IRAN

Post Reply
salik79

#16801 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote: Imas li ti covjece mrvu osjecaja, zdravog razuma, za prostor i vrijeme u kojem zivis?
Hoces li birati saveznika u americkoj administraciji ili iranskim mulama da stanes u kraj agresiji na tvoju zemlju?
Sto se tice govora, guglaj,
Joe Biden about Bosnia,
I reci hvala, ljudski je.
Ja sam uz one koji su stali na nasu stranu 92. Tacka.

Kada mi Bidenov govor iz 92. postavis, reci cu hvala.
jeza u ledja

#16802 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Znamo li kako je nastala ta cinisticka tvorevina? Da li si ti za nestanak Republike Srpske? A jos je RS stvorena od naroda koji je stoljecima tu zivio, plus sto je RS privatnu imovinu bila prinudjena vratiti njihovim stvarnim vlasnicima (osim nani Fati i jos nekome), a ni ne siri se svakodnevno oduzimajuci tudju imovinu.
Pa, mozda umjesto da se 70 godina negira kao drzava, mozda bi se i ispostavio modus u kojem bi repatriacija neke vrste bila moguce. Umjesto da se od starta lupalo glavom u zid i svaki put izlazilo sa vecom cvorugom.
salik79 wrote: Sto se okolnih zemalja tice, osim sa Sirijom i Libanom, cionisti sa svima imaju izvrsne odnose. Svi oni su jedna porodica "velikog brata", tako da ti ta "anihilacija" s te strane pada u vodu.
Pa sa svima su ratovali i ratovima i pritiskom preko Amerike zavrtali ruke na "potpis". Slicno pokusavaju sad sa Iranom.
Inace znas dobro da bi ih cijeli BI rado pojeo za dorucak da mogu.

PS: Eh, da naravno da sam za unistenje RS. Naravno ne ako ce to znacit masovne zlocine. Mrznja dole na BI je 10 puta vece od mrznje kod nas. Tako da bi takvo nesto garantovalo pokolj. I to je tebi jasno. :wink:
Last edited by jeza u ledja on 16/02/2019 20:57, edited 1 time in total.
salik79

#16803 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Fol je sto vi stavljate znak jednakosti izmedju cionizma i jevrejstva. Recimo i Joe Biden je cionista, a nije jevrej. Cionizam je politicka ideja i pokret, koji zloupotrjebljava jevreje (kao vjersku zajednicu) i njihovo stradanje/holokaust za vlastite ciljeve.
Izrael je produkt cionizma. Cilj cionizma je bio stvaranje Izraela kao jevrejske drzave. A ja koliko znam ima milion tih podgrupa cionista, i danas po raznim politickim strankama. Neke su bar u proslosti bile poprilicno prijateljski raspolozene prema komsijama. Prema tome nisu svi cionisti isti.

Poprilicno je besmisleno tvrditi da "cionisti zloupotrebljavaju jevreje i koriste za vlastite ciljeve" kada je Izrael demokratska drzava u kojoj velika vecina jevrejskog stanovnistva glasa za cionisticke stranke, u kontekstu teme o Iranu. Sta onda radi Iran?

Jasno je kako je Izrael nastao, sta je radio, koliko zlocina je napravio, koga sve ima pod svojom sapom, sta pokusava sada da uradi, ali cijeli BI je isklesan kolonijalnim granicama, mnogim od njih potpupno fiktivnim, cijeli BI ima historiju masovnih zlocina, etnickih ciscenja, protjerivanja religijskih grupa, ali SAMO ispada Izrael problem. Zasto - jer su jevreji. Vrlo jednostavno. :wink:

Ali i zato cemo se pravit ludi, jel, i koristiti Palestince 70 godina kao pijune za svoje ciljeve. :wink:
Nema vece hipokrizije na BI od te.
Svaka rasprava je izlisna. :roll:
King Theoden

#16804 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Da. Svi mi polažemo nade da će se pojaviti neka opcija koja će ukinuti rs. Znači li to automatski da bismo protjerali i(li) pobili srbe koji žive u tom entitetu? Naravno da ne znači.
Nama jevreji nisu i nikada neće smetati.
Mislim da nije potrebno navoditi dokaze.
jeza u ledja

#16805 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Svaka rasprava je izlisna. :roll:
Pa, ako nemas odgovor jeste.
Fudo387

#16806 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote: Imas li ti covjece mrvu osjecaja, zdravog razuma, za prostor i vrijeme u kojem zivis?
Hoces li birati saveznika u americkoj administraciji ili iranskim mulama da stanes u kraj agresiji na tvoju zemlju?
Joe Biden about Bosnia,

Pa postavio sam, treba da se samo malo potrudis i naces.
Ti bolan nisi osigurao ni svoju vlastitu egzistenciju, sebe, svojih potomaka, a bistrio bi zajebancije koje traju 2000 godina.
Zasto?
Da zaradis dnevnicu? Malo je glupo, dovoljno si inteligentan i obrazovan da to odradis i bez tupave propagande zaosinutog rezima.
Hoces li insistirati na tome da sudbinu svoje drzave i svog naroda stavljas na iskusenje, samo da bi dokazao...
Sta?
Da je svijet nepravedan?
Da jaci tabaci?
Da guzis maloljetnicu iz Dubajia?
Bude ti fino?
Pa ok, al’ dozvoli i drugima da te nagaze, nismo svi pobudalili.
jeza u ledja

#16807 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Dino34 wrote: Jesi li ti uopšte pročitao to što si citirao?
Nekako mi nema logike da prava i zdrava osoba pročita to što si ti citirao, pa onda odgovori na način na koji si ti odgovorio.
Rekao bih da si imao spreman tekst koji si želio postati kako bi ga salik79 pročitao, i onda si ga ubacio na prvi upis koji je čova ostavio.
Meni se cini da nisi ti procitao. Sasvim je jasno sta pise, kao i moj odgovor.
salik79

#16808 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Znamo li kako je nastala ta cinisticka tvorevina? Da li si ti za nestanak Republike Srpske? A jos je RS stvorena od naroda koji je stoljecima tu zivio, plus sto je RS privatnu imovinu bila prinudjena vratiti njihovim stvarnim vlasnicima (osim nani Fati i jos nekome), a ni ne siri se svakodnevno oduzimajuci tudju imovinu.
Pa, mozda umjesto da se 70 godina negira kao drzava, mozda bi se i ispostavio modus u kojem bi repatriacija neke vrste bila moguce. Umjesto da se od starta lupalo glavom u zid i svaki put izlazilo sa vecom cvorugom.
salik79 wrote: Sto se okolnih zemalja tice, osim sa Sirijom i Libanom, cionisti sa svima imaju izvrsne odnose. Svi oni su jedna porodica "velikog brata", tako da ti ta "anihilacija" s te strane pada u vodu.
Pa sa svima su ratovali i ratovima i pritiskom preko Amerike zavrtali ruke na "potpis". Slicno pokusavaju sad sa Iranom.
Inace znas dobro da bi ih cijeli BI rado pojeo za dorucak da mogu.

PS: Eh, da naravno da sam za unistenje RS. Naravno ne ako ce to znacit masovne zlocine. Mrznja dole na BI je 10 puta vece od mrznje kod nas. Tako da bi takvo nesto garantovalo pokolj. I to je tebi jasno. :wink:
Ma divno. Bas kao sto su nama zvrnuli ruku da priznamo RS. Da su nas mogli jos suzbiti, stjerati nas u par rezervata (po mogucnosti dva, kao u Palestini), jer smo se, eto, opirali - bilo bi jos bolje. Jos prije bi je priznali i to, vjerovatno, kao suverenu drzavu. :roll:

Onda bi nas laganini, s "ilegalnim naseljima", u dogledno vrijeme u potpunosti zbrisali s mape.
Divota jedna. Al' ko je kriv Srbima sto ne prepoznase to i ne priklonise se Americi. :oops:
salik79

#16809 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Svaka rasprava je izlisna. :roll:
Pa, ako nemas odgovor jeste.
Odgovore svakodnevno gledamo... Doduse, mediji koje ti pratis, sasvim sigurno, ih ni ne prenose.
славянин

#16810 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Odgovore svakodnevno gledamo... Doduse, mediji koje ti pratis, sasvim sigurno, ih ni ne prenose.
Mozes li listu medija koji su prihvatljivi.. a koji lazu - da znam sta da gledam. :-D
jeza u ledja

#16811 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Joe Biden about Bosnia,

Biden je od samog pocetka rata bio na strani BiH vlade. Znaci od 92-e. :wink:
Famozni govor koji se spominje je mislim tek iz 95-e, ali Biden je od samog pocetka bio za naoruzavanje "Bosniam Muslims". Vec 1992-e godine je napisao amandman kojim bi se izdvojilo $50mio za podrsku BiH vlade. Amandman koji je George Bush senior odbio.

Inace glavni ljudi u Kongresu koji su podrzavali akciju u korist bosanske vlade su bili, pazi sad, zesci cionista Joe Lieberman i predsjednicki kandidat 1996-e Bob Dole.

Prema tome veze nemas o cemu pricas. :wink:
salik79

#16812 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
Joe Biden about Bosnia,

Pa postavio sam, treba da se samo malo potrudis i naces.
Ti bolan nisi osigurao ni svoju vlastitu egzistenciju, sebe, svojih potomaka, a bistrio bi zajebancije koje traju 2000 godina.
Zasto?
Da zaradis dnevnicu? Malo je glupo, dovoljno si inteligentan i obrazovan da to odradis i bez tupave propagande zaosinutog rezima.
Hoces li insistirati na tome da sudbinu svoje drzave i svog naroda stavljas na iskusenje, samo da bi dokazao...
Sta?
Da je svijet nepravedan?
Da jaci tabaci?
Da guzis maloljetnicu iz Dubajia?
Bude ti fino?
Pa ok, al’ dozvoli i drugima da te nagaze, nismo svi pobudalili.
Kao prvo, za maloljetnicu iz Dubaija si me pomijesao sa slavenom. On se je s time hvalio (ne sjecam se da li je bila rijec bas o maloljetnici).

Kao drugo, odakle tebi ideja da ja nisam rijesio egziatencijalne probleme? Odnosno, da sam ih ikada imao, osim u ratu (fizicka egzistencija)?!

Kao trece, sve sto pisem, pisem apsolutno iz vlastitih ubjedjenja.

Kao cetvrto, ne pada mi na pamet traziti nesto sto ne postoji. Ako imas govor Joea Bidena iz 92. vezan za Bosnu, izvoli postaviti!?
salik79

#16813 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Mozes li listu medija koji su prihvatljivi.. a koji lazu - da znam sta da gledam. :-D
Izguglaj malo.
славянин

#16814 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Kao prvo, za maloljetnicu iz Dubaija si me pomijesao sa slavenom. On se je s time hvalio (ne sjecam se da li je bila rijec bas o maloljetnici).

Kao drugo, odakle tebi ideja da ja nisam rijesio egziatencijalne probleme? Odnosno, da sam ih ikada imao, osim u ratu (fizicka egzistencija)?!

Kao cetvrto, ne pada mi na pamet traziti nesto sto ne postoji. Ako imas govor Joea Bidena iz 92. vezan za Bosnu, izvoli postaviti!?
Nije bila maloljetnica jos podmeces jelde :oops: , ali zato jeste bila Iranka - dok ja gradim prijateljske veze i mostove sa Iranom ti propagandu siris.. svako svoj posao :lol:
славянин

#16815 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Izguglaj malo.
Iskace CNN,BBC,NYT,Daily Mail,FOXNEWS,Times i tako... pretpostavljam da oni lazu . . pa ako mozes listu kredibilnih medija :)
jeza u ledja

#16816 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Ma divno. Bas kao sto su nama zvrnuli ruku da priznamo RS. Da su nas mogli jos suzbiti, stjerati nas u par rezervata (po mogucnosti dva, kao u Palestini), jer smo se, eto, opirali - bilo bi jos bolje. Jos prije bi je priznali i to, vjerovatno, kao suverenu drzavu. :roll:

Onda bi nas laganini, s "ilegalnim naseljima", u dogledno vrijeme u potpunosti zbrisali s mape.
Divota jedna. Al' ko je kriv Srbima sto ne prepoznase to i ne priklonise se Americi. :oops:
Mi se nismo zalagali za unistenje svega sto ima veze sa Srbima na Balkanu, pa je stoga i mnogo lakse bilo imati podrsku svijeta.

Sto "ilegalna naselja" stavljas pod navodnike? Je li to mislis da jevrejska naselja na okupiranim teritorijama nisu ilegalna? :shock:
salik79

#16817 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Joe Biden about Bosnia,

Biden je od samog pocetka rata bio na strani BiH vlade. Znaci od 92-e. :wink:
Famozni govor koji se spominje je mislim tek iz 95-e, ali Biden je od samog pocetka bio za naoruzavanje "Bosniam Muslims". Vec 1992-e godine je napisao amandman kojim bi se izdvojilo $50mio za podrsku BiH vlade. Amandman koji je George Bush senior odbio.

Inace glavni ljudi u Kongresu koji su podrzavali akciju u korist bosanske vlade su bili, pazi sad, zesci cionista Joe Lieberman i predsjednicki kandidat 1996-e Bob Dole.

Prema tome veze nemas o cemu pricas. :wink:
Bujrum, iz 92. postavi neki dokaz, za tvoju tvrdnju.

Jedino kome skidam kapu je Bob Dole i njega se odlicno sjecam iz vremena rata. Doduse, iz 92. se ni njega, niti bilo koga drugoga, ne sjecam.
Fudo387

#16818 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote: Kao prvo, za maloljetnicu iz Dubaija si me pomijesao sa slavenom. On se je s time hvalio (ne sjecam se da li je bila rijec bas o maloljetnici).

Rijesio si egzistencijalne probleme?
Ozbiljno?
Zivis u naprednoj drzavi neopterecenoj unutrasnjim i vanjskim trvenjima?
Svaka ti cast.
Jesi ti bogatiji od rahmetli Gadafija?
Potrazi bolan Bidena, nece ti kruna sa glave spasti, ljudina i po’, isto da se rodio u Pazaricu.
salik79

#16819 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Nije bila maloljetnica jos podmeces jelde :oops: , ali zato jeste bila Iranka - dok ja gradim prijateljske veze i mostove sa Iranom ti propagandu siris.. svako svoj posao :lol:
Ne podmecem ja, cak sam se i ogradio, nego tvoj drug Dofu.
salik79

#16820 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Izguglaj malo.
Iskace CNN,BBC,NYT,Daily Mail,FOXNEWS,Times i tako... pretpostavljam da oni lazu . . pa ako mozes listu kredibilnih medija :)
Potrazi twitter racun Mike Peleda (https://en.wikipedia.org/wiki/Miko_Peled) i prati linkove koje on postavlja.
славянин

#16821 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Potrazi twitter racun Mike Peleda (https://en.wikipedia.org/wiki/Miko_Peled) i prati linkove koje on postavlja.
Znaci on zna sta je tacno tako njega da slusam :?
salik79

#16822 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote: Kao prvo, za maloljetnicu iz Dubaija si me pomijesao sa slavenom. On se je s time hvalio (ne sjecam se da li je bila rijec bas o maloljetnici).

Ozbiljno?
Svaka ti cast.
Potrazi bolan Bidena, nece ti kruna sa glave spasti, ljudina i po’, isto da se rodio u Pazaricu.
Da, hvala Bogu, rijesio sam egzistencijalne probleme i u ovakvoj nakaradnoj drzavi, kakvu nam je tvoji Ameri skovase.

Ne moram biti bogatiji od Gadafija.

Nemam sta traziti, kada nesto zelim dokazati ja i postavim dokaze. Bujrum i tebi - slobodno nadji i postavi. Iz 92.
Last edited by salik79 on 16/02/2019 21:25, edited 1 time in total.
salik79

#16823 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Znaci on zna sta je tacno tako njega da slusam :?
Zba sigurno bolje i od mene i od tebe, ili bilo koga drugoga na ovom forumu. Slobodno klikni, nece te ujesti, i saznaj sta o tom covjeku.
славянин

#16824 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Zba sigurno bolje i od mene i od tebe, ili bilo koga drugoga na ovom forumu. Slobodno klikni, nece te ujesti, i saznaj sta o tom covjeku.
Klikno i procitao biografiju, ubili mu dijete teroristi u samoubilackom napadu i zagovara gasenje Izraela kao drzave jer krivi smrt svojeg djeteta jer je Izrael stvoren sto uzrokuje neprijateljstvo i rat sa Arapima.

Dalje znaci da vjerujem samo ljudima koji su protiv Izraela tj. sto mi on kaze to mogu citati ??
Fudo387

#16825 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:

Ozbiljno?
Svaka ti cast.
Da, hvala Bogu, rijesio sam egzistencijalne probleme i u ovakvoj nakaradnoj drzavi, kakvu nam je tvoji Ameri skovase.

Ne moram biti bogatiji od Gadafija.

Nemam sta potrazivati, kada nesto zelim dokazati, ja i postavim dokaze. Bujrum i tebi - slobodno nadji i postavi. Iz 92.
Ma rijesio si ti qrac moj.
Da se amerima nadigne cundara, i dignu ruke od tebe, za dva mjeseca si gladan, ili u najboljem slucaju jedes lecu.
Sto 92?
To ti kao 95 stao na noge, pa oni kao zakasnili da ti pomognu?
Post Reply