iduća godina će imati strašnih serija
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#16801 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne valja ovo ovako bindžat', do druge sezone ko živ ko mrtav 
- dale cooper
#16802 Re: Gledate seriju - preporucite je
I ja sam pri kraju. Divna serija sa srcem na pravom mjestu. I emotivno dirljiva i surealna i sa odličnim smislom za humor. Sjajna vizuelna estetika (Fukunaga ponovno sija i pokazuje ogroman režiserski talenat) i naravno nevjerovatan glumački posao koji su odradili prije svega Emma i Jonah, ali i urnebesni Theroux.hadzinicasa wrote:jos dvije da odgledam do kraja sezonu ....dale cooper wrote: Oh yes...you should.
ima predivnih momenata epskih momenata surealnih, nepredvidivih.... zadivljujucih, dijaloga koji te raspu u hiljade komada. neke scene sam nekoliko puta vracala, jednom rjecju - uzivam.
Btw - Emma Stone rasturila, sta je ono 'nako?
- hadzinicasa
#16803 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kako ti to sve taksativno navedes - izvjestajdale cooper wrote:I ja sam pri kraju. Divna serija sa srcem na pravom mjestu. I emotivno dirljiva i surealna i sa odličnim smislom za humor. Sjajna vizuelna estetika (Fukunaga ponovno sija i pokazuje ogroman režiserski talenat) i naravno nevjerovatan glumački posao koji su odradili prije svega Emma i Jonah, ali i urnebesni Theroux.hadzinicasa wrote:jos dvije da odgledam do kraja sezonu ....dale cooper wrote: Oh yes...you should.
ima predivnih momenata epskih momenata surealnih, nepredvidivih.... zadivljujucih, dijaloga koji te raspu u hiljade komada. neke scene sam nekoliko puta vracala, jednom rjecju - uzivam.
Btw - Emma Stone rasturila, sta je ono 'nako?
Slazem se u svim tackama i ponavljam da mi je Emma - vau!
Theroux je izvrstan kao i glavni glumac, al‘ od njenih ociju ni jedan se ne vide
- dale cooper
#16804 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, Emma je ammaazziiiingggg.
Fokalna tačka serije.
- MarlboroGold
#16805 Re: Gledate seriju - preporucite je
Maniac je definitivno osvježenje na Netflixu.
-
kakavdanakneiskustvu
#16806 Re: Gledate seriju - preporucite je
kad se moze ocekivati 5. sezona peaky blindersa?
- hadzinicasa
#16807 Re: Gledate seriju - preporucite je
Odgledala Maniac. Po meni nije mogao bolji kraj <3
- dale cooper
#16808 Re: Gledate seriju - preporucite je
Yes!hadzinicasa wrote:Odgledala Maniac. Po meni nije mogao bolji kraj <3
- Haris033
- hadzinicasa
#16810 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jesi li upratio vezu izmedju zadnje scene i njegovog mastanja u prvim epizodama? Sa smijehom i svim?dale cooper wrote:Yes!hadzinicasa wrote:Odgledala Maniac. Po meni nije mogao bolji kraj <3
-
klosar pravi
- dale cooper
#16812 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hmmm, moram priznati da nisam.hadzinicasa wrote:Jesi li upratio vezu izmedju zadnje scene i njegovog mastanja u prvim epizodama? Sa smijehom i svim?dale cooper wrote:Yes!hadzinicasa wrote:Odgledala Maniac. Po meni nije mogao bolji kraj <3
je nice touch što se tiče dovođenja stvari puni krug.
- hadzinicasa
#16813 Re: Gledate seriju - preporucite je
Serija je toliko slojevita u smislu doticanja raznih nivoa svijesti, ludila, nacina na koji se ljudi nose s bolom, od bjezanja u sizofreniju, zatvaranja u life-support komora do zavaravanja paralelnim stvarnostima - ljudski um je cudo. To je cini mi se poenta. Cak je subspecijalizacija dr.a - um. Nema jednostavnog nacina izljecenja, kroz tabletice. Sve, svaka bol se mora preraditi. Cak i kad se bjezi od nje.dale cooper wrote:
Hmmm, moram priznati da nisam.Ona post credits scena sa Mantlerayom i onim njegovim monologom što je otvorio prvu epizodu
U tom smislu svak pronalazi u ovim slojevima ono sto njega „dira“ i zatvara krug. A ostaje da se mislimo da li je se sve zaista desilo ili je produkt jednog sizofrenog uma. (Poveznica zadnje scene s jednim od njegovih zamisljanja u prethodnim epizodama)
- johnnykola
#16814 Re: Gledate seriju - preporucite je
Uglavnom, total trojmarik ekspiriencis.

- dale cooper
#16815 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, ta zadnja scena baca malu sumnju na happy end. But...I want to believe.hadzinicasa wrote:Serija je toliko slojevita u smislu doticanja raznih nivoa svijesti, ludila, nacina na koji se ljudi nose s bolom, od bjezanja u sizofreniju, zatvaranja u life-support komora do zavaravanja paralelnim stvarnostima - ljudski um je cudo. To je cini mi se poenta. Cak je subspecijalizacija dr.a - um. Nema jednostavnog nacina izljecenja, kroz tabletice. Sve, svaka bol se mora preraditi. Cak i kad se bjezi od nje.dale cooper wrote:
Hmmm, moram priznati da nisam.Ona post credits scena sa Mantlerayom i onim njegovim monologom što je otvorio prvu epizodu
U tom smislu svak pronalazi u ovim slojevima ono sto njega „dira“ i zatvara krug. A ostaje da se mislimo da li je se sve zaista desilo ili je produkt jednog sizofrenog uma. (Poveznica zadnje scene s jednim od njegovih zamisljanja u prethodnim epizodama)
funkcioniše na mnogo različitih slojeva i progovara o mnogo različitih stvari koje nisu baš uobičajena tematika za neku tv seriju.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#16816 Re: Gledate seriju - preporucite je
serčam je l' ko gled'o i nađem ovo tvoje pljuvanje Kristenomar little wrote:zbog ted densona sam joj i dala sansu, ali nije mi za odusevljenje neko. kristen bell me ne fascinira, nikad nisam razumjela opcenarodnu sludjenost njom, okej mi je samo pored craig fergusona.
vjerojatno je do mene :statler & waldorf:
ajde, krajino, smuckaj to da vidimo sta kaes ti.
je l' te stid
-
milejovic1971
#16817 Re: Gledate seriju - preporucite je
BCS remek djelo...uzivam u 4. sezoni, polako uvlace likove iz BB

- Sarah24
#16818 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mozete li napisati gdje gledate Maniac? Tnx

- beni-bu-man
#16819 Re: Gledate seriju - preporucite je
NetflixSarah24 wrote:Mozete li napisati gdje gledate Maniac? Tnx![]()
-
omar little
#16820 Re: Gledate seriju - preporucite je
mogu samo jos gora biti.Velkoski wrote:serčam je l' ko gled'o i nađem ovo tvoje pljuvanje Kristenomar little wrote:zbog ted densona sam joj i dala sansu, ali nije mi za odusevljenje neko. kristen bell me ne fascinira, nikad nisam razumjela opcenarodnu sludjenost njom, okej mi je samo pored craig fergusona.
ajde, krajino, smuckaj to da vidimo sta kaes ti.![]()
je l' te stid
- Sarah24
#16821 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima li gdje na crnobeni-bu-man wrote:NetflixSarah24 wrote:Mozete li napisati gdje gledate Maniac? Tnx![]()
- beni-bu-man
#16822 Re: Gledate seriju - preporucite je
ImaSarah24 wrote:Ima li gdje na crnobeni-bu-man wrote:NetflixSarah24 wrote:Mozete li napisati gdje gledate Maniac? Tnx![]()
?
- karanana
#16823 Re: Gledate seriju - preporucite je
pogledah prvu epizodu manica. nisam siguran sta odgledah, ali nastavicu, mozda se stvari rasciste. izgleda jos jedan mindfuck glavnog heroja u kojem ja trebam da razlucim sta je stvarnost a sta njegove shizofrenije i halucinacije. nisam ljubitelj takvog scenarija....mr. robot, castle rock, sharp objects.....sve neki tripovi...... ali hajde-de, dacu mu sansu jos nekoliko epizoda jer mi se svidja scenografija.
-
nelle_tz
#16824 Re: Gledate seriju - preporucite je
nije serija za svakoga, ide sporo, svaka epizoda je drugacija. meni je ok serija.karanana wrote:pogledah prvu epizodu manica. nisam siguran sta odgledah, ali nastavicu, mozda se stvari rasciste. izgleda jos jedan mindfuck glavnog heroja u kojem ja trebam da razlucim sta je stvarnost a sta njegove shizofrenije i halucinacije. nisam ljubitelj takvog scenarija....mr. robot, castle rock, sharp objects.....sve neki tripovi...... ali hajde-de, dacu mu sansu jos nekoliko epizoda jer mi se svidja scenografija.
- hadzinicasa
#16825 Re: Gledate seriju - preporucite je
a o kojoj seriji je rijec?omar little wrote:mogu samo jos gora biti.Velkoski wrote:serčam je l' ko gled'o i nađem ovo tvoje pljuvanje Kristenomar little wrote:zbog ted densona sam joj i dala sansu, ali nije mi za odusevljenje neko. kristen bell me ne fascinira, nikad nisam razumjela opcenarodnu sludjenost njom, okej mi je samo pored craig fergusona.
ajde, krajino, smuckaj to da vidimo sta kaes ti.![]()
je l' te stid
izvinjavamsenaupadu