Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#16801 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
Na lice mjesta su ubrzo izašli pripadnici MUPa ZDK te je izvršen uviđaj i uzete izjave od volontera Udruženja, građana, i dežurnih veterinara veterinarske stanice WETA. Odmah je obaviješten i dežurni Tužilac Tužilaštva ZDK, te će tijela ubijenih životinja bili odvedena na vještačenje i obdukciju.
...pa jbt ima li iko da im kaze - sikter bre!
Nisam za ovaj vid rjesavanja problema iako je zaista kulminiralo, ali sve je to u najmanju ruku sumnjivo...sve do sada gradjani trpili, Shapavci i veterinari trljali ruke, a sada kada je krenula akcija uklanjanja pasa odjednom masovno trovanje, medijska hajka, prijetnje, slike na drustvenim mrezama i apeli za donacije???
@jimmy, izdrzi... :thumbup:

da,genocid u zenici,bosni,genocid nad cukama,pocelo je to prije par godina kad su ono neto protestovali u sarajevu,vec sam spominjao moimka iz radakova koji svako malo na fb jebe mater zenicanima,govori da se ovdje vrsi genocid nad cukama,da vise voli kerove nego ljude,i tako ta bolesna prica
kakavdanakneiskustvu

#16802 Re: Zeničani

Casual's wrote:Keruše imaju fino portala iza sebe (i klix je tu..), znaju propagandu. Šta ima one prve naišle na otrovanog psa. Zanimljivo je da su u Danskoj pokrenuli istragu protiv njih.

Da meni nekoga iz porodice napadne ja bi prvi redom išao..i zna se, ocigledno se na ovom forumu ne smije to govoriti. Nije mi jasno kako roditelji djece prelaze preko toga...

prije par godina su kerovi napali trudnicu u sarajevu,njen muz dosado da ih otjera kad se odjenoim,nicim izavani,sasvim slucajno pojavise oni koje mi u zenici nazivamoi šapama,napadose tog covjeka,kao sta ih tjera,drugim rijecima bolesno u glavu na kvadrat

pred mojom zgradom dvije zene nedavno napravise kucicu za ove lutalice,zima,problem je sto ce na proljece moje i druga djeca izaci pred zgradu i tu se igrati,ali jbg,ne mogu od ta dva psa,i tu naslucujem veliki problem ne skloni li alba do tad te pse
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 27/01/2017 08:41, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#16803 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Shapa uzvraca udarac
ne bi me cudilo da su im zadnje uplate stigle iz hercegovackih kladionica
kakavdanakneiskustvu

#16804 Re: Zeničani

Throttle wrote:Ovi sto vole cuke i bore se virtuelno za njihova prava ili imaju neki interes, kad bi svi po jednog udomili ne bi bilo potrebe ni za azilom ni za bilo cim.. al sve tastatura ratnici, jadan cuko, ovo-ono. Kome nije jos uvijek jasno, nek oko pola 11-11 prodje ispred narodne kuhinje u Crkvicama ispod akademije pa mozda onda skonta da imamo puno vecih problema od cuka

da,ves cam pisao,ovi iz sape su totalno otudjeni od realnog zivota,od sredine u kojoj zive,od stvarnih problema LJUDI
Norm

#16805 Re: Zeničani

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Throttle wrote:Ovi sto vole cuke i bore se virtuelno za njihova prava ili imaju neki interes, kad bi svi po jednog udomili ne bi bilo potrebe ni za azilom ni za bilo cim.. al sve tastatura ratnici, jadan cuko, ovo-ono. Kome nije jos uvijek jasno, nek oko pola 11-11 prodje ispred narodne kuhinje u Crkvicama ispod akademije pa mozda onda skonta da imamo puno vecih problema od cuka

da,ves cam pisao,ovi iz sape su totalno otudjeni od realnog zivota,od sredine u kojoj zive,od stvarnih problema LJUDI
...nisu oni otudjeni, naprotiv, znaju oni i voziti auto i kako uslikati selfie, kao uslikati 'tuzne okice' i 'okaciti' sliku na FB, kako naiskat dolarica na racun i koliko kosta TT jaknica, kaputic, majica, gdje se izlazi i kako biti popularan medju 'rajom'...e bas zato i rade sve ovo...znaju oni i kako je raditi kod privatnika za 400KM mjesecno...ovako je ipak puno lakse i isplatnije...
...o veterinarima i lobiranju necu ovom prilikom...mislim da ce se uskoro i ta prica poceti odmotavati...
kakavdanakneiskustvu

#16806 Re: Zeničani

Norm wrote:

...nisu oni otudjeni, naprotiv, znaju oni i voziti auto i kako uslikati selfie, kao uslikati 'tuzne okice' i 'okaciti' sliku na FB, kako naiskat dolarica na racun i koliko kosta TT jaknica, kaputic, majica, gdje se izlazi i kako biti popularan medju 'rajom'...e bas zato i rade sve ovo...znaju oni i kako je raditi kod privatnika za 400KM mjesecno...ovako je ipak puno lakse i isplatnije...
...o veterinarima i lobiranju necu ovom prilikom...mislim da ce se uskoro i ta prica poceti odmotavati...

da,dzabalebarosi
Warashii

#16807 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Sve su ovo rezultati nerada dosadasnjih vlasti.
I Sapa kao i psi lutalice su njihovi rezultati, da nema lutalica ne bi bilo ni Sape.
Psi su mozda otrovani, a mozda i nisu, vecinom su u coporima, mozda su nesto nasli u kontejneru pa se time pocastili i jebi ga desilo se sto se desilo.
Moze bit i da su nekoga napali a taj neko nije poput vecine "ostao hladne glave" nego uradio to sto je uradio, ne opravdavam ne osudjujem.
Sapa se poziva na neke zakone, a redovno ih i sami krse. Sta bi sa onim sklanjanjem lutalica nedavno?
Cudna stvar, neke su sklonili a neke i nisu.
U mojoj mahali ima ih nekoliko. Brundo, kako ga ja zovem, je odveden, jednu noc sam pristustvovao pokusaju ubacivanja u auto ali su odustali kad sam ja stao da vidim sta ce da urade, pa su se ispalili kada su vidjeli da necu odustati, evo nema ga vec par dana ( tu noc sam saznao da je Brundo u stvari zensko :D ). Dok Stinky je tu, nisu ni pokusali da ga pokupe a jos uvijek i nisu.
slavemaster

#16808 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

ja vas molim da se strsati malo smire..mislim, vidite li ste se desava cuke umiru, ljudi idu u banovice, ma uzas...

u svakom slucaju treba sacekati tu obdukciju pa da se zna da li su cuke namjerno optrovane ili je kao sto kolega rece nesrece upiatnju..

a sto se tice sape to udruzenje se stvarno nizasta ne pita i njihova nema toliku tezinu kolko im pridajemo...a slazem se sa istragom kontra njih...

zasada pustiti da ovlasteni uklanjaju cuke sa ulice i da vidimo kako ce to sa azilom funkcionisat...

zao mi je zbog ovih zadnjih nekoliko incidenata sa ujedima...traume su to, i svako ko ima djecu i procita vijest o ujedu siguran sam da jeza hvata momentalno...

stvari su se pokrenule i treba ih sad samo gurati u pozitivnom pravcu pa da se u konacnici ulice ociste od stetocina
kakavdanakneiskustvu

#16809 Re: Zeničani

slavemaster wrote:ja vas molim da se strsati malo smire..mislim, vidite li ste se desava cuke umiru, ljudi idu u banovice, ma uzas...

u svakom slucaju treba sacekati tu obdukciju pa da se zna da li su cuke namjerno optrovane ili je kao sto kolega rece nesrece upiatnju..

a sto se tice sape to udruzenje se stvarno nizasta ne pita i njihova nema toliku tezinu kolko im pridajemo...a slazem se sa istragom kontra njih...

zasada pustiti da ovlasteni uklanjaju cuke sa ulice i da vidimo kako ce to sa azilom funkcionisat...

zao mi je zbog ovih zadnjih nekoliko incidenata sa ujedima...traume su to, i svako ko ima djecu i procita vijest o ujedu siguran sam da jeza hvata momentalno...

stvari su se pokrenule i treba ih sad samo gurati u pozitivnom pravcu pa da se u konacnici ulice ociste od stetocina
:thumbup:
saraxy

#16810 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Mnogi u ovoj državi se ne drže zakona i ne poštuju ih. Pa čak i oni koji izglasavaju zakone.
Treba se kolektivno red uvesti u sistem, a ne paušakno zahtjevati na poštivanju zakona.

Ako šapa i radi kako vi svi pričate protuzakonito (u šta ne sumnjam, jer svi RADE ISTO) , onda je tu POLICIJA, TUŽILAŠTVO I SUDSTVO, da stave posljednju riječ.
Čitam takve bljuvotinje od komentara gdje se poziva upravo na ubijanje životinja, gdje se ljudi koji "rade" u šapi etiketiraju kal kurve, krave, itd... Takvi ljudi koji vrijeđaju druge su sposobne i otrovati pse/životinje, pa se staviti u ravnu sa "lošim ljudima" koji su spremni i najgore stvari počiniti.

Pozivati da se jedna grupa u društvu drži zakona i obaveza, a da drugi ljudi budu "operisani" od toga, je kranje neozbiljno, i zlonamjerno.
Baš sam neki dan pisala o liku sa ilegalnim štandom, što sam dobila utisak da je to "ok" što prodaje robu koja je zabranjena i što ne učestvuje u legalnom plaćanju stola. I to je ok...nema veze, lik ima "veze" - policija učestvuje u kršenju zakona tako što kupuje kod njega, i sve je to super i ok. A za šapu, treba im je**ti mater, krave, ku*vetine i slično. Ne branim šapu, samo mnogo ste licemjerni, bezobrazni...i sve ružno što nam se dešava, nisu krivi ni psi, ni šapa,nego kolektivno, ali najviše cijeli sistem koji ne radi posao!

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk
Freamon Lester

#16811 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jao teorija zavjere. :lol: Sapa radi marketinga ubila cuke i cuke se same otrovale pojedenim iz kante. :lol:

I btw. nije broj cuka lutalica rezultat rada Sape nego palanke koja nije u stanju da provede usvojenu zakonsku regulativu pa se okrenula kaubojskim metodama.
kakavdanakneiskustvu

#16812 Re: Zeničani

saraxy wrote:Mnogi u ovoj državi se ne drže zakona i ne poštuju ih. Pa čak i oni koji izglasavaju zakone.
Treba se kolektivno red uvesti u sistem, a ne paušakno zahtjevati na poštivanju zakona.

Ako šapa i radi kako vi svi pričate protuzakonito (u šta ne sumnjam, jer svi RADE ISTO) , onda je tu POLICIJA, TUŽILAŠTVO I SUDSTVO, da stave posljednju riječ.
Čitam takve bljuvotinje od komentara gdje se poziva upravo na ubijanje životinja, gdje se ljudi koji "rade" u šapi etiketiraju kal kurve, krave, itd... Takvi ljudi koji vrijeđaju druge su sposobne i otrovati pse/životinje, pa se staviti u ravnu sa "lošim ljudima" koji su spremni i najgore stvari počiniti.

Pozivati da se jedna grupa u društvu drži zakona i obaveza, a da drugi ljudi budu "operisani" od toga, je kranje neozbiljno, i zlonamjerno.
Baš sam neki dan pisala o liku sa ilegalnim štandom, što sam dobila utisak da je to "ok" što prodaje robu koja je zabranjena i što ne učestvuje u legalnom plaćanju stola. I to je ok...nema veze, lik ima "veze" - policija učestvuje u kršenju zakona tako što kupuje kod njega, i sve je to super i ok. A za šapu, treba im je**ti mater, krave, ku*vetine i slično. Ne branim šapu, samo mnogo ste licemjerni, bezobrazni...i sve ružno što nam se dešava, nisu krivi ni psi, ni šapa,nego kolektivno, ali najviše cijeli sistem koji ne radi posao!

citas li bljuvotine od komentara,statusa u kojima se zenicani i bosanci nazivaju genocidlijama jer kao sklanjaju pse sa ulica a to se radi tako u citavom civilizovanom svijetu,mislim ne branim one koji bilo koga nazivaju pogrdnim imenima,samo pitam primjecujes li i ove koji nas sve nazivaju onim koji su odgovorni za genoicid?
kakavdanakneiskustvu

#16813 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:Jao teorija zavjere. :lol: Sapa radi marketinga ubila cuke i cuke se same otrovale pojedenim iz kante. :lol:

I btw. nije broj cuka lutalica rezultat rada Sape nego palanke koja nije u stanju da provede usvojenu zakonsku regulativu pa se okrenula kaubojskim metodama.

da,zato sapi kao onima koji se predstavljaju kao jedinim i ekskluzivnim ljubiteljima zivotinja ne treba smetati,a i iz njhovih saopocenja se vidi da im smeta akcija smjestanja pasa lutalica u azil,jer tamno je cukama ljepse nego na ulicama gdje ih mozda neke budale i truju
commendatore

#16814 Re: Zeničani

Post by commendatore »

kate pasce ujede nikom nista a kad pasce neko rokne onda kuka i motika - naopako pa jebi ga :lol:
kakavdanakneiskustvu

#16815 Re: Zeničani

commendatore wrote:kate pasce ujede nikom nista a kad pasce neko rokne onda kuka i motika - naopako pa jebi ga :lol:

da,bas tako,naucena propaganda
Norm

#16816 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote:Jao teorija zavjere. :lol: Sapa radi marketinga ubila cuke i cuke se same otrovale pojedenim iz kante. :lol:

...broj kerova lutalica na ulicama (ne napustenih pasa-procitaj Zakon o zastiti zivotinja) JESTE REZULTAT rada sape....
...nemogucnost provedbe usvojene zakonske regulative JESTE REZULTAT RADA I LOBIRANJA 'udruzenja' zajedno sa veterinarskim stanicama a glede prisvajanja finansijske dobiti...
...da se razumijemo ima i istinskih ljubitelja zivotinja, ali je vecina izmanipulirana od strane 'ljubitelja' $$$

A teorija zavjere nije da su namjerno i okrutno potrovani od gradjana Zenice???
Ci-Nick

#16817 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Evo i u Radakovu mrtav pas kod Komrada, vidim neka gospođa stoji, snima mobitelom mjesto zločina,.. vidim i dva policajca stoje 50 metara dalje, čeka se uviđaj, šta li. :roll:
kamen spoticanja

#16818 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote:Evo i u Radakovu mrtav pas kod Komrada, vidim neka gospođa stoji, snima mobitelom mjesto zločina,.. vidim i dva policajca stoje 50 metara dalje, čeka se uviđaj, šta li. :roll:
Da nije kakva pseca gripa :mrgreen:
Norm

#16819 Re: Zeničani

Post by Norm »

...bolest, starost, hladnoca...ma ne potrovani...i ne nije teorija zavjere, jer su svi gradjani osim shapavaca okrutni...i da, uvidjaj i policija...i sredstva budjetskih korisnika...I fb i help i genocid gradjana nad neduznim psima lutalicama kojima btw nije mjesto na ulici...sapa? a ne oni su 'ljubitelji' nemaju oni nista s brojem pasa na ulici...
BlackCaviar

#16820 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Na tom potezu ViK - Komgrad ih pofino ima. Nedavno su napali djevojku koja se vracala sa mnom kuci i mene. Ja ih nisam ni cuo do su se hinjski s ledja primicali, vec ona jadna zakuka :lol:

Nakon toga, kad je pao ovaj snijeg, ide mali od 7god max i vuce sanke za sobom. Odjednom iz ViKa 4 kera trce i laju na njega. Ja ih mrsnem, dijete otrca bez sanki...
Kralj Tvrtko I.

#16821 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Narod je dugo čekao azil....i sada kad je počeo sa radom dođe šapa i nešto sere...
Zašto šapa nije dogovorila sa gradom da oni rade umjesto Albe?
Zašto šapa govori kako grad vrši genocid nad cukama, sad kad je grad krenuo u rješavanje problema...?
Zato što šapa ostaje bez osnove (tužnih faca paščadi) za traženje donacija po svijetu!
Traži se od grada da ima sve uslove za đukele a oni ih trpaju u gepek po 2-3 i voze Bog zna gdje...to je uredu! A kad grad sklone psa u azil onda to nije uredu....jer im sklanjaju pare s ulice!

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
saraxy

#16822 Re: RE: Re: Zeničani

Post by saraxy »

saraxy wrote:Mnogi u ovoj državi se ne drže zakona i ne poštuju ih. Pa čak i oni koji izglasavaju zakone.

citas li bljuvotine od komentara,statusa u kojima se zenicani i bosanci nazivaju genocidlijama jer kao sklanjaju pse sa ulica a to se radi tako u citavom civilizovanom svijetu,mislim ne branim one koji bilo koga nazivaju pogrdnim imenima,samo pitam primjecujes li i ove koji nas sve nazivaju onim koji su odgovorni za genoicid?
I jedni i drugi su plod bolesti u kojoj živimo godinam iza rata.
Gadi mi se takav vokabular i način na koji "rješavavaju" svoje sukobe
Takvi ljudi nisu preko noći ušli u naše društvo, nego ih cijeli sistem njeguje i "obrazuje" to je malo veća psihologija...

U suštini, mnogi ugledni profesori, analitičari i stručnjaci za komunikologiju i jesu rekli za cijeli region (ex yu) da smo mi "psihički bolesno društvo" i da ne znamo voditi dijalog samim tim ni rješavati svoje probleme, na civiliziran način.
Daleko smo mi od civolizovanog rješavanja problema, njegujemo tradiciju divljaštva, mršnje godinama... i to je ono na šta ja bljujem. NIsam odrasla "na zapadu" nisam "dijaspora", nisam "sapa", nisam "vladin službenik" nisam "stranačko potrčkalo" samo sam čovjek kojeg su učili finom ponašanu i komunikacii uz korištenju vlastitog mozga. Za živo čudo i takvi su odrasli ovdje.

Ci-Nick

#16823 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

kamen spoticanja wrote:
Ci-Nick wrote:Evo i u Radakovu mrtav pas kod Komrada, vidim neka gospođa stoji, snima mobitelom mjesto zločina,.. vidim i dva policajca stoje 50 metara dalje, čeka se uviđaj, šta li. :roll:
Da nije kakva pseca gripa :mrgreen:
Sinoć je bilo -10, moguće da je uginuo od hladnoće.
Eto normalno je da ljudi u BiH umiru od hladnoće ali nije normalno da umiru psi.
Po mišljenju gopođa iz "Šape" te svete životinje ne umiru od prirodne smrti.
Norm

#16824 Re: RE: Re: Zeničani

Post by Norm »

saraxy wrote: U suštini, mnogi ugledni profesori, analitičari i stručnjaci za komunikologiju i jesu rekli za cijeli region (ex yu) da smo mi "psihički bolesno društvo" i da ne znamo voditi dijalog samim tim ni rješavati svoje probleme, na civiliziran način.
Daleko smo mi od civolizovanog rješavanja problema, njegujemo tradiciju divljaštva, mršnje godinama... i to je ono na šta ja bljujem. NIsam odrasla "na zapadu" nisam "dijaspora", nisam "sapa", nisam "vladin službenik" nisam "stranačko potrčkalo" samo sam čovjek kojeg su učili finom ponašanu i komunikacii uz korištenju vlastitog mozga. Za živo čudo i takvi su odrasli ovdje.

...na ovo sam morao odreagovati jer ja imam drugacije iskustvo..zna to i @BoBi.. :D
kamen spoticanja

#16825 Re: Zeničani

Ja mislim da odjel patologije u kantonalnoj bolnici hitno treba obustaviti sve aktivnosti i uraditi obdukcije i sve analize uginulih pasa...policija da prekine sve aktivnosti na rasvjetljavanju krivnicnih djela dok se ovo ne izadje na cistac
:mrgreen:
Post Reply