Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Nermin123

#16801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

direstraits

Ko da imas enterocolitis seres li seres.Usmrdi forum.Kad bi umjesto foruma koristio wc bilo bi bolje svima,a ti bi sam uzivao u svom sovinistickom sranju.
drug_profi

#16802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

direstraits0078 wrote:S obzirom da se trudi da poradi na podizanju svijesti gradjana Sarajeva, koji su, ponovo podvlacim, i u najtezim trenucima pokazali lice covjeka, mogao bi nesto da uradi i na tome da se podigne svijest ljudi u krajevima u kojima vlada propaganda s kanala RTRS-a, BN-a, kojekakvih pinkova i slicnih dijelova propagandne masinerije.

@libero

Bez zelje da se prepucavam ili ulazim u bilo kakvu raspravu s tobom, ali:

ako neko ispada zatucan, nacionalista i sovinista jer je rekao da je su Bosanci pravoslavne vjeroispovijesti velikim dijelom ucestvovali u planu SDS-a (prihvatanjem oruzja i izvrsavanjem naredbi) da genocidom i etnickim ciscenjem uniste Bosnu i otmu jedan dio, a poslije to zadrze i nastave da se izivljavaju nad inteligencijom istih tih gradjana Bosne i Hercegovine (!!!), rado prihvatam tvoju kvalifikaciju.

Medjutim, ta kvalifikacija govori vise o tebi. Razmisli malo koliko je ljudi i iz kojih sve pora drustva moralo biti ukljuceno u ove "gradjevinske poduhvate", kako su ih nazivali gebelsi koji su pustali programe RTS-a i drugih kreatora ludila.

Moj licni stav je da Pedja moze dosta da uradi na osvjescenju zatucanog, nacionalistickog i sovinistickog stanovnistva Prijedora, Foce, Visegrada, Bratunca, Srebrenice, Bijeljine i drugih stratista na kojima se odigrao genocid, etnicko ciscenje i unistavanje kulture i svakog pecata bivstvovanja Bosanaca islamske vjeroispovijesti.

Naravno, moze se izabrati i da se iz udobne fotelje iz bosanske prijestolnice pokrecu inicijative za daljnje izivljavanje nad Bosnom i njenim tkivom.

Idi ba gledaj fudbal, tamo makar ovaj smrad prolazi ko navijacka strast.
Ko si ti da nekoga etiketiras po imenu i zasto bi se Pedja, ili bilo ko izvinjavao za nesto sto nije uradio i nije ni ucestvovao?
direstraits0078

#16803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by direstraits0078 »

Nije mi jasno zzasto se vi nalazite u svemu ovome sto sam napisao? Osim ako vam to nije jedini raison d'etre na ovom forumu. Da branite NS i njeno razvodnjavanje sustine.

Ima Pedja Kojovic, redovan je na temi, neka se javi ako ima komentar, jer je post bio direktno njemu upucen. Vasi komentari su irelevantni, a njegova sutnja zaglusujuca.
Last edited by direstraits0078 on 15/11/2013 23:21, edited 1 time in total.
drug_profi

#16804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

direstraits0078 wrote:Nije mi jasno zzasto se vi nalazite u svemu ovome sto sam napisao?

Ima Pedja Kojovic, redovan je na temi, neka se javi ako ima komentar. Vasi komentari su irelevantni, a njegova sutnja zaglusujuca.
Pa jarane, prozvao si mnoge na taj nacin ni krive ni duzne. Meni lijepo dodje zlo kad neko po imenu sudi o ljudima.
Nemoj da ti kazem sta ja mislim o takvim.
direstraits0078

#16805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Prozvao sam Pedju, neka iskoristi svoj utjecaj da pomogne na osvijescenju i otrijeznjenju stanovnika Prijedora, Visegrada, Foce, Bijeljine, Doboja, Srebrenice, Bratunca i drugih mjesta u kojima su stanovnici nijemi i nemaju komentara na stvari u kojima su mnogi ucestvovali.

Mislim da bi to bilo ljudski s njegove strane. Zar to nije human prijedlog? Ti ljudi bi se s njim lakse identificirali, on je ipak Bosanac pravoslavne vjeroispovijesti, Srbin.

A moze i zajedno s Muhamedom Gracicem alias Dennisom Gratzom. Zasto da ne?

Svima je jasno, samo niko da kaze glasno: zato sto od te vrste politicke promidzbe nece zasjesti u fotelju Skupstine, Parlamenta, Opstine i na druga mjesta gdje se hrane s drzavnih jasli.
drug_profi

#16806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

direstraits0078 wrote:Prozvao sam Pedju, neka iskoristi svoj utjecaj da pomogne na osvijescenju i otrijeznjenju stanovnika Prijedora, Visegrada, Foce, Bijeljine, Doboja, Srebrenice, Bratunca i drugih mjesta u kojima su stanovnici nijemi i nemaju komentara na stvari u kojima su mnogi ucestvovali.

Mislim da bi to bilo ljudski s njegove strane. Zar to nije human prijedlog? Ti ljudi bi se s njim lakse identificirali, on je ipak Bosanac pravoslavne vjeroispovijesti, Srbin.
Jel ti stvarno vjerujes da onim akoji jos ne znaju sta se desavalo, neko iz Sarajeva moze otvoriti oci, kako god da se zove i koje god da je vjere?
A otkud tebi da je Pedjina vjeroispovjest pravoslavna? Nagadjas ili...?
direstraits0078

#16807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Nagadjam. Deklarisao se kao Srbin, obicno to ide jedno uz drugo, tako je otprilike jos od vremena Austrije na ovim prostorima.

I da, vjerujem da se moze dosta uraditi. Pogledaj Njemacku. Ljudi placu kad pricaju sta su im djedovi radili za vrijeme nacista. Ovi ovdje se ponose time. Treba nesto pokusati, ako on ne pokusa ko ce drugi? Da nece Dodik?

Ali ne, lakse je mlatiti praznu slamu i traziti da neko istrazi po kojim se planovima i programima uci u skolama u Sarajevu. Vise ce mediji prenositi, rejting medju gledaocima farme ce porasti. Dobice vise lajkova.

Jer koga jos interesuje to sto su tamo neki u Srebrenici ili Prijedoru, ili Doboju, ili Foci, ili Bratuncu, ili Visegradu ubijali, silovali, zive palili i planski provodili genocid nad Bosancima islamske vjeroispovijesti, Bosnjacima??? Djecu ubijali, starce ubijali, zarobljenike ubijali, ranjene ubijali, pucali im iz blizine u potiljak, bacali bombe na njih nakon sto su ih strijeljali iz automatskog naorizanja, pa poslije preorali bagerima njihove leseve, da im djeci osjetljivi nosici ne bi patili.
drug_profi

#16808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Otiso si ti bas u q.
direstraits0078

#16809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Misliš? Ja bih to mogao reći za tebe, ali neću.
Više bih volio da neko kaže sinu gdje mu leže kosti ubijene majke, da mu duša nađe smiraj.

Objasniti tebi kako je ocu koji ne može da spava noću jer razmišlja o tome kako bi mu izgledali unučad, djeca kćeri koje su zlikovci ubili kad im je bilo dvije, tri ili četiri godine.

A oni šute. Možda bi im dobro došlo da ih neko ohrabri, da skinu breme šutnje s leđa, da skinu koprenu s očiju.
VjecitiStudent

#16810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

direstraits0078 wrote:Nagadjam. Deklarisao se kao Srbin, obicno to ide jedno uz drugo, tako je otprilike jos od vremena Austrije na ovim prostorima.

I da, vjerujem da se moze dosta uraditi. Pogledaj Njemacku. Ljudi placu kad pricaju sta su im djedovi radili za vrijeme nacista. Ovi ovdje se ponose time. Treba nesto pokusati, ako on ne pokusa ko ce drugi? Da nece Dodik?

Ali ne, lakse je mlatiti praznu slamu i traziti da neko istrazi po kojim se planovima i programima uci u skolama u Sarajevu. Vise ce mediji prenositi, rejting medju gledaocima farme ce porasti. Dobice vise lajkova.

Jer koga jos interesuje to sto su tamo neki u Srebrenici ili Prijedoru, ili Doboju, ili Foci, ili Bratuncu, ili Visegradu ubijali, silovali, zive palili i planski provodili genocid nad Bosancima islamske vjeroispovijesti, Bosnjacima??? Djecu ubijali, starce ubijali, zarobljenike ubijali, ranjene ubijali, pucali im iz blizine u potiljak, bacali bombe na njih nakon sto su ih strijeljali iz automatskog naorizanja, pa poslije preorali bagerima njihove leseve, da im djeci osjetljivi nosici ne bi patili.
Da, placu ljudi u Njemačkoj, nakon decenija i decenija denacifikacije, ali i za to da se desi trebalo je da dođe potpuno nova generacija i političara i stanovnika.
A kod nas? Nakon što je Holbrooke 1996. predložio Aliji da se zabrani SDS, ovaj je bio odlučno protiv toga i izjavio legendarnu rečenicu "Mogu ja sa Momčilom". Pa onda isti ti postaviše drugog zločinca, Velibora Ostojića, da svojevremeno predsjedava komisijom za ljudska prava u parlamentu BiH.
I ti si, od svih debelo odgovornih za sve ovo, prozvao Pedju?????!
direstraits0078

#16811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Ne prozivam ga da bih ga drzao odgovornim za nesto sto nije uradio. Pozivam ga da uradi nesto sto moze da uradi, da iskoristi svoj polozaj i da uradi nesto po tom pitanju.

Ako zeli, naravno.
VjecitiStudent

#16812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

direstraits0078 wrote:Ne prozivam ga da bih ga drzao odgovornim za nesto sto nije uradio. Pozivam ga da uradi nesto sto moze da uradi, da iskoristi svoj polozaj i da uradi nesto po tom pitanju.

Ako zeli, naravno.
Koji fucking položaj, zar je iko u RS čuo za Peđu?
Da si npr. rekao, neka SDA zamoli nešto slično Dodika, jer oni i SBIH su ga 2006. i doveli na vlast u RS-u, još bi i pohvatao logiku, ali od "utjecajnog" Peđe, praviti srpskog Vili Branta, stvarno nikakvog smisla nema.
drug_profi

#16813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

@dajerstrejts
Ti lafe ne znas ni ko sam ja ni sta sam ni gdje sam bio u ratu i sta sam radio, ni koga sam sve izgubio, i jesam li ja koga ubio... ali znas da je Pedja pravoslavan, i da je automatski duzan da se svima redom okolo izvinjava zbog toga....
I onda kazes da sam ja mozda otisau q.

:-)
direstraits0078

#16814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

drugi profil wrote:@dajerstrejts
Ti lafe ne znas ni ko sam ja ni sta sam ni gdje sam bio u ratu i sta sam radio, ni koga sam sve izgubio, i jesam li ja koga ubio... ali znas da je Pedja pravoslavan, i da je automatski duzan da se svima redom okolo izvinjava zbog toga....
I onda kazes da sam ja mozda otisau q.

:-)
Mozes li citirati gdje sam to napisao?
VjecitiStudent wrote: Koji fucking položaj, zar je iko u RS čuo za Peđu?
Da si npr. rekao, neka SDA zamoli nešto slično Dodika, jer oni i SBIH su ga 2006. i doveli na vlast u RS-u, još bi i pohvatao logiku, ali od "utjecajnog" Peđe, praviti srpskog Vili Branta, stvarno nikakvog smisla nema.
Vidim da Pedja ima advokate, ali do sada je praksa bila da Pedja odgovara na pitanja, zasto vi odgovarate ako vas niko nista ne pita?

Inace, za Pedju bi se mozda culo u RS-u kad bi uradio nesto na to planu. Stvar volje, ili principa.
Co0l

#16815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Kakva crna RS,za NS,a tako i za Peđu,su jedva i u Zenici i Tuzli culi a kamoli u RS-u.
Skijaš

#16816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

direstraits0078 wrote:
VjecitiStudent wrote: Koji fucking položaj, zar je iko u RS čuo za Peđu?
Vidim da Pedja ima advokate, ali do sada je praksa bila da Pedja odgovara na pitanja, zasto vi odgovarate ako vas niko nista ne pita?

Inace, za Pedju bi se mozda culo u RS-u kad bi uradio nesto na to planu. Stvar volje, ili principa.
I volje i principa kod Peđe ima više nego kod deset prosječnih sarajevskih političara. To što si ti pobrkao neke stvari i od njega očekuješ što ne bi trebao, to je tvoj problem.
Innovation

#16817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Skijaš wrote: I volje i principa kod Peđe ima više nego kod deset prosječnih sarajevskih političara. To što si ti pobrkao neke stvari i od njega očekuješ što ne bi trebao, to je tvoj problem.
:thumbup:
direstraits0078

#16818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Skijaš wrote:I volje i principa kod Peđe ima više nego kod deset prosječnih sarajevskih političara. To što si ti pobrkao neke stvari i od njega očekuješ što ne bi trebao, to je tvoj problem.
Upravo o tome govorim. :thumbup: Ne vidim zasto ne bi iskoristio svoju volju i principe da pogura neku pozitivnu pricu na prostorima gdje je izvrsen genocid nad Bosnjacima. Stavise, mislim da bi to bilo jako pozitivno, imajuci u vidu da bi bio usamljen u tome, pa bi automatski dobio i vise medijskog prostora. Ne bi morao dijeliti medijski prostor s Dodikom, on o tome svakako nece nista izjaviti, osim negiranja.
Innovation

#16819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Zasto bas Pedja, Zasto ne g. Pudaric , koji svojom funkcijom ima vise uticaja u RS?
Skijaš

#16820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

direstraits0078 wrote:
Skijaš wrote:I volje i principa kod Peđe ima više nego kod deset prosječnih sarajevskih političara. To što si ti pobrkao neke stvari i od njega očekuješ što ne bi trebao, to je tvoj problem.
Upravo o tome govorim. :thumbup: Ne vidim zasto ne bi iskoristio svoju volju i principe da pogura neku pozitivnu pricu na prostorima gdje je izvrsen genocid nad Bosnjacima. Stavise, mislim da bi to bilo jako pozitivno, imajuci u vidu da bi bio usamljen u tome, pa bi automatski dobio i vise medijskog prostora. Ne bi morao dijeliti medijski prostor s Dodikom, on o tome svakako nece nista izjaviti, osim negiranja.
Ili još bolja ideja, aktiviraj se kroz NS kako bi ojačao tu stranku i njen utjecaj. A kada Peđa bude dovoljno jak da se može politički razbacati po Sarajevu, biće veća težina i onog što kaže stanovniku Rogatice.
direstraits0078

#16821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Odlična ideja. I Pedja i Pudaric. Pa ko se poslije ne bi politički aktivirao i pridružio takvim naprednim političkim opcijama, s tako pozitivnim inicijativama. Ja bih prvi glasao za njih. I učlanio se.

Naravno, kao što neko već napisa ovdje: načekaćeš se dok Pedja pokrene jednu takvu inicijativu.

Razlog je kristalno jasan: slabo se prodaje. Daj narodu nešto veselo, daj farme i talente, zvijezde i humor.
Sve to dok kiša otkriva kosti nevinih žrtava.
Pedja Kojovic

#16822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

direstraits0078

Malo je toga sto ja ne bih bio spreman da ucinim da se stanje u BiH popravi i da se svi gradjani suoce sa pogubnim konsekvencama nacionalizma, sovinizma i vjerske netrpeljivosti. Jos je manje toga sto ne bih bio spreman uciniti za pomirenje medju etnickim, dominantnim, grupama u BiH. Neki dan sam, na sjednici Doma naroda, govoreci protiv prijedloga za daljnu konsocijaciju drzavnog aparata, rekao da me jako boli sto veliki broj Srba i Hrvata nema odnos prema BiH kao svojoj domovini kao sto je jedan sve znacajniji broj Bosnjaka dozivljava kao svoju na jedan za nju - demokratsku, sekularnu BiH, drzavu ravnopravnih gradjana i naroda - poguban nacin.

Iskreno, receno, vas stav na mene, koji sam glasao za na referendumu o nezavisnosti, s gnusanjem odbio lukrativne pozive Karadzica da mu se pridruzim, gotovo cijeli rat proveo na teritoriji koju je kontrolisala Armija BiH i cija je porodica kao mnoge druge, nazalost, platila cijenu tog bezumlja u svim apoenima od izbjeglistva do onog najvrednijeg u krvi - djeluje demotivirajuce. (Izaziva i bijes, ali to je vjerovatno moj licni problem).

Onima koji otvorenog uma prate ovaj forum i moje javne politicke istupe je odavno vise nego jasno da su moja ideoloska opredjeljenja liberalna sa socijalnim primjesama i na politickom spektru zauzimaju poziciju u regiji lijevog centra.
Kroz tu prizmu ja posmatram ne samo ekonomske i socijalne aspekte naseg drustva nego i odnose izmedju kolektiviteta,
pa i one medjuetnicke. (Ja jednostavno vjerujem da je najbolji i najefikasniji nacin za borbu protiv neravnopravnosti pripadnika odredjenih etnickih grupa borba za ravnopravnost svakog pojedinacnog gradjanina na cijelom teritoriju BiH i zastita gradjanskih i ljudskih prava po najvisim standardima).

Iako vi pojmove nacija i etnicka pripadnost potpuno pogresno koristite kao sinonime to vam ne daje za pravo da sebe smatrate vecim ili boljim "Bosancem".(Stavljam taj pojam pod navodnike jer se, barem za mene, radi o kolokvijalnoj skracenici od izraza "Bosanac i Hercegovac"). Ja,licno, istinskim patriotima danas smatram samo one ljude koji su zarad boljitka ove zemlje spremni zrtvovati komfor slobodnog vremena i svoju nekonfliktnu i relativno sigurnu egzistencijalnu i socijalnu poziciju u rizik zbog otvorenog politickog angazmana.

Ja mislim da razumijem emotivnu potku vasih postova. Nemojte misliti da su emocije koje u vama bude masovne grobnice i anatomija zla koju citaocu prezentiraju zapisnici sa sudjenja ratnim zlocincima samo vase. Pravi, veliki, monstruozni zlocinci su medjutim, kao sto Arendt pise u "Banalnost zla" rijetki. Zlo je najvecim dijelom pocinjeno od strane ljudi koju su mu nijemo i paralizovano svjedocili ili su "samo radili svoj posao". U osnovi takvog ponasanja je, tvrdi Hannah, njihova "nesposobnost da misle".
A svako ko danas misli o BiH zna, kao sto jedan od forumase pise u ranijim postovima, da je najefikasniji i najbrzi nacin promjene drustvenih, pa i psiholoskog odnosa prema dogadjajima o proslosti, prilika u visestranackom politickom sistemu politicki angazman ili gradjanski aktivizam. Cilj i jednog i drugog, kao sto to nije slucaj kod nas trenutno, je da osposobe ljude da misle.
Mozda ja tu misiju ne radim kako treba, mozda ne umijem ili ne znam, ali znam da dajem sve od sebe i bez imalo premisljanja
cu svoju poziciju ustupiti onome ko pokaze da to moze raditi bolje.

p.k.
Innovation

#16823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Pedja :thumbup:
direstraits0078

#16824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Odlicno si to napisao, Pedja. Sta da napisem da bi djelovalo motivirajuce na tebe? Da bi poduzeo nesto u vezi sa nacionalnim i nacionalistickim otrijeznjenjem opijenih masa na teritorijama koje su postale ekskluzivno pravo jednih, a na stetu svih drugih? Privatni posjedi za izivljavanje nad drugima i drugacijima? U 21. vijeku?

Postoji li jos uvijek neka vrsta kontakta sa osobama koje su ti nudile 'lukrativne' ponude da im se pridruzis, bar s onim osobama na koje bi moglo da se utice? Znamo i ja i ti da na neke ne moze da se utice, ni cigla im ne bi usla u glavu, srca i duse nemaju odavno. Sta je s onima kojima je ipak preostalo nesto svijesti i savjesti, mozes li na neki nacin doprijeti do njih?

Dokle ce izvjestaji i slike masovnih grobnica biti samo faktografski nabrajane i postavljane na novinske portale i forume? Kad ce biti vrijeme da se nesto ucini da se ljudima kaze: djed ti je zlocinac, otac ti je zlocinac, prekini suludi niz. Uradi nesto da ludilo stane. Ja mislim da ti imas taj potencijal, da ti mozes da utices pozitivno na ljude koji nisu svojoj savjesti rekli laku noc.
Skijaš

#16825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

direstraits0078 wrote:Odlicno si to napisao, Pedja. Sta da napisem da bi djelovalo motivirajuce na tebe? Da bi poduzeo nesto u vezi sa nacionalnim i nacionalistickim otrijeznjenjem opijenih masa na teritorijama koje su postale ekskluzivno pravo jednih, a na stetu svih drugih? Privatni posjedi za izivljavanje nad drugima i drugacijima? U 21. vijeku?

Postoji li jos uvijek neka vrsta kontakta sa osobama koje su ti nudile 'lukrativne' ponude da im se pridruzis, bar s onim osobama na koje bi moglo da se utice? Znamo i ja i ti da na neke ne moze da se utice, ni cigla im ne bi usla u glavu, srca i duse nemaju odavno. Sta je s onima kojima je ipak preostalo nesto svijesti i savjesti, mozes li na neki nacin doprijeti do njih?

Dokle ce izvjestaji i slike masovnih grobnica biti samo faktografski nabrajane i postavljane na novinske portale i forume? Kad ce biti vrijeme da se nesto ucini da se ljudima kaze: djed ti je zlocinac, otac ti je zlocinac, prekini suludi niz. Uradi nesto da ludilo stane. Ja mislim da ti imas taj potencijal, da ti mozes da utices pozitivno na ljude koji nisu svojoj savjesti rekli laku noc.
Lupaš gluposti. Za one koji su izmanipulisani, Peđa je izdajnik i ono što on ima da kaže njima nema nekakvu težinu. Ono što bi im eventualno moglo biti važno jeste djelovanje bošnjačkih političara, recimo Lagumdžijina ili Tihićeva dosljednost po pitanju zapošljavanja Srba Sarajeva. Pogledaj imena osoba na čelu javnih institucija u sarajevskom kantonu pa mi reci koliko tu ima Srba i Hrvata. To je poruka koja ima težinu a tu poruku mogu poslati samo bošnjački političari. Očekivati od Peđe da on kao nešto posreduje nema veze s pameću, ne radi se ovdje o greškama u prevodu, nisu Srbi Japanci pa da tu treba prevodilac ili neko ko bolje od tebe poznaje "stranu" kulturu.
Locked