je zapad pustio Srbiju, veoma brzo bi kosovski Albanci zavrsili u Albaniji. Ne samo da su zaustavili Srbiju, vec su Albancima dali jos jednu drzavu.
Srbe su stigmatizovali maksimalno. Nakon 2SR i nacista, ne pamti se da je neko dobio do te mjere negativan publicitet, iako je bilo vecih zlocinaca od Milosevica i Karadzica.
Hrvate su naguzili u BiH. Mogao je zapad dati entitet Hrvatima bez problema. Moze i sada da hoce.
Bosnjaci i Albanci uzivaju podrsku zapada. Mozda bi ti volio da je ta podrska puno veca, to je vec druga stvar. Prema Srbiji zapad je zauzeo apsolutno neprijateljski stav. Hrvate su pogurali u Hrvatskoj a naguzili u BiH. Albancima su dali sve. Cak u Makedoniji tolerisu njihove pretenzije.
Imas aktuelan primjer u Siriji. Sirijski krscani, kojih ima par miliona, dosta velika zajednica, su uz predsjednika Asada. Njihovi politicki i vjerski lideri preklinju zapad da obustave podrsku tursko-saudijskim ekstremistima. Iiiii? Karina. Jebe se zapadu za krscane na BI koji su potpuno devastirani, od Sirije, Iraka, Egipta, Jordana itd.
Zapad se vodi interesom. Boli ih kita ko si i sta si ako si na njihovoj strani.
Pravoslavno-muslimanska kuknjava da ih zapad mrzi radi vjere je maksimalno izlizana.
- ElRe
#16839 Re: Republika Turska
Srbe su zakocili iz razloga zaustavljanja sirenja uticaja Rusija na Balkan. To je jedini razglog. Dodatno, HR i SLO su njemacke teritorije.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16840 Re: Republika Turska
Pa i ja tvrdim upravo to da se zapad vodi golim interesom i da na tome vidimo da priča o demokratiji pada u vodu. Podržaće kao što su podržavali i gole diktatore samo ako je to u interesu zapada zato mi je ova priča o Erdoganu diktatoru degutantna i naivna.Kikibombona wrote:Ova propagandna kuknjava stvarno postaje degutantna.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš ja uvijek kažem da Erdogan nije Turska ali mislim da kritiku prvo treba usmjeriti prema zapadu. Pisao sam o tome ranije pa ne bih da se ponavljam ali dok Tursku maimli za ulazak u NATO sve je obečavano, nije smetala ni vojska koja je bila iznad ustava te zemlje, ne bi smetao ni vojni puč...itd. Dakle o kakvoj demokratiji mi pričamo o kakvim vrijednostima...to su samo fraze, zapad gleda samo goli interes i ništa više. Jebe se njima za tuskim narodom, sutra bi gledali mirne duše Siriju II i usvajali rezolucije kojima izražavaju zabrinutost. Hajmo otvoreno reći da su muslimani u BiH katolici rat bi stao za 3 mjeseca. Ja sam te iluzije o "demokratiji" odbacio i danas mogu argumentovano i otvoreno bez ustezanja o tome govoriti.Point. wrote:Turska nije muslimanska zemlja, Turska je diktatorska zemlja i kao takva, dabogda nikad ne usla u EU jer joj tu nije mjesto. Koliko bezobrazan moras biti ko Brko pa dijeliti nekome lekcije iz demokratije a pola drzave pohapsio, na vlasti je preko 10 godima i jedino ga smrt moze odvojiti od fotelje. Sravnio pola turskog Kurdistana, posvadjao se sa pola Evrope i on nesto pametuje sad. Takvom ludjaku je mjesto zajedno sa drugim ludjakom Putinom. To je taj nivo kvazi demokratije gdje opozicija uopste ne postoji.
Zasto rat u Hrvatskoj nije stao za tri mjeseca? Srbi su imali ponude da dobiju stosta koje su odbili i na kraju popusili.
Da je interes zapada bio da muslimani u BiH popuse, tako bi nesumnjivo bilo. Srbi i Hrvati su jaci, a Bosnjaci zatvoreni sa svih strana. Bez odredjene podrske zapada, ne bi imali nikakve sanse. Mogli su razjebati BiH na milion nacina. Srbiju su cuvali na uzici cijeli rat. Da su ih pustili, u BiH bi se druga pjesma pjevala, da je Srbija sa par stotina hiljada vojnika napala punim kapacitetom.
Sta tek reci za Kosovo? Da je zapad pustio Srbiju, veoma brzo bi kosovski Albanci zavrsili u Albaniji. Ne samo da su zaustavili Srbiju, vec su Albancima dali jos jednu drzavu.
Srbe su stigmatizovali maksimalno. Nakon 2SR i nacista, ne pamti se da je neko dobio do te mjere negativan publicitet, iako je bilo vecih zlocinaca od Milosevica i Karadzica.
Hrvate su naguzili u BiH. Mogao je zapad dati entitet Hrvatima bez problema. Moze i sada da hoce.
Bosnjaci i Albanci uzivaju podrsku zapada. Mozda bi ti volio da je ta podrska puno veca, to je vec druga stvar. Prema Srbiji zapad je zauzeo apsolutno neprijateljski stav. Hrvate su pogurali u Hrvatskoj a naguzili u BiH. Albancima su dali sve. Cak u Makedoniji tolerisu njihove pretenzije.
Imas aktuelan primjer u Siriji. Sirijski krscani, kojih ima par miliona, dosta velika zajednica, su uz predsjednika Asada. Njihovi politicki i vjerski lideri preklinju zapad da obustave podrsku tursko-saudijskim ekstremistima. Iiiii? Karina. Jebe se zapadu za krscane na BI koji su potpuno devastirani, od Sirije, Iraka, Egipta, Jordana itd.
Zapad se vodi interesom. Boli ih kita ko si i sta si ako si na njihovoj strani.
Pravoslavno-muslimanska kuknjava da ih zapad mrzi radi vjere je maksimalno izlizana.
- Kikibombona
#16841 Re: Republika Turska
Zapad ima demokratiju u vlastitim drzavama. Boli ih kita za druge. Svoje zemlje su dobro uredili.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i ja tvrdim upravo to da se zapad vodi golim interesom i da na tome vidimo da priča o demokratiji pada u vodu. Podržaće kao što su podržavali i gole diktatore samo ako je to u interesu zapada zato mi je ova priča o Erdoganu diktatoru degutantna i naivna.
Turski narod je zapusten i zaostao. Jebo drzavu koja se oslanja na jednog covjeka. Drzave poput Danske imaju uredjen sistem i potpuno je svejedno hoce li drzavu voditi Martin ili Lund. Danci imaju stotine, hiljade ljudi koji mogu uspjesno preuzeti lidersku poziciju. U Turskoj ili Rusiji nema niko pametan kao Erdogan i Putin. Oni su puno pametniji i sposobniji od ostalih. Nakon njih potop. Nema srece u tim drzavama sve dok je narod zatucan.
Turska se nema pravo zaliti zato sto nije primljena u EU. Pa oni padaju na milion stvari. To je drzava u kojoj se svako malo organizuje vojni udar. Ne postuju se elementarna prava manjina. Kako oni mogu u EU?
EU je po tome principijelna, nikoga nisu primili preko stele.
-
pemanapemani
#16842 Re: Republika Turska
A koja to država na svijetu ne gleda, prije svega, vlastiti interes?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš ja uvijek kažem da Erdogan nije Turska ali mislim da kritiku prvo treba usmjeriti prema zapadu. Pisao sam o tome ranije pa ne bih da se ponavljam ali dok Tursku maimli za ulazak u NATO sve je obečavano, nije smetala ni vojska koja je bila iznad ustava te zemlje, ne bi smetao ni vojni puč...itd. Dakle o kakvoj demokratiji mi pričamo o kakvim vrijednostima...to su samo fraze, zapad gleda samo goli interes i ništa više. Jebe se njima za tuskim narodom, sutra bi gledali mirne duše Siriju II i usvajali rezolucije kojima izražavaju zabrinutost. Hajmo otvoreno reći da su muslimani u BiH katolici rat bi stao za 3 mjeseca. Ja sam te iluzije o "demokratiji" odbacio i danas mogu argumentovano i otvoreno bez ustezanja o tome govoriti.Point. wrote:Turska nije muslimanska zemlja, Turska je diktatorska zemlja i kao takva, dabogda nikad ne usla u EU jer joj tu nije mjesto. Koliko bezobrazan moras biti ko Brko pa dijeliti nekome lekcije iz demokratije a pola drzave pohapsio, na vlasti je preko 10 godima i jedino ga smrt moze odvojiti od fotelje. Sravnio pola turskog Kurdistana, posvadjao se sa pola Evrope i on nesto pametuje sad. Takvom ludjaku je mjesto zajedno sa drugim ludjakom Putinom. To je taj nivo kvazi demokratije gdje opozicija uopste ne postoji.
Zašto rat u Hrvatskoj nije završio u decembru 1991? Valjda blizu BiH, pa da ne bude previše ofirno.
Zašto je Kosovo dobilo nezavisnost, a cca. 90% stanovništva muslimani?
Zašto se nije pomoglo Ukrajini u kojoj su većina stanovništva kršćani?
Jednostavno, niko ne želi preuzeti odgovornost i priznati krivicu, nego se smatra da je neko drugi dužan pomagati, a samim tim taj neko postaje odgovoran.
Recimo, mi ćemo smisliti milion teorija zašto je zapad uveo embargo na naoružanje, zašto NATO nije prije reagovao, zašto se dopustio genocid na kraju 20. stoljeća...
Malo ili nimalo ćemo razmišljati zašto nije bilo strategije za preuzimanje naoružanja iz JNA kasarni, zašto se već 1992., pregovaralo sa teroristima Karadžićem i Bobanom, zašto se evidencija prikupljanja sredstava za naoružavanje ARBiH vodila na salvetamna i stikerima...
Uvijek je neko drugi kriv, priča o sukobu civilizacija uvijek pije vode i zli neprijatelji uvijek imaju super moći kojim nagovaraju narod da se međusobno ubija u Iraku, Siriji, Libiji, Ukrajini, Nigeriji...
- sunceKOtepsija
#16843 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:
Zapad ima demokratiju u vlastitim drzavama. Boli ih kita za druge. Svoje zemlje su dobro uredili.
Turski narod je zapusten i zaostao. Jebo drzavu koja se oslanja na jednog covjeka. Drzave poput Danske imaju uredjen sistem i potpuno je svejedno hoce li drzavu voditi Martin ili Lund. Danci imaju stotine, hiljade ljudi koji mogu uspjesno preuzeti lidersku poziciju. U Turskoj ili Rusiji nema niko pametan kao Erdogan i Putin. Oni su puno pametniji i sposobniji od ostalih. Nakon njih potop. Nema srece u tim drzavama sve dok je narod zatucan.
Mustafa Şentop-predsjednik Ustavne komisije u izjavi za medije rekao "S novim sistemom i setom ustavnih promjena prelazimo na serijsku, masovnu proizvodnju novih Tajip Erdogana. U novom sistemu, pa cak i poslije Erdogana zemlju ce voditi jaki lideri poputz Erdogana. Nase neprijatelje nervira jedan Erdogan, a mi u inat njima krecemo sa masovnom proizvodnjom novih Erdogana"
Gulenovci ne miruju-...TRT je na jednom od svojih kanala "slucajno" emitovao reprizu programa iz 2005. gdje tzv umjetnik izvodi pjesmu koju je napisao Gulen sto je, sasvim razumljivo, izazvalo, najblaze receno, negodovanje javnosti...iz TRTa su uputili izvinjenje...da li ce to biti dovoljno pokazace vrijemeTurkey’s state TV apologizes for broadcasting song with lyrics by Fethullah Gülen
The state-run Turkish Radio and Television Channel (TRT) on April 1 apologized for “mistakenly broadcasting” a song whose lyrics were written by the U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen, who is accused of masterminding the failed July 2016 coup attempt.
The broadcast of “Hüzünlü Gurbet” (Melancholy Exile), with lyrics written by Gülen, on the music station TRT Müzik immediately drew a reaction from social media users.
The broadcaster later stated that it had “mistakenly broadcast” the song in the repeat of a program first aired 12 years ago.
“It is respectfully announced to the public that ‘Hüzünlü Gurbet,’ sung by Ahmet Özhan, was mistakenly broadcast during the repeat of a program produced in 2005,” TRT Müzik stated in a tweet.
- Point.
#16844 Re: Republika Turska
Haj ti malo izadji iz svog Novopazarskog brloga i prosetaj po Evropi malo, nebi se ovoliko prosipao.ElRe wrote:To mozes macku o rep okaciti.Black swan wrote: nema vjere = nema kršćana samo tradicija i inercija)
- ElRe
#16845 Re: Republika Turska
Turska proizvela najsavremeniju raketu sa laserskim navođenjem
http://www.trt.net.tr/bosanski/nauka-i- ... jem-704392
http://www.trt.net.tr/bosanski/nauka-i- ... jem-704392
- drndalo
#16846 Re: Republika Turska
Ti kanda zaboravljas da je Papa osim sefa Katolicke crkve i Predsjednik drzave Vatikan...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samo da se osvrnem na ovu fotografiju i da dam svoje mišljenje. Nemam ništa protiv Pape, pogotovo ovog današnjeg čak i dijelim određena njegova stajališta koja su bliska nekim mojim uvjerenjima, ali ovaj skup i fotograjija zaista daju argument Erdoganu i bude sumnju i kod najsekularnijih muslimana da ta njegova priča možda i nije bez argumenta.ElRe wrote:Erdoan, samo kaze da je evropa kao sekularisticka, a vidimo na slici i po djelima kako to izgleda
Sjetimo se priča u BiH da se Reis previše miješa u politiku, slika se sa bošnjačkim političarima, da to nije dobro...bla, bla, bla. Možemo li istu tu priču primijeniti u ovom slučaju?
- Lincoln-Burrows
#16847 Re: Republika Turska
Ovo za Tursku se slažem a ovo da niko nije primljen tek tako je netočno,Kikibombona wrote:.
Turska se nema pravo zaliti zato sto nije primljena u EU. Pa oni padaju na milion stvari. To je drzava u kojoj se svako malo organizuje vojni udar. Ne postuju se elementarna prava manjina. Kako oni mogu u EU?
EU je po tome principijelna, nikoga nisu primili preko stele.
Bugarska i Rumunjska nisu zadovoljavale nikakve EU standarde a primljene su
iz strateških razloga t.j. da se istrgnu iz sfere utjecaja Rusije prije nego
Rusija ponovo postane velesila nakon raspada SSSR.
- sunceKOtepsija
#16848 Re: Republika Turska
prozreo je Sultan papuPope Francis on Friday become the first foreign dignitary to be received at President Recep Tayyip Erdogan's new presidential palace, one of the most controversial building projects in modern Turkey.
While the palace, dubbed Aksaray (White Palace) by the press but known officially simply as Presidential Palace, has been used in the last weeks for the occasional meeting and reception, the pope's visit marked its true unveiling to the world.
Smiling broadly, Erdogan strode out to the gates to greet the pope and then guided him through the honor guard lined up on the vast grounds in front the building.
The visit marked a first chance for much of the Ankara press corps to visit the much-talked-about but hard-to-access palace.
Some 250 reporters were accredited, shepherded by security personnel who seemed, at times, to still be finding their own way round.
Erdogan and the pope delivered press statements in a vast auditorium that appears capable of hosting a symphony orchestra as much as news conferences.
There had been calls on the pope not to visit the palace. But the Vatican made clear it had no intention of entering into a polemic and the pope would go where the hosting side invited him.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16849 Re: Republika Turska
To je isprazan izgovor, znamo šta je prvenstveno papa i koga predstavlja.drndalo wrote: Ti kanda zaboravljas da je Papa osim sefa Katolicke crkve i Predsjednik drzave Vatikan...
-
Kat
#16850 Re: Republika Turska
Ja sam za sekularni Vatikan. Razdvojiti svjetovnu i vjersku vlast.drndalo wrote:Ti kanda zaboravljas da je Papa osim sefa Katolicke crkve i Predsjednik drzave Vatikan...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Samo da se osvrnem na ovu fotografiju i da dam svoje mišljenje. Nemam ništa protiv Pape, pogotovo ovog današnjeg čak i dijelim određena njegova stajališta koja su bliska nekim mojim uvjerenjima, ali ovaj skup i fotograjija zaista daju argument Erdoganu i bude sumnju i kod najsekularnijih muslimana da ta njegova priča možda i nije bez argumenta.