Ne mislim ja da će derati na tunelu Prenj uopšte. Treba ga naplatiti dodatno, što je logično, ali nikakve pretjerane cifre tu neće biti. Čak je i 5KM dovoljno recimo da pokrije sve apetite, a nema razloga da ne bude i skuplji. I vjerovatno će biti domaće raje koja će nekad i vlastite želje radi i janjetine radi, i činjenice da im se ne žuri, ići magistralom. Međutim, niko živ u tranzitu neće skretati sa autoputa radi par maraka više. A i ovi domaći, natpolovično će se koristiti Prenj
Od Ovčara do Potoka ima 61km. Autocestom, ova relacija će biti upolovljena, otprilike. Vremenski, to će biti ušteda nekih 35 minuta. Dakle, ne računajući Prenj, ta dionica će koštati 3KM po trenutnim pravilima. Neka naplaćuju duplo tarifu tu, pa čak i troduplu, ok je. Nek stave da je zajedno sa tunelom 10KM, uopšte ne mislim da je strašno.
I ne mogu da shvatim da neko razmišlja da ovo ne treba. Čovječe, Sarajevo-Mostar će se staviti u okvir ispod sat vremena, kako god okreneš. Iz Sarajeva ćeš izbijati na granicu za sat i po. Bog zna kada će to biti, ali da imam takvu mogućnost sad, pa brat bratu svaki treći dan bih okupio raju da se ode na obdan na more. Da je putarina koliko god, mislim da ne bi ljudima bilo mrsko baciti tal po 10KM da krenemo u 8 iz Sarajeva i prije 10 budemo na plaži