Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
random prolaznik

#16826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by random prolaznik »

HM 2011 wrote:
random prolaznik wrote:http://www.facetv.ba/index.php/componen ... je-do-mene

Komšić u ovoj novoj ulozi pokazuje kvalitetu koja se ne može osporiti, a to je zahtijevanje malih/srednjih ali konkretnih rezultata, bez davljenja spinovima i manipulacijama, je jedan pozitivan i praktičan pristup.

Osim HDZ-SDA-DF, sigurno ne bi bilo loše ni da je tu SBB, što šira koalicija to bolje, zbog reformi. U ovom slučaju je bolje da se uključe nego da budu oporba koja navija za "što gore to bolje".
Neka sjednu, počnu raditi na tih par izvodljivih točaka (odnosno onih koje se moraju završiti zbog EU), i to sve bi moglo dati neke pomake. Nema u BiH mjesta za pretjerani optimizam ali realan je jedan blagi pozitivni trend.

Sve stranke u Federaciji su spustile loptu (s izuzetkom odnosa SDA-SBB), i ne bi bilo loše da se slično dogodi i u RS (do njih je).

Što se tiče borbe protiv korupcije, čak i sama priča o tome je pozitivna stvar za ovoliko korumpiranu zemlju, odnosno pridavanje veće pažnje toj temi. Dovoljno je da par osoba dođu na čelo relevantnih agencija pa da vidimo i neke konkretne akcije u tom smjeru. Korupcija se može smanjiti samo na način da se poveća strah od zatvora za koruptivno djelovanje, nema boljeg primjera od Hrvatske gdje je korupcija također "u krvi" odnosno sastavni dio mentaliteta ali ipak kad vidiš da premijer, ministri i gradonačelnik glavnog grada završavaju u zatvoru onda ćeš ipak par puta razmislit prije nego li radiš neke teže oblike kriminala (manji će i dalje ostat u krvi). Nemoguće je potpuno iskorijeniti korupciju ali se može suzbiti barem 70%, bar neki najbezobrazniji slučajevi.

Protiv koruipcije se bore Tužilaštva i Sudovi i jedno i drugo je prema pravilima POTPUNO VAN DOMETA IZABRANIH ČELNIKA......
Borba protiv korupcije se može voditi samo na teritoriju čitave BiH od strane svih sudova i tužilaštava - međutim - ako samo jedna grupa odbije pokretanje istrage pa procesuiranje - i ostale grupe nemaju potrebe stavljati glavu na taj panj.....

Tako da se borba protiv korupcije može manifestovati samo i isključivo kao obračun sa političkim gubitnicima.... A to nije borba protiv korupcije ...
Pa i to je bolje nego ništa (daj šta daš), ako su target istinski kriminalci iz reda političkih gubitnika.
Protiv koruipcije se bore Tužilaštva i Sudovi i jedno i drugo je prema pravilima POTPUNO VAN DOMETA IZABRANIH ČELNIKA......
Van dometa je u teoriji i to tek NAKON što se kadrovi postave.
Rad sudske i izvršne vlasti je po ustavu odvojen, ali koliko mi je poznato samo kadroviranje sudova radi zakonodavna vlast.

Pitanje je da li ta vlast želi kontrolu (kroz postavljene kadrove) nad tim institucijama ili ne.
Kontrola može biti sve od 0% do 100%.
HM 2011

#16827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

random prolaznik wrote:
HM 2011 wrote:
random prolaznik wrote:http://www.facetv.ba/index.php/componen ... je-do-mene

Komšić u ovoj novoj ulozi pokazuje kvalitetu koja se ne može osporiti, a to je zahtijevanje malih/srednjih ali konkretnih rezultata, bez davljenja spinovima i manipulacijama, je jedan pozitivan i praktičan pristup.

Osim HDZ-SDA-DF, sigurno ne bi bilo loše ni da je tu SBB, što šira koalicija to bolje, zbog reformi. U ovom slučaju je bolje da se uključe nego da budu oporba koja navija za "što gore to bolje".
Neka sjednu, počnu raditi na tih par izvodljivih točaka (odnosno onih koje se moraju završiti zbog EU), i to sve bi moglo dati neke pomake. Nema u BiH mjesta za pretjerani optimizam ali realan je jedan blagi pozitivni trend.

Sve stranke u Federaciji su spustile loptu (s izuzetkom odnosa SDA-SBB), i ne bi bilo loše da se slično dogodi i u RS (do njih je).

Što se tiče borbe protiv korupcije, čak i sama priča o tome je pozitivna stvar za ovoliko korumpiranu zemlju, odnosno pridavanje veće pažnje toj temi. Dovoljno je da par osoba dođu na čelo relevantnih agencija pa da vidimo i neke konkretne akcije u tom smjeru. Korupcija se može smanjiti samo na način da se poveća strah od zatvora za koruptivno djelovanje, nema boljeg primjera od Hrvatske gdje je korupcija također "u krvi" odnosno sastavni dio mentaliteta ali ipak kad vidiš da premijer, ministri i gradonačelnik glavnog grada završavaju u zatvoru onda ćeš ipak par puta razmislit prije nego li radiš neke teže oblike kriminala (manji će i dalje ostat u krvi). Nemoguće je potpuno iskorijeniti korupciju ali se može suzbiti barem 70%, bar neki najbezobrazniji slučajevi.

Borba protiv korupcije se može voditi samo na teritoriju čitave BiH od strane svih sudova i tužilaštava - međutim - ako samo jedna grupa odbije pokretanje istrage pa procesuiranje - i ostale grupe nemaju potrebe stavljati glavu na taj panj.....

Tako da se borba protiv korupcije može manifestovati samo i isključivo kao obračun sa političkim gubitnicima.... A to nije borba protiv korupcije ...
Pa i to je bolje nego ništa (daj šta daš), ako su target istinski kriminalci iz reda političkih gubitnika.
Van dometa je u teoriji i to tek NAKON što se kadrovi postave.
Rad sudske i izvršne vlasti je po ustavu odvojen, ali koliko mi je poznato samo kadroviranje sudova radi zakonodavna vlast.

Pitanje je da li ta vlast želi kontrolu (kroz postavljene kadrove) nad tim institucijama ili ne.
Kontrola može biti sve od 0% do 100%.
Onda Teorija ne odgovara Praksi i onda to nije borba protiv korupcije nego POKUŠAJ predstave za javnost..... Premalo smo mi društvo koje je frakcionisano na tri djela za provođenje takvih aktivnosti - u Hrvatskoj je barem svima jasno - nije Sanader korupcija niti je korupcija Sanader....

Dakako - od nečega se krenuti mora.....
vivaldi

#16828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
vee-jay wrote:moze li mi iko objasniti sta je to lose kada bi DF usao u vlast?
pa eto, osim sto ce ih SDA unistiti kao stranku i sto ce na sljedecim izborima dobiti manje glasova od batkovih kokuza, ja ne vidim nikakav problem... :D

jebiga alfonse, jel ti gledas sta je dobro iz svoje ili zeljkove perspektive?

komsic lijepo prica vec 8 godina, ali nikakve fajde od toga. mora konacno preuzeti odgovornost.

podrzavat radnike hidrogradnje u "opravdanim" zahtjveima je jedna stvar, ali rijesiti SAMO njihove probleme koji su cirka u brojevima 50-60 miliona je drugi par opanaka, koji topi popularnost ko sunce snijeg.

puno je lagodnije za 4-5 milja mjesecno godinama srat o malim platama, penzijama, korupciji, nepotizmu...
kamen spoticanja

#16829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Ja i dalje ne razumijem sto je koaliranje s zelenim toliko tegobno...
Uz te , kako ih se ovde zove uhljupe i kleptomane, nece biti tesko pokazati kvalitet
SDP je sam sebi skočio u stomak igrankama s smjenama...siguran sam da su radili sad bi opet bili konkurentni
faer

#16830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

vivaldi wrote:
puno je lagodnije za 4-5 milja mjesecno godinama srat o malim platama, penzijama, korupciji, nepotizmu...
kljucno pitanje je moze li se ista uraditi sa ovakvom sda? zlatko im je svojom gluposcu dao jos najmanje 4 godine da budu ono sto i jesu: grupa kriminalaca koja glumi velike vjernike. mada, mora se priznati da je zeljko sinoc dobro objasnio svoju strategiju u odnosu na sda. ne mogu ga optuziti da bjezi od rjesavanja problema a s druge strane trazi rezultate na samom pocetku.

u sustini je sve do sda. ako oni hoce da se mijenjaju onda ce vjerovatno dobiti df u vlasti, ako misle da ce stvari ici kao i do sada onda bi bilo logicno da prave malu vecinu sa dva hdz-a, seferom i a-sda.
faer

#16831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

kamen spoticanja wrote:Ja i dalje ne razumijem sto je koaliranje s zelenim toliko tegobno...
Uz te , kako ih se ovde zove uhljupe i kleptomane, nece biti tesko pokazati kvalitet
SDP je sam sebi skočio u stomak igrankama s smjenama...siguran sam da su radili sad bi opet bili konkurentni
:mrgreen:

zeleni treba da zlatkovu sliku stave odmah pored alijine. on je od njih napravio pobjednike.
pemanapemani

#16832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Oni koji su mjesecima prije izbora pljuvali DF, sada su zagovornici koalicije sa SDA i HDZ-om. Ništa čudno :-) .

Ne može se mijenjati kriminalni sistem sa onima koji su taj sistem stvorili i dva desetljeća podržavali. Ne može se graditi država sa onima koji su sve uradili da se ta država doslovno ubije u pojam.

Ko je proizveo korupciju protiv koje bi se DF borio?
Hoće li oni sami sebe dekorumpirati i hapsiti u javnim preduzećima?
Hoće li SDA, HDZ i SNSD reformirati pravosuđe?

DF treba ostati u opoziciji i podržavati sve eventualne pozitivne mjere koje neka buduća Vlada donese. DF treba jačati svoje lokalne odbore, treba raditi na ujedinjavanju lijevo orjentisanih stranaka. Treba se stvarati blok koji će, kako Komšić reče, "mijenjati političku paradigmu".

Jednostavno, to nije moguće u koaliciji sa SDA, HDZ, a posebno sa SNSD.

Ljudi će to prepoznati. 50% populacije ne glasa. Niko me ne može ubjediti da se iskrenom i principjelnom politikom ne može privući 40% ukupnog glasačkog tijela u BiH.
kamen spoticanja

#16833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

faer wrote:
kamen spoticanja wrote:Ja i dalje ne razumijem sto je koaliranje s zelenim toliko tegobno...
:mrgreen:

zeleni treba da zlatkovu sliku stave odmah pored alijine. on je od njih napravio pobjednike.
o tome i govorim
sdp je tako sjajno reagovao u vlasti da je SDA pored njih na kraju izgledala ko angela merkel
zato DF ne bi trebao imati problem...nek ponude kvalietan program,i dobre kadrove u sistem i nema razloga da dozive sdp scenarij
daddy-kool

#16834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Mislim da @vee-jay ponovio više puta postavljano pitanje kako su glasači DF zamišljali djelovanje ove partije u vlasti. Odgovor je da je (bar na forumu) sve prihvatljivo osim koaliranja sa SDA, jer je [ironija] samo ova stranka izvor i nosilac svog koruptivnog nepotizma i pljačke u ovoj državi.Ostali su tu neophodni i nezaobilazni u EU/NATO integracijama. SNSD, HDZ, SBB su reformatorske snage. :roll: [/ironija]

Samo mislim da neće proći priča o povici na vuka ovaj put. Ako su Komšića nasavjetovali da uđe u vlast, ali da insistira na nekim ključnim zakonima prije izglasavanja te vlasti - i to mu prođe - to mi se čini kao dobar put.
Alfons Kauders

#16835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

pemanapemani wrote:Oni koji su mjesecima prije izbora pljuvali DF, sada su zagovornici koalicije sa SDA i HDZ-om. Ništa čudno :-) .

Ne može se mijenjati kriminalni sistem sa onima koji su taj sistem stvorili i dva desetljeća podržavali. Ne može se graditi država sa onima koji su sve uradili da se ta država doslovno ubije u pojam.

DF treba ostati u opoziciji i podržavati sve eventualne pozitivne mjere koje neka buduća Vlada donese. DF treba jačati svoje lokalne odbore, treba raditi na ujedinjavanju lijevo orjentisanih stranaka. Treba se stvarati blok koji će, kako Komšić reče, "mijenjati političku paradigmu".

Ljudi će to prepoznati. 50% populacije ne glasa. Niko me ne može ubjediti da se iskrenom i principjelnom politikom ne može privući 40% ukupnog glasačkog tijela u BiH.
Upravo tako, ne znam zasto bi isli u vlast. Masa ljudi koji su prije par godina pljuvali SDP radi koalicije sa SDA danas navijaju za DF u vlasti? Fakat smijesno.

Nek se u ovom ciklusu drze opozicije, neka jacaju stranku, traze partnere itd.
pemanapemani

#16836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

daddy-kool wrote:Mislim da @vee-jay ponovio više puta postavljano pitanje kako su glasači DF zamišljali djelovanje ove partije u vlasti. Odgovor je da je (bar na forumu) sve prihvatljivo osim koaliranja sa SDA, jer je [ironija] samo ova stranka izvor i nosilac svog koruptivnog nepotizma i pljačke u ovoj državi.Ostali su tu neophodni i nezaobilazni u EU/NATO integracijama. SNSD, HDZ, SBB su reformatorske snage. :roll: [/ironija]

Samo mislim da neće proći priča o povici na vuka ovaj put. Ako su Komšića nasavjetovali da uđe u vlast, ali da insistira na nekim ključnim zakonima prije izglasavanja te vlasti - i to mu prođe - to mi se čini kao dobar put.
Kako donijeti "ključne zakone" prije formiranja Vlade?

Kako će HDZ, SNSD i SDA reformirati državu? To je udar na temelje funkcionisanja tih stranaka.

Hoće li sami sebe kazniti i urušiti suptilne sisteme sisanja para iz budžeta?

Odrasle su degenerične generacije, odgojene na štelama, poznanstvima i kvazi religijskom poimanju stvarnosti.

Jednostavno, to se ne može mijenjati sa onima koji su to stvorili!
pemanapemani

#16837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Alfons Kauders wrote:
pemanapemani wrote:Oni koji su mjesecima prije izbora pljuvali DF, sada su zagovornici koalicije sa SDA i HDZ-om. Ništa čudno :-) .

Upravo tako, ne znam zasto bi isli u vlast. Masa ljudi koji su prije par godina pljuvali SDP radi koalicije sa SDA danas navijaju za DF u vlasti? Fakat smijesno.

Nek se u ovom ciklusu drze opozicije, neka jacaju stranku, traze partnere itd.
:thumbup:

Malo mi je čudno da ti ne zagovaraš koaliciju i "preuzimanje odgovornosti".

Uglavnom, pozitivno iznenađenje.
palermo

#16838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Masa ljudi koji su prije par godina pljuvali SDP radi koalicije sa SDA danas navijaju za DF u vlasti? Fakat smijesno.
Koji su to ? Na ovom forumu ?
HM 2011

#16839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Kako god da ljudi to smatrali - vladanje je odgovornost !

Ljudi preuzeli odgovornost na sebe kandidaturom......

Ja i dalje tvrdim da SDA može donjeti promjene, da ima infrastrukturu, da ima iskustvo, da ima smijer i ako zaista krenu u akciju da smo rješili masu problema.....

Čitavo strahovanje oko ulaska bilo koga u koaliciju sa SDA mi zato i nema smisla......
Mister Yes

#16840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

faer wrote: mada, mora se priznati da je zeljko sinoc dobro objasnio svoju strategiju u odnosu na sda. ne mogu ga optuziti da bjezi od rjesavanja problema a s druge strane trazi rezultate na samom pocetku.
Ljudi dragi kontate li vi uopšte šta Željko traži "na samom početku"? Traži da se rješi sistem koordinacije! Halo! Sejdić-Finci je mala maca koliki je problem sistem koordinacije. Za one koji to ne kontaju, EU traži da se prema njoj nastupa jednim glasom i zbog toga se mora uspostaviti sistem koordinacije. Entiteti su bili blizu da nađu to rješenje ali onda se upleo HDZ koji traži i da se kantoni pitaju u tom sistemu koordinacije. I što je najgore imaju podršku SNSD-a za to. Na taj način HDZ ustvari, opet forsira treći entitet jer jasno mu je da nema šanse da se 10 jebenih kantona ubaci u taj sistem odlučivanja. Kao rješenje će se nametati tri entiteta koji mogu bolje koordinirati nego 14 jebenih vlada. Naravno da je to Sarajevu neprihvatljivo. Znači radi se bukvalno o nerješivom problemu ali Komšić traži da se taj problem riješi prije nego se formiraju vlade :D

Isto kao da je rekao "biću dio koalicije ako Dodik javno na dnevniku RTRS prouči fatihu a Izetbegović na dnevniku FTV opsuje Allaha". Toliko je realno to što Željko postavlja kao uslov za svoje učešće :D
pumica

#16841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Alfons Kauders wrote:
vee-jay wrote:moze li mi iko objasniti sta je to lose kada bi DF usao u vlast?
pa eto, osim sto ce ih SDA unistiti kao stranku i sto ce na sljedecim izborima dobiti manje glasova od batkovih kokuza, ja ne vidim nikakav problem... :D

Pa sta je problem?
Neka oni uniste sda. Ko ce ako oni nece i ne zele. Prilika za to je ulazak u vlast. Cemu strah?
Eto neka nas "spase" konacno i opravdaju glasove.
JohnnyS

#16842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Svi oni koji su protiv DF-ovog ulaska u vlast, a dali su glas istome, može jedno pitanje? Zašto ste onda glasali za njih? Jel da sebi očistite savjest, kao ono - ipak sam izašao na izbore, ne zanima me što će biti s tim mojim glasom... Koji je cilj glasanja za neku stranku da bi se onda navijalo da ta stranka ostane u opoziciji. Onda ste mogli jednostavno - bojkotirati izbore...
Teniser

#16843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

Evo tačno ovo bi trebao biti najveći zadatak DF,ili u suprotnom da prihvate igru s onima koji svaki na svoju stranu vuku već 20god.
Plaćenici koji su expresno počeli pisati na ovoj temi po nalogu svojih "šefova" i to po starom opravdanom receptu pokušavajući stvoriti klimu navodne potrebe da DF uđe u vlast,zakasnili ste otprilike oko godinu dana.Demokratska Fronta savakako nesmije biti servis koalicije SDA-HDZ.
JohnnyS

#16844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

To što je svaki 3 ili 4 Bošnjak koji je izašao na izbore dao glas SDA ne čini ih predodređenim za vlast kad ostatak, tj. većina bošnjačkog biračkog tijela njima nije dala glas. Izborni pobjednik je onaj koji sastavi vladu, a ne onaj koji ostvari relativnu, ali faktički nebitnu većinu.
drug_profi

#16845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Svi smo vidjeli sta se desava sa partnerima SDA tako da je priglupo pitanje zasto smo protiv.
Narocito sto SDA ima dva glasa na jedan DF-a.
SDA je dala nevjerovatna predizborna obecanja i naravno da ce neko morati biti kriv sto nema nista od toga.
SDA sa svojim partnerima iz HR i SRB korpusa je kreirala sistem i nemaju interesa da ga mijenjaju.
Mijenjanje sistema povuklo bi krivicne prijave protiv ljudi iz vrha SDA sto ce jel, sigurno pustiti da se desi.
SDA jeste ozbiljna i velika stranka i uvijek ce biti faktor, ali mora ici u opoziciju da bi bila bolja. Svaka stranka u bilo kojoj demokratiji postaje kvarna ako je dugo u vlasti. Opozicija je prociscava. SDA prije 2000. i SDA nakon 2002. nisu ni slicne stranke. U pozitivnom smislu.
Ako se desi da SDA ode nekad u opoziciju, cijela paradigma vlasti se mijenja, jer ce doprijeti do svijesti da ce prljavstina kad tad doci na naplatu, te da je bolje raditi posteno.
Ako SDA sada unisti DF (a hoce sigurno ako se upetljaju sa njima) unistice novorođenu nadu, te ce naredni izbori imati najvecu apstinenciju do sad. Jedino mozda SBB iz toga profitira kao ocajnicki pokusaj nekih od nas da konacno maknu bagru sa vlasti, makar sa drugom bagrom.
skupljac_zeljeza

#16846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

U Federaciji pola kantona uzima HDZ. Banja Luku naravno niko i ne spominje. Za ostatak kao da je izgubljen interes pa čak i priželjkivanje da što gore za SDA to bolje za DF i SDP. Znaju li svi ovi teoretičari da su kantoni duboko u deficitima i da će se sve to prebiti preko leđa građana, a kada dođe taj dan onda nema te političke opcije koja će imati rješenje. Željko je to sinoć objašnjavao, ali izgleda da mnogi ga nisu skontali.
muzicar_iz_parka

#16847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

Ima bolan MMF.
:D
skupljac_zeljeza

#16848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

A onda svašta nešto na bubanj. Koji nam je ono rejting kod MMF-a? :wink:
Mister Yes

#16849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

http://www.facetv.ba/index.php/componen ... je-do-mene

Znači, od šeste do petnaeste minute govori o uslovima da DF uđe u vlast:
-Mehanizam koordinacije kako bi se otvorio put prema EU i IPA fondovi (totalno nerealno i praktično nemoguće)
-Vojna imovina
-Olakšice firmama
-rješenje korupcije u javnim preduzećima (šio mi ga Đura)

Od 22 do 24 minute i sam priznaje da zna koliko je to nerelano. Najbolji mu je mangupski smiješak dok to govori. Kao ono "jest da sam ranije rekao da tražim realne stvari ali nije to baš tako" pa smiješak. Dno dna :lol:

Od 48 do 50 minute govori kako će podržati manjinsku vladu SDA-HDZ samo da se što prije formira vlast i da krenu raditi :lol:
Last edited by Mister Yes on 01/11/2014 21:49, edited 1 time in total.
Helena2014

#16850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

drugi profil wrote:Svi smo vidjeli sta se desava sa partnerima SDA tako da je priglupo pitanje zasto smo protiv.
Narocito sto SDA ima dva glasa na jedan DF-a.
SDA je dala nevjerovatna predizborna obecanja i naravno da ce neko morati biti kriv sto nema nista od toga.
SDA sa svojim partnerima iz HR i SRB korpusa je kreirala sistem i nemaju interesa da ga mijenjaju.
Mijenjanje sistema povuklo bi krivicne prijave protiv ljudi iz vrha SDA sto ce jel, sigurno pustiti da se desi.
SDA jeste ozbiljna i velika stranka i uvijek ce biti faktor, ali mora ici u opoziciju da bi bila bolja. Svaka stranka u bilo kojoj demokratiji postaje kvarna ako je dugo u vlasti. Opozicija je prociscava. SDA prije 2000. i SDA nakon 2002. nisu ni slicne stranke. U pozitivnom smislu.
Ako se desi da SDA ode nekad u opoziciju, cijela paradigma vlasti se mijenja, jer ce doprijeti do svijesti da ce prljavstina kad tad doci na naplatu, te da je bolje raditi posteno.

Ako SDA sada unisti DF (a hoce sigurno ako se upetljaju sa njima) unistice novorođenu nadu, te ce naredni izbori imati najvecu apstinenciju do sad. Jedino mozda SBB iz toga profitira kao ocajnicki pokusaj nekih od nas da konacno maknu bagru sa vlasti, makar sa drugom bagrom.

Niko se više ne bi usudio ignorisati pobjedničku stranku i igrati se sa voljom naroda, jer to je Zlatkova igra i njegova najveća greška. Treba cijeniti 30% glasača koji su glasali za SDA.

A drugo- šta dobija DF ili SBB ne ulaskom u vlast, a šta dobija narod koji je za njih glasao? Ništa.
Čime Radončić misli zadržati glasače, samo upornim pljuvanjem po SDA? Pa, ne pije to vode, Sva mu se predizborna kampanja svela na onih par mjeseci koje je bio ministar sigurnosti i pljuvanja po SDA, ja nisam čula ništa drugo.

Trebaju sve tri stranke ući u vlast i pokušati napraviti nešto dobro, na opštu dobrobit svih nas, a i ove zemlje
Post Reply