Desavanja u Hrvatskoj
-
kakavdanakneiskustvu
#16801 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a ovi grafiti su tako rijetka pojava u hrvatskoj,napadi na srbe takodje izuzetno rijetka pijava.rušenje antifasistickih spomenika se nije ni dešavalo u zadnjih 30 godina,to je izmišljotina,kolinidno otkrivanje spomenika sveceniku koji je bio saradnik nacista je takođe izmisljotina
-
Hafis
#16802 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da mi ovo rezimirmo, pošto vodimo raspravu ''na suho'', tj. bez konkretnih brojčanih podataka.
Daklem, zaključak je slijedeći:
Pisanje uvrijedljivih grafita prema srpskom narodu u Hrvatskoj (Dalmacija) i gaženje izraelske zastave u BiH (SA-Ze-Tz) česte su pojave u tim zemljama.
I eto ga, svi smo u pravu, dok ne dođu stvarni podatci.
E onda ću ja to u SPSS-u gratis statistički obraditi, i potvrditi ili ne potvrditi gornju hipotezu.
Daklem, zaključak je slijedeći:
Pisanje uvrijedljivih grafita prema srpskom narodu u Hrvatskoj (Dalmacija) i gaženje izraelske zastave u BiH (SA-Ze-Tz) česte su pojave u tim zemljama.
I eto ga, svi smo u pravu, dok ne dođu stvarni podatci.
E onda ću ja to u SPSS-u gratis statistički obraditi, i potvrditi ili ne potvrditi gornju hipotezu.
-
kakavdanakneiskustvu
#16803 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a zbog ovog za izraelskom zastavom sam zaguzvao sa dvojicom prijatelja i to baš zaguzvao,jer sam javno na fb rekako kako to nije u redu,ali ,to je u zenici bilo,tema je desavanja u hrvatskoj,zenicu sam spoenuo jer tu zivim
-
Hafis
#16804 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo, treba uzeti i neke ulazne parametre u obzir.
Za pisanje grafita je dovoljan jedan čovjek i duvar, a za gaženje zastave potrebna je čitava svjetina, ali i izraelska zastava, tako da ćemo morati koristiti Fisherov egzaktni test i Yates-ovu korekciju.
Tako, da se ne iznenadiš ako se dobiju (po tebi) nečekivani rezultati.
Za pisanje grafita je dovoljan jedan čovjek i duvar, a za gaženje zastave potrebna je čitava svjetina, ali i izraelska zastava, tako da ćemo morati koristiti Fisherov egzaktni test i Yates-ovu korekciju.
-
Hafis
#16805 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Auu, još jedan nož u leđa.
Pustiće ih izgleda i pored onakvih grafita u Schengen.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /191022117
Pustiće ih izgleda i pored onakvih grafita u Schengen.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /191022117
E sad će biti vuna. Evo što će se napraviti gužva na graničnim prelazima, to je manje-više nebitno, ali što ćemo mi s emigrantima kad pojačaju nadzor granice.ODLUKA EVROPSKE KOMISIJE
Hrvatska ispunila uvjete za Schengen, ali mora popraviti nadzor granice s BiH
- nKrkan
#16806 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da barem hoce ukinuti onda Breganu i Macelj sad kad ovi udju u Scehngen samo gas do Ljubljane 5,5 sati jedna granica
- Lincoln-Burrows
#16807 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa neće biti šengena u Sloveniji ako se premjesti u Hrvatsku, samo nešto sam čitao da SlovencinKrkan wrote:Da barem hoce ukinuti onda Breganu i Macelj sad kad ovi udju u Scehngen samo gas do Ljubljane 5,5 sati jedna granica
opet hoće blokirat dok se ne riješi piranski zaljev. Možda i neće, možda su u međuvremenu shvatili
da im niko ne zapriječuje prolaz.
-
kakavdanakneiskustvu
#16808 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hafis wrote:Samo, treba uzeti i neke ulazne parametre u obzir.
a pravicemo se budale pa ćemo reći da je ovo jedini takav grafit u zadnjih 30 godina
- Point.
#16809 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zanima je je li potrebna samo jedna osoba ili svjetina da se preko cijelog travnjaka na Poljudu iscrta kulasti krst, iliti križ 
- istra_hr
#16810 Re: Desavanja u Hrvatskoj
[/quote]Lincoln-Burrows wrote: ... samo nešto sam čitao da Slovenci
opet hoće blokirat dok se ne riješi piranski zaljev. Možda i neće, možda su u međuvremenu shvatili
da im niko ne zapriječuje prolaz.
Da, Slovenci opet prijete blokiranjem
ha, ak su toliko zadrti i NE žele "prebacit" vanjsku granicu više istočnije ... nek uživaju u svojoj gluposti još par godina
mi u HR smo navikli na to
jbga. teško, jako teško se izliječiti od kompleksa malog pimpeka; Zlovenci to jako dobro znaju

-
kakavdanakneiskustvu
#16811 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ili koliko je osoba potrebno da se između 1990. i 2000. u hrvatskoj uništi ili ošteti skoro 3000 antifašističkih spomeničkih obilježjaPoint. wrote:Zanima je je li potrebna samo jedna osoba ili svjetina da se preko cijelog travnjaka na Poljudu iscrta kulasti krst, iliti križ
-
Hafis
#16812 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tako je. A isto tako ćemo reći da je ono u Zenici bio jedini antisemitski akt u zadnjih 30 godina, i to sasvim slučajan i minoran, iz razloga što je upravo Izrael nama jedna od najomiljenijih zemalja u svijetu uopće.kakavdanakneiskustvu wrote:Hafis wrote:Samo, treba uzeti i neke ulazne parametre u obzir.
a pravicemo se budale pa ćemo reći da je ovo jedini takav grafit u zadnjih 30 godina
Eto vidiš, rekoh li ti ja da ćemo se dogovoriti.
-
kakavdanakneiskustvu
#16813 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja ne znam za još neki takav antiizraelski čin u zenici
kome nama?
kome nama?
-
Hafis
#16814 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nama, Bosancima i Hercegovcima.kakavdanakneiskustvu wrote:ja ne znam za još neki takav antiizraelski čin u zenici
kome nama?
Recimo, ja imam prema njima pozitivno mišljenje. Ne govorim o politici, već općenito. Da ih nema, trebalo bi ih izmisliti. Dali su ljudskoj civilizaciji uvjerljivo najveća imena bez premca.
Vego ovo, na prvi zaguglaj:
https://faktor.ba/vijest/sarajevo-i-tuz ... eji-304238
Izgleda, da ima tu nešto. Rekoh li ja.Sarajevo i Tuzla: Ispisani antisemitski grafiti u objektima gdje žive Jevreji
Znaš šta, da mi ne pravimo budalama reklamu i ipak prekinemo o grafitima. Budala je uvijek bilo i biti će.
Ne možeš jednu državu cijeniti po tome što je neka budala napisala na zidu ili neki njeni nogometni navijači izgazali izraelsku zastavu.
-
kakavdanakneiskustvu
#16815 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ili što je za deset godina uništeno skoro 3000 antifašističkih spomenika
-
Hafis
#16816 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ali i nijedno gaženje izraelske zastave, poglavito od strane navijača nogometne reprezentacije.kakavdanakneiskustvu wrote:ili što je za deset godina uništeno skoro 3000 antifašističkih spomenika
Inače, mogao si i napisati 13 000. U stvari, 30 000 mi nekako ljepše izgleda.
Last edited by Hafis on 22/10/2019 19:08, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#16817 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne znam što ti smeta činjenica,ja to ne izmislih
ni jedno gaženje zastave od strane navijača,zato bi crtanje kukastoh križa,valjda od strane takođe navijača,nije valjda od strane nekog iz nogometnog saveza????
ni jedno gaženje zastave od strane navijača,zato bi crtanje kukastoh križa,valjda od strane takođe navijača,nije valjda od strane nekog iz nogometnog saveza????
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 22/10/2019 19:11, edited 1 time in total.
-
Hafis
#16818 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To jest. Dao si validne podatke i propratio ih odgovarajućim literaturnim izvorima.kakavdanakneiskustvu wrote:ne znam što ti smeta činjenica,ja to ne izmislih
Samo ima jedan problem - nisi ih ovdje postavio.
Ali eto, vjerovati ćemo ti na riječ. Nemaš razloga lagati, jel' tako.
- Lincoln-Burrows
#16819 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Realno mislim da svijet zaboli qurac za Titovu revoluciju i spomenike a kad
se takne u Židove onda to prenese CNN al jazira itd.
Svijet funkcionira ne na pravdi nego na sili.
se takne u Židove onda to prenese CNN al jazira itd.
Svijet funkcionira ne na pravdi nego na sili.
-
kakavdanakneiskustvu
#16820 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hafis wrote:To jest. Dao si validne podatke i propratio ih odgovarajućim literaturnim izvorima.kakavdanakneiskustvu wrote:ne znam što ti smeta činjenica,ja to ne izmislih
nemam razloga lagati,zasto bih?
-
Hafis
#16821 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Valjalo je ono gaženje izraelske zastave i onaj zanos, k'o 178.597 grafita i 1.208 polupanih stakala.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Hafis
#16823 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa znam. Zato ti i vjerujem, iako nemaš čime potkrijepiti te brojeve. Netko bi drugi pomislio da si to onako bezze lupio k'o lafo neki argument, pa ako prođe - prođe. Međutim ja nisam takav.kakavdanakneiskustvu wrote:Hafis wrote:To jest. Dao si validne podatke i propratio ih odgovarajućim literaturnim izvorima.kakavdanakneiskustvu wrote:ne znam što ti smeta činjenica,ja to ne izmislih
nemam razloga lagati,zasto bih?
-
kakavdanakneiskustvu
#16824 Re: Desavanja u Hrvatskoj
eto ti članak iznad tvog posta
-
Hafis
#16825 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kakavdanakneiskustvu wrote:eto ti članak iznad tvog posta
E jebat ga. Ne ide to tako. Autorica koristi termin ''oko'', zatim ''srušen'' i ''uništen, pa onda ''izmješten''.Od 1991. do 2000. oko 3000 ih je srušeno, uništeno ili izmješteno
Ali što reće @lincoln, sve je to pusi dim prema gaženju izraelske zastave.
Ovdje se vrijeđa osobna prošlost , a u ovom slučaju drugi narod i druga država čijih 80% stanovnika ne zna ni da postojimo, a ne da zaslužuju takvo nešto.